Ani nečakám nejaké rady ani nič, len sa chcem vykecať, lebo je mi do plaču.
Nikdy nič čo urobím nie je dobré. Už fakt neviem či sa mám postaviť na hlavu alebo čo a nechcem sa vyhovárať, ale toto naozaj nie ne fér.
Máme dve menšie deti, manžel má svoje podnikanie. Veľmi dlho som mu s jeho podnikaním pomáhala, a aj napriek tomu, že som o tom nemala ani páru som sa celkom slušne si myslím zabehla v tom. Nie je to ale práce, ktorá by ma napĺňala a zaujímala, na druhej strane je to práca nie na celý úväzok, takže som mohla byť viac s deťmi a samozrejme domácnosť bola mega tip top. Nie som síce super chudučka krásavica, ale rozhodne nie som príliš tučná a ani totálna škrata. Aj napriek starostlivosti o deti, o domácnosť a o podnikanie som vraj nič nerobila.
Našla som si nedávno prácu v odbore ktorý sim študovala a ktorý ma baví. Deti v škôlke a škole, ja mám aj homeoffice, inak mi pomôžu s nimi aj rodičia, domácnosť stále v pohode, iba prevádzkový neporiadok typu tu je pohár, lebo z neho Est budem piť a podobe, väčšia kopa prádla, keďže už neperiem každý deň, ale každý druhý/tretí atď. Nič strašné. Teraz som zase len tá zlá, lebo nie som doma s deťmi, ktoré sú aj tak väčšinu dňa v škole a škôlke, že sa neustále nevenujem jeho podnikaniu ale robím prácu čo ma baví, lebo len zarábam na iných a podobné reči. Nehovoriac o zvýšenej spotrebe alkoholu (nie na mojej strane) v poslednom roku /dvoch.
Fakt mi to už lezie hore krkom, pretože na každej oslave/rodinnom stretnutí sa hanbím ako pes. Lebo keď si vypije, s prepáčením žerie ako prasa. Pod ním neho bordel, uráža ma, hnusne sa rehoce na sprostostiach, príde do
To mi je luto :( ale pozri sa na to takto, tak ako ty citis nejaku nespokojnost a frustraciu, aj on ma v sebe kopec nevyriesenych veci ktore ho trapia a evidentne nevie ako sa s tym vyrovnat alebo ako to vyriesit a cela jeho frustracia konci v alkohole a vyvrseni sa na teba. Tak ja si myslim ze zacat by ste mali slusnym rozhovorom, nie vtedy ked bude on ozraty a ty nastata, ale vtedy ked bude relativne pokojna atmosfera. A zistit ze s cim ma vlastne problem a povedat mu ako sa citis ty. Ja viem ze mozno ta reakcia bude z jeho strany zla a podrazdena ale nejako zacat treba
Nemala by som trpezlivost … raz mozno este 2 krat by urobil ako ozraty bordel…. Treti by asi nerozchodil, lebo ak by mi ho domov niekto doniesol, tak narobim cirkus s tym, kto ho priniesol a pana domaceho max skotulam zo schodov … prezije do rana fajn, stane sa mu nieco - vyhral Darwinovu cenu. On asi nebude ten ideal a problemov je viac, tak naco stracat cas … ako ak ma niekto nejaku vaznu Dg som schopna po nom upratat ale ak je hovado … tak co s nim. Raz aj majster tesar utne ale v pracidelnych intervaloch ma rozvodove papiere na stole.
@vanilkovazmrzka už mám bohužiaľ pocit, že pokojná atmosféra je utópia. Aj chápem, prečo útočí stále. Preto že berie ako zradu, že sa nechcem venovať jeho podnikaniu. Ale mňa to proste už deptalo úplne a nech sa na mňa nikto nehnevá, moja psychika je pre mňa dôležitejšia ako jeho podnikanie. Nemyslím si, že je fér, že som jeho podnikaniu venovala nemálo času, nemálo energie a nakoniec ešte dostanem naložené, že som doma a veď ja nič nemusím robiť.
Nechcem aby to vyznelo mega zle, to vôbec nie, robila som to rada. Keď potreboval podporiť a aby som trocha potlačila, tak som to urobila. A keď teraz potrebujem podporiť ja, tak som ešte horšia ako predtým.
Veď aj ja mám chyby, uvedomujem si že som tvrdohlavá, že často veci ofrflem, ale rozhodne nie som ochotná prijať alebo uznať alebo ako to povedať, že by som nič nerobila.
Predtým som sa tešila kedy príde domov z práce. Teraz už nie. Jednak je dusná atmosféra a jednak je oveľa väčší poriadok a kľud, keď nie je doma. Mala som rada sex, ale teraz absolútne nemám náladu, hlavne keď počujem a vidím ako sa aj dnes doriadil. Cez týždeň nepije vôbec, ale čo vystrája posledné +-2 roky cez víkendy,...no už mám dosť.
@olimuc už som miliónkrát nad tým rozmýšľala, poviem úprimne. Vždy ma nakoniec odradia dve veci. Že deti ho majú radi, lebo zase nie je mega idiot, a druhá, že sa bojím že by som to sama nedala.
Posielam energiu a 🫂.Drz sa,najdi cestu,ako z toho von...
@tundra ďakujem presne toto potrebujem.
Aj viem, čo by som mala urobiť, pretože som sa už snažila veci napraviť, ale už na to nemám energiu, takže ukončiť to by možno bolo lepšie, ale budem úprimná, nijak z toho nevyjdem dobre. Ako obyčajne, pre okolie a spoločných priateľov budem tá zlá ja. On nie je zlý človek, ale strašne únavný a svojský.
Myslím že obaja sme sa zmenili ale každý iným smerom, nie zblížili sa ale odcudzili. Veľmi ma to mrzí ale už pomaly začínam vidieť rozvod ako jediné východisko.
Lebo si zvykol, ze robis pre ho kus roboty a zadarmo. Az je nanho toho moc, tak potrebuje miesto teba dalsieho cloveka lenze toho musi vyplacat riadnou mzdou. Takze nakoniec je vsetko len o peniazoch… neviem sice v akej oblasti podnika a aky charakter roboty si prenho robila, ale mozno by mu pomohol aj nejaky brigadnik. Alebo nechat podnikanie a zamestnat sa 🙂
Predstav si,že zajtra zomrieš ( nedajboze)...co na svojom živote budeš lutovat? Ze si urobila,neurobila a mohla si....
Stále máš šancu na zmenu.
Predpokladam, ze za pracu v JEHO firme si nikdy nedostavala mzdu, neplatil za teba odvody… toto je prva zla vec. Ak chce, aby si prenho pracovala, tak zmluva a vsetky nalezitosti, ktore ti ako zamestnancovi patria (mzda, plat, pn, ocr, platena dovolenka, paragraf, stravne, socialny fond… ).
Ako sa mas starat o deti, ked chodia do skolky a skoly?? Predstavuje si homeschooling alebo co?
Raz by ogrcal byt a ostal zachod, beriem deti prec a vratim sa, ked si to po sebe uprace, ani by ma nehlo to po nom umyvat.
Ja na tvojom mieste sa nebojim toho, ako to bez neho zvladnem, ja by som sa bala ako to zvladnem s nim… a co si pomyslia kamarati a okolie by mi bolo u prdele - mozu oni robit prenho zadarmo a umyvat po nom grcky a stanky, nech sa paci…
Je alkoholik
Tvoj muž je psychopat, manipulátor a vyzera, ze aj alkoholik. Co na to deti, bývajú toho svedkom? Asi by som začala rozmýšľať nad rozvodom. Môžeš ešte skúsiť poradňu. Čistá hlava, kľud je na nezaplatenie...
Jedine riesenie pri alkoholikovi je odchod, inak budes fakt trpiet. Málokedy sa stane ze si taky clovek prizná ze ma problem, tu ale vravis, ze pije len cez vikendy, cize jeho argument bude, ze ved nepije kazdy den.
Samej ti bude na 1000% ovela lepsie, len najdi odvahu a urob ten krok. Nie si povinná sa starať o ozrana a upratovat po nom uz vobec nie. Odíď od neho, ak nie kvoli sebe, tak hlavne kvoli deťom! Aby sa na to nemuseli pozerat, deti to vnímajú ovela horsie ako ty. Mysli na ne a zober ich z toho pekla prec
chlapa pošli na liečenie - samozrejme musí s tým súhlasiť...
sám to už asi nedá.
Môžeš mi napísať ak budeš chcieť, prežívam niečo podobné 🫂
Začni chodiť na psychoterapiu. Trošku sebavedomia potrebuješ. Lebo to tvoje je veľmi udupané. Potom uvidíš ľahšie, co sa zo životom dá urobiť. Preplatí ti to poisťovňa. Len potrebuješ od všeobecného papierik a nájsť terapeutku, čo má zmluvu s tvojou poisťovňou. Ak napíšeš mesto, niekto ti poradí. Len na margo toho, že chodí domov ožratý a robí bordel by som to nafotila (možno sa ti to do budúcna zíde) a pri každej príležitosti kedy by mi niečo vyčítal by som mu jednu z fotiek poslala. A určite by som to po ňom neupratovala. Nech si to ráno uprace sám.
Nemyslím si, že by bol alkoholik. On keby chcel a zaumieni si, že od zajtra nepije, tak nebude. Natoľko ho už poznám. Presne toto som nechcela, aby to vyznelo, že je furt naliaty, lebo to nie je pravda. Naozaj v piatok alebo v sobotu. Má totižto veľa kvalít, to si zase nebudeme klamať, je veľmi zručný a poctivý človek, to sú kvality, ktoré sa hľadajú v dnešnom svete ťažko.
Nadarmo som mu už x krát vravela, čo zmeňme a aj ako. Som typ, ktorý navrhne riešenia a snaží sa to dodržiavať, ale keď on nechce, nepohne s ním nič. Naozaj ale už mám pocit že som totálna neschopná blbka, aj keď rozum mi vraví že to nie je pravda. Nemám po týchto výstupoch už chuť na sex s ním, ktorá by aj mala všakže, z toho podľa nejakej super logiky vyplýva, že chodím za inými. Keď potrebujem čas pre seba (napr. v lete dvojdňový výlet sama a deti som mala poriešené) zase len chodím za iným. Včera to zaklincoval pri stole, že toho a toho manželka vyzerá oveľa lepšie, než ja, aj keď by mohla byť moja matka....
Viete ja si maximálne uvedomujem svoje zlé vlastnosti, nebudem tu vykladať aká som dokonalá lebo nie som. Ale už som unavená a už ani neviem, či takýto bol vždy len som to nechcela vidieť, alebo sa takým stal časom.
@vanilkovazmrzka bohužiaľ nie, brigádnik by nestačil, to som skúšala. Jedná sa o administratívne veci, popravde by som brigádnikovi takéto informácie ani nedala radšej k dispozícii, preto som aj vlastne ochotná ich robiť. Máš pravdu. Zvykol si, že má všetko urobené a nemusí nič a aj si uvedomujem, že je to moja chyba. Lebo kým som chodila do školy a on pracoval bolo mi blbé, aby ešte upratoval atď, keď som mala viac času. Potom pri deťoch tak isto. Bolo mi blbé že som doma a on pracuje atď atď.
@sissy27 normálne na pracovnú zmluvu, zase takéto sa ja nehrám. Je však veľmi veľmi ťažké oddeliť prácu a domáce veci, keď bolo treba niečo urobiť večer alebo skoro ráno, tak som to samozrejme urobila a snažila som sa prispôsobiť si čas tak, aby to vyhovovalo mne kvôli deťom a vyzdvihovaniu, domácnosti atď., nebol to 8 hodinový úväzok. Skôr je to nárazová oblasť, niektoré dni ani pes neštekne a potom týždeň som nevedela čo skôr. Teraz keďže mám novú prácu, robím pre neho iba najnevyhnutnejšie, čo naozaj nechcem dať do ruky cudzím.
@petrofka rozmýšľala som nad tým, ďakujem za radu. Také mám z toho zmiešané pocity. Nie preto že by som sa hanbila ísť to nie. Mám výčitky že by som zaberala miesto niekomu kto to potrebuje viac ako ja, neviem či to dáva zmysel. Veľa žien/ľudí to má miliónkrát horšie ako ja a keď čítam tieto diskusie na koníku niekedy, tak mám pocit že vymýšľam resp. ako tu veľmi často odznieva - bolo koze dobre, išla sa na ľad šmýkať. Neviem to správne vysvetliť asi, jednoducho mám pocit, že nemám právo sa sťažovať, lebo naozaj mám všetko, čo sa materiálnej stránky týka, dve zdravé deti, mnoho ľudí toto nemá a má sa oveľa oveľa horšie.
@domiklik nad rozvodom uvažujem. Slová psychopat a manipulátor mi prídu veľmi prehnané.
Aj si mu to tak všetko povedala? Alebo len si myslí, že si ho zradila a sam to nedáva?
Možno by skôr prijal keby si mu sem tam pomohla, on tebe povešať prádlo, ty jemu s podnikaním.
Ale.. Alkohol by som nestrpela, mne je jedno aký má na to dôvod, nech sa ide ožrať, ale nech o tom neviem a nech aj vytriezve tam, kde pil. A domov nech príde manžel, otec, nie hovädo.
Ja som raz tiež čakala ešte ex z prace, tri hodiny nevedel nájsť bytovku, potom netrafil s klucikom do vchodu, rozbil sklo, priznal sa až ráno 🙄 a už pri dverách sa vyzliekal úplne donaha a išiel na wc, všetko ošťané, ešte aj ozvracané, no akože mala som dosť. Zrazu ticho, zaspal na wc, medzi misou, len som mu hodila tenkú deku a tam som ho nechala celú noc.
Ráno mi ešte vynadal, že som ho chcela zabiť a nechala som ho skoro zamrznúť, že aspoň zakryť som ho mohla 😳😃 a odvtedy sa mi zhnusil úplne, a rok na to som aj odišla, lebo už síce nepil, ani nerobil cirkus, ale už som mu nedovolila aby sa ma dotkol.
Ja mať takú ženu, že príde domov ožratá a vyšablí sa vedľa misy, no dobre, raz, stane sa, ale druhý krát už by to bolo na kufre pred dvermi.
autorka - on je alkoholik a ty si spoluzavisla s nim.
obhajujes ho, zastavas sa ho . no precitaj si vetu po sebe --- on nie je naliaty denne, iba v piatok ci sobotu.... WTF????
tvoje sebavedomie je uplne udupane, znicene. Vidis plusy - ze je zrucny, nebije ta - ale minusy - ze sa zleje ako prasa, ostava veci okolo, grca, robi vordel a je nechutny --- nad tymi privieras oci.
ked ten rozvod a vyhodenie alkoholika nespravis pre seba, sprav to prosim aspon pre svoje deti.
ci takyto vzor rodiny je to, co chces davat svojim detom?
Ty chceš len poľutovať. Ok. V jednom rozhovore s párovým terapeutom som čítala, že vzťah nemá zmysel zachrániť a nedá sa zachrániť, ak sú tam už urážky a ponižovanie. Aby mi jeden dospelý milujúci super muž nedoprial robiť to, čo ma napĺňa. Aby mi nemiesto pokojnej komunikácie o tom, čo ho trápi nadával, ožral sa a smial a ešte to zaklincov primitívnym útočením na môj vzhľad a porovnával ma s inými. Muž, ktorý mi ogrcá pol domu a oserie či oští dosku. Ale hej, ani manipulâtor, ani alkoholik to nie je a vôbec nemáte dusnú atmosféru, každý deň sa s ním vieš v kľude a s láskou porozprávať a nájsť riešenie každého problému. Prajem Ti veľa síl žena.🥹
V dalsich komentoch ho zacinas obhajovat a obbinovat seba, si zmanipulovana, chod z toho von - kvoli detom. Moj byvaly raz ogrcal cele prizemie domu, rano uz mal veci zbalene, toto sa neda tolerovat, zivot je iba jeden a takto sa trapit a hlavne deti, je sialene.
Chod na terapie a naplanuj odchod. Znici ta, aj deti.
Pozri zvykol si že urobiš viac ako polovicu roboty za neho a ešte zadarmo a teraz musi prijať nejaku ktorej bude musieť davať výplatu odvody preto je neprijemný.Postaviš sa na nohy a budes žiť s deťmi určite už ak máš home office tak máš lepšie aj viac času môžeš venovať svojím deťom.A ak je rodina rodičia vždy pomôžu.
Ty si si uz na ozranske spravanie a debilne reci zvykla. Ver, ze zeny, ktore toto nezazivaju, by toto neakceptovali. Moj muz napriklad nikdy neprisiel domov v takomto stave, je to nechutne. Uz je na tebe, ci toto budes akceptovat a citit sa doma ako nie doma.
Tvoj EŠTEmanzel je manipulátor, alhokolik.
@kavasmliekom áno povedala. Pred týždňom sme sa veľmi veľmi pohádali. Dohoda bola, že kým ja budem robit papierovačky, on bude aktívne s deťmi. Lenže pre mňa aktívne venovanie sa deťom nie je pozerať s nimi telku. To im ju môžem pustiť aj ja a robiť čo chcem.
Pointa je, že to vydržalo dva dni. Od stredy rovnako ako predtým.
Viem že veľa ľudí nekomunikuje, ale ja medzi nich rozhodne nepatrím. Poviem čo potrebujem a aké mám predstavy. Ale očividne jedným uchom dnu a druhým von. Tiež som za kompromisy, pretože rozvádzať sa nechcem. Bohužiaľ čím ďalej tým viac nad tým uvažujem.
No ťažko sa to číta čo vám poviem, ale viem že vo veľa veciach máte pravdu.
@victoriab áno obhajujem z časti, aj si to uznám. Vždy sa snažím vidieť v ľuďoch to dobré a na tie zlé veci a správanie veľmi rýchlo zabudnem. Napríklad ani nie som ten typ čo sa dlho hnevá.
Nebola som si istá, či toto je normálne sa takto cítiť, lebo to už trvá roky. Už som spravila prvý krok a to že som si našla prácu nezávisle od neho, takže teraz asi ďalší krok je nájsť si psychológa.
Popravde sklamaná som zo seba, pretože som si vždy myslela že som rozumná a silná, ale už to začína na mňa doliehať celé. Možno som to mala skončiť už skôr.
Príde domov ožratý jak sviňa, väčšinou ho niekto musí priniesť. Ledva sa vyzlečie, v horšom prípade ogrcá polku kúpeľne, nevraviac ani že často netrafí do wc poriadne a ja sa mám tváriť že toto je ok? Je mi z toho do revu a mám pocit, že čím ďalej tým viac sa mi hnusí... 😔😭