Prosím vás, ako sa vyrovnať s tým, že budeme mať "len" dve deti? Stále vo mne víri myšlienka, že by som ešte jedno bábo chcela.
Prečo nechceme ďalšie su financie, mužov vek, čas, plus teraz máme s mužom krízu,...
Ako sa s tým vyrovnať, keď vidím, že ostatní, v horšej finančnej sit., menšom dome,... nemajú problém mať viac detí.
Nerada sa porovnávam s druhými, no nedá mi to. Áno, trochu im to tretie dieťa závidím, ale ako sa s tým vyrovnať?? Či mám veľa voľného času a rozmýšľam nad nezmyslami? Ďakujem
@evittam áno chcem, ale viem, že si ďalšie "nemôžeme dovoliť"
Ako tak čítam to, čo si napísala, podľa mňa nie je na to vhodná situácia. Radšej dopraj tým svojim dvom deťom to čo potrebujú. Koľkí majú len jedno alebo proste nemôžu mať ani to jedno a ty tu podľa mňa riešiš len hlúposti. Mala by si sa hlavne snažiť aby vám to ako rodine klapalo
@1natasa1 ďakujem . Posnažím sa
@kalerabka99 ešte más deti malé neskôr prídu poplatky, škola, krúžky, nové bicykle, VŠ ...ako zosúladiť tvoju prácu a školu, družinu daj tomu čas možno budete mať neskôr ešte jedno.Hrat sa s deťmi, starať sa je krásne, ale treba myslieť na financie, zabezpečenie pre deti.Druhych nerieš sú ľudia čo majú 5 deti a nevadí im, že zivoria
@eliska13 ďakujem za povzbudenie.
@kalerabka99 koľko rokov má manžel?
@0silvia0 50, ja 30
Vies, nemozes sa porovnávať s ostatnými... lebo mozno navonok vyzerajú, ze nemaju problem s viacerými detmi ale ako si sama povedala, maju menej financií, menší byt atd... a tie deti stradaju. Nech mi nikto nehovorí o spokojnom manželstve s napr. 3 detmi z jedného rodicaku a platu kdesi v automobilke pripadne dnes je móda, ze sa zdravý chlap hodi invalidný dôchodok. A bohuzial v dnešnej dobe su prave tie deti s nižším sociálnym statusom casto utláčané a šikanované a potom v dospievani su casto nezvládnutelné lebo uz vtedy si ako keby chceli zabezpečiť vsetko, co nemali v detstve. Kazda rodina si žije svoj zivot, ty sa snaz dat svojim dvom vsetko a skusit najst cestu k muzovi.
a 50 rokov u manžela je veru dost😔skus pochopiť aj ty jeho.... Čím starší, tym menšia trpezlivosť, uz mozno tiez by chcel mat pokoj od ďalšieho maleho dieťaťa. Mozno by vam stačili dve ako doteraz a potom venovať sa jeden druhemu
@kalerabka99 mat deti nie je len zalezitost zeny, ale aj muza. Spolocne musia mat jasno aj v pocte deti. Je ine, keby to bol jedinacik a muz nechce druhe dieta, tam by som urcite viac nanho tlacila, nech su aspon dvaja.
Otoc si situaciu, mate dve deti, tebe to staci, aj tak mas toho dost, byvas unavena, si rada za tych dvoch a uz tretie urcite nechces. A zrazu ta muz zacne tlacit do dalsieho dietata. Ako by si sa citila?
Ja mam dve deti... ked sme zakladali rodinu, vedela som, ze jedinacika nechcem. Ale konecnu hranicu som nemala jasne stanovenu. No ako prisli deti - 2 chlapci, tak som zistila, ze mi to staci. Nie len financie, ale aj starostlivost, cas s nimi straveny, sedacky v aute... Vela casu s nimi travim sama, takze 2 deti su na mna akurat. Obcas mj napadne, ake by to bolo s 3 detmi, no som vdacna za tieto dve a uzivam si to ako najviac viem. Viem, ze uz pri tretom by som to menej zvlafala, tiez uz mam svoj vek, vykon uz nie je co byval, us zladit deti, domacnost, pracu...
Tesim sa z mojej rodiny ako je a nad inym nepremyslam.
@kalerabka99 uz by som neriesila ozaj ma dost vysokyvek a dalsie male dieta,ked bude mat tri tak on uz 54,pozri sa na to aj z tejto strany
@malapepka ďakujem krásne. Posnažím sa . Máš úplnú pravdu. Plus nemám doma žiadnu pomoc, rodina býva ďaleko, som tu sama
@kalerabka99 najprv si vyriešte s mužom krízu, upevnite manželstvo a potom si môžeš dovoliť vôbec rozmýšľať o ďalšom dieťati. Či žiada sa ti byť rozvedená s troma deťmi?
@kalerabka99 tak to sa manželovi vôbec nečudujem keď má 50 a dve malé deti. Ono finančne zabezpečiť už dve deti v tejto dobe je dosť. Zatiaľ sú malí, ale časom stúpnu finančné nároky a už v ich puberte bude tvoj muž starší chlap (bez urážky) a ktovie ako to bude s jeho zdravotným stavom a prácou atď.
@sissy27 práveže on o tom ani nevie, čo mne behá po rozume 😀 budem sa snažiť s ním nejak zlepsit náš vzťah. Ďakujem
Dve deti sú až až... ja som chcel mať kedysi 4, ale tí naši čertíci nám dávajú tak zabrať, že sme sa rozhodli zostať pri dvoch... viac lásky by sme neprežili 🙂 A finančne by sme pritom zvládli aj 10... psychicky však nie. A potom je tu ešte jeden faktor... že čím viac deťúrencov máš, o to viac sa musíš o nich báť.. Takže uži si detičky a život.. a svoju lásku a čas obetuj tým dvom, ktoré už máš 🙂
@kalerabka99 tak si zober, že muž pôjde pomaly do dôchodku a deti na VS.Chapem jeho obavy.Toto je aj nevyhoda, že je medzi vami veľký vekový rozdiel.Mas 2 deti užívaj si... sú ľudia čo chcú a nemôžu mať ani jedno.skolou úlohami povinnostami pride zase iný život.
@kalerabka99 Skús sa tešiť z toho, že vôbec máš deti..dokonca dve..a nevytvárať si sama problémy. K čomu je dobré živiť v sebe závisť voči druhým a možno nesplniteľné túžby.
Lenže ty im nevidíš dnu, nevieš či práve kvôli tomu tretiemu dieťaťu sa už nemuseli tak uskromniť, že ja neviem môžu si dovoliť mať mäso len raz za týždeň alebo, že veľmi dlho nepôjdu na dovolenku a podobne. Proste ty vidíš, že majú tri deti a zvládajú to nejako ale nevieš čo všetko kvôli tomu museli obetovať
Ďakujem všetkým za podporu. Ste super. Potrebovala som otvoriť oci
Tri deti sú super, ale pravdupovediac sa veľmi Tvojmu mužovi ani nečudujem, že sa do toho nehrnie. 50 je vek už skôr na vnúčatá ako na dieťa. V 65 rokoch mat doma pubertiaka nie je lákavá predstava...... A tie dve čo máte zrejme tiež nebudú veľmi veľké. Buď šťastná za to, čo máš a užívaj si život 😀
@kalerabka99 takže ty vlastne nevieš, či chceš byť s mužom alebo nie (lebo toto je pre mňa kríza, keď sa zvažuje čo ďalej a či vôbec ešte spolu), ale tretie dieťa by si chcela s ním?
Pozerám na vek tvojich detí - ak je to reálne, tak mi z toho vychádza, že si tak 6 rokov doma, živí vás muž... a chcela by si byť aj ďalšie 3... máš predstavu, aká je to zodpovednosť živiť 5 ľudí? Ja sa mu vôbec nečudujem, že už ďalšie nechce, ak má za ne niesť reálnu zodpovednosť, venovať sa im...
@marion09 och, to určite nie 😂 proste mi srdce zapišalo po malom dietati, čo je na tom?
@kalerabka99 a vieš si predstaviť byť doma napríklad len pol roka alebo max rok a potom ísť do práce? Prípadne sa úplne s mužom vymeniť - on bude doma a ty budeš živiť rodinu?
@kalerabka99 ale dieta nie je naveky male vonave nu nu nu, vyrastie a to su dalsie naklady vydavky atd trochu triezvo treba pozerat na to
@kalerabka99 No skor zmeniť to "nechceme" na "nechce". Nakolko ty evidentne chces.