Ahojte..zaujímalo by ma či ste tu tiež niektoré čo nechcete deti momentálne/ vôbec..
Najhoršie je keď som niekde s rodinou a stále mi dávajú deti na ruky nech sa zahladim 🙈 a pri Tom ja sama si neviem predstaviť mať vlastné a stále počúvam reči že kedy budú atď..
najlepsia rada, co som sa naucila, je nevesat svoje rozhodnutia rodine na nos 😂 druha najlepsia je nereagovat na poznamky a tretia najlepsia poslat ich s tym do prdele..zalezi od situacie 🤷
Je to tvoja vec, je to úplne normálne a s nikým to nemusíš rozoberať a pýtať si povolenie. Len mi nieje jasné, čo robíš na mamičkovskom fóre kde sa väčšina vecí točí okolo detí 😅
Mám to podobne, tlak okolia pôsobí na mňa tak, že normálne začínam nad tým rozmýšľať, len aby som nebola za čudnú 🤷♀️ a to je chyba
@veronika_sk000 hej hej snažím sa nereagovať..dúfam že ich to raz prejde
Ani ja to nechápem,život s deťmi je oveľa bohatší,ale to pochopí len ten,kto už vie porovnať život bez deti a potom život s nimi.Ale je to tvoja vec,takže by sa ta reči rodiny nemali dotýkať,lebo ty vieš ako na tom s deťmi si.Odpivedz nejakou frazou napr.čo ma byť, to bude....
@zojanka neviem keď som sa registrovala tak nikde.nebolo napísané že sem nemôžem ísť.ked nemam deti 😃 sú tu aj dobré rady ohľadne iných veci tak pre to sem chodím ☺️
@modrykonik33 ja tiež ale potom si predstavím že áno urobím si dieťa a aký bude mať život keď ho nebudem mať rada ..robiť si deti len pre to že sa to musí nie je dobré..potom trpia len deti
Ešte ma zaujíma,či máš muža, ktorý je ochotný prežiť život bez deti...mne sa v okolí práve jedno také manželstvo rozvádza,muž tu bezdetnost nevydržal resp.aj žena zmenila správanie, nejako divne hľadá zmysel života,ale deti ním nie sú.
@janinah áno mám takého
Nemyslela som to vôbec v zlom 🙂 Rob ako ty sama uznáš za vhodné. Ostatných do toho prd 🙂 Hádam si nebudeš robiť deti kvôli ostatným ... Ja by som povedala že nemôžeme mať deti a nechcem sa o tom viac baviť.
Je to osobná vec tvoja a tvojho muža,vôbec sa o tom s nikým nebav a ak nechceš,cudzie deti na ruky neber.Ty sa na oplátku opýtaj či a akú mali rannú stolicu.Ako s prepáčením,ale podľa mňa je to to isté,intímne a absolútne netaktné.Od tvojho okolia je to primitívne.Proste sa naštvi a priamo to povedz,nevysvetľuj,iba povedz,že je to nevhodné a neprajes si tieto otázky.Ak nepomôže,nech sa vyjadrí aj chlap,oni vedia byť trefnejsi a bez hanby.A ako poslednú možnost,nechodiť po návštevách.Uťat to úplne,potom možno pochopia.
@zojanka jasné v pohode
To že nemôžeme mať práveže nechcem hovoriť..lebo potom by nás každý ľutoval 😃 skôr sa snažím zmeniť tému alebo nehovoriť nič alebo poviem že kedy bude vtedy bude
@kubkovamama haha to je dobré 😃 vyskúšam ďakujem , chlap je taký že na rovinu povie že nech mu deti na ruky nepchaju pokiaľ nechce
Pohoda, ja som tu tiež a tiež nemám deti. Deti som nikdy nechcela, až kým som nestretla svojho manžela. Všetko je len o Vás a čo Vám vyhovuje a nikto nemá právo Vás súdiť. My sa cez rok a pol snažíme, takže mi len počúvame od našich mám kedy, a či ona bude mladšia a do kedy chceme čakať a niekedy ma to vie riadne vytočiť, keď stále niektorým ľudom nedochádza, že otázka detí je veľmi citlivá a nemajú sa čo na to pýtať :(
Držím palce!
@s_o_n_i_k_e to ma mrzí že sa hentak sprosto vypytuju..asi by som im povedala že sa snažíme a že keď to bude isté tak to bude vedieť ako prvé 🙂
Celkovo tieto otázky ohľadom ženského tela , deti , tehotenstva by sa mali ľudia zamyslieť trochu nad sebou či je nutné sa to takto vypytovať
U mňa bol strop, keď sa má kamoška chytila za brucho a že kedy...to si hovorím a dosť prestávam byť dobrá holka...niektorí majú asi v hlave slamu...tak a hlavne keď sú deti už to nie je o Tebe ale len a len o nich...mne jedna lekárka povedala, že prečo chcem deti, že keby mohla to vrátiť, nešla by už do toho...že prišla sama o svoj život...ťažko povedať čím si ta pani prešla. Tak je to len a len o Vás.
Povedz im, ze si lesba.
Ja som deti chcela a nevidim problem, pokial ich niekto nechce. Mne vyslovene vadi, len pokial bezdetni deti druhych neznasaju a stahujuvsa do panelakov, kde je logicle, ze deti budu a stazuju sa, ked deti aj chodia a dichaju 😵💫
To ze nechces deti im povedz na rovinu. Na oplatku sa ich spytaj, preco nemaju VS alebo doltorat, ze vacsina ich rovesnikov to ma alebo studuju aj v 40 tke. A samozrejmy je aj dom zahrada a 2-3 dovolenky rocne plus investicie v akciach. Samozrejme aj jrat na klavir by mohli vediet, ved kolko ludi to vie.
Mozno pochopia, ze nie su povinnyvrobit vsetci rovnake veci a mat rovnaky zivot?
Kolko mas vlastne rokov?
je to vec tvoja.... tiež som nikdy nechcela deti, len potom časom ma to prešlo....
milujem ľudí čo sa starajú do druhých .... 🙄
Ja som tiež nikdy nechcela a zrazu mám dcéru, a som najšťastnejšia na svete 😄 Ale stále nemám rada deti, ale svoje vlastné dievčatko tak veľmi milujem, ako som si to nikdy nedokázala predstaviť. Skutočne, až keď sa ti narodí dieťa tak život dostane úplné iné gule a zažiješ úplne nový štýl lásky. Ale je samozrejme úplne v poriadku dieťa nemať. Ale to sa nemusíš báť, že keď nemáš rada deti, že nebudeš mať rada ani vlastné.
Nereaguj nijako, kazdeho do toho prd, je to tvoja vec a uplne normalna. Hlavne je nenechat sa do toho dotlacit, to je potom katastrofa pre vsetkych zucastnenych. A ze nech sa "zahladis", az mi trapne prislo.
@svetlonos mám 23
@mandzula hej to s tou hláškou zahladenia neznášam
Raz môjmu priateľovi doslova hodili dieťa na ruky bez slova a on ho ani nechytil keďže nič také necakal.. takže padlo na gauč a ešte bol za zlého on
Ešte lepšie je keď mi naši povedia že im nechcem dopriať vnúča
@elizabet173 ja som to našim neoznamovala..len to tak proste máme s chlapom , hocikedy keď som u našich sa pýtajú a čakajú kedy bude vnúča..ale nehovorila som im nikdy že nechceme
Ked nechces deti, vobec ich nemaj a urcite nie, lebo ta niekto tlaci do toho, ja viem ake je to neprijemne, mne tiez, ked som este nemala dceru a uz som bola "v tom veku" mat deri davali znami na ruky deti, ktore som vobec nosit nechcela. Ludia su v tomto neskutocne debilni a otravni ako inym natlacuju svoje svetonazory.
@scorpionflower1 hej.. úplne si to vystihla
Ja by som nebola ticho či nezmenila tému, ale rovno povedala my deti zatiaľ neplánujeme.Vsetko záleží od veku možno o 5 r budeš chcieť.Su rodiny kde, keď v 25 r nemáš 2 deti už si niečo zmeškala🙂
Vobec na tu temu nereaguj. Zmen temu akoby nic. Casom ich to prejde. Nemusis nikomu nic vysvetlovat a ani nikoho o nicom presviedcat.