Nechcem si už nič ďalej vyčítať

12. nov 2021

veľmi sa na seba hnevám za to, aká niekedy som.....napríklad si vyčítam niečo, čo som urobiť mohla a neurobila som....vrátil sa jeden kamarát zo zahraničia a je tu iba pár dní...mali sme sa stretnúť s ním a aj s ostatnými kamarátmi, ale v ten večer jeden kamarát povedal, že po mňa nepríde a že ak sa chcem s tým kamarátom zo zahraničia stretnúť, mám prísť do mesta sama....všetko bolo dohodnuté a mňa to naštvalo, po celom dni som bola unavená a naozaj sa mi nechcelo ešte niekoľko km trepať do mesta, tak som stretnutie zrušila.....tomu kamarátovi zo zahraničia som povedala, že sa s ním stretnem inokedy a nech sa nehnevá, vysvetlila som mu dôvody, že už večer po mňa ten nás spoločný kamarát nechcel prísť a že som unavená....no ten kamarát zo zahraničia sa veľmi naštval, a síce je tu ešte pár dní, už sa asi neuvidíme..... :/ teraz ma to mrzí, že som sa mohla prekonať a ísť, a tak je to vlastne so všetkým....v danej chvíli sa nejako rozhodnem, myslím si, že dobre a v skutočnosti to vyjde najavo ako zle....ten kamarát zase chce odísť to zahraničia na dosť dlho, ale o stretnutie už nejaví záujem, no veľmi sa nahneval, vraj som ho sklamala....
už si nechcem ďalej vyčítať tie rozhodnutia, ktoré som urobila :( máte s tým problém aj vy?

anavianavi
12. nov 2021

Podla mna to tak dopadne, ak sa niekto rozhoduje emocionalne a nie racionalne. Pred tym ako sa rozhodnes, sa zamysli nad dosledkami, az potom sa rozhodni. Ak sa uz rozhodnes, nevracaj sa k tomu a stoj si za tym.

marca12
12. nov 2021

To,ze sa on hneva,neznamena,ze ty si urobila zle rozhodnutie. Nie sme zospovedni za nalady inych.

jana_eyre_2
12. nov 2021

Áno mám s tým problém aj ja, avšak viem že to je iracionálne.. ako sa píše nadomnou, nie sme zodpovední za nálady iných.. ak sa s tebou chcel stretnúť, prečo len ty máš vyvíjať iniciatívu a niečo preto urobiť?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evica17
12. nov 2021

Ako chapem ta, ja som taka ista. Ale mam taku dohodu sama zo sebou, ze pokial sa s niekym.dohodnem uz na stretnuti, tak.tam.idem, pokial sa nic vazne nedeje. Lebo ja vzdy pred stretnutim mam taku naladu, ze sa mi nechce, ze vsak si radsej oddychnem a tak.

jaja20
12. nov 2021

Prepáč,ale toto,čo riešiš,sú naozaj malichernosti.
Napr. ja si vyčítam,že som nebola s bratom v poslednom možnom čase,keď som mohla. Musela som ísť na oslavu menín svokry a švagrinej,samozrejme,bol to úplne zbytočný stres,zase sa to stretnutie skončilo hádkou,ako vždy,no a o pár hodín som sa dozvedela,že brat spáchal samovraždu... Ani po 15 rokoch sa s tým neviem vyrovnať,stále mám pocit,že keby som vtedy bola radšej s ním,nemuselo sa to stať alebo aspoň by to boli zmysluplnejšie a príjemnejšie strávené chvíle...😢😔

shinon258
12. nov 2021

Tak ten kamarát zo zahraničia mal po teba prísť sám, keď ťa tak veľmi chcel vidieť wtf... Načo sa akože hnevá. Kašli na neho

petamich
12. nov 2021

kazda minca ma dve strany - ak by si ho tak velmi chcela vidiet a vsetko bolo dohodnute, tak argument "som unavena" by nastval aj mna, zaroven si sa rozhodla uprednostnit seba pred tym, ze sa stretnete vediac, ze je tu na par dni a zasa cestuje prec a mozno uz pre teba iny volny vecer nema, no asi by som sa rozhodla inak 🤷‍♀️ on tiez nemusi byt jesitny a hnevat sa na smrt - cele je to kusok detinska somarina ale pre teba asi dolezita, kazdopadne nie, nezvyknem lutovat svoje rozhodnutia (vacsinou), keby bolo keby nikomu na nalade neprospelo 🙃 ak sa raz rozhodnem tak som pripravena znasat dosledky svojho rozhodnutia
ale ano niektore rozhodnutia zabolia ako napr. @jaja20 toto viem uplne pochopit a taketo rozhodnutie by aj mna mrzelo a bolelo

jaja20
12. nov 2021

@petamich Ďakujem 😔

derdia
12. nov 2021

Pozri za to co si on mysli a ako to zobral nenesies zodpovednost ty. On sa tak rozhodol. Sam sa rozhodol, ze ho to sklamalo a asi ma proti tebe toho viac. Ked to takto dopadlo.
Ja som teraznedavno jednej kamoske, ktoru som mala nesmierne rada, napisala, ze sa mi zda, ze sa nejak ku mne zmenila. Ze co sa stalo a tak. Na to mi odpisala, ze nic sa nestalo, ze sme super ludia, ze ma ma velmi rada... A tak. Na to som jejja napisala, ze by som ju aj prisla pozriet, ale zemam deti stale chore... Ona nic. Potom som jej napisala, ze Ani si mi neodpisala😔a ona mi na to odpislaa taky ofajc, ze spala po nocnej a nesedi cely den doma na riti
Takze vidis..ona sama sa rozhodla, ze na mna zareaguje tak ako zareaguje. Vobec ju nezaujimalo, ze tym mne ublizi. A to preto, lebo ma ma na haku..proste ju uz nezaujimam. Nic viac nic menej.
Taktiez aj tvoj kamarat... Proste ta ma haku. Keby nemal rad by sa stretol inokedy. Ale ON sa nechce. Tak sa zbav ludi, ktorym na tebe nezalezi.

lija22
12. nov 2021

tento priklad, ktory si uviedla je taka traposina, ze ozaj zaneprazdneny clovek by nad tym uvazoval tak 20 sekund aj to na hajzli. Kazdopadne chod za nim. stihas

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lujza123
13. nov 2021

Neviem, ja som síce flegmatik ale keby som tu pár dní, som dohodnutá s kamoškou že sa stretneme a ona mi to stretko na poslednú chvíľu zruší lebo nemá odvoz autom, je koli tomu ofucana na celý svet a autobusom ísť odmieta... Lebo medveď. Lebo urazena a smrteľne unavená piatok poobede, nedá sa, nemoze... Tak by ma to za mrzelo a veľmi.

Bývala som roky v zahraničí a tých pár dní na SK som mala rozkuskovanych medzi kamošov a rodinu, naozaj sa mi nedalo vyhradiť si na niekoho 2 večery čas (obzvlášť ak mi to deň predtým zrušil lebo lenivosť)..

janetinka27
13. nov 2021

nevyslo vam jedno stretko.na tom svet nestoji🙂 obaja mate svoj zivot. rozhoduj sa, ale nevysvetluj.cim viac vysvetlujes,tym viac dovodov davas ludom,aby posudzovali tvoje rozhodnutia.