Nechtiac som vyvolala konflikt

20. sep 2021

Ahojte.
Dnes ma teta zobrala na vylet na ktory mala ist povodne so svojou sestrou, ale kvoli jej nazorom na niektore veci, sa teta rozhodla ze ju nevezme ale zavolala mna a jednu svoju kamaratku.
Ja som uverejnila na facebooku video z toho vyletu ( ktore mi teta poslala) a druha teta to videla a teraz je urazena, ze ju z toho vynechali a teta ktora ma zobrala na vylet je zase nahnevana naco som to uverejnovala. Ale ved aj tak by sa o tom dozvedela, lebo by sme sa isto o tom rozpravali, video som stiahla, ale aj tak sa cítim vinna ze kvoli mne vznikol tento konflikt, aj keď je pravda ze teta bola urazena ze ju tam nezavolali takze som nemusela prilievat olej do ohna tym videom, ale ja som sa len chcela podelit o zazitok z vyletu.
Nemam otázku, chcela som sa len vyrozpravat kedze ma trapia obcas uzkosti, bojim sa ze sa mi zase objavia.

janetinka27
20. sep 2021

netrap sa pre to. je to problem medzi nimi. nie si povinna hrat ich hru a skryvat sa. jedna teta by si mala uvedomit, ze na teba nemoze prenasat svoj konflikt - ty si sa jej vyletom neupisala do jej spolku. a druha teta by si mala tiez uvedomit, ze nemozes za to, ze ju tam prva teta nechcela

euka210
20. sep 2021

Poznam tie pocity viny, ked uplne nechtiac, v dobrom umysle sa clovek zapletie do takych tichych sporov, tajnostkarstva.
Ty si mala dobry umysel, nechcela si zle, ...je to ich konflikt, ...Ty mozes mat ciste svedomie, Ty si nic zle neurobila!

tncka
20. sep 2021

Obe tety su jak male deti a ty sa kvoli tomu citis vinna?! No kasli na to,ako sa rozhadali,tak sa aj udobria🤷‍♀️

maximilie
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maximilie
20. sep 2021

Nemáš sa prečo cítiť vinna, ale nabudúce keď budeš niekoho dávať na fb ci podobne siete, bolo by fér opýtať sa ho, či s tým súhlasí. Vyhla by si sa tejto nepríjemnosti.

timing
21. sep 2021

Nemam nic proti, ak si ludia uverejnuju o sebe videa a pochvalia sa svetu kde boli, ale ak by niekto uverejnil video so mnou, ci rodinou bez toho, aby sa ma opytali ci moze tak by ma to tiez nahnevalo.
A ak by som vedela ze tety su na seba urazene, tak v tomto pripade by som sa ja osobne vzdala potreby pochvalit sa s videom, ked viem ze to vyvola ohen na streche.

janetinka27
21. sep 2021

ano, nie je dobre zverejnovat foto/video bez suhlasu (narusenie sukromia alebo trebars aj fotka,kde sa sami sebe nepacime atd)
tetu vsak nenahnevalo ani tak samotne pridanie videa ako takeho,ale skor "odkrytie pravdy". teda by autorka musela diplomaticky o vylete mlcat pred druhou tetou (kvoli tomu ohnu na streche). a to je presne to ocitnutie sa v spore inych.
moj svagor mal mapriklad strach z kovidu a nechcel sa stretavat s nikym, kto ho mal/prekonal. a my s manzelom sme kovid prekonali a mali sme prist na navstevu po dlhom case. a tak svokrovci aj svagrina mu tajili,ze sme boli chori. a ked sme sa teda stretli, tak nas nutili hrat ich hru a klamat, lebo vsak vtedy bol kovid tema c.1 a my sme mali tvrdit,ze sme chori neboli.
chvalabohu cely vikend dopadol tak,ze sme s manzelom boli uchraneni klamstva aj taktickych vyhovoriek, pretoze svagor sice cely vikend o kovide rozpraval,ale skor o statistikach atd. (ja som bola pripravena neklamat, nebola to moja hra)
, ale aj tak som povazovala za nespravne tvarit sa ze nic a pritom som vedela ze keby vedel, ze sme boli chori, nestretol
by sa s nami. videli sme sa kvoli lockdownu az o par mesiacov a vtedy uz boli po kovide aj svokrovci so svagrinou,tak som nemala dovod tajit ani nas kovid a medzi recou ked sa ma svagor opytal na kovid,tak som povedala ze sme ho na jesen prekonali a normalne sla rec dalej. je hrozne sa skryvat alebo klamat len preto,ze ini sa chcu skryvat a klamat a vas chcu zamotat do svojej taktiky

autor
22. sep 2021

@janetinka27 áno, spravila som chybu keď som video uverejnila, viem, mrzí ma to. Ide o to, ze druha teta by sa tak ci tak o tom dozvedela, keďže som s nou v kontakte, pýtala by sa ma na to, a co by som jej mala klamať, ze žiadny výlet sa nekonal, len preto aby sa nenahnavala na tetu ze ju nezavolala ? A teta co bola na videu aj výlete, chápem ze sa hneva, ze som to zverejnila, ale tiež nemohla čakať ze sa o tom výlete druha teta nedozvie, ved to nebol predsa tajný ilegálny výlet. 😏

janetinka27
22. sep 2021

ano, o tom presne pisem, ze by sa to raz dozvedela. musela by si to uz navzdy tajit, pripadne aj klamat (tak ako ja som bola nahovarana klamat, ze som nemala covid a mala som klamat asi navzdy). takze ti uplne rozumiem a preto vravim,ze to nie je vobec tvoja vina🙂 a neboj, ono sa zasa vyskytne nieco ine,co ich pohneva a na to video zabudnu🙂