Nechcem sa ponáhlať

18. apr 2022

V podstate od začiatku ako som začala randiť a viazať sa, vždy som chcela so svojím partnerom dieťa. Mojou prioritou vo vzťahu bolo založiť si rodinu čo najskôr.
Teraz však so súčastným partnerom vnímam veci úplne inak. Chcem s ním dieťa a založiť si vlastnú rodinu ale nechcem sa ponáhlať. Chcem si užiť, že som len ja a on. Zistila som, že predtým som túžila po potomku s chlapom pravdepodobne z dôvodu, že som nebola taká šťastná aká som túžila byť a v dietati som hľadala tú lásku , ktorú som nedostala od neho.
Som s ním šťastná, ľúbi ma a aj ja jeho a možno je to divné, ale chcem aby bol ešte trochu “len môj” . Nie ako majetok ale v zmysle, že si chcem užiť spoločné chvíľe, že sa venujeme jeden druhému.
Je na tom niečo zlé? Dostala som už názor, že skutočne šťastní asi nie sme ak nechceme ešte dieťa. Tak ma zaujíma ten váš 😊 Ďakujem.

petamich
18. apr 2022

nie nic na tom nie je, je to uplne normalne

miadi
18. apr 2022

skor je diivne ze si chcela hnet od zaciatku vztahu predtym dieta s clovekom ktoreho si ani poriadne nepoznala a ktory je -su uz davno minulost. Zamyski sa skor nad tym preco ta vie cudzi nazor tak zneistit ?Mne raz jedna osoba ktoru som sotva poznala prehodila par slov povedala ze som sebecka...lebo som jej odmietla ist nieco kupit na romantickom vylete ze nebudem mat na take nieco cas. A podla mna sebecka bola ona ze ju vobec na;padlo ma stym otravovat a este bola drza lebo bola zvyknuta ze ludia skacu ako piska.A nepotrebujem nikoho aby mi povedal ze som opak sebeckosti. Staci ze to viem ja. Cize moja rada je. Staci ze to vies ty ze si naozaj stastna vo vztahu nemusis to nikomu dokazovat.

mabenn
18. apr 2022

bud rozmyslas svojou hlavou a srdcom, alebo cudzim...je to tvoj zivot, tak lepsie je rozmyslat svojou...sama si si krasne odpovedala " som nebola taká šťastná aká som túžila byť a v dietati som hľadala tú lásku , ktorú som nedostala od neho" - a to naozaj nie je dobra cesta, nie je to voci dietatu fer toto od neho ocakat...ty mas byt naplnena prv ako chces to dieta priviest na svet, takze pokial nie si na hranici plodnosti, uzivaj si vztah, kym sa prirodzene dostane do fazy tuzby po dietati z naplnenia, nie z deficitu

elizabet173
18. apr 2022

mala som to rovnako, ak sa nechystas cakat desat rokov, je to podla mna ovela lepsie, ako hrnut sa prirychlo do dietata. A nevesaj to nikomu na nos, je to len a len vasa vec

deti95060810
18. apr 2022

môj brat sa ženil ako veľmi mladý - ledva s manž. dosiahli plnoletosť - nemali 4 roky deti...podľa neho to bolo ich najkrajšie obdobie v živote... potom samozrejme deti mali, len už to bolo troška iné...

martinmmartin
18. apr 2022

Kazdy clovek bude svoje velke zivotne rozhodnutia niekedy lutovat, ziadne rozhodnutie nieje totiz 100% spravne. Samozrejme je armada ludi co budu tvrdit ze to ich rozhodnutie bolo uplne super ale to ich iba vlastne mozgy ochranuju pred nutnostou rozmyslat coby keby. Mas moznost sa zamysliet sama nad sebou a vyjasnit si uplne bez pretvarky ze ci budes skor lutovat vacsinu aktivneho zivota ze mas dieta a az take terno to nieje, alebo budes lutovat na sklonku zivota ze deti nemas a z tejto planety zmiznes takmer bez povsimnutia a zanechnia stopy. Niekoho takato predstava desi ale niekomu je to jedno, kazdy je iny. Trik je v tom vybrat si zivotnu cestu kde tej lutosti bude co najmenej a zaroven si uvedomit ze sa jej ale uplne nevyhnes. Prelutovat vacsinu zivota je to najhorsie co sa moze cloveku stat.
Ak si typ cloveka co si dokaze zmysluplne vyplnit zivot vecami co ho naozaj naplnaju a robia stastnym ( kariera, hobby, partnerstvo, ) tak dieta mozno aj nepotrebujes, lenze toto nedokaze kazdy.....ale vo svojom vnutri kazdy vie ci to naozaj dokaze alebo nie. Dieta ti dokaze vyplnit zmysluplne zivot samozrejme tiez ale tiez treba mat na to predpoklady