Viem,že nás tu je veľa čo hladáme pomoc, poradenie alebo pochopenie a preto to skúsim aj ja.. S priatelom sme 2 roky spolu a náš vzřah bol ukážkový(ako asi každý jeden na začiatku/, potom ked sme prešli do štádia partnerského už nie len frajerského vyšlo na javo vela problemov ktore som v tej zalubenosti nevidela/mozno nechcela vidiet/ vazne veci ktore ina zena by takeho chlapa nechcela ani vidiet ja som to v laske k nemu pretrpela ,prehryzla.. robil to aj robi stale a ja sa snim aj tak nedokazem rozist .. som v koncoch ..
ps: ak je tu nejaka maminka,nemaminka ktora nema co robit a chce len hlupo komentovat mozno moju vinu.. radcej sa pohrajte zo svojimi detmi .. dneska som nato neni zvedava
@sorciera24 chcela by som zmenit toho vela .. je to konplikovane v tom ze moja ,, svagrina,, ma nema rada a stve proti mne ,,svokrovcov,, a ked je somnou priatel je vsetko super ako nahle pride domov som zla ja a oni dobry..
@elinusa to poznam,ja som mala tiez taku podarenu svagrinu,ale to by mi ani nevadilo,lebo nestala za to,,problem bol v tom,ze priatel stal vzdy na jej strane a to bola velka chyba.Ked nemam oporu v priatelovi,tak nemam co riesit s takym clovekom.Jednoducho som sa pobalila a odisla,ale tam bolo toho aj viac.
@elinusa stale nechapem kvoli comu si zla? (a kontakty ci so svagrinou ci svokovcami by som obmedzila na nutne minimum....)
@sorciera24 kontakty som obmedzila aj ja ...uplne .. ja som zla neni v nicom praveze .. len priatel si stale nevie vzbrat ci ja alebo ostatnz
@elinusa
o akej svagrinej a akych svokrovcov pises, vsak pises, ze mas len priatela, nie si vydata...
Najprv si daj doporiadku vztah s priatelom, porozpravaj sa s nim o tom ako to vidis a ze sa ti nepaci ako sa spravaju k tebe a co o tebe hovori jeho sestra a mozno raz (ak sa vezmete) tvoja buduca svagrina a cela ta stvavost proti tebe. A rieste dovody, preco to tak je..a ak to jeho sestra robi neopravnene, tak sa s nou nebav.
@printesa to vie podla mna aj on sam .. dal mi na vzber ze bud snim odidem do nejakeho bytiku a on odide z domu ... alebo bude pendlovat 2 dni doma 3 dni u mna a bude vsetko ako teraz .. ale ja odist nechcem .. mam 3 izbovy byt kde zijem s otcom ktory ma vychoval a o ktoreho sa teraz staram ja ..
@elinusa napisala si, ze podla neho si ty ta zla a oni ti dobri......v com si akoze zla podla priatela? .....a zas neviem, ci je spravne chciet, aby si absolutne vyberal medzi tebou a tvojou rodinou......(ale enchapem to celkom uplne z tvojich slov).....dolezite je , aby ste sa vzajomne podporovali, ale on nemoze vylucit svoju rodinu zo svojho zivota...ci to chapem zle?
@sorciera24 ja nechcem aby vylucil svoju rodinu zo zivota , ale mzslim si ked ma mna a dohodne sa somnou na niecom preco bz to mala potom jeho mama prerusit tym ze ma ist odomna pretoze ona potrebuje kopat kvetiny..
@elinusa aha....uz chapem....on ti aj anvrhol (podla mna skvele riesenie...aby ste sa osamostatnili, to by bolo podla mna najlepsie)....ale ty chces pomahat otcovi (co chapem)......ale preco nechpae aj ty jeho, ze on teda tiez chce byt so svojou rodnou, ekd aj ty si?.....podla mna sa da osamostatnit a otca chodit navstevovat, ci?
@elinusa tiez si myslim ako @sorciera24 ze by ste sa mali osamostatnit s priatelom, teda pokial teda uvazujete, ze chcete sa vziat a mat rodinu. Inak len tak "z brucha" kupovat nehnutelnosti neodporucam. No ak v nom vidis cloveka s ktorym chces zostarnut a ktoreho lubis a ktory lubi teba, tak sa osamostatnite.
@elinusa v com konkrétne ma tkviet naša rada? Lebo nie je mi zrejmá otázka. Su to dosť bežne rodinne problémy ktoré poznas len ty a ty sama môžeš vedieť či ti to stojí za to už teraz sa potykat s takýmto niečím. Môj názor keď už teraz su take problémy bude to len horšie zase este spolu ani nezijete nemáte deti taký vzťah by si si mala len užívať a nie už teraz sa trápiť. Ale opakujem zase nič si vlastne nenapisala len všeobecný problém s ktorým sa potyka množstvo párov
@elinusa ja vidim schodne riesenie (ak ti na vztahu zalezi)......v tom, co navrhol tvoj priatel.....osamostatnit sa.......ako nahle budete sami, uz ho mamicka nebude amt pod palcom, budete mat svoju domacnost....cize on je ochotny vzdat sa toho, aj ty by si mala byt ochotna sa vzdat niecoho (teda osamsotatnit sa s nim) a nikto vam do nicoho nebude kafrat..... (len ani jeden nesmie byt sebecky....)......a on moze mamu obcas anvstivit a ty mozes navstevovat svojho otca, nie? (ci kde je zadrhel?)
@elinusa tak potom moja rada radšej sa teraz trápiť rok ako potom cely zvyšok života ja si myslím že žiaden muž nestojí za to aby sa žena trápia si slobodna Užívaj si kým môžeš samotný vzťah 2 ludije veľmi náročný nieto este riešiť svokru a pól dediny. Život je priliz krásny na to sa trápiť kvôli dakym majetnickym zenskym
@elinusa po 2 rokoch ani nemozes citit to, co ekdysi, to, co si citila bola zamilovanost (to su tie krasne ruzove okuliare).....teraz mozes citit bud lasku alebo nic.....co citis? sama seba sa opytaj? ak je to laska, ten vztah chces dalej rovijat...tak to urob, ja osobne nevidim nejaky zavratny problem na rozchod......(aspon z mojho pohaldu je to bezny problem mnohych parov)......a ludia, ak chcu mat plnohodnotny vztah by sa mali naucit ho rozvijat a riesit problemy, nie rovno zahodit, lebo vsak co som este mlada.....ak to dokazete, vies, ze to za to stoji......tazko radit, nik tu nevidi do vasich veci uplne, len vy....(preto sa vyjadrujem len k tomu, co bolo zatial tebou napisane)
Nemozes zit vztah na dialku, ty s otcom, on s rodinou.
Ty mas byt s muzom, nie otcom, neviem nakolko je otec odkazany na tvoju opateru ale uplne spolu to nebude to robit dobrotu nikdy. Si si ista citmi k otcovi, ale nie k priatelovi, to nie je normalne, uz by bolo nacim sa psychicky od otca odputat. Z vas oboch musi byt citit ze ten druhy je pre vas pred jeho "povodnou" rodinou a zrejme to necitit ani z jedneho z vas...
Vy potrebujete s muzom vlastne, aj keby skronejsie pomery.
On prec z domu, ty prec z bytu a pekne spolu zacat zit. Lebo toto co mate teraz nie je zivot spolocny, len take lavirovanie. Predajte 3 izbak, a pekne otca do garzonky a vy dva s frajerom napoly na to na co vam budu stacit financie. Nieco najdite blizko seba, podla toho nakolko potrebuje otec opateru, aj keby vo vedlajsom vchode vzdy sa da daco vyhutat.
Kym budes predovsetkym "dcera" nikdy to nebude s chlapmi ono.
@elinusa podla mna, ked su teraz problemy s rodinou, tak budu stale a bude to bud rovnake alebo este horsie, lepsie urcite nie ... a ak sa chlap nevie odputat od rodiny a mamy a odist slobodne byvat k partnerke, tak bude stale zavisly ... radsej odist z kratsej cesty podla mna, si mlada, najdes si este niekoho normalne zmyslajuceho schopneho zit svoj zivot a nie zivot rodiny
@zuzanockamt ale on chce s nou odist byvat sam, ale ona nechce!
@sorciera24 ale doma nedokaze povedat, ze ide byvat k partnerke, takze to je tiez zvlastne spravanie od muza
@zuzanockamt popravde, to som celkom nepochopila, ale riesenie (a celkom schodne navrhol) a podla mna aj dost zrele, cize prvy krok urobil, teraz je na rade ona..... (ako vravim......celkom tomuto problemu nerozumiem...z tychto apr prispevkov)
@sorciera24 u mna jednoznacne plati, ak su problemy s rodinou partnera/ky, treba ist z kratsej cesty, lebo cas tieto pripady nezlepsuje
@elinusa a aku konk. pomoc hladas? ake su teda jeho nedostatky, kt. on nedokaze zmenit a ty nechces dalej trpiet?