Dobry den, chcel by som vediet vase nazory. Uz je to skoro rok, kedy odisla moja priatelka a ja nedokazem na nu zabudnut. Kazdy den na nu myslim. Plus mam 35 rokov a zacinam si pripustat, ze asi ostanem sam bez rodiny, co ma najviac vnutorne nici.Milujem deti a tesil som sa na rodinu kedze som ti nikdy nezazil, nasi sa rozvoedli ked som bol este dieta.
@vandicka7 dakujem za nazor. Samozrejme pokusam sa o to, ale zatial neuspesne. Este dodam, boli sme spolu 7 rokov. Nic nam nechybalo, len jedneho dna mi oznamila, ze odchadza odo mna a o mesiac uz mala noveho priatela. Teraz je sama.
tak ked je sama, tak ju kontaktuj a zabojuj o nu
@aaaa1111 ahoj, bojoval som cely cas, aj v dobe ked mala priatela. Boli sme na obede, ale mam z nej pocit ako keby to bola uplne ina zena a samozrejme mam strach, ci sa nebude situacia opakovat.
Mna to velmi zobralo, prisiel som o pracu, priatelov, chut do zivota.
tak potom skus nejakeho odbornika namiesto mk. nezda sa mi, aby taketo spravanie, ze sa clovek rozide a vyserie sa na pracu, kamaratov, proste na vsetko, bolo v poriadku. mozno bude pre teba najlepsie ostat sam, ked si nic v zivote nevazis
tak jej asi nieco chybalo, ked od teba odisla.. snad vies, co to bolo
Ziadalo sa jej zmeny.ved 7 rokov ...aspon ste nadobudli nieco spolu? Vo vyzname...byvanie....alebo prisla do veku svadba.deti a ty si asi nerozumel. Poziadal si ju o rukuvo vasom vztahu? Asi sama vyhodnotila.....
@pieksamaki ahoj, asi toto bol ten problem, ze jej nieco chybalo. Byt mam, takze byvanie sme mali zabezpecene, aj ziadost o ruku bola. Len ak jej nieco chybalo, preco to nekomunikovala skor ako odisla?
@toskanka bol to nas spolocny priatel s ktorym sme sa poznali cca 5 rokov. 8 mesiacov spolu chodili, potom som sa dozvedel, ze sa s nim rozisla. Najskor to mali vsetko idealne a krasne no neskor mali neustale hadky ale extremne hadky. Raz sme sa bavili o minulosti, ale dohodli sme sa, ze to nebudeme riesit, kedze to nikto nedokaze zmenit ani vratit. Obcas si napiseme par sms, ale vzdy musim prvy napisat ja, alebo ked nieco potrebuje napise prva. Blizka rodina sa uz za hlavu chyta, preco sa neustale snazim bojovat o nu.
Mozno sa mylim ak ano tak ma opravte, ale ja beriem ako velky prejav lasky aj to, ze ked mala priatela celu dobu som o nu bojoval a cakal. Nebol som za tu celu dobu so ziadnou zenou.
@autor Je to skôr veľký prejav zúfalstva ako lásky. V rodine sme mali podobný prípad, islo o môjho brata. Tak ho to zasiahlo, že musel podstúpiť liečbu antidepresivami, bol 3 mesiace PN, hrozilo, že príde o prácu, boli sme doma už všetci zúfalí. Ďalšiu priateľku si našiel až o 8 rokov, teraz má rodinu a je šťastný.
Ale on mal hneď v tom jasno, že ju nechce spät, len jemu to zasiahlo spánok a fungovanie celkovo.
Inu radu ti nedám, ako ton utnut, prečkať toto obdobie a nájsť si inú ženu.
@toskanka dakujem za uprimnost
Z jej strany je uz koniec. Na tvojom mieste by som ju uz nekontaktovala, ani sa na nu nevypytovala. Aj keby ste sa dali dokopy, tak je velka sanca, ze ju zas omrzis a vymeni ta. Skor sa zameraj na svoju novu buducnost bez nej.
@cimage dakujem
Je nacase,aby si sa spamatal,nasiel svoju hrdost a prestal bojovat o zenu,ktora nema zaujem a len ta vyuziva. Si mlady muz,mozes mat este zenu,rodinu vsetko,co si prajes. Len sa musis dat dokopy a pochopit,ze ste rozideni,prestat sa s nou kontaktovat. Co je to za zensku,ktora ma priatela a chodi na obedy s ex ?prepac,ale vychcana krava je to. Ked jej je zle,si jej dobry. Nicis si zivot a pokial s nou budes v kontakte,tak nemas sancu zacat normalne zit.
@marca12 ahoj, presne co si napisala pocuvam od rodiny a blizkych priatelov. Len vazne sa bojim samoty, momentalne ma ziadna ina zena ani nezaujima, asi to bude sposobene tym, ze myslim stale na byvalu.
Tak už to máš komplet, povedala ti to rodina, blízki priatelia aj osadenstvo na MK. Je to vec rozhodnutia, konečne ho sprav.
znak velkej lasky nie je , ze o niekoho bojujes, ale ze sa o niekoho zaujimas.. s tebou sa rozisla zena, je to uz rok a ty furt nevies, aky mala dovod.. a to si pri tom s nou v kontakte, dokonca ste boli na obede.. co si tam s nou riesil? len, ako ju dostat spat, lebo ty nedokazes zabudnut? alebo aj, co bolo dovodom jej odchodu a ci by sa s tym dalo nieco spravit, aby sa vas vztah mohol obnovit a fungovat? miesto toho, aby si veci komunikoval s dotycnou, tak si domyslas a pytas sa cudzich ludi, co by v tom mohlo byt.. takto to nevypada vo vztahu, kde niekoho milujes.. ty mas len strach zo samoty, to nie je laska..
mas 35, s nou si bol 7 rokov.. teda od 27.. dovtedy si mal nejake vztahy? tam to ako dopadlo? si vobec schopny funkcneho vztahu?
Autor, ak sa cítiš naozaj zle tak vyhľadaj psychoterapeuta skôr než si znicis zivot a prídeš o všetko. Netreba podceňovať duševný stav človeka, ak ho to obmedzuje v bežnom živote, fungovaní.
@bbshop dakujem za nazor, asi to bude potrebne.
@toskanka tak ja som presvedcena, ze v naozaj funkcnom vztahu neexistuje, aby si jeden nevsimol, ze nieco nie je ok.. uz minimalne len intuicia ti to napovie.. a ked si vsimne, tak to zacne riesit.. ked druha strana nechce, tak beztak to smeruje ku koncu.. a nie ze 'vsetko bolo ok, nic nam nechybalo, len ona zrazu odisla a ja o nu teraz bojujem, aby som ju dostal spat, lebo na nu nemozem zabudnut'.. to je skor o nezrelosti a zavislosti, ako o skutocnej laske.. a nevravim, ze ona musi byt ok a chyba je v nom, asi to bude najskor vzajomne.. len aby si chlapik nemyslel, ze on ziadnu chybu nespravil a je uzasne milujuci muz, lebo vsak on o nu stale stoji a bojuje.. ked takto vnima partnersky vztah, tak zrejme ani ak by mu prisla do zivota ina zena, to zas nebude fungovat
Hlavne to bude ako balzam na dušu🙂
Není ta hodná taka žena, neponizuj sa...kasli na ňu, viem píše sa to ľahko, ale ona ta proste nechce.. Neboj, nájdeš inú a po čase to buďe lepšie...
Tak pozri, ja som taka povaha ze mna by taketo spravanie urazilo
Asi nebola velmi cestna. Ja by som pohladala nieco ine. 7 r je dlha doba ale zivot mas ored senou a casom sa aj tych 7 r strati
Docasna samota je super. Najdes sameho seba a budes aj pre zeny atraktivnejsi,ked budes vediet,co chces. Na to,aby si na nu postupne zabudal,potrebujes rozptylenie. Vyber sa do hor na turistiku,to uzasne precisti hlavu. Ozvi sa kamaratom,na ktorych si nemal cas. Nehanbi sa sam niekam ist. Postupne si zvyknes a pojde to lepsie. Ak sa necitis na zoznamocanie,daj si este cas. Nezanevri na zivot. Zivot je tak kratky a krehky,vaz si ho a nepremarni uz ani den lutovanim sa. Kriste ved na jednej zene nestoji zivot.
@marca12 dakujem velmi za vsetky nazory a povzbudenie
Čím dlhšie budeš na ňu čakať, tým neskôr ti príde do života,,tá pravá,,. Môj muž- sa rozviedol ako 32 ročný s bývalou ženou a my sme sa spoznali a dali dokopy keď mal 35 rokov. Ten čas na ,,samotu,, potrebuješ. Ci sa ti to paci alebo nie. Nemôžeš byt s niekym vo vzťahu a myslieť na bývalú. Do vzťahu by mali ísť dvaja vyrovnaní, nie lepiť zlomené srdce. Drz sa, nezúfaj. Verím, že aj teba caka niekde láska....ALE V PRVOM RADE- ODPUSTI , ZMIER SA S TYM A ZABUDNI.
Skus sa zamerat na seba, nejake aktivity, konicky, na svoj rozvoj, to je podla mna jedina cesta ako sa z tohto dostat.