Nedokážem prestať myslieť na veci z minulosti

dejzy10
3. dec 2024

Ahojte ? Je tu niekto podobný s mojim problémom? Môj problém je ,že nedokážem prestať myslieť na veci z minulosti .. hlavne ohľadne minulosti môjho partnera. Moja chyba je ,že niekedy chcem vedieť veci na ktoré potom často myslím a aj sa tým trápim.. niekedy som sa to samozrejme dozvedela aj bez toho aby som tu vec chcela vedieť .. ale neviem čo robiť keďže mi nepomáhajú veci typu “už na to nemyslí je to minulosť ,už to nezmeníš a pod..” je tu niekto s podobným problémom poprípade čo vám pomáha prekonať takéto myšlienky? (Nie nemám 15)

pribinak
3. dec 2024

Keď sa nevieš zmieriť a vyrovnať s minulosťou tak si nájdi psychoterapeuta

bublinka1426
3. dec 2024

vraciam sa velmi casto do minulosti. a myslim ze vela ludi.

slavka119
3. dec 2024

@dejzy10 ak sa chceš porozprávať kľudne mi napíš 😊chápem čím prechádzaš

marianarem
3. dec 2024

@dejzy10 Tak mozes si zacat klast otazku, preco ta tie veci tak trapia. Vacsinou je to nieco nevyriesene v tvojom vnutri, tie veci mozu otvarat nejaku ranu alebo vytahovat na povrch nejaky skryty strach. Takze upriamila by som myslienky tymto smerom, k sebe.

lindous
3. dec 2024

Ide o iné ženy v minulosti tvojho partnera? Tam potom treba popracovať asi na vlastnom sebavedomí, neporovnávať sa… ono sa to ľahko povie, ťažšie zavedie do praxe, no aj keď nie som fanúšikom motivačnej literatúry, kniha 13 veci, ktoré psychicky silne ženy nerobia je celkom fajn a je tam aj toto zameraná kapitola… a teda, za záleží aj či ide o “blbosti”, ktoré má vo svojej minulosti každý alebo nejaké závažné veci, na tie asi nemusíš silou mocou zabúdať a zvážiť, či s takým partnerom chceš byť..

nenapadnyuzivatel
4. dec 2024

Nemôžeš myslieť na veci z minulosti tvojho partnera, ak si ešte vtedy nebola súčasťou… môže ti to byť jedno. Teraz je s tebou a ži v prítomnosti. Nastav si to tak v hlave, lebo sa toho nikdy nezbavíš

evickuska
4. dec 2024

@dejzy10 mala som to davnejsie, pomoze cas a viac spolocnych spomienok 💪

luccija
4. dec 2024

@dejzy10 vyrieris niečo tým, že budeš na to myslieť?už to nezmenis samozrejme aj ja často myslím čo som mohla spraviť inak, ale netryznim sa neg.myslienkami.Treba myslieť na dnes a budúcnosť to už je minulosť každý nejakú mame

rtthypnoterapia
4. dec 2024

@dejzy10 Ahoj, najdôležitejšie v takomto prípade je popracovať na zvýšení sebavedomia a sebaistoty. Keď si to posilníš, postupne prestanú byť pre teba dôležité také veci a informácie, ktoré ťa potom len zbytočne trápia. Poznám presne ten pocit, keď som sa pýtala partnera na jeho minulosť, aj keď som vedela, že ma to len nahnevá a budem nad tým potom stále rozmýšľať. Napriek tomu som to chcela vedieť. Je to určite forma sebasaabotáže.

dejzy10
autor
4. dec 2024

@rtthypnoterapia ja si myslím,že so sebavedomím problém nemám. Niekedy som mala ale zmenilo sa to keď som sa rozišla s bývalým partnerom.. ale je pravda že tie myšlienky sa nedajú niekedy zastaviť a ako keby som to potrebovala také tryznenie ..

eva8
5. dec 2024

@dejzy10 mozno tazsie dokazez doverovat tvojmu novemu partnerovi kvoli byvalemu, uz expartnerovi, . Taktiez si bola zvyknuta na praktiky expartnera, ktore boleli, tak mozno preto to "sebatryznenie"

renatablazejova
5. dec 2024

Každý z nás má nejakú minulosť .Ale minulosť tvojho partnera nezmeniš. Trápiť sa nad niečím čo bolo je zbytočne a nikomu tým nepomôžeš a vôbec nie sama sebe .Snaž sa urobiť za minulosťou hrubú čiaru a pozeraj sa do budúcnosti .Mala by si sa riadiť tým že čo vo svojom živote nezmením tým sa nebudem zaoberať oberá ma to o energiu ktoru môžem venovať niečomu inému .Nie je to ľahké nebude to hneď ale pomalými krôčikmi to pôjde tak držím Ti držím palce ❤️

dejzy10
autor
5. dec 2024

@eva8 to ma nenapadlo a možno na tom niečo bude ..

dejzy10
autor
5. dec 2024

@renatablazejova ďakujem za názor a povzbudenie ❤️

renatablazejova
5. dec 2024

Vďačne 🥰

slovakboy
5. dec 2024

@dejzy10 neviem ako dlho je od vtedy čo si sa to o ňom dozvedela ale predpokladám že krátko. Čiže len pár dní alebo týždňov. Myšlienky teraz budú chodiť a je to normálne. Nikto nie je taký sebavedomý ataky hrdina aby ho nezložili problémy vo vzťahoch. Vzťah dorazí aj silných jedincov rozdiel je len v miere. Takže si nič nevyčítaj. Ty sa musíš teraz zmieriť s jeho minulosťou. Ale ľahko sa to povie a ako urobí? Proste prijmi tie myšlienky keď prídu ale uvedom si keď prišli a nerozvíjaj ich ďalej. Lebo štandardná schéma je že prišla myšlienka A a z nej som si vyplynula myšlienku B a z nej C atď až si pomyslíš že tvoj muž je zoofil a robí to so slonmi. Som to prehnal ale tak fungujú myšlienkové konštrukty u človeka, ktorý nemálo kontrolou svoje myšlienky. Myšlienkový konštrukt je výmysel a nie je to pravda. Ty nejako hodnotíš tie udalosti z minulosti a dala si im v mysli škaredé nálepky. Asi právom lebo také sú. Možno ťa ranili a ty si zranená. Ale myšlienky prestanú chodiť vtedy keď nálepky vyblednú. Keď zdravo spracuješ nové infirmácie tak myšlienky budú prichádzať ale stále menej často a nebudú v tebe vyvolávať zle pocity. Proste bude to vždy menej bolestivé. Až raz si spomenieš až po týždni a keď si na to spomenieš nič to v tebe nevyvolá. Proste nevyhneš sa teraz myšlienkam a bude to bolieť. Ale nerýp sa v myšlienkach a nemysli. Alebo zbadaj myšlienku že prišla a stopni ju. Príde zas a zas ju stopneš. Ak to nepojde tak ľahko tak nevadí. Trochu pobolíš a potom znovu stopneš. Atd až do ústupu bolestí. Neboj sa pôjde to.

dejzy10
autor
6. dec 2024

@slovakboy ďakujem za radu vyskúšam 🙂

slovakboy
6. dec 2024

@dejzy10 proste dôveru tomu, že to čo si sa dozvedela v tvojej mysli časom stratí nálepku hnusu odporu zlosti smútku. Bude to len fakt ktorý povieš ale nič v tebe nevyvolá. Teraz to tak nejde, ale časom pôjde. Teraz sa len snaž tie myšlienky nerozvíjať a nezastavovať sa v nich dlhu dobu. Príde, ok zabolí, myslím na niečo iné a zas príde zas zabolí a zas na niečo iné. Nesnaž sa ale tie myšlienky úplne potláčať. Mohli by sa vynoriť neskôr keď to nebudeš čakať. Radšej ju navnímaj a pusti. Znovu navnímaj uvedom si že to bolí a pusti. Sleduj ako ti to zlepšuje stav keď ju pustíš. Postupne to púšťanie bude ľahšie a ľahšie, až budú prichádzať riedšie a slabšie.