Ahojte tak riesim prave takuto vec ide o to ze partnerova rodina robi pomaly kazdy mesiac nejaku oslavu oni oslavuju vsetko meniny kazdeho narodky atd a stale nieco. Ja na taketo veci velmi nie som doma to uz dlho nerobime iba ak na okruhliny ked tak. Na vacsinu oslav som doteraz chodila ale sem tam sa mi fakt nechce nemam chut alebo tak. Vacsinou je to aj tak o tom ze sa tam chlapi opiju a mna tiez nukaju stale a to ja nepijem. Dalej za tych par rokov si stale nezvykli ze nejem maso a stale to iste dokola pocuvam preco to a hento a kedy svadba a podobne. Nebavi ma to popravde. Chodim len zo slusnosti a vycerpava ma to. Nepotrebujem byt na kazdej oslave. Minuly rok som nebola na jednej lebo v ten den sme mali pohreb. A oni aj tak mali poznamky ze preco som nedosla co ako vobec nechapem ale dobre..a tento x nechcem ist na oslavu pretoze som kratko po chorobe a este stale sa nevcitim uplne ok
Nechces ist, necitis sa dobre, nechod. Co ine na to povedat?
A to musíš byť ako jeho prívesok? Veď nech ide sám. Tiež rada takéto oslavy vynechám.
@nikolka1986 lebo sa vsetci urazia za to a potom ked idem najblizsie k nim pocuvam preco som neprisla a aby som prisla castejsie a takto. Nechcem byt nikoho privesok aj som mu povedala nech ide sam ze ja sa tam aj tak budem nudit a on si to bezo mna mozno aj lepsie uzije. Nemam potrebu pozerat sa ako si tam s clenmi rodiny ulieva fakt ee
Oni to proste nechapu ze ja som ina ze my sme to doma nepraktizovali. Oni to maju zauziva e a u nich aa pije tak proste to tak maju robit vsetci. A ja to neznasam
Mozno trochu popracovat na svojom pristupe? Rodinne oslavy su normalne, raz mesacne kolko to je - 1-2-3 maximalne hodiny zo slusnosti ist stravit cas s rodinou? Ked sa zacne pit a muz a ty to nechcete, tak sa zdvihnite, podakujte za oslavu a odchod... a ze niekto neje maso, k tomu budu komenty stale, to, ze to komentuje aj rodina by ta prekvapovat nemalo... a ani to, ze kvoli tebe nevaria extra, ked si jedina... ved urcite sa tam najde nieco, aby si hladom neumrela... muz je vegetarian a teda nikdy nemal nikde problem si nieco najst, bud si da prilohu, salat alebo dezert, ani ho nenapadlo to riesit.
Vies co myslim, ze keby si im normalne povedala, ze jednocho vasa rodina na take nieco nie je naucena a zvyknuta tak aj ty nerada chodis kazdy mesiac na nejaku oslavu. Tiez by som sa asi nepretvarovala kazdu chvilku keby som mala ist na niekoho oslavu.
Chápem Ta. Ale je to Tvoj priatel, tak hladajte kompromis. Život. manželstvo je o kompromisoch. Nie len “ja na to nie som”. Ver mi, prídu oveľa vacsie problémy, rozdiely, ako toto. Teraz máte super šancu si to s priateľom nacvičiť.
Povedz, ty meniny neoslavujes, že to nie je taký sviatok špeciálny, u nás sa už dávno neoslavuju meniny, že ani vy to tak neberiete a nebudeš predsa chodiť na oslavy každé boI mesiac , že ty máš aj svoju rodinu a ti to nevyhovuje
Tak nech si pomaly zvykajú, že nebudeš chodiť na každú oslavu. Po priateľovi posli odkaz, ze praješ všetko naj ... ale ze sa necítiš dobre. Priateľ by sa ta mal zastať.
A ze majú blbé pripomienky? Tak nejes mäso a nevydáva sa ešte... a co? Nech si hučí kto chce čo chce aj tak si urobím po svojom..
Keby tu tak napisala, ze ju na oslavy nevolaju, tak by ste pisali ako sa ma na vsetkych vykaslat. Tiez by som to riesila kompromisom. Hodinku / dve posediet a sup domov. A to s tym masom a vecami preco neprides/neprespis to by im mohol priatel vysvetlit, ze je to stale dokola a bolo by na case s tym prestat a respektovat ta.
Odpoviem naraz takto no ja som mu to uz vela x povedala ze nemusim naozaj byt na kazdej oslave ze nie som na to zvyknuta nie je to pre mna. Vynechala som zatial asi 3-4 za ten cas co sme spolu aj to skrz situaciu covidu a ten pohreb..takze si myslim ze som vacsinou spravila kompromis ja a mohli by to pochopit ze sa nemusim stale len prisposobit lebo si to vyzaduju. Ja napr ani svpje narodky nemam potrebu oslavovat pre mna to fakt nie je. To ze nechcem jest maso ich naozaj trapit uz po takej dobe nemusi ja si zoberiem z ineho nie som tam ohlade ale oni by chceli aby som zo vsetkeho. Ten alkohol to uz si tiez mohli zvyknut ze ja nepijem a nevnucovat mi lebo aj tak vedia ze si nedam. Ale okej vsetko sa da prekusnut. A nikdy to nie je na hodku dve aj ked partner povie ze nebudeme dlho oni si zacnu lievat a to uz potom nepoznaju konca. Kolko x mi slubil ze pojdeme vtedy a vtedy a nakoniec tam chcel ostat do rana led ho posielam sameho tak nie. Ja viem robit ustupky ale nepotrebujem takto zabijat cas ked mozem robit nieco pre mna prospesnejsie..ano toto je pre mna zabity cas bohuzial som taka
Na svete je veľa ľudí ktorí ťa nechápu, tak ako aj ty nechápeš množstvo z nich. To nijako nezmeníš, takže ja zas nechápem prečo máš pocit že sa kvôli tomu musíš nejako premáhať a robiť niečo čo je to proti srsti.
@zuzana9393 ja som mu povedala ze ma to nebavi uz pocuvat a to nielen na oslave ale pri kazdej navsteve. Ja mam uplne iny zivotny styl pre ktory oni asi zjavne nemaju pochopenie lebo funguju inak ale ja to beriem len naco tie narazky neustale no nebavi ma to ked uz ideme tam presne viem co mi budu hovorit a ja sa pretvarovat neviem ze som nadsena ze ideme na oslavu. Navyse naozaj neviem ci je vhodne v obdobi ked je kazdy druhy chory a ja po chorobe natlacit 15 ludi do jednej obyvacky kde sedime vzdy natesno. Akoby sa svet zrutil bez jednej oslavy
@ckocka neviem preco akoby som mala nejake vycitky kvoli tomu alebo co ze ma budu odsudzovat. Ja sa snazim vzdy udrziavat dobre vztahy lenze ja im do ich zivota nehovorim. Nechapem preco oni maju potrebu vsetko riesit. Ja sa tam citim ako male decko ktore ma potrebu niekto prevychovat. Asi tak by som to opisala
Môjho muža rodina oslavuje taktiež každý sviatok a nahrnie sa tam celá tlupa 😬🙈🙉 tiež mi niekedy z toho hluku hučí v hlave ešte 2 hodiny po oslave, ale tak kvôli mužovi to spravím...lebo viem, že by bol smutný ak by sme nešli spolu...tomu sa hovorí kompromis
@dievcacitajucelist a chodis na kazdu jednu alebo ako to mate? Lebo vies naozaj sa kolko x stane ze sa clovek neciti dobre boli ta hlava alebo tak. Alebo nemas chut naladu sa pretvarovat ze supeeer tesim sa. Ja si myslim ze raz za cas vynechat taketo pre mna zbytocne slavnosti ze na tom nie je nic zle. Ja viem ze je to na jednej strane fajn udrziavaju si rodinne vztahy ja to beriem aj ze maju taky zvyk aj ked ja to nechapem pre mna je to zbytocne vsetko slavit ale nemozu teraz cakat ze ja sa kvoli tomu uplne zmenim abudem ako oni..
Píšeš, že "ja mám úplne iný životný štýl". Tak prečo si nenájdeš partnera, ktorý má rovnaký životný štýl ako ty? My sa tiež stretávame na každé meniny aj narodeniny a aj pomedzi to. Neviem si predstaviť mať partnera, ktorý sa nerád stretáva s rodinou. A moja rodina je predsa aj jeho a naopak keď už spolu žijeme.
Chyba je v priateľovi v tom ze nedodrží slovo. Úprimne áno ja nie som tento oslavovaci typ, celej rodiny kde to dopadne tak ze chlapi si vypijú a ženy potom len ohovárajú alebo každého riešia... Takže bud som nešla a bolo na chlapovi aby ma ospravedlnil alebo keď sme povedali na hodinu tak o hodinu sa odchádzalo a ak on nechcel šla som zo 2 razy aj sama odtiaľ a neriešila som. Úprimne v konečnom dôsledku mi bolo jedno xo si myslia. A keď to bolo u jeho rodiny otázky typu a co svadba a deti a podobne tak bez hanby odpoveď lebo ma ešte nepožiadal o ruku. Viac sa to nepýtal nikdy nikto z jeho rodiny.
Pozri problem mas fakt len v priatelovi, co ti slubi, ze idete na hodku dve a ostane tam chlastat do rana bieleho...ked si toto doriesis, ani oslavy nebudu problem...
Autorka: Stale som sa nedocitala, co na to priatel. Stale pises ONI. Potrebujes, aby sa vsetci mali radi? Sklamem ta, to sa ti nikdy nepodari. A odsudzovat ta ludia mozu aj vtedy ked tam budes chodit denne. Takze ani to nijako neovplyvnis. Zi svoj zivot tak ako ty chces, nie podla zelania inych. Ak sa tam necitis dobre nechod tam. Ak ti vyhovuje stretko raz za pol roka tak to sprav tak. S frajerom si vydiskutuj, ze tebe to vyhovuje takto, nakolko nerespektoval dohodnute odchody, plus by si rada cas travila inak a hotovo.
Chod raz za cas na tie dolezitejsie, na ostatne nie, priatel nech ide. Nemusis nikomu nic vysvetlovat, slusne odpovedz, ze si nemohla, ze je to skoda, lebo pritel hovoril, ze sa dobre zabavili😉 a zmen temu otazkou😉
No ale to je ono. Jednoducho nejde mať dobré vzťahy so všetkými, dospelí človek ak sa nechce zblázniť musí prijať fakt že nebude každým milovaný a nedokáže každému vyhovieť.
@ivkazba takto ono s partnerom sme si mimo tohto vo vela.veciach podobni. On napr tiez nema rad ked ho rodicia poucaju alebo tak. Oni su typicki ludia socializmu alebo ako to nazvat. Vsetko vedia najlepsie aj ked to nerobia ale len okolo toho rozpravaju 😀 oni nikam nechodia iba do prace a domov robota okolo domu a ine veci ktore uz nechcem pisat a my s partnerom sme ini v tom ze radi cestujeme napr pre co oni nemaju pochopenie napr tiez pre nich je to flakanie alebo aj ine veci je toho vela sme uplne ini ako oni ale ja chapem ze partner chce s nimi oslavit je to jeho rodina ale beztak keby on nechcel a my takto fungujeme ja by som ho nenutila do toho. Aj o tom je kompromis ze nepozeram len na jednu stranu ale aj na to ako sa ten druhy clovek citi. On to v zasade mozno aj chape pride mi to tak ale uz ked je s nimi a rypkaju do neho tak potom ho to asi stve
Ja viem, ze tu v kazdom druhom prispevku radia rozid sa s nim... ale toto je podla mna ten pripad kedy treba ist od seba. Uz teraz mate velku treciu plochu - zvyky jeho rodiny ktore tebe nevyhovuju a dalsiu tam vidim do buducns ...alkohol. Na tomto sa budete vzdy hadat.
Ja nepotrebujem aby ma milovali aj bez toho od zaciatku citim akysi chlad zo strany jeho mamy ta totiz niesla dost tazko ked odisiel od nich a siel byvat so mnou ale to som riesit nechcela. Nepotrebujem to naozaj ale ani ziadne zvady ani nic take chcem mat pokoj len nic ine. No a partner ma veru vela x nastval s tym ze sme sa dohodli a niekedy sa stalo ze to nedodrzal ja som sa tiez aj vtedy prisposobila a teraz ked ho posielam aby siel sam a moze tam byt dokedy chce tak povie vacsinou nie. On chce ist so mnou ale vidi potom sam ze sa tam necitim dobre a nie je to nic pre mna. Ja sa radsej za ten cas zavrem doma s knihou alebo sa pojdem prejst so psom ci niekam na vylet alebo tak.
@sense dobre si to vyriesila musim sa to aj ja naucit a nie robit nieco ine nez chcem len aby som niekoho neurazila alebo tak
@tykat tak mne alkohol v zdravej miere nevadi ked je to pri prilezitosti raz za cas no nakolko sme mali v rodine problemy skrz alkoholu tak mi to nie je dva x prijemne. V jeho rodine si vypiju aj zeny ale s mierou nie ze ako bomby. Chlapi zase radsej ked je prilezitost tak si daju no musim uznat. Neviem mozno momentalne to ja tak zle nevidim ale casom sa moze stat vselico..aj to ze pojdeme od seba ktovie
tiež keď niekam nechcem ísť, tak nejdem, ale sa o tom porozprávame doma, aby muž vedel prečo nechcem ísť, kde je problém, prečo mám taký alebo onaký postoj, lebo o tom to je aby on vedel o čo ide ak ide o jeho rodinu
A proste ide aj o to ze ja sa snazim stale chranit este predsa covid uplne neodznel a vela lud je chorych a pride mi to teraz uplne zbytocne oslavovat navyse nie je to ziadna okruhlina nic iba meniny a proste ja fakt nemam chut tam ist a nemam potrebu znova nieco chytit ked som sa ledva dala dokopy. Ja som to partnerovi vravela uz minule a zase sa ma na to pytal a ostal zarazeny ze nechcem ist. Jeho rodina to tiez nechape. Doteraz som vzdy isla ked sa dalo ale iba zo slusnosti. Raz za cas nepoviem ale kazdy mesiac pomaly no nebavi ma to. Je tam vela ludi ktori stale.to iste riesia ja som introvert a nemam to rada proste. Pride mi to zabity cas kedy na obed ideme niekam a prideme vecer a to este pocuvam stale preco neprespime u nich. Neviem ci to ma niekto podobne potrebovala som sa niekomu trosku vyzalovat