Nechcem priznať mužovi vyšší príjem

26. aug 2024

Ahojte. Ak bude treba info, doplnim.
Manzel zdedil starsi dom. Nase spolocne financie vystacia ako tak na nasu beznu prevadzku. Ak nieco ostane navyse, investuje to do tohto svojho domu. Lenze tym padom nevieme na nic nasetrit. Potrebovali by sme doma vymenit nejaky nabytok a ani na dovolenke sme neboli. Nasa dovolenka bola tento rok 2 tyzdne na tom dome. My mame kde byvat. Nema v plane to ani prenajimat, nechce to ani predat. Cize nam to bude zrat peniaze cely zivot, a pritom osoh je z toho 2 tyzdne v roku. Ked sa pohasterime o tom, lebo ja tvrdim ze na prvom mieste su nase potreby, v nasom byvani, nase zaujmy, deti, ich spomienky, tak povie ze mam ist viacej zarobit, ze on zarobi viac, tak si s prebytkom rozhodne ako chce. Velmi ma to mrzi, aj hneva, lebo pred materskou som dokonca ja zarabala o trosku viac a jasne, ze teraz po materskej a pri detoch zarobim menej. Deti su iba na mne. On este tak odvezie rano do skoly, ale poobede sa im nevenuje, ani domacnosti. Nie je na to, je aj neprakticky. Deti maju rozne dys, potrebuju pomoct.
Vybavila som si v praci nejaku pracu navyse na doma, mam to mat zaplatene. Uz nad tym premyslam dlhsie a dochadzam k zaveru, ze nemam najmensiu chut to muzovi priznat. Ja viem, ze zarobim menej ako on, ale moj prinos je zasa v tej rodine a domacnosti, nie vsetka hodnota je len o peniazoch. Nestotoznujem sa s tym, ze teda to co usetrime, ked si priberiem povinnosti navyse, tak to ma ist na dom, ktory ani naplno nevyuzijeme.
Ako nejaka priama diskusia, ze pocuj, zarobim viac a to co zarobim, si aj odlozim, to vobec nehrozi. Tym ze zarobi on viac a viac aj prispieva do spolocneho rozpoctu, tak to ma v rukach. Jednoducho prispeje menej a ja tym padom budem nutena zobrat z toho co zarobim navyse. Nenapadol ma ziaden kompromis, aby sme boli obaja spokojni. Co mam robit? Mate nejake napady?

ukgirls
26. aug 2024

spolocne financie eby nemali ist na jeho dom - ano jeho kedze ho zdedil a nespada do bsm ... ty vrazas vase spolocne peniaze do jeho majetku a tebe nic neostane .. s kludnym svedomim by som mu povedala tolko co vrazis do domu tu situ sumu vrazis aj do rodiny .. uz len to ako sa povysuje a rozdeluje peniaze je hnus .. ste predsa rodina .. nieje to len on a vy jeho majetok ... tvoj muz nieje normalny ... ak vsak nechce o peniazoch ani pocut -peniaze co zarobis nazvys si odkladaj ...

lucka_ke
26. aug 2024

v manželstve je všetko spoločné, čiže aj keď zarobí jeden z partnerov viac je to jedno, lebo to ide do spoločného... dom zdedil iba on, čiže ak chce doň investovať zo spoločných peňazí mala by si s tým súhlasiť

monikkatt
26. aug 2024

Dom zdedil on cize je len jeho. Vase peniaze su spolocne takze aj tvoje vraza do toho co je len jeho. Nepacilo by sa mi to. Ziadna dovolenka, nic a prachy len do jeho domu? V ziadnom pripade. Odkladaj si bokom svoje a dopraj si.
Ked moze on, mozes aj ty

alickapusinka
26. aug 2024

Odkladaj si bokom nič mu nehovor.Peniaze na viac sa TI zídu nikdy nevieš kedy manželstvo skonči a budeš mať našetrene ani nevieš ak sa TI to zide.Povedal TI jasne že peniaze na viac sú jeho taka aj TY sa tak chovaj.Bočne peniaze si odkladaj nič mu nehovor.Načo aby vydrankal na dom ktorý zdedil. TY s toho domu nebudeš mať nič nakoľko dostal dedičstvo.A svoje peniaze zarobene si vieš odložiť.Nič nehovori nikdy nevieš kedy príde chviľa môže dôjsť k rozvodu a budeš mať úspory.Lepšie ako sa s niekým naťahovať a ísť s holým zádkom.

lenicka999
26. aug 2024

Presne tak ako píšu baby nado mnou. Peniaze si odkladaj a nič mu nehovor. Môžeš z toho zaplatiť nejaký výlet pre vás alebo mať ako rezervu keď bude najhoršie. Veď určite nezarobis teraz milióny aby si to všimol, len niečo málo k ruke.

ptvw
26. aug 2024

Aj za mňa tak isto, nič mu nehovor a odkladaj si pre seba a deti

muchotrafka298
26. aug 2024

Nic mu nehovor, dufam, ze mas vlastny ucet, na ktory on nema dosah. Odkladaj si peniaze a do jeho domu neinvestuj nic. Chce to vazny rozhovor, ze on vlastnu rodinu ukracuje o peniaze na ukor domu, ktory nechce predavat ani prenajimat.

ysseba
26. aug 2024

Na tvojom mieste by som to mužovi nehovorila. Načo, aby si "investovala" do niečoho do čoho nechceš.... Len keď budeš pracovať z domu, tak asi mu to bude jasné, že to nerobíš z dobrej vôle, či? A keď si našetríš dajme tomu na dovolenku, tak čo mu povieš, odkiaľ ich máš?

marcellka32
26. aug 2024

Svoje bočné peniaze na účet, o ktorom nevie...žiaľ pri takomto chlapovi len takto

marcellka32
26. aug 2024

@ysseba prečo by mu mala vysvetliť odkiaľ má peniaze? Čo je jeho otrokyna? Je jeho žena a ako sa správa on , správala by som sa aj ja..

lucia245
26. aug 2024

Ste rodina - nie sú moje a tvoje peniaze. Ak nesúhlasis s tým, že vraža všetky peniaze navyse do domu, ktorý ani nie je tvoj ako píšeš, mal by to prehodnotit. Aby sa mu jedného dňa nestalo, že ho do toho domu pošleš nadobro 🤷
Z toho, ako si to opísala, máš úplnú pravdu vo všetkom.
A teda odkladať si bokom - vážne chces vo vzťahu fungovať týmto spôsobom? Radsej si to nejako vydiskutujte.

kiki68
26. aug 2024

Odkladat bokom.

ahhola
26. aug 2024

No, on sa v tom jeho starom dome vzhliadol a ty ten dom nenavidis, ako pozierac vasich penazi... Ja by som sa snazila ten dom "prilubit" a on by sa potom upokojil a viac spolupracoval ohladom potrieb rodiny, dovolenky, vylety... Dom je istota a zije sa tak nejak lahsie s pocitom, ze keby nieco, mame aj ten dom na byvanie, alebo ako dobry uchovatel hodnoty penazi. Jeden cesky ekonom povedal, ze zapadniari maju volne peniaze v akciach a my nejradej v "tech cehlach". Skus ho dnes sokovat, kup Zahradkara🌷🌷🌷 a... tuto by sme mohli vysadit toto"🐝len tak zo srandy. (svoje love navyse by som aj tak zatajila).

egonsk
26. aug 2024

ten dom bud raz da detom, alebo na dochodok don bude chciet asi ist a terajsie byvanie prenechat detom. Chlapi zvacsa chcu zabezpecit nejaky start pre deti, mozno ten tvoj tak zmysla tiez.

zorana999
26. aug 2024

@egonsk takéto múdrosti som počúvala cele detstvo, cele dospievanie. Mala som hovno ale počúvala som "raz zdedis tento dom". To, že som nepoznala zakusok z cukrárne, zmrzlinu v meste atd atd to nevadilo - hlavne ze raz zdedim dom. Decko a žena potrebujú TU A TERAZ aby sa manžel o ne staral a nie čakať 30 rokov na nejakú barabiznu.
Samozrejme moj slubovany dom je už prepísaný na niekoho úplne cudzieho.
Toľko k zmyslaniu dotyčného pána, ktorý zabudol, že ma rodinu a treba si ju denno denne pestovať a starať sa o ňu. Nie o svoje hobby ktorým sa očividne hnily dom stal

betulinka1
26. aug 2024

No v prvom rade musis muzovi povedat, ze jeho plat nie su jeho peniaze ale aj tvoje. Takze blbe reci, ja zarábam viac si moze strčiť vies kam. Toto by bola prva vážna diskusia s muzom, ze taketo keci nech si necha. Druha tema by bola, ze v poriadku, zarobíš aj viac ako on ale teda potrebujeme upratovacku a opatrovatelku pre deti. Co je 10€ na hodinu, zo skoly, na kruzky, ucit sa s nimi, to je tak na 2 hodiny denne. To je 420€ mesacne pre opatrovatelku a 50€ tyzdenne pre upratovacku, co je mesacne 200€. Takze 620€ mesacne, z toho je Akoze tvoja polovica 310€. Takze kazdy da 310€ a ty mozes zarobit tolko co on. Ze ak ma takyto pristup, ze mas zarobit viac, tak sa teda bavme v cislach. Dalsia tema je, ze z vasho spoločného prijmu(aj jeho prijem je spolocny), dava peniaze do svojej nehnutelnosti a to sa ti proste nepaci, lebo tolko zase nezarobíte aby ste si mohli ist aj na dovolenky a tak, ked mina vase spolocne peniaze. Po tomto rozhovore, jasne, ze skonci hádkou ale ja by som si trvala na svojom, ze tuto situaciu musime doriesit. Cize pre mna by bol dostatočný vysledok nasledovný: ziadne blbe reci na moj prijem, kazdy mesiac na moj setriaci ucet pojde 300€ z jeho prijmu, ktore peniaze budu len na veci o ktorych rozhodnem ja a mimo bežnej spotreby domacnosti. mie na jeho nehnutelnost. Ako motivacne by som davala taku istu sumu na ucet aj ja. Kym by sme nedospeli k dohode, tak by som svoj prijem naviac urcite drzala v tajnosti.

nikpa
26. aug 2024

Myslela si aj na to, že keby ste sa raz rozviedli co bude? Co keď si nájde druhu ženu? Teraz si on zveladuje dom na úkor vašej rodiny a potom by mu celý zostal a o váš byt si ste sa ešte museli deliť. Ja myslím vždy na zadné vrátka a teda toto by som nenechala ako to je. Sadnúť si s mužom a nájsť kompromis. Dovtedy by som môj príjem držala v tajnosti a pre seba.

ahhola
26. aug 2024

@zorana999 ten dom v tom mohol byt nevinne, preco ti nic nedopriali, lebo mali dom a davali "jemu" ? Mozno keby vlastnili cele 🏡🏡🏡domoradie, nekúpia ti nic. Lebo medved. 🐻

simca06022011
26. aug 2024

No najlepsie pre teba povedat, ze nesuhlasis s financovanym toho domu, urob si rozpocet, co vas vyjde teraz vsetko, od nakladov na byvanie, stravu, deti, kolko potrebujete rezervu, pripadne na nejaky vylet/dovolenku si odkladat kazdy mesiac. TO co mu ostane nad tento rozpocet, nech si da do zdedeneho domu. Ja by som mu nielenze nedavala na to, kludne by som mu ani nepovedala kolko presne zarabam. Ja som s mojim chlapom 20rokov a nevie to. nevidim dovod preco by sme to mali rozoberat, ja viem kolko zarobi lebo mu robim dane, ale netusim presne kde co a kedy mina. Ale keby nam doma chybalo na nieco, riesim to takto... aj my, mame teraz vyssie vydavky, lebo dom atd, na nieco nie je hned na ucte = kazdy mesiac odsypem z rozpoctu peniaze mimo, za par mesiacov nasetrim na to co treba. Vybavene. Rodina potrebuje teraz, nie raz potom. O dom sa da starat aj popri normalnom zivote a fungovani samozrejme, moze ho prenajimat ako vikendovy a tym si zarobit na udrzbu, opravu, energie
Zaraba viac ok? detom treba tenisky, topanky, cizmy, veci do skoly, domov toto a hento.. vybavene. A hned nema viac. Ak zaraba 4t eur, tak ok... beriem. Nech si da 1000 mesacne do nejakeho domu. Samozrejem mina ich zo spolocneho, cize ak ich da do toho domu, tak tiez uz su tam investovane aj tvoje peniaze :DDD

autor
26. aug 2024

@ysseba Ved prave, nemyslim si ze sa to da dlhodobo "tajit". Mam obavu.

autor
26. aug 2024

@ahhola Chapem, ale na co nam je taka istota, ktora nas teraz financne obmedzuje?

ukgirls
26. aug 2024

@autor odkladaj si vsetky blocky vypisi cokolvek co ide z vasich penazi do domu ... pri rozvode mozes aspon ziadat polovicu z toho .. lebo ten rozvod podla mna ride skor ci neskor ak sa nedohodnete ...

rorino
26. aug 2024

Vám ten dom ukázal,že u vás sú iné problémy ako on

kristinapetronela
26. aug 2024

Odloz a kašli naňho

egonsk
27. aug 2024

@zorana999 vsetko je len otazka pohladu a priorit, neboj aj ty raz dospejes a dozrejes. 😉😅 ... zit len zazitkami, tu a teraz, to je moderny styl natlaceny amerikou a vidime kam to cele speje... ale neberiem ti to, cas ukaze ktory pohlad mal svoje racio.

zorana999
27. aug 2024

@egonsk áno presne, otázka pohľadu a priorít. 90% mužov pozerá na seba, svoje potreby, svoje záľuby. Ak mi chradne žena aj deti, lebo ja do niečoho vrazam a oni z toho majú hovno tak asi niečo robím zle.
Tie zážitky tvoria detstvo, tie príjemné harmonické spomienky tvoria stabilnú osobnosť neskor dospeleho cloveka. Nemám jedinú jednu peknú spomienku na svojho otca. Ale milión na to, ako vražal do svojich konickov a argumentoval, že sak budete mat raz dom. Opakujem - ten dom napísal na niekoho iného. Toľko k tvojmu "čas ukáže". Cas už ukazal. A ty si ocividne tak isto "hodnotny" kus muza aki sa tu spominaju 😉

zorana999
27. aug 2024

@egonsk a posledná vec, skus iné fórum, tvoj názor sa tu nikomu nepozdával a to sú tu niekedy podobne vadné kusy

som_realistka
27. aug 2024

Odlož, ale tak aby si o tom vedela iba ty, a nebola doma žiadna elektronická ani papierová stopa 😀😀😀😀

mirithia
28. aug 2024

Treba myslieť na zadné vrátka. Šetri si. Nikomu to nevesaj na nos 👍

egonsk
28. aug 2024

@zorana999 na jeden vadny kus sa denne pozeras v zrkadle a potvrdzujes to tym co si napisala na moju osobu. To, ze si taka cintlavka aka si nie je problem moj, ale problem tvojich rodicov, ktori si pri vychove sli ako dva nesurode kone - jeden napravo, druhy nalavo a ty ako ten voz si sa z toho akurat rozvrzgala a poskodila. Ak by obaja rodicia zastavali rovnaky nazor a postoj, tahali rovnakym smerom, ty by si tiez vnimala svet uplne inak. Teraz vsak mudrovanie ludi, ktori boli vychovavani rovnako blbo ako ty, sa dostava do popredia, pricom zial clovek nie je tovar, ktory sa da reklamovat a opravit, teda jedinym vysledkom je iracionalizacia okolia.
Tiez som obetoval 10 rokov zivota a zdravia pre rodinu a deti a stacili iba 2 roky, aby to bolo cele znegovane mojou ex a ako myslis, ze sa asi zachovam do buducna? Velmi pravdepodobne tiez nezanecham svojim detom to, co som budoval pre ne a stalo ma to zdravie i vsetky financie, ale radsej to predam a uzijem si na dochodku par peknych rokov. Ak to bolo u vas tazko povedat, ale ak sa situacia vyvinula podobne, nemas co zazlievat otcovi, lebo sama ai sa tiez o to pricinila. Chlap vacsinou nerobi nahle rozhodnutia zasadneho charakteru, na rozdiel od zeny, ale pozrie sa dopredu a zvazi svoje kroky. Zena kona vacsinou emocne a tak to potom aj dopada...