Nedokážem už bývať so svojou rodinou

maria123a
3. sep 2020

Ahojte mamičky, idem sa vám trosku vyrozprávať možno by som rada videla váš názor..
Takže, mam 3 ročného syna, ktorý od včera už nastúpil do školy, som slobodná mamička a bývam u svojich rodičov, mama nevlastný otec (ktorý už sa o nás ale nezaujíma, býva v svojej izbe) môj brat ma 26 rokov je hulič a sem tam fetuje pervitín), môj ex sa zaujíma o malého aj sa s ním stretáva, ale spolu nám to nevyšlo, bil ma a bol extrémne ziarlivy a aj podvádzal.. Ale otec je dobrý, nebol dobrý len na mňa..
Doma vychovavam svojho syna lebo nemám žiaľ inú možnosť, brat do mňa neustále vyriva niekoľko krát denne mi vulgárne nadáva, niekedy pluje, dvíha nado mnou ruku, pritom nič zlé nerobím,, matka to vidí asi iba ako hádku dvoch jej malych deti, ale my už sme dospeli... A nedá sa to znášať, môj syn to určite registruje a ie ni to ľúto, mama si brata neustále zástava, ma nas rada... No mna tiež psychicky vidiera lebo ma rada aj svojho vnuka, vraj ak by som bývala sama tak "skapem" a nezvládnem to... Niekedy sa rozplače ako by on bez svojho vnuka nevydržala.. Ale ja už toto naozaj nezvladam, neustále na padanie všetko co urobím si môj brat vsina a nadava mi.. Uz je toho na mňa príliš.. Rozmýšľala som nad striedavou starostlivosťou s ex.. Aj ked viem ze to ore dieťa nieje najlepšie, aby som mala viac casu na prácu a mohla sa osamostatniť....nevládzem uz som v koncoch každý deň plačem.. Co by ste robili vy?

ukulela
3. sep 2020

@maria123a krizove centrum. Pohľadaj v okolí zariadenia pre matky s deťmi. Ďalej nepíšeš či máš prácu. Ak nie je tak hľadaj Aj prácu. V takých zariadeniach si vzájomne pomáhajú. Aj keby to bola len jedna izba pre teba a spoločná kuchyňa pre všetkých, je to stále lepšie. budeš mať pokoj môžeš hľadať prácu zastabilizujes sa a keď budeš mať zamestnanie, môžeš si hľadať nejaký podnájom. Prípadne hneď teraz si zistuj na mestskom úrade, aké sú možnosti sociálneho bývania alebo nájomných bytov u vás v meste alebo v okresnom meste alebo v okolí. Zbehni na Mestský úrad na odbor sociálnych vecí a Pýtaj sa tam. Do striedavej starostlivosti by som nešla ale hľadala by som naozaj nejaké to krízové bývanie, sociálne centrum.

jaskolka
3. sep 2020

Sociálny byt, krízové centrum. Neviem, či pracuješ, aké máš príjmy, výživné atď. Alebo sa spojiť s inou mamičkou, sú aj inzeráty na zdieľané bývanie, dá sa tak žiť v nevyhnutnom prípade.

maria123a
autor
3. sep 2020

@jaskolka momentálne nepracujem, dieťa ešte chodí len na 2 hodinky do škôlky

syslik81
3. sep 2020

najst si pracu len na vikendy a davat maleho k ex alebo cisto nocne a kym dieta bude v skolke sa prespis.... nemas starkych alebo nepomoze aj rodina zo strany ex? isto najlepsiei riesenie je ist do garzonky aspon ale zalezi ci to sama utiahnes .. doma si dovoluju tolko kolko im ty sama dovolis ... ak je brat svina ako hovoris udat ho za drzanie omamnych latok da sa to aj anonymne ... doma byt co najmenej v spolocnych priestoroch a radsej byt cely den vonku alebo zavreta v izbe ... mozno neaka kamaratka s podobnym osudom a vziat si spolocne byt ,,

lujza123
3. sep 2020

@maria123a ja som si prenajala izbu v spoločnom byte s ďalšími ľuďmi a pracovala od malej 1.5 roka.

ukulela
3. sep 2020

@maria123a z iných diskusii vyplýva, že máš partnera... Spoločné bývanie asi neplánujete? Ty musíš vyriešiť najprv to, aby si mala stály mesačný príjem vedela platiť nájom. Aký máš príjem? Máš výživné? A hľadaj tu brigádu, alebo zamestnanie. keď bude mali chodiť do škôlky na celý deň tak aby si ty mohla chodiť do práce.

henrietkatr
3. sep 2020

ISTO BY BOLO NAJLEPSIE, AK BY SI SA Z TADE ODSTAHOVALA. NEVIEM, CI SI TERAZ SAMA ALEBO NIE. NO DA SA TO PODLA MNA V KAZDOM PRIPADE, LEN TREBA PORIADNE HLADAT. NEBOJ SA DAS TO

sidicek
3. sep 2020

@maria123a prečo len na 2 hodiny, ved daj na celý deň a ty si môžeš nájsť normálnu prácu. Co sa teda čudujem ze už nemáš, v takýchto podmienkach si nemôžeš dovoliť sedieť doma 3 roky na rodičaku. Základ je ta práca a stály príjem.

simca06022011
3. sep 2020

Mas troj rocneho syna, najdi si pracu hned, maleho daj do skolky na cely den a odstahuj sa. V takejto situacii si to mala riesit uz davno.

simca06022011
3. sep 2020

Samozrejme keby sio mala pracu skor mohla si sa mat chvilu trochu lepsie, chodil by ti rodicak, vyplata a este aj vyzivne... to mas dufam vybavene.

lilitela
3. sep 2020

@maria123a Daj maleho do skolky, navar jedlo a ked preneho pojdes, chodte niekam von, aby ste boli co najdlhsie z domu prec. Postupne malemu predlzuj skolku, kolko zvladne. A zacnes hladat pracu, aby bol nejaky prijem. Byvaly by vedel nejako pomoct? S platenim malej garzonky? Ak by si dala striedavku, isiel by maly na cely den do skolky pod jeho vedenim? Ci ako? Inymi slovami, este 2-3 mes. vydrz, kym sa maly adaptuje a ty najdes pracu. Len si dories, co bude, ked maly ochorie, aby si z prace nevypadavala. Najhorsie je, ze taketo nepriaznive prostredie dokaze matke odobrat veskere sebavedimie a silu a potom sa nevladze postavit na samostatne nohy v situacii ktora inej zene, pripada vcelku jednoducha.

marzuz89
3. sep 2020

@lujza123 rozmýšľam, ako sformulovať myšlienky aby sa to nikoho nedotklo 😉 ale si PRVÁ ktorá nasla nie milión výhovoriek, ale jedno riešenie ❤️ co bohužiaľ 98% takýchto situácii má na MK len výhovorky ako tu tak sledujem. Hento sa nedá, toto sa nedá. Pritom izba v byte stojí aj v krajskom meste verím ze max 150€, a síce žiť z ďalších 170€ nie je luxus, ale dá sa to, kým si mamička nájde prácu a zladi ten život inak. Ako dočasne riešenie je to super. Teší ma, že niekto kladie na prvé miesto to, v akých podmienkach vyrastá dieťa, a nie to, že ma 34 výhovoriek prečo radšej zostane..

blanblan
3. sep 2020

Urcite to zvladnes, asi ako vacsina v takejto situacii alebo pri odchode od muza si vravi ze to sama nezvladne ale zvladne lebo musi. Mas len 1 dieta, to je vyhoda, urcite to das, zacni si to planovat a setrit. najtazsie asi bude zvladnut mamin cirkus, ale ty nie si zodpovedna za jej stastie, to je vec jej pohladu na veci ci bude stastna alebo nie a to ze nebude byvat s vnukom pod jednou strechou tak ako vacsina starych rodicov? No to bude musiet prijat, tak to chodi. Ako bude syn rast bude samostatnejsi, vsetko pojde lahsie, uvidis!

jaskolka
3. sep 2020

Malého daj do škôlky na celý deň, 2 hodiny sú v tvojom prípade ozaj luxus, musí si proste zvyknúť, bohužiaľ, veľmi si vyberať nemôžeš, potrebuješ hlavne prácu a pravidelný príjem. Výživné dúfam ex ti dáva? Pripadne kupuje aj pomimo niečo, čo potrebuješ pre malého, môže ho trebárs vyberať zo škôlky, postarať sa pár hodín, a ty určite hľadaj prácu a podnájom, hoci jednu izbu, ale základ je práca a príjem. Lebo taka situácia ako popisujes, neprospieva tebe a dupľom malému.

jakoma
3. sep 2020

@maria123a mas pocit, ze mas kde byvat (u mamy), ale v skutocnosti nemas kde byvat :( .. musis urobit vsetko pre to, aby si si vytvorila plan a v blizkej dobe odisla niekde.. teraz nezijes, len tak prezivas.. hlavne nepocuvaj svoju mamu, sama to zvladnes

seraa
3. sep 2020

Ja by som tvojho brata odstrelila .. uplna zbytočná creatura , ktora ti zhoršuje zivot.. ale kedze to sa nerobi (nestrelame po ľuďoch ani zvieratách) tak ten naničhodník tam musi nejaku funkciu mat a to aby ta nakopol na to odísť a postavit sa na vlastne.. ako to tu bolo napisane .. podnájom, praca .. decko na cely den do škôlky ake 2 h ?.. naši rodicia nemali ine moznosti hned prvy den na cely den a dovidenia... tam mu bude lepsie nez doma v tej otrasne atmosfére a ty sa osamosmatnni.. mohlo to byt horsie mohlo mat 5 mesiacov

lujza123
4. sep 2020

@marzuz89 už som to tu pár krát spomenula a vieš koľko negatívnych reakcií to na MK vzbudilo? Hotová katastrofa, bývať s cudzími a úbohe dieťa odložiť do jasli! Radšej budí žiť s alkoholikmi, násilníkmi, v nezdravom prostredí alebo vyciciavat rodičov a tlačiť sa s nimy v pidi byte.

Náhodou napriek ťažším začiatkom to bol nakoniec celkom luxus, po nejakom čase sa nám podarilo prenajať celý zrekonštruovaný dom, áno stále tam boli spolubývajúci, no žiadna plnka, dokopy sme boli 4 dospelý vo velkom dome, a mala som celu velkometraznu izbu o velkosti 1izbaku za naozaj smiesne peniaze. K tomu dvor ako bonus, dcére som tam spravila pieskovisko, v lete bazenik. Štát do 3 rokov prispieval na škôlku, mala chodila do súkromnej škôlky, starostlivosť perfektná, dieťa spokojne. Oveľa horšia bola potom štátna škôlka.

A musím dodať že veľká pomoc je keď sa stará aj otec dieťaťa. Aspoň na začiatku treba dat hrdosť, vzdelanie bokom, kariéra sa dá rozbehnúť aj neskor. Víkendové nočné bývajú vynikajúco platené, take inventúry v obchodoch ci brigáda v nočných kluboch alebo kasinach aj s tringeltami to sú celkom slušne peniaze, možno aj viac ako jednoduchá práca v kancli po - pia.

Naozaj ťažšie je to potom keď je dieťa staršie ako 3 roky keď už nieje žiadny rodicak ani nič.

lussyl5
4. sep 2020

@marzuz89 No by si sa čudovala,ale izbu po 150eur nie až také ľahké nájsť,napr. v KE idú aj po 200.V iných mestách sa to ale už dá.

lussyl5
4. sep 2020

@maria123a Najdôležitejšie je nájsť prácu a naučiť malého na škôlku a zabezpečiť dohľad nad malým,v tomto by možno krízové centrum fajn, myslím že tam si mamičky vedia navzájom vypomôcť strážením,prípadne dať ho bývalému keď ti vyjde robiť po obede alebo cez víkend.Nejadohodnúť starostlivosť s bývalým a doladiť to tak aby si mohla ty do práce a aby mohol do práce aj on.Neviem či by práve striedavá starostlivosť bola to ono,lebo síce v čase keď bude s otcom môžeš robiť hocičo ale čo keď bude s tebou? Jednoducho potrebuješ zabezpečiť dozor k malému aby si mohla do práce.Neviem či by s mamou bola dosť rozmná reč na to aby ti po odsťahovaní pomohla so strážením.