Nechuť žiť

julia142
5. apr 2015

Ahoj baby potrebujem poradit a povzbudit som vydata 10rokov poslednych 5r je katastrofa do dnes sa čudujem ako som psychicky natlak zvladla.mam 28r muž 33 mame dvoch chlapcov ide o tom ze som si konečne nasla pracu a mozem odist a rozviest sa ale mam pocit ze to nezvladnem.ludia ktorych mam rada nemaju na mna čas alebo su daleko a to mi na energii nepridava:( sama nechapem ako je možne ze nedokazem odist ked mam toho tolko za sebou.nechcem tu rozoberat veci kt mi muz ublizil lebo to je velmi tažke chcem len poradit ako to zvladnut dotiahnut fo konca skusila som vsetko ale nic nepomaha.neviem co som komu urobila ked musim takto žit chcem len klud a nic viac Viemame zdrave deti ale som na vychovu sama mam tazku pracu kt je psychicky naročna a ked dam zo seba vsetku energiu ja ju nemam okrem deti odkial zobrat ani ju nedostavam okrem deti

julia142
autor
5. apr 2015

@julia142 najhoršie je ze u mami moc velju podporu nemam.lebo ta v mojom manželstve vydi iba to ze to čo.ona nema ani dnes.ano mame vlastny dom velku zahradu muž mi kupil auto ale to su iba materialne veci.ale ona ma zas to co ja som nikdy nezažila otec si ju važi lasku jej dava najavo kazdy den a jej mozem len zavydiet pretoze to sa kupit neda.ja dostavam uplny opak a poviem vam vstat rano a dokazat sa obliect je dost tazke ked si ten druhy nevazi co ste pre neho spravili a naj by ste skoncili zo životom aby ste sa nemuseli kazdy den pretvarovat a trapit sa

sendy182
5. apr 2015

@julia142 ty ho nemas uz rada?.....chces s nim este normalne fungovat, alebo nie.....co deti?,....vedia to.....hmmm

luna303
5. apr 2015

hm akoby som čítala o sebe keď som bola dieťa. Moja mama mala ten istý osud a problém. Ale nakoniec sa odhodlala, rozviedla sa! zobrala mňa aj brata do iného okresu kde ju pracovne preložili a vychovávala nás sama bez akejkoľvek pomoci. Keď sme sa odsťahovali ja som mala 9 a brat 11 rokov. Mama mala jeden príjem priemerný a žili sme z toho traja 😉 Bolo ťažko, ale vydržali sme. Dnes som jej za to veľmi vďačná, bolo umenie vyžiť a ešte vychovať dve malé deti v cudzom meste.

duun
5. apr 2015

Depresia ako vysita. Poznam.. tiez som mala stavy, kedy som rozmyslala, ako to zvladnem a co bude, ak by som sa rozviedla.

Ale vahanie prestalo v tom jednom jedinom okamziku, kedy mi prislo v manzelstve spontanne na rozum: "Keby som bola mrtva, nemusela by som vsetko toto dalej znasat a riesit. Nevladzem." Jedna myslienka a vtedy som pochopila, ze ja sa nechcem zabit - nie realne - len som uz doslova nasmrt unavena, zo vztahu, co uz nie je vztah a nikam nevedie, z rapidne sa zhorsujucej situacie, z nesenia zvalenej zodpovednosti aj nechcenej spoluzodpovednosti za vsetko a za kazdeho.

Podla zien - kamaratiek, co mam, ktore niecim podobnym presli, tie dalsie fazy su podobne a mozno to pomoze aj tebe - ako mozne "vyhliadky".

1. Rozhodnutie ist do rozvodu, neustupit - nasladuje ulava.
2. Cakanie na rozvod, cakanie na rozhodnutie sudu a zvysne papiere, takmer rok - stupnuje sa natlak, pochybnosti, "dobre rady" typu "ved kvoli detom vydrz, ved mas vsetko - dom, auto atd., je to nekrestanske, si zla matka, zena..", cakanie, depresie.
3. Po rozvode - tesne - ulava, potom par mesiacov raz hore-raz dolu
4. Zhruba o rok - veci sa utriasli, deti ziskali opat zakladnu stabilitu a stereotyp - zmena priniesla pozitiva, sebavedomie, pokoj, pocit slobody, ulava (ale aj samota - podla typu osobnosti, zalub, okolia, kontaktov atd.) Viac unavy - vyzivne moze byt iba prazdny slub, treba nahradit prijem.

jeennyv
6. apr 2015

@julia142 Nebojsa postupom casu sa to zlepsi...u nas v rodine i v okoli poznam ludi co si presli rozvodom, ale nepoznam zenu, ktorej by sa odchodom z nefunkcneho vztahu neulavilo....je jasne, ze teraz mas zmiesane pocity a vsetko na teba dolahlo, lebo clovek nejde do manzelstva s vidinou, ze sa aj tak rozvedie, ale ak to nefunguje medzi rodicmi, tak ani rodina ako celok nebude fungovat a deti vidia a trpia tym, ked su nezhody a rodicia nevychadzaju spolu...preto radsej urobit takyto krok, akoby deti vyrastali v takom prostredi....

A po dalsie z reci okolia a celkovo z reci typu ved mate deti a mas vsetko si nic nerob...zo skusenosti sirsej rodiny ti poviem, ze ked to raz nefunguje rozvediete sa tak a cim dlhsie sa to necha len tak, predlzuje sa utrpenie....aj v rodine to bolo, ze maju vsetko byt, dovolenky atd, aj deti su tak rozvod nie a pokracovali tak kym deti neboli vacsie, ale aj tak to bolo len trapenie a aj tak sa rozviedli, ale za tie roky sa to nabalilo, cize sa stale sudia o kazdu blbost....vzdy je lepsie sa vratit z kratsej cesty....drzim palce 🙂

miadi
6. apr 2015

na ludi sa nemozes spoliehat nikto ti nepomoze toto si musis zvladnut sama..ak je rozvod to co chces a potrebujes tu silu najdes v sebe.A casom aj tvoja mama pochopi ze je to tak lepsie.Si moc mlada aby si trcala vo vztahu ktory nefunguje len koli majetku.

alana1
6. apr 2015

komunikuj s manzelom, povedz mu co sa deje, ake mas pocity atd...netreba hned zahadzovat manzelstvo...mozno si to ani neuvedomuje, velakrat je to o zlej komunikacii, ak nie stale

tykat
6. apr 2015

@julia142 tu je tažko radiť keď nevieme čo znamená ze s mužom nevieš vydržať ...či "neváži si ma a neľúbi ma" znamená ze príde vecer po šichte, zje veceru, ľahne k telke, sex mate v jari a na Vianoce a neprinesie ti kvety alebo ze ťa tlčie ako žito a má frajerky. Oboje vie človeka psychicky hodiť na dno, ale kým s prvým sa este nieco dá urobiť a tým druhým uz nie a treba utekať kym sa dá.

bonaqa2013
6. apr 2015

Chýba Ti nadhĺad. Ja by som to riešila asi cez psychológa. myslím, že máš psych. problémy. Ak som urazila - nechcela som.

h2
6. apr 2015

@julia142 Ahoj, škoda, že si nenapísala, aké konkrétne problémy máte s manželom, je tam len, že si Ťa neváži a nedáva Ti najavo lásku. Ak máš 28 rokov a si 10 r. vydatá, tak si sa vydávala v 18 a to predpokladám, že zrejme tehotná. Takže si asi iného muža, ako manžela nepoznala, nemáš s čím porovnať, okrem vzťahu Tvojich rodičov, ktorý vnímaš ako harmonický a ideálny. Skús napísať viac o Tvojich problémoch s manželom, lebo ak je to len o tom nevážení a neprejavovaní citov, pre toto by som deťom rodinu určite nerozbíjala. ☹

ig0r
6. apr 2015

@julia142 deti su zmysel zivota... v tazkych chvilach mi davaju silu pokracovat dalej..

julia142
autor
6. apr 2015

Vydržala som to s nim a všetko znašala koly detom ale z jeho strany žiadna snaha ani vdačnost za to vsetko čo mi spravil mu uz neverim okrem facky pre blbost uražky nadavky ponižovanie vyčitky nedovera .napr.spadla som s vyšky na miesto toho aby ma zaniesol dokt pov chod do vnutra nemusi ta kazdy vydiet revat .2x ma chytil pod krk lebo si potr na niekom vybit zlost. Nutil ma s nim spat inac zobudi deti,ked idem len na nakup uz vola kde sa kum...strašne huči sa ho norm bojim ,deti ked su chore nechce s nimi bit doma a je živnost a ja furt musim marodim ,ked nieco vybav do skoly musim ist ja a za par minut s ucitelkou si musim nadrobit aj 2hod kedze pracujem daleko.je to maalo?

duun
7. apr 2015

Nutil s nim spat? Znasilnenie je trestny cin AJ pocas manzelstva a medzi manzelmi. Facka? Na otocku prec - to bude len horsie!

Nachystaj si, najdi VSETKY doklady - rodne listy deti, seba, sobasny atd. Niekam to dobre odloz - budes to potrebovat na vybavovanie. Oddelit ucty - ak mate spolocne, odlozit si bokom peniaze - mozno budes musiet odist z chvile na chvilu prec aj s detmi, inak sa na vas vyvrsi.

Ja byt tebou, tak sa idem poradit do niektoreho krizoveho centra - ak si nenajdes niekde strechu nad hlavou. Poradia ti, maju skusenosti a vedia uplne presne, ako sa citis. Vsetci nasilnici sa spravaju podla sablony, budu ti vediet poradit, co a ako dalej. Centra maju aj poradensku - psychologicku sluzbu a to by sa ti hodilo najviac. Pyscholog zadarmo je aj na UPSVAR.

Minimalne sa chod poradit - NEVAHAJ! Pohlad psychologa je objektivny, poradi ti. A ak by ti ktokolvek co i len naznacil, ze si blazon, lebo potrebujes pomoc, tak NIE TY, ale tvoj muz je skutocne chory, nasilnik - pretoze kto ti sposobuje trapenie a problemy? Tvoja depresia je len logicka a uplne normalna reakcia na neustaly silny stres.

duun
7. apr 2015

Ak si skutocne podla profilu zo Ziliny - centrum Naruc ma psychologicke poradenstvo aj pravnicku - zadarmo, staci sa telefonicky ohlasit a dohodnut termin. Priestory maju v atriu - prejazde sedeho domu oproti starej trznici v centre - tusim je to ulica Horny Val. Dolu v dvore je kaviaren, oni su na poschodi oproti.
http://naruc.sk/poradne-naruc-pre-obete-domaceh...
Poradňa pre rodinu v kríze Náruč
poradnazilina@naruc.sk
0918 185576