Ahojte, potrebujem sa vypísat a poradiť. Mám problém ,som ziarliva na muža. Mame 31 r, tri detičky a spokojný život.a proste ked mi spomenie ze bol niekde a bola tam nejaká žena, kolegyňa, známa,hned mam blbe myšlienky ze isti sa mu páči a mam taky blbý pocit v sebe.. no proste žiarlivosť. Pritom viem ze ma ma rád a ze je úplne ok mat kolegov kolegyne,sama som pracovala v mužskom kolektíve a viem ze o nic nejde. Ale tie vtierave myšlienky,ze co ak.. a ked je este aj kočka tak mam nervy v sebe, domýšľam si.
Nerobim sceny ani mu nic nepoviem ,lem v sebe to mam,tie pocity. Ako sa mam toho zbaviť? Nie som ziadna škaredá tučná, poznám svoje kvalit,no just stále žiarlim. Stačí spomenúť kolegyňa a uzd domýšľam. Bola som taká aj pri bývalom priateľovi. Proste som ziarliva nechcem byť.ko to zmeniť?
Možno že som dosť majetnicka ,ze hned sa bojím. Viem ze to nieje správne, chcela by som sa zmeniť
@cocolino234 ako ho nadobudnúť?
Tak na chvilu zavri oci a predstav si, ze by bol neprijemne ziarlivy on. Kontrolne telefonaty, kontrola mobilu, sprav, mailov kazdy den, hadky, krik, kde si bola, co si robila, co si mala oblecene. Bola by si z takeho spravania v pohode? Ziarlivost otravuje zivot vsetkym zucastnenym.
Skús navštíviť psychológa. Je fajn, že si uvedomuješ svoj problém. Teraz ale treba zistiť z čoho pramení a nejak ho dostať pod kontrolu.
Namaľuj sa , kúp si pekne oblečko...choď ku kaderke 👍
A nežiarli, ja mám trošku žiarliveho manžela doma, a občas mi to ide riadne na nervy, ale to in už hneď zbadá a ukľudní sa. Teda aby si si tým ešte horšie nenarobila
To mi pomôže , keď sa nahodim a vyjdem von a citim sa ako žena. som na materskej pár rokov, možno aj z toho mi hrabe. Ďakujem , skúsim na sebe pracovať
Podla mna sa proste nudis. Mala by si si najst nejakeho konicka, chodit viacej von s kamoskami a asi by si potom prestala mysliet na taketo veci, kedze zjavne nemas dovod na co ziarlit. Tak preco si robit zbytocny stres
Ako nadobudnut sebavedomie?
Uvedomit si, ze si jedinecna a si krasna a si vzacna. Ak niekto si nevazi taku jedinecnu osobu ako si ty a dokazal by ti ublizovat, podvadzat ta - tak dotycny stoji za hovno.
už si tu založila tému o tom, že muži by nemali pracovať v kolektíve, kde sú aj ženy?
Keby s ňou niečo mal, myslíš, že by ti ju spomínal doma? Neobávaj sa žien, o ktorých vieš, obávaj sa tých, o ktorých nevieš/doteraz si nevedela.
@elizabet173 nie?
Hovorím predsa ze viem,ze he to normálne ze ma.kolegyne a viem ze sa v podstate nemám obávať, pretože to beriem zo svojho pohľadu,.. keďže som robila s vela.muzmi,nikdy s.snimi nič neriešila tak verim ze on to ma rovnako.. ale proste ziarlim na to ze sa snimi rozpráva,vtipkuje.. zee snimi sedi v aute .. nie stále ale prosté ked spomenie ze kdesi bola snimi aj kolegyňa tak v prvom momente sa zlaknem a nahnevam v duchu... Samozrejme potom si hovorím ze ved sú kolegovia,je to normálne. Nemam sa coho báť.. no vždy je ten strach ze co ak sa mu raz zapáči viac a vznikne cosi medzi nimi.
V podstate sa bojím toho,ze co ak raz... A pritom viem,ze ak raz tak uz nenarobím nič. Ide o to ze som majetnicky typ.. chcela by s to zo seba odstrániť
@monka105 myslíš ze to takto funguje?
skús psychológa, toto nie je v poriadku, dúfam, že si to aspoň nechávaš pre seba, lebo s nejakými výčitkami kvôli ničomu ho vženieš do náručia inej veľmi rýchlo
@elizabet173 ano, nechávam si to pre seba. Uz som to tu pisala.
prepáč, nevšimla som si. Tak to je fajn, ale s tým psychológom by som neváhala
Z vlastnej skúsenosti viem, že áno. 😄😄
Predstav si, čo najhoršie sa môže stať, ak by ťa fakt opustil kvoli inej. Nie cez emócie, ale racionálne. Dokazala by si byt bez neho znovu šťastná?
V prvom rade musis mat rada samu seba a byt so sebou spokojna..ja som natom presne ako ty..ziarliva jak pes😱