Necítim sa ako rodina

26. jan 2023

Necítim sa ako rodina s priateľom s ktorým mám aj dieťa...Ako je to možné? Môj prvý vzťah v 17 (prvé dieťa)s alkoholikom trval 8 rokov ,po ňom prišli krátkodobé vzťahy a terajší trvá 3 roky z toho syn druhý má čochvíľa 2 roky.. Priateľ bol 22 roky v manželstve a má aj detí atď....Len nechápem prečo sa s ním necítim ako rodina a tak isto aj v mojom prvom vzťahu 🤔Viete mi povedať prečo to tak cítim?Ja to neviem ináč by som sa nepýtala

minilla
26. jan 2023

Napisala si malo informacii. Ako travite cas ako rodina? Ake mate medzi sebou vztahy? Vy ako partneri, ako fungujete?

rony2255
26. jan 2023

Necítiš sa ako rodina, lebo rodina nie ste. Rodina budete, keď sa zosobášite. Aj ja partnera beriem ako rodinu, ale v jednej diskusii mi to tu vysvetlili, že aj keby máme dieťa, rodinou nás to nerobí, nás dvoch nie....

madeline1
26. jan 2023

necitis sa s nim ako rodina, mate dieta...este nie ste manzelia

fineta
26. jan 2023

Aj by som vysvetlila z mojho pohladu ze preco… ale obavam sa, ze by si to neprijala a navyse by sa cela diskusia otocila proti mojmu nazoru. 😀 Vies, ty si tu anonym a mne to za rozdavanie navodu nestoji. Drz sa a maj silu upratat si svoj zivot v chaose. 🙏

autor
26. jan 2023

@minilla Priateľovi sa moc nechce ničoho je starší ako 14 roky ,mne je 33 a jemu v júni 47 .. Rád kuka netflix,disney tv ani v intímnej oblasti to nieje výhra neviem niekedy myslím na to že počas chodenia zakrýval vek neviem no

autor
26. jan 2023

@fineta Kľudne môžeš povedať svoj nestranný názor

fineta
26. jan 2023

Ano, mozem. Napis mi spravu a rada Ti ho vysvetlim. 😊

autor
26. jan 2023

@rony2255 Takže rodina by som bola keby sme zosobášení či 🤔Zo začiatku mi povedal že po roku spoločného žitia má požiada o ruku,tak sa ale nestalo takže už si v tomto nenamyšlam

ckocka
26. jan 2023

Jasné, tebe nevyhovuje partner ale keď zosobášite tak z neho bude dokonalý manžel.

rony2255
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rony2255
26. jan 2023

A ak som dobre pochopila, on ti dal podmienku? O ruku ťa požiadam, len ak budeš so mnou aspoň rok bývať? Vo vzťahu, kde sa dvaja ľúbia, sa podmienky nekladú.

pribinak
26. jan 2023

Hm, takéto podmienky to nie je zdravý vzťah

Necitis sa ako rodina, lebo nie ste. Si jeho gazdinka milenka matka dieťaťa ale nie jeho životná voľba.

miadi
27. jan 2023

Jednoducha matika . Ste spolu 3r syn bude mat dva. Malo ste sa poznali a hnet ste splodili dieta . Ste spolu koli nemu. Tak nejak nasilu. Keby ste ho nemali Asi by ste sa davno rozisli kedze si nevyhovujete nemilujete sa len spolu zijete. Prezivate. Necitis sa ako rodina. Lebo tam nie je vzajomna laska. Keby ste sa zajtra zobrali na matrike stale by si sa citila rovnako. Lebo nemilujes.

78787878
27. jan 2023

Prepac za uprimnost. Zda sa mi, ze beries hociakeho chlapa, len aby si nebola sama. Tvoji chlapi Ta beru ako inventar, nie ako rodinu.

rajc1nka
27. jan 2023

@rony2255 prepac, ale toto je strasne zastataly nazor. Ja som s partnerom 19 rokov, mame dve malicke deti (starsie bude mat 5), zijeme spolu 10 rokov a berieme sa ako rodina (tj robime spolu rozhodnutia o nasej buducnosti, o nasich investiciach, o nasom spolocne stravenom case, respektujeme sa, doverujeme si, milujeme sa), jeden papier z ludi rodinou nerobi. Poznam mnoho zosobasenych parov, co maju horsi vztah ako my. Ale ano, je to nazor viacerych zien….
Autorka, drzim palce, ale suhlasim s @miadi

bessie12
27. jan 2023

@rajc1nka tak potom aj ja mam zastaraly nazor na to. Lebo ja tvrdim to iste a povedala som to aj priatelovi, ze my rodina nie sme. On tvrdi opak. Ak by som otehotnela, tak dieta po porode by dostalo moje priezvisko. S tymto som ho uz oboznamila. Ci sa mu to paci alebo nie, ma pravdupovediac netrapi. Ked chce, aby malo jeho priezvisko, tak nech si ma vezme za manzelku a budeme tak rodina. Pre mna ma svadba vyznam.

malacibulka
27. jan 2023

Podstatne je ako to citi kazdy clen paru, nie spolocnost. Kebyze mi a aj partnerovi vyhovuje zit bez papiera, zijeme bez papiera. Staci ze jednemu z nich to nevyhovuje a je nutne najst riesenie. Existuje nieco ako "klucova vnutorna hodnota" v osobnom hodnotovom rebricku jedinca. Tieto hodnoty sa vztahuju LEN na jedinca, neposudzuje podla nej kazdeho (ak nie je tupec). Ak ta klucova hodnota je manzelstvo a deti, a partnerova klucova hodnota je sloboda, nemaju spolu co robit. Ak je manzelstvo a deti pre jedneho partnera klucova a pre druheho nezaradena (nema silnu preferenciu), da sa s tym pracovat.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janka_266
27. jan 2023

Keď dostal všetko bez námahy, tak jasne, že si vás nevezme. Už nemá dôvod. On sa už rozviedol, o 1/2 majetku prišiel. Nepotrebuje si to zopakovat. Lacnejšie je v prípade rozchodu platiť len výživné ako dať 1/2 domu. Aj preto sa možno necítite ako rodina, že si každý budejete vlastne, ak teda nedavate všetky peniaze do jeho bývania. Keby sa mu niečo stalo, čo budete robiť? Majetok zdedia deti. Ak nemá ani záujem o žiadne spoločne zážitky výlety. Tak čo už s ním. Jedine to dieťa. Vy zatiaľ máte 2 deti a smútok v duši.

ahhola
27. jan 2023

Asi ani tento vzťah nieje pre teba to práve... Ty si ešte mladá a fertilna, on vyhasnuty, ľahostajný a vyžitý. Kľudne by dožil s TV pred sebou, no syn ho potrebuje, aj keď je vo veku deda. Nedala si si veľa roboty s výberom partnerov.

stanulienkat
27. jan 2023

Skus nestriedat chlapov a zacni pouzivat antikoncepciu.

lujza123
27. jan 2023

Nechcem byť hnusná, ale niekedy je najväčším problémom žien že rozmýšľajú maternicou namiesto mozgu. Spraviť si dieta po pár mesačnej známosti? A rovno 2 x v živote? Ach

caray
27. jan 2023

@lujza123 tak je to kruté, ale máš pravdu a takých žien je si myslím čoraz viac, ktoré si myslia, že sa deťmi problémy medzi partnermi vyriešia. a to si povedzme, teda tak vôbec nie je

zmrzlinka2021
27. jan 2023

@rajc1nka
Ale ja si nemyslim, ze sa tak nemozete brat, a mozete mat v pohode kvalitnejsi vztah, ako mnohi ludia v manzelstvach. Spolu tym ze mate deti vytvarate rodinu bunku, ale medzi tebou a partnerom je vztah "druh a druzka", nie ste manzelia a nie ste si rodinou. To predsa nehovori nic o kvalite vztahu alebo menejcennosti vasho vztahu.
A nemyslim si, ze manzelstvo je "papier", som vydata a beriem ho ako velmi vazny zavazok na cely zivot.

zmrzlinka2021
27. jan 2023

@stanulienkat
@lujza123
žial dievčatá, to sú vacsinou dievčatá z patologického prostredia ... ledva maju 15 rokov a už len vyhladavaju chlapov, podla mna castokrat pre chybajucu lasku a bezpecie v zivote.

portret7
27. jan 2023

@bessie12 info k priezvisku, pokial ho uvedies ako otca a on nebude suhlasit, aby malo dieta meno po tebe, tak rozhodnut musi sud.

danica2711
27. jan 2023

no proste ďalší zlý výber partnera

zmrzlinka2021
27. jan 2023

@portret7 aky dovod by mal sud dat priezvisko ine ako ma matka?

zuzpar
27. jan 2023

No toto je zvlastne, asi sa ti ani necudujem, ze sa ako rodina necitis. Mate nieco spolocne, ale asi nie tolko aby ste boli tak spolu ako spriaznene duse, aby si sa citila uplna. Mozno by bolo dobre sa o tom s priatelom porozpravat ako to citis.

portret7
27. jan 2023

@zmrzlinka2021 neviem, iba viem, ze to tak funguje, mali sme v rodine taky pripad, ale oni sa nakoniec dohodli, ze dieta bude mat meno po otcovi, tak na sude neboli.