Mame dve deti, a kedze manzel odmieta byt na OCR v pripade choroby, ako sa ani velmi nepodiela na starostlivosti o deti po skole a na domacnosti, tak je to skoro cele na mne. Z toho dovodu som na skratenom uväzku. Takze zarobim menej. A vycita mi to. Pritom podla mna, mame spolu dobry prijem. Pred detmi sme boli na tom financne rovnako, dokonca som mala prislubenu veducu poziciu po navrate z rodicaku, no muz ma uz vtedy nepodrzal, hoci to predtym prislubil, a tak som sa nemohla vratit a pocas dalsieho rodicaku vznikol v platoch priepastny rozdiel. Ja som mala taktiez pred detmi vela nasetreneho a asi 4 roky na rodicaku som vsetko hradila len zo svojho, az potom mi zacal manzel davat. Mne to proste nevadilo, ved raz taha jeden, potom druhy a brala som to ako spolocne peniaze. Lenze jemu sa to teraz nepaci, ze je akosi rada na nom, ked treba. Nechape, ze to je docasne riesenie. Ked sa o tom bavime, tak sa pohadame, lebo ja samozrejme argumentujem, ze nech teda ostane on doma, ked su deti chore, a ja idem robit karieru, ako som mala rozbehnute. Ked uz nevie co povedat, povie, ze mam odist byvat prec, ked sa mi nepaci. A to ma dostalo. Aj vystrasilo. Byvame totiz unho, kedze on zdedil dom, odmietol ist do nejakeho spolocneho byvania, co som akceptovala. Niekto musel ustupit. Davam do domacnosti vsetko co zarobim. Ja mam 500 eur mesacne, on ma 1800 eur, vsetko v cistom, spolu je to podla mna v pohode. Moje vydaje za vsetko pre vsetkych (jedlo, drogeria, lieky, skola, jedalne, SKD, oblecenie hlavne detom, atd) su 1600 eur, muz plati mesacne najom, energie, vodu a ojedinele platby za jednorazove veci, ako nejaka oprava JEHO domu. Ja muza chapem, ze ho to stve a je frustrovany, ale on zas zjavne nechape mna, ze som to predtym nejaky cas tahala sama a naozaj sa neviem roztrhnut. Kolko obmedzeni som musela aj ja prijat. A stale viac som nastvana na jeho nazory a tie reci o vyhadzovani z domu. Stale viac sa citim ukrivdena, najradsej by som vsetko spätne vycislila, aby si nebolo co vycitat, ale to je absurdne. Viem, ze najlepsie by bolo asi spocitat sucasne realne naklady a rozdelit na polovicu. T.z. ze by som mu mala davat povedzme 1000 mesacne. Teraz ich ale nemam. Ked som isla mat deti, bolo mi jasne, ze tam bude vela obmedzeni a pocitala som s nimi, on zjavne nie. Teraz mi maju v praci zvysit a ja mam taky vnutorny pocit, ze mu to nechcem povedat. Radsej si odlozit. Akurat neviem, co budem robit, az bude chciet vidiet vyplatnu pasku (hoci ja som tu jeho tiez nevidela aspon 2 roky, tiez mu urcite pridali, a nepovedal, ale to nic nemeni na tom, aku pasku budem mat ja.) Este podotknem, ze sme pred par rokmi, ked sme zili z tych mojich nasetrenych, cize aj vdaka mne mohol on viac setrit, kupili nove auto, na jeho firmu, lebo to bolo tak vyhojdejsie, a vyuziva ho hlavne on. Doslo mi, ze takto dalej nie. Ved to auto je technicky iba jeho. Jasne ze by som tiez rada zarobila 2000 Eur, dala do domacnosti 1000 a zvysok si nechala. Ale asi to teda nejde. Ako to zvladaju druhe rodiny, z mensim prijmom? Co by ste robili, priznali by ste zvysenie, ked sa opyta? A co robit, ked vypyta vyplatnu pasku? Ja viem, ze spravne je priznat, ale moj vnutorny hlas mi sepka ine.
Cele zvlastne, jeho pristup divny, aj Tvoje ponimanie. Ja neviem, my mame v manzelstve vsetko spolocne a je jedno ci niekto prispeje euro a niekto tisic. Ty o vas hovoris ako o nejakych spoluziakoch co si navzajom dlzia a vycitaju.
Nehovoriac o tom ze spolocne su aj deti, s ich vydavkami starostlivostou aj tym padom "minus prijmom" jedneho 🙄
Je absurdné, že vôbec musíš dávať takúto otázku... manželstvo je tímový šport a manželia sú v tom spolu. Bohužiaľ, zatiaľ čo ty si takto nastavená bola, tvoj manžel to nepochopil...
V zivote som nevidela mojho manzela vyplatnu pasku.
Hold, mala si si pred manzelstvom kupit nehnutelnost a teraz ju prenajimat. Ja by som nasetrene peniaze na materskej nerozmrdarcila.
Manzelovi by som nepovedala o zvyseni platu.
Ja neviem, Kam na tych chlapcom chodite. Vsak to myself byt vzdy lakomec lakomy.
napíšem to priamo. Si sprostá a ešte ideš jeho obhajovať, že ho chápeš, že je frustrovaný. Doteraz som nepochopila, z čoho je vlastne frustrovaný. ten tvoj frustrovaný manžel nemá žiadne právo vidieť tvoju výplatnú pásku. Takže zatajuj čo najviac, šetri čo najviac a do domácnosti dávaj čo najmenej. Pretože jedného dňa ťa vykopne s igelitkou a peniaze sa ti zídu.
@sasa1310 napísať nešťastnej žene v takej blbej situácii,že je sprostá je dosť ...sprosté.
gratulujem k výberu manžela🙈prečo mu máš ty ukazovať výplatnú pásku, keď on ti ju neukáže a teda no raz by mi povedal, že mám odísť a dom je jeho, taký cirkus by som narobila, že by sa dlho opamatával, no zle nastavené od začiatku, teraz sa ti s ním už bude ťažko hýbať, frustrovaná by si mala byť ty nie on...nech si pánko uvedomí, že tie deti sú aj jeho
Toto mi nepripadá ako normálne manželstvo, toto je nejaky zvlastny diktator, toto nesmieš,toto nebude,toto bude, myslím,že toto dobre neskončí.
Vypyta výplatnú pásku???? Na to moze zabudnut? Vyhadzovať ta z domu. Haloooo zena, kde si nechala svoju sebaúctu????? No takze sa vráť k sebe a mysli. Pásku nemam? Naco by som ti ju davala ani ja si nepytam tvoju. Koniec diskusie. Peniaze mu urcite nepriznaj a zacni si setrit, lebo tento bulo ta veru raz realne posle prec so svojho domu, ak budes papulovat a nebudes ho posluchat. Ak na to pride ok, ziadne ospravedlnenie. Šetrím si, lebo ma vyhadzujes z domu a aby som mala nejaky zaklad. Hotovo koniec diskusie. Nedaj sa!!!!!!!
@kubkovamama som tam omylom zabudla dať uvodzovky. Nebolo to myslené v zlom, ale nech sa trošku preberie a nech začne šetriť lebo to nedopadne dobre. Nechcela som samozrejme uraziť. Už mi tam nejdu zmeny urobiť.
ja by som navrhla nejako aby ste isli k mediatorovi a on by vam pomohol nastavit "rozpocet" lebo manzel je evidentne "priebojnejsi" a ty potom vyjdes skratka. mali by ste ist k niekomu neutralnemu, aby sa manzel nad tym trocha zamyslel ked mu to povie niekto iny. nedostanes ho akoze k nejakemu "financnemu poradcovi", ktory pomaha zostavot rodinny rozpocet?
problém je to zložitý, ale k otázke - nie, v takomto prípade by som manželovi nevravela o zvýšení platu a naozaj si odkladala čo najviac.
odid a cim skor ;)
Chce vidieť tvoju výplatnú pásku? Fakt? Nech položí na stôl tú svoju a potom by som mu,možno,ukázala moju. To čo máte za mužov,niektoré? Odkedy sú v manželstve moje a tvoje peniaze? Bleee.
Mňa zaujali tvoje výdaje 1600€. Platíš súkromné školy? Či nejaké drahé lieky každý mesiac? Pretože mne sa to zdá premrštené, mať 1600€ mesačný výdaj mimo nájmu, energií, vody... A hlavne pri celkovom príjme 2300€.
@sofinkasofinka k mužovi sa nevyjadrujem radšej, je to magor
V takejto situacii by som mu o ziadnom zvysenom plate nehovorila a vsetko,co by sa dalo, by som si odkladala nabok pre situaciu, ak by ta naozaj raz z JEHO domu vyhodil. K ukazovaniu vyplatnej pasky - to nejdem radsej vobec komentovat
O zvýšení mu nic nehovor, odkladaj si.
Prístup tvojho muža je smutný, to je presne ten typ ktorý časom dokáže svoju submisivnejsiu partnerku úplne vyždímat a zničiť.
máte to celé divne nastavené. Ako keby ste neboli manželia, ale obchodní partneri. Peniaze máte spoločné, tak ako ste ich mali spoločné v manželstve aj pred deťmi.
Tak niekto ma v manželstve spolocne deti aj peniaze. Tu sú deti len manželkine s peniaze len mužove.
Mňa najviac zaujalo, že platíš 1600€ a to mimo nájomného, energií a vody, ktoré platí muž. To čo máte nejaké vysoké pôžičky, či súkromné školy, či?
Myslim, že si v tom vzťahu za tie roky dosť “prerobila” sorry. Vyhadzuje ta z domu, nehrá s tebou. Tak ani ty nehraj s nim, iba na oko, kým nevymyslis niečo lepšie
Ja by som mu na tvojom mieste o zvyseni nepovedala. A este raz by sa mi vyhrazal, ze mozem ist z domu, tak by som mu povedala ze ok, ale nech rata s vyzivnym na deti aj mna ako manzelku. Alebo si moze skusit deti vybojovat na sude, ale potom budu ocrky na nom. Ja chapem, ze je to celkom nepricetny argument, ale neviem aky iny by platil na cloveka, co ta vyhadzuje z domu. 😲
@sasa1310 No frustrovany je, taha to viac menej teraz sam financne, nevychadza mu to. Chcel by setrit, a nejde to.
@sofinkasofinka zda sa vam to vela? Neviem, takto to vychadza, Mne sa nezda byt 400 eur na osobu vela, co sa jedla, oblecenia, kozmetiky, drogerie, roznych poplatkov a kruzkov tyka.
@ysseba
ekonomicke tyranie...tak sa to vola , v com zijes
Tvoj muž je veľmi sebecký egoista .ty si úžasná a rozumná . Verím že buď dostane rozum alebo sa to inak vyrieši lebo je to veľmi veľmi nespravodlivé a nemá to takto fungovat
@negymama presne ... Pohrozit mu tym a nech sa spamätá
ake TVOJE VYDAJE? nie su spolocne? tak ako mate deti, postel, stravu ...
autorka , ty si este nikdy nepocula o BSM? vsetky peniaze co zarobi tvoj muz aj ty su SPOLOCNE.
Možno sa tu do mňa ženy pustia, ale prepáč, 1600 eur mesačne na 4 osoby, bez nájmu, elektriny a pod poplatkov sa mi zdá veľa. Podľa mňa tvoje "fungovanie s peniazmi" nie je veľmi dobré a možno to tvoj muž vidí a preto mu to vadí.
Jediná rada, založ si nejaky "tajny ucet", napis ho napr. na mamu a tam odkladaj vsetky svoje peniaze, co mas este bokom. Lebo bohuzial za par rokov rokov asi pojdete od seba a o tych peniazoch nemusi vediet, lebo bude aj z tych chciet polovicu a z domu ta vyhodi, kedze na naň emas narok. Akonahle budu deti vacsie sup do roboty a rob karieru.
Fiha, vsetko co pises znie velmi rozumne a.mam pocit, ze to mas v hlave dost upratane.
Takze uprimne, neviem si predstavit, ze by som takto zila. Ved vychovavas jeho deti, a mas na starosti ocividne aj domacnost. My mame napriklad spolocny ucet, ja som uz na RP, a mam kartu od uctu, a nikto neriesi ze co kto plati, kupuje. Je to proste nase.
Ale ak to mate takto odjakziva, tak si sadnite, vycislite si vsetky vydaje, a rozdelte to nejako pomerovo, podla toho kolko zarabas ty a kolko on. Ved toto je uplne nefer, on si niekam vsetky tie peniaze odklada?
A ozaj, kym by prislo k nejakej debate a dohode, o zvyseni platu by som mu nehovorila.