Nechcem sa sťahovať

12. jún 2023

Neviem čo mám robiť. Úplne má to dusi no nechcem sa sťahovať aj keď mám dobrého priateľa. Ide o menšie mesto nikoho tam nemám ,s jeho rodinou si nerozumiem ,stratím akokoľvek kontakt s tým čo som milovala aj čo mi vo voľnom case robilo radosť 😔 on sa nepresťahuje za mnou kvôli práci ktorú má,a kde zarobí viac ako ja…bola ste niektorá v tejto situácii?

zmrzlinka2021
12. jún 2023

Pozri,
nikto ti nedrzi pistol pri hlave. Ak si s tym nie stotoznena, nestahuj sa. V zivote by som nesla proti sebe.
Svojmu frajerovi nestojis ty za to, aby on sa prestahoval za tebou a ty sa tu trapis a nutis do niecoho, s cim nie si stotoznena.

Nebud sprosta a nechod nikdy proti sebe. Nevzdavaj sa svojej identity a rozhodnuti. Ak raz mas s niecim vazny problem, nenut sa k tomu.

nickpick
12. jún 2023

aka je vzdialenost medzi oboma mestami?

syslik81
12. jún 2023

najst kompromis a ist niekde kde to ani ty a ani on nebudete mat daleko ..

romi0310
12. jún 2023

@zmrzlinka2021 to je uz len rada....vo vztahu je to vzdy len o kompromise. Kebyze mas ty rozbehnuti niekde karieru, ktoru si budovala neviem kolke roky, tak by som ta rada videla, ako by si vsetko zahodila kvoli partnerovi. Ak ma jeden pracu, ktoru moze kedykokvek vymenit, tak je pochopitelne, ze ten kompromis spravi on. Tieto reci, nestojis mu za to 🫣 zeny, uz sa spamatajte s tymito vyjadreniami. Strasne ste tu niektore zadubene a mate len jeden pohlad na vsetky situacie.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ninusa221
12. jún 2023

Ahoj mám niečo podobne ja som išla skrz školu ale niesom stotožnena ostať tu žiť ťahá ma to domov. Jemu sa zas tu páči vyhovuje mu že sme daleko od rodičov ma tu super robotu. Ale fakt ako píšu baby, je to len o kompromise mne nepríde ok žiť niekde len preto lebo tam mám super robotu. Preto keď dokončím školu ideme odtialto preč…

zmrzlinka2021
12. jún 2023

@romi0310
Lenze kompromisy sa nedaju robit v podstatnych veciach. Mas tu x prispevkov o tom, ako zena sa vzdala vsetkeho, isla niekam, kde to nevnimala ako svoj domov a velmi trpela a potom trpel aj ten vztah. A ano, on tam ma svoj job, ale co jej job, co jej moznosti, karierny rast? Ci ona sa ma prisposobovat, kym jemu je jedno, ako sa ona citi?
Treba si uvedomit jednu podstatnu vec - robit nieco len kvoli druhemu moze byt spustacom extremnej frustracie a aj roznych psychiatrickych ochoreni. A neviem, preco to kazdy ocakava od zeny, ze to ona sa ma prisposobovat.
On aky kompromis navrhol?

oliolijanka
12. jún 2023

Ano, vzdala som sa kvoli muzovi dobrej prace, dobrej mzdy, krasneho mesta, priatelov, rodiny, domoviny a on mi o zopar mesiacov oznamil, ze som nikto a ze ma opusta kvoli zene, ktora ma priatelov, dobru pracu, dobry plat a rodinu poblizku.

Vsetko, co stahovanim stratis, bude stratene a tie pozitivne body, ze si sa kvoli niekomu niecoho vzdala sa tiez raz stanu negativnymi, lebo tvoj priatel to bude brat ze mu vycitas, ze kvoli nemu si prisla o vsetko, hoci mu to vycitat nebudes.

Prestahuj sa jedine ak ti to prinesie aj nejake pozitivum. Tebe, nie jemu.

janaolas332
12. jún 2023

A ako je to ďaleko? Ťažko radiť,veď zas to nemusí znamenať, že tam budete navždy...ale chápem ta, ja si tiež neviem predstaviť zit ja Slovensku v inom meste ako v rodnom,a to mám pocestovane kadečo - svet,aj Slovensko kvôli práci,len vždy som vedela,že ak sa usadiť tak len v rodnom meste...no človek niekedy nevie.

h2
12. jún 2023

Ty sa nechceš sťahovať, on sa nechce sťahovať. Tak prečo si to ty, kto sa má prispôsobiť a presťahovať sa?!

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
romi0310
12. jún 2023

@zmrzlinka2021 no ale vezmi si to aj z jeho strany. Coak on je ten, co si nieco vybudoval a led sa toho vzda, bude frustrovany. Ano, pokial to tak citi, zeby prisla o skvely job, tak nech sa rozidu. Ale ona pise, ze ako partner je super. A pise tam hlavne o tom, ze bude dalej od ludi, ktorych ma rada a od konickov. To su veci, ktoré si lahko najde aj v novom prostredi. Vies, pises, ze sa ludia nemaju vzdavat svojich snov a prace, ktora ich naplna kvoli partnerovi, ale ked tu niektorá zena napise, ze ich partner za nechce vzdat prace kvoli nej, tak uz tu vsetky pisete, ako ju nemiluje, ako ju ma na haku a pod :D mne to je uz smiesne. Ved aj muzi maju pravo na svoj zivot. Mne to pride, ze tu su ectremne feministky, ktore sa strasne biju do prs, ake su samostatne a ze nejaki chlapi ich ani nezaujimaju. Velakrat tu citam, moj partner/manzel/ja by som sa tak nikdy nerozhodol/nerozhodla, ale to neznamena, ze druhy sa nerozhodne inak. Kazdy vnima tu istu situaciu inak a je to uplne v poriadku 🙂

autor
12. jún 2023

@janaolas332 obaja pracujeme v rodinných firmách …nieje to koniec sveta je to 50km no unavuje aj to dochádzanie v premávke…on má prácu v svojom meste ja zasa okrem svojho mesta odchádzam aj do vzdialenosti vyše 100km..no napriek tomu som ja ta ktorá sa má prispôsobiť…
@janaolas332
@nickpick
@zmrzlinka2021

janaolas332
12. jún 2023

No blbá vzdialenosť ani blízko ani ďaleko, dochádzanie by ma strašne unavovalo...tak skús sa na mesiac presťahovať ku nemu, ide leto dlhé dni...a uvidíš ako to bude,ja by som to asi takto riešila a uvidela.

romi0310
12. jún 2023

@h2 ano, nech sa rozidu, nie :D zazila si niekedy taku situaciu? Lebo lahko sa tu hodnoti, led si nikdy nebola postavena pred taku situaciu. Ak raz maju skvely vztah, jeden musi ustupit a ano, ma to byt ten, kto menej zarobi. Ma ustupit vykonny manazer, co ma uspechy alebo zena, co robi priemernu pravu s priemerny platom a co pojde mozno zachvilku na matersku. Podla vas tu ludia ziju len cisto z lasky :D a pre lasku by mali pomaly rodinu zanevriet, lebo vsak mam partnera a mam mu teraz podriadit cely svoj zivot. A ked nahodou sa nevzdam svojho zivota, tak budem onalepkovany na MK ako niekto, kto ma milenku vlastne nie je anu Zamilovaný, pre druhu by sa hned vzdal vsetkeho a podobne sracky, co tu denne citam

h2
12. jún 2023

@romi0310 Autorka nepísala, že by jej priateľ bol výkonný manažér. Iba, že zarobí viac, ako ona.
K tým ďalším veciam, ktoré si si tu vykonštruovala z môjho krátkeho príspevku, sa nevyjadrím, prepáč.

panelacikova
12. jún 2023

a čo tak kompromis a nájsť si na skúšku nejaký podnájom v strede? aby k obom vašim "rodným" mestám bola vzdialenosť cca 25 km? a bude aj ovca celá, aj vlk sýty. tiež nevidím dôvod, aký tu obhajuje
@romi0310 aby si ty, autorka, všetko zahodila iba preto, lebo on to tak chce. výborne to vystihla
@oliolijanka môže sa ti kľudne stať, že všetko opustíš a za pár rokov (možno onedlho) zistíš, že si tam nešťastná a že ten vzťah nie je ani zďaleka taký pekný, ako si si ho predstavovala. urobila by som kompromis alebo nič. tiež už mám predpokladám minimálne polovicu života za sebou (aj toho pracovného) a v dobrom ti radím, aby si sa ty nevzdávala svojho pohodlia iba preto, lebo jemu to vyhovuje. dnes to bude toto, o 5 rokov sa budeš prispôsobovať s výchovou detí, s rozhodovaním o dovolenke, atď. atď...

panelacikova
12. jún 2023

@romi0310 a mimochodom, ak pár zažíva naozaj skutočnú lásku, tak dokážu robiť kompromisy obaja. a ak pravú lásku nezažíva, tak darmo sa ona presťahuje za ním, šťastie, lásku, pozornosť a iné pozitíva vzťahu jej to určite neprinesie.

zmrzlinka2021
12. jún 2023

@romi0310 Ved nevieme co on robi ale hlavne ja tu nevnimam, ze aky kompromis je on ochotny spravit a ty tu pises prave o tych kompromisoch, lenze kompromis je ustupok na oboch stranach.

autor
12. jún 2023

@panelacikova nejako tak som si to predstavovala aj ja , ale ja som tu ta ktorá nemá nateraz vlastne bývanie a on svoje meniť nechce, vraj sú to na začiatok vyhodené peniaze a mali by sme to vyskúšať

luccija
12. jún 2023

Tak to vyskúšaj rozísť a odsťahovať sa môžeš kedykoľvek.Ale cestovať toľké km, ked pôjdeš k nemu je o drzku

proste0monika
12. jún 2023

My sme byvali 40km od seba a kupili sme dom na polceste medzi nasimi dvoma mestami. To by bol jediny kompromis podla mna. Budes to mat blizko aj za kamaratmi aj rodinou, zalubami ktore mas vybudovane, a zaroven aj on do prace. A teda ked ty uz teraz dochadzas 100km...tych 25cca uz nie je taky pruser.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
proste0monika
12. jún 2023

Nam tato blbost funguje vyborne. To, ze by nevyhovovala tebe, neznamena, ze to je blbost :D ja by som sa zasa nevedela len tak zbalit a ist do noveho mesta, ale zasa sa mi zda nefer ziadat to od neho, ked sama nie si ochotna.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz