Zienky, potrebujem nejakú radu ako samu seba nakopnúť, mám pocit, že sa nechávam trochu deptat manželom… Samu seba niekde vnútri nepovažujem za “putku”, mám VS, popri rodičovskej pracujem pre 2 firmy (administratíva z domu), mam prenajatý byt od rodičov aj môj čo som nadobudla pred manželstvom, takze do rodinného rozpočtu prispievam podľa mna slušne. Pred manželstvom som bola aktivna, veľa som cestovala, učila sa, muzi mali záujem atd.. Keď som sa vydala, odsťahovali sme sa s muzom mimo mesto, narodila sa nám dcérka a ja som s ňou ostala doma. Manžel nie je zlý človek v zmysle, že by chodil za kamosmi, pil, nejako ma napadal, práve naopak, dopraje mi, môžem si kúpiť čo chcem (samozrejme rozumne), posiela ma stále kde si na výlety atd.. Len mam aj tak pocit, že ma dusi a vyvolava vo mne pocity neschopného človeka.. Sú to banality, každý večer si poviem, že nevadí, ideme od znova a bude zajtra lepšie ale stále príde čosi a cítim sa nešťastne a tak aj nežensky, nelubene.. Manžel chodí do prace (pracuje veľa, je aj 14 hodín z domu a robí 10 dni a potom ma 4 voľno), takze chápem, že je unavený, ale ja popri malej, domácnosti a práci tiež toho neoddychnem.. Ide o to, že čokoľvek spravím, vždy to vie on lepšie… Poviem, že som vysavala auto, tak sa opýta, že ktorý vysávač som použila a skonštatuje, že “no bohvie čo to nebude”. Chcem niečo doma urobiť, opraviť, týždne to nevidí a keď sa do toho pustím ja, tak dôjde, že toto tak nie, robí sa to takto.. Ale aj “ženské veci” ako napr šitie (svokra ma učila šiť na stroji), tak došiel za mnou, že to nie tak, že on vie ako a poprestavoval mi tie nitky tak, že to nefunguje.. Ale hádal by sa so mnou do krvi, že on ušie malej aj pyzamo, hoc nikdy nesil lebo to nie je ťažké.. A tisice takýchto drobnosti denne.. A ja si už prídem ako debil.. síce ešte bojujem a hádam sa stále s ním, že nech ma nechá robiť veci ako chcem ja, no on to vôbec nechape a ešte sa uráža že on ma to chce len naučiť :/ A cítim, že mi dochadza sila aj na tie hádky a že hoc som pozitívne zmýšľajúci človek, že to vo mne nejako utláčať.. :/ Rozprávala som sa s ním veľa krát, on proste nechape čo robí zle, že on mi chce len dobre aby som robila veci správne 🤦🏻♀️ Rozviesť sa s ním, to nie, rada ho mám, len potrebujem nejako seba nakopnúť aby sa mi naspäť vrátilo sebavedomie a energia chuť makať, tešiť sa zo života atd.. Aj kvôli dcérke aby mala takú “živú a odolnu mamu”. Ďakujem za prečítanie aj rady 🙂
Vela tem je tu na konikovi o muzoch s narcisistickou poruchou osobnosti... mne to trosku zavana tym... chodila som s byvalym frajerom - narcisom 😃 ale to bolo len vo faze randenia, takze tam sme este taketo temy zo spolocnej domacnosti a okolo deti neriesili. Ale tiez vedel vsetko najlepsie... a bol taky nepochopeny genius a spasitel ludstva, mne to vtedy prislo sexy 😃
Bud ma komplexy a rieši si ich tak ze zhadzuje teba alebo to obkukal doma ked bol maly. Sijaci stroj by som mu dala opraviť ked tak vsetko vie a ak ho neopravi tak kúpiť novy. Vysavac by som mu priniesla ten co je podla neho lepsi a vyzvala ho aby si to šiel povysavat alebo aby drzal hubu. Co ti poradiť, neodides, rozprávali ste sa o tom, on na ponizovani svojej ženy nevidi nic zle, skoda ze to vidi vasa dcéra, potom ked ju bude nejaky magor ponizovat bude to brat akože to tak ma byt... Nasrana som na toho tvojho muza, ty tu pises ze kvoli jemu nemas sebavedomie, berie ti životné stastie a energiu ale on si mysli ze je všetko ok.
Tak ja neviem, pred tym nez čokoľvek spravíš prid za nim a vypýtaj si kompletný navod. Bud ako 4 rocne dieta co nic nevie a ku všetkému potrebuje velmi podrobné instrukcie. Ved ked s nim nie je normálna rozumna rec tak co mas robit... Bud sa cely život nechat ponizovat a brat si šťastie alebo mu nejako ukázať co robi tak, aby s tym chcel sam skoncit.ked ta potrebujem instruovat a poučovať tak sprav tak aby tie poucivania a instrukcie sam znenavidel
Ked
Ty máš môjho muža! 😃 Aj môj všade bol, všetko videl, všetko vie, samozrejme, najlepšie na svete. Čo robím ja, je buď úplne zle, alebo to síce nie je zle, ale on by to urobil lepšie. 🙃 Jediná rada, ako to prežiť, je nebrať to vážne a úplne ideálne, brať to s humorom, ak sa dá. Ja zo zásady prestávam s akoukoľvek činnosťou, keď sa pri mne pristaví a pozerá, ako to robím. Niekedy sa ho aj opýtam, či mi prišiel povedať, čo robím zle. Prípadne mu rovno podám náradie, s ktorým pracujem, že nech sa páči, môže sa teda realizovať. On si to aj uvedomuje a niekedy len tak rýpká, napríklad sa má opýta (zo srandy) "Dobre to robíš?!", ja mu podľa očakávania odpoviem "Nie, zle, ako vždy." a ideme ďalej. Ak to nevieš zmeniť (a toto nevieš), tak to prijmi, ako fakt a úplne sa tým prestaň trápiť.
Moj ma sice od tvojho daleko, ale ked mi niekedy keca do veci, ze ako ich mam robit, tak ja v tom momente ‘skladam zbrane’ a poviem mu: nech sa paci, mozes sa realizovat… par krat si to musel vyzrat do konca… a teda az taka slava to nebola, navyse… je lahsie mudrovat, ako treba poriadne umyt chladnicku, ako ju realne celu umyt… takze teraz uz len nahodim pohlad a prace sa kade lahsie, lebo by dostal handru/vysavac… do ruky a dovidenia 😂
Tiež mám ,,všadebola,všetkovedela,lenonpravda" 😏. Naučila som sa jedno,nech si to urobí ako uzná za vhodné a keď to nefunguje, nevyčítam,neoznamujem môj zámer/nápad,ale neskôr to urobím po svojom a vlastne sa ani už zbytočne nehádame,pre blbosti 🤭.
Nic si z toho nerob . Ja mam pocit ze kazdy druhy chlap je takyto mudrlant. Ja mam takeho podobneho. A nic si z toho nerobim len vie to byt unavne. Filtrovat. Nic co Ja kupim Neni “ dobre.” Raz mi total ofrflal nove tricko Tak som ho naschval extra vela nosila doma 😃pomali do zodratia . Minule sme niekde sli a frflal ze ci nema maly nejaky lepsi top ., mal novu indigo bavlnenu koselu znackovu.. tak som mu len povedala ze Mne sa nepaci 95% jeho oblecka a nemam o tom reci 😀tak druhy den si bezal kupit nove veci uplne to iste co mà len nove.. poznam jeden este horsi pripad co sa vecne hada z ktorej strany je “ spravne “ mat wc papier rolku.. a ze jeho partnerka maslo kraja zo zlej strany. 😳 mna iritoval muz ked sme robili party s jeho rodinou ze som povysavala umyla podlahu.. a on to potom este vysaval Lebo to Nebolo dost 😤🤣, Proste chap to ako jeho vlastnu hlupost a odpusti mu jeho prizemnost. Mam pocit ze kazdemu chlapovi trosku drbka len kazdemu trochu inym sposobom. A ked su to len Taketo nepodstatne veci tak sa stym da veselo žit. Zas Keby bol dokonali a na vsetko pritakal bola by to nuda. Ta ich detska tuzba nas ohurit nieco nam zbytocne vysvetlit je vlastne roztomila .Proste neplac smej sa.
Povedz mu,ze ked ma chut niekoho ucit veci "spravne", nech sa realizuje na potomstve a nie na tebe dospelej,vzdelanej zene. Ze ty mozno nie si dokonala,ale robis veci najlepsie ako vies a nepotrebujes nad sebou kontroling,takze nech si tie komenty odpusti. Akoze veci typu: to sa tak nerobi,ja to viem lepsie,su celkom bezne v manzelstve,ale tak zas treba vediet hranicu,aby sme neublizovali partnerovi. Mne bezne povie muz toto tak nedavaj, toto tak nerob - zamyslim sa nad tym a prehodnotim to. Aj ja muzovi poviem prosim ta inak sa to robi, ale snazim sa neurazat ho recami typu: no neni to bohvieco.
Ku mne sa takto správa mama, teda ku každému, ja som na to alergicka, muž to nerobí. Mame vždy poviem, že ak sa jej nepáči ako robím, nech si to spraví sama (u nich doma), u seba doma jej poviem, že ja si môžem doma robiť ako ja chcem.
Ved ho nechaj. Kup metraz na pyzamo, postav pred neho stroj a 4 dni ma volno, to zvladne. S upratovanim detto. Zober dcerku.na vylet a jemu povedz, ze on to aj tak lepsie vsetko porobi,aby nemal pocit, ze si to odflakla. Tak sa radsej 100% povenujes dietatu!
Treba mu to vratit hned. Je to tazke odnaucit sa srat si na hlavu. Moj svokor je taky, svokra sa mu prisposobila uplne a ani moj muz mu neodporuje. Ja doslova s radostou! Ked zacne rypat, ze nieco zle robime (posledne chodniky), tak som mu doniesla rukavice, este jedno kladivo... To sa zacal vyhovarat ze ho krize bolia a od vtedy tu pol roka ani nebol.
@h2 nedokázala by som žiť s takým mužom, nevyžiadane rady vie dávať veľa ľudí, moja odpoveď: nikto sa nepýtal o pomoc
najlepsia obrana je utok.... ked dokaze usit detske pyzamo, tak nech ti ukaze ako sa to robi 🙂 on robi vsetko na 100%? tiez ho treba obcas sfuknut, ze zle umyl auto, zle pokosil okolo stromkov. A nabuduce ked ti povie, ze si zle povysavala auto, tak povedz, ze ak to chce mat urobene 100% nech si na to zavola profesionalnu firmu, ty nie si profesional.... ty su profesional v administrative 😀 😀 Proste ho odpalkovat...
U nás keď sa niečo takéto udeje, tak mu poviem, že ak sa mu to nepáči, môže to urobiť sám ...
Bohužiaľ tiež sa prikláňam k "narcisovi" pripadne inej fajnej crte. A začne to banalita, bude sa to stupňovať a ubíjat ta. Nenechaj sa a ak si ned apovedat, chod z kratšej cesty ako si zdravie ničiť a strácať čas. Ano dá sa s nimi dookola naťahovať, že nech ukaze/urobí. Ale koho to ma baviť? A 99%neurobí, nájde si výhovorku ako keby mal čas, keby to alebo ono alebo začne útočiť ze chod ty napr do práca alebo urob niečo za neho a on bude mat čas na talafatky. Ale nikdy neukáže, že tu ľahkú vec "vie". Ak by sa toho chytil, žiadna sláva by to nebola :D Bohužiaľ v 99 percentách im iba huba ide...
Jednym uchom dnu druhym von 😉 nech ti ukaze ako to robit, mozno si potom prizna chybu. Co pokazil, daj mu opravit
@h2 moj je ryba, a toto na neho uplne sedi. Rokmi sa to vyrazne zhorsuje. Uz je az neprijemny, staci sa len opytat na nieco.. :DDD napr. najmudrejsi je, tak robi uz vsetko od elektriky, vody az po neviem co. dokaze mudrovat aj do zametania podlahy a zehlenia (PRITOM NIKDY v zivote to nerobil) a staci sa opytat, a pocuj, nemal by byt trochu spád tam, aby nestál odpad v potrubi?? (minuly tyzden sa stalo.. :DDD musela som si sama odpchat odpad za prackou a prisiel sa tam brblat a posuvat vsetko, po tom co som sa uz ja vymordovala s tym, uz len pozasuvat bolo treba vsetko :DDD ) A uz bol vreskot, ze on hadam vie ako ma veci robit :DDD som ho nechala, s komentarom, ze klud lebo ti praskne zilka... urobil, odisiel, napravila som to ako bolo treba :D a myslela si svoje... v praci sa s nim ako tak da, pokym od neho nieco niekto nepotrebuje nacas, aj zabava s nim je = pre cudzich ludi, ale bezne veci, povinnostii, to je uplne o drzku neustale riesit kraviny. Ja ako vaha proste nedokazem neustale riesit to ze presne ako opisujes, zrazu pride a pozera na ruky a kybicuje. Este aj sada k stolu s vetou "a bude sa to vobec dat jest"... nic vtipne mi na tom nepride, zabava sa na tom iba jeho matka. A o tom, ze chlapsku robotu za neho robit ma absolutne nebavi. Opisovane postupy ako ingorovat, spravit si, ist.. nefunguju. On ako zavriem dvere tak depka, lezi na gauci ako zdochlinka a neurobi nic. On neurobi vlastne nic ani ked nie sme doma, neustale caka "kym mu niekto bude pomahat s tym". Neviem na co, ked on to vie najlepsie :DDD A zacalo aj dupkanie nozkou ale na to ma vplyv este iny clovek, ktorym je neustale ovplyvnovany.. lebo ma byt predsa hlava rodiny :DDD len mu nepovedia ze aj cinmi, nie len recami.
@0silvia0 levicu mam tiez najmudrejsiu pri sebe jednu, ale ta prave este aj zhadzuje odbornikov, pripadne ak nieco vies, povie ti, ze co mudrujes, urcite sa do toho nevyznas :D A teraz si predstav ze to je matka lev a syn ryba.. a konecna... v dalsom zivote si budem znamenia chlapa a rodiny preverovat este pred prvym rande...
:D som sa vyrozpravala, mozem ist pracovat :DDD
@simca06022011 ja v dalšom živote idem do kláštora, to už mám rozmyslené 20 rokov😍
A situáciu mám ako @h2 čiže o 11 rokov staršieho muža, on z dediny, ja z mesta. A je lev, ale už je to skrotený lev, už nepoučuje, lebo v niektorých veciach na mňa nemá a je rád, že ma má. A ja som baran, ja sa nedám.
@0silvia0 inak svokor bol baran a svokra lev, a to bol uzasny par :D proste naozaj si musia ludia sadnut, niekto to da, iny nie... podla mna casto ani nie je problem povaha cloveka, ale kombinacia toho páru.. proste nesedia si. Moj je tiez starsi o 7 rokov :DDDD Potreboval by podla mna zenu co mu da po pysku, alebo zase taku co sa mu pokloni s "ano, pane" a urobi co chce a ako chce :D
Dievča, si finančne nezávislá, šikovná, samostatná žena. Prilepil sa na teba narcisticky chmulo čo berie manželstvo ako súťaž a ženu ako neschopné decko čo treba stále poucat.
Keď som čítala o vysavani auta a reakcií bohviečo to nebude tlak mi stúpol na 160.
Letel by aj s vysávačom.
Zid z kratšej cesty, kopni ho do zadnice. Hastag Radšej sama ako s idiotom 😂
Ale vážne, naozaj zvaz rozvod, inak v 60tke skončíš ako klbko nervov a budeš pochybovat aj o tom či si správne obliekas ponožku. Ak si psychicky veľmi odolná každý deň bude ako boj, napäté očakávanie aká pitchovina mu zasa bude vadiť, a zdravotné problémy z večneho stresu k tomu.
@victoriab :D kazdy mame nieco.. :D
Práve vďaka tomu že je takýto čurák by si sa mohla cítiť dosť žensky... keby mi na všetko prišiel hovoriť že to vie lepšie ,, ďakujem láska, tu máš rob to za mňa dakujem" alebo ,, láska urob to ty ja to neviem, len ty to vieš dobre" ,, laska tu máš handru a mop, si mi včera spomínal že to vieš lepšie"
,, zlatko, tu máš ten luster, zaves ho ty to vieš najlepšie na svete ty môj krasoň, ja taká krásna ako ty nie som tak idem na dve hodky ku kozmetičke, ked sa vrátim nech je to hotové"
,, a láska? navar mi prosím večeru, ty vieš najlepšie na svete variť, na teba sa nik nechytá prosím si štvorchodév menučko a nejaký drinčík"
@laurita285 tento muž potrebuje ženu ako si ty😎
@laurita285 by ta to rychlo preslo :DDD
@simca06022011 zaručene neprešlo, ja keď si niečo vymyslím tak to zrealizujem do zdárneho konca a nikdy v živote to nebolo inak a ani nikdy inak nebude, koniec je keď ja poviem 😀 jediné nad čím zaručene nevyhrám je smrť ale všetko ostatné mám v rukáve 😀
A ako reagujes, ked Ta on "opravi"? Sklopis zrak a poslusne uznas, ze on ma pravdu? Napr. ten sijaci stroj si mu nevratila, nech tam tie nitky navlecie tak, aby aj sil? Lebo ja by som trvala na tom, aby mi ukazal, ako teraz na tom bude sit a ak mu to nepojde, tak by to musel vratit do povodneho stavu.