Nechcem, aby tu mama zostala

22. máj 2024

Na začiatok poviem, že som s rodičmi nikdy nemala nejak moc dobrý vzťah ale dosť sa to upravilo keď som sa odsťahovala. Minulý rok v apríli. Od januára sa ku mne presťahoval priateľ. Bývame v byte ktorý je 2i oddelená spálňa a obývačka spojená s kuchynským kútom. Pre dvoch úplne ok. Problém je v tom, že moji rodičia si zmysleli, že idú prerábať záchod a kúpeľňu. Až keď bolo všetko vybavené, tak moja mama začala riešiť, že keď tam nebude záchod a sprcha, tak ona musí ísť "bývať inde". Prišla za mnou a oznámila mi, že xytého príde a bude tu bývať na dobu neurčitú kým sa spraví kúpelňa. Ja som sa v tom momente ohradila, že nie, takto to nefunguje.
Ona si to predstavovala tak, že ona bude mať oddelenú spálňu a ja sa budem s priateľom tlačiť na rozkladacom gauči v obývačke, ktorý je fakt malinký, tam sa dvaja ľudia pohodlne nevyspia. Povedala som jej, že nie. Obaja s priateľom pracujeme a potrebujem sa vyspať. Na sedačke tiež nechcem aby bola, vlastne vôbec nechcem aby tu bola, lebo moja mama je presne ten typ, čo sa neprispôsobí ani za nič. Priateľ má pracovný stôl v obývačka, pracuje remote a polovička jeho pracovného dňa sú telefonáty s kamerou. Keď som ja bola na VŠ a musela som mať kameru 70x som jej povedala, že mi tam nemá chodiť, aj tak tam chodila iba v gaťkách. Mama už nepracuje, je na dôchodku, takže by tu bola 24/7. Taký ten typ človeka, čo všetko musí byť podľa nej. Už mi tu začala dávať harmonogram, že utorok jej chodia od 9-13 kamarátky. Ja som jej povedala, že my 9-17 pracujeme, že to neprichádza do úvahy. A hneď krik, že to ja ju idem obmedzovať, že ona je moja mama. Zároveň keby to bolo na týždeň tak by sme to asi nejako prežili ale takto na dobu neurčitú určite nie.
Mama sa teraz so mnou nerozpráva, že som ju "nechala v štichu", že sa na mňa nedá spoľahnúť. Prosím vás povedzte mi som ja ten retard? Keď mi nič nepovedala dopredu len prišla a oznámila ako hotovú vec?

melanta
22. máj 2024

Určite ti tu napíšu ženy, že máš to vydržať, lebo je to mama. Za mňa nie, nech si porieši bývanie iným spôsobom. To, že je niekto rodič ho nijak neoprávňuje robiť si z dieťaťa sluhu. Keby poprosila, či môže spať týždeň na gauči a keby si vedela, že bude tolerovať vaše nastavenie domácnosti, tak oka. Ale z tohto čo píšeš, nie. Je jasný manipulátor. Postavila si sa k tomu veľmi dospelo. Kiež by takto svojprávne a asertívne vedelo situácie riešiť viac ľudí.

ivik4
22. máj 2024

Mama sa nechova dobre tym ze Ti to oznamila ako hotovu vec a este ze jej budu chodit kamosky. To by som jej zatrhla. ALE mamu by som ubytovala, nikdy by som jej nepovedala ze nechcem aby u mna bola kym to potrebuje. Ved sa o mna starala kym som sa osamostatnila. Ale to som ja

marsmykkok
22. máj 2024

Iné je, keby príde na deň-dva, je to tvoja mama, strpela by som to. Kúpeľňa to je na také 3.4 týždne a mesiac sa tlačiť v tak malom byte ty s partnerom a tvoja mama, to určite nie. Nech ide niekde do kúpeľov.

melanta
22. máj 2024

@ivik4 aj ja by som moju mamu ubytovala. Ale moja mama by si z mojej domácnosti neurobila svoju. Jej mama chce spať v ich spálni, jej mama si tam chce vodiť kamošky keď oni pracujú z domu. Už len to, že jej chodila počas videocallov do izby a v pozadí sa producírovala v nohavičkách dosť hovorí o tom, že toto s normálnou mamou, akú mám ja a zrejme aj ty, nemá nič spoločné.

30katrusa40
22. máj 2024

Ja na tvojom mieste by som jej ponúkla pomoc pri hľadaní ubytovania. Nemôže čakať že keď robite z domu tak si tam bude vodiť kamošky a rozhodovať o vás dvoch.

deti95060810
22. máj 2024

tvoja mamička má ale ozaj zvláštne správanie a veru nie moc akceptovateľné.
za mňa nie.
inak preháńať sa v gaťkách keď ty Váš kameru - tak to chce už ozaj peknú dávku drzosti a hlúposti dokopy. 😉

som_realistka
22. máj 2024

Spravila si správne, hlavne ak priateľ pracuje týmto spôsobom. Ak by si ustúpila, mama bude dodržiavať pravidlá pár dní, a potom by nastal PROBLEM. Inak, aké neurčito? Kolegyňa prerábať kúpeľňu aj s rozvodmi, je perfekcionistka, tak plánovala celú operáciu 2 mesiace, a celá prerábka trvala 7dni. Na ten čas sa s mužom odsťahovali do penziónu. Muž a ona chodili kontrolovať 'stavbu' každý deň.

minenkak
22. máj 2024

S týmto prístupom nie.Ja by som našich samozrejme zobrala k nám ak by potrebovali ,ale zas u mňa vedia ,že ja som doma a oni na návšteve tak isto naopak.Nasi by si toto ale nedovolili,možno foter, ak by ho strach pustil ,ale ja by som ho s úsmevom upratala.Takze moja odpoveď je NIE

mabenn
22. máj 2024

Nie si retard

zic
22. máj 2024

A nadovazok, ak cirou nahodou to nie je tvoj byt ale si v prenajme, tak som si skoro isty, ze je tam v zmluve klauzula, ze nemozes svojvolne navysovat pocet obyvatelov bytu... tak ak by bola situacia taka, ze si v prenajatom, pouzi to 🙂

diewcatqoo
22. máj 2024

Za takychto podmienok urcite nie. Nech si najde nejaky hotel, apartman, kludne jej nan prispejem, ale v dvojizbaku, v ktorom niekto pracuje z domu a este s tymi podmienkami, ktore si urcila, ani nahodou.

rorino
22. máj 2024

Mať mamu v úcte je jedna vec,ale aby tebe dospelej dirigovdla život je úplne iná.Takuto mamu by som nenechala bývať u mňa,vláčne Z toho dôvodu,že tam bezijes sama,čiže by to bolo obmedzenie vášho vzťahu,a keďže priateľ pracuje z domu,tak potrebuje kľud,a nie neprispôsobiví mdminku Drž sa a neustup😉

sulavikova
22. máj 2024

mne mamka vadí aj na dovolenke, kde sa vďaka svojej lakomosti nasáčkuje do mojej izby. Každá máme svoj život a mne nepríde fér, keď niekto nonstop chrápe (iné ani nerozpisujem) a potom sa ešte urazí, že mám zlú náladu. Nevyspím sa, nemám svoj priestor. Takže by som aj vašu mamu poslala do hotela.

minenkak
22. máj 2024

Pozdravuj mamu a odkaz jej, ak sa chce pretŕčať v gatkach pred kamerou ,nech si založí OnlyFans a ešte si aj zarobí

lukbe
22. máj 2024

Vyzera na manipulatora. Nedaj sa. V byte, v ktorom sa preraba kupelna ci kuchyna, sa byvat a existovat da. Mam to za sebou. A osprchovat sa moze u kamaratok..

h2
22. máj 2024

Mame by som povedala, že kedykoľvek sa bude chcieť prísť osprchovať, má u vás dvere otvorené, v prípade, že potom normálne odíde zase domov. Bývať u vás nie je možné. Hotovo, koniec diskusie.

vierkainka
22. máj 2024

Ale prosim ťa....matka nematka, takto sa správať nemá.Je to vaše bývanie a nie je tvoja povinnosť si ju vziať k sebe.Nenarusaj si svoje súkromie.A ked sa hnevá?No tak nech.Uplne to vypusti z hlavy a žiadne výčitky.Keby bola milsia,zdvorila,privetiva a slusne sa spytala vopred,tak by sa dalo o tom možno uvažovať.Za takých okolností ako píšeš v príspevku,v ziadnom prípade.Nenechaj sa zlomiť!!!!👍

danica2711
22. máj 2024

vidím to tak, že za tú dobu, čo by bývala u vás by dcérsko-materinské vzťahy išli už úplne do kytičiek. Ponúkni jej, že jej priplatíš na hotel/penzión na potrebnú dobu, ak nechce, je mi ľúto, mami, ale inak to nejde. Resp. nemá iných príbuzných, ktorí by potrebovali zreorganizovať domácnosť?

vilma7
22. máj 2024

Ako.daleko od vás býva? Dovolila by som jej použiť WC a sprchu, pripadne ubytovanie na týždeň , dva...A ďalej nech sa postará ona. Ono to môže byť aj na 5'6 týždňov.

januska12323
22. máj 2024

Povedala by som jej, že osprchovať sa môže prísť po dohode a inak len prísť na návštevu. Bývať u seba môže predsa naďalej. Spálňu jej nikto neprerába. Asi pred tromi rokmi sme takto prerábali, záchod bol nepoužiteľný asi dva dni a kúpeľňa len kým sa spravila podlaha, možno týždeň? Vlasy sme umyli na dvore a raz sme poprosili susedu, žiadne sťahovanie nebolo potrebné.

deedol
22. máj 2024

Keby to bolo casovo ohranicene, ze na tyzden, tak ok. Inak nie. (Ja moju aj na dlhsie, ale ona je ina ako tvoja.) Nech idu na par dni na vylet, kym im spravia wcko, a sprchovat sa mozu dojst, kym sa dorobi kupelna.

rozculena
22. máj 2024
angeli121212
22. máj 2024

Ja budem sviňa ale keby mam taku mamu tiež ju kašlem a nie nie si sviňa to sa takto nerobi ...

alenka58
22. máj 2024

ja si myslím, že keď má priateľky tak určite môže bývať nevyhnutne u nich

angeli121212
22. máj 2024

@ivik4 toto je taky tip človeka, ktoreho ked raz dotyčná pusti do bytu môže mať vážny problém ju vôbec poslať domov... Ja by som tiež mamu ubytovala ale tuto ženu nie, poznam takyto tip ľudí tam sa nedá že si dohodneme hranice oni sú ako z ineho sveta...

simca06022011
22. máj 2024

preroebnie kupelne a zachoda netrva celu vecnost, zachod jej prerobia raz dva aby bol funkcny, kupelnu nebude pouzivat a hotovo... vydrzi. Poupratuje okolo majstrov a bude normalne fungovat. Nam prerabali v byte cele jadro na komplet a nikto sa nestahoval kvoli tomu... Tie najhorsie 2-3dni napr. ak potrebuje majster vyhodit nahodit nieco by moohla ostat a inak prec. Pripadne nech pekne ostane doma a ku tebe sa moze prist osprchovat, kym jej nepojde sprcha... :DDD
Alebo nech si zaroven vybavia nejaky pobyt niekde, welness alebo kamosky. Ak by som bola na homeoffice, s videohovormi, tak mi tu nik behat nebude okolo stolicky.... a mohla by sa aj o zem svacnut.

simca06022011
22. máj 2024

@januska12323 ja som sa umyvala v drese v kuchyni :DDD a sprchu sme si dali v praci, alebo este ina pikoska z panelaka, ked byvali odstavky vody = plavaren :DDD

jeennyv
22. máj 2024

Idu jej prerabat komplet kupelku, ci vymenia wc vanu…lebo je prerabat a prerabat a wc osadim aj za den…ako moj ocino ked sa pokazilo wc …rano sme porobili co treba,potom na balkone kemping wc a poobede uz sme sedeli na novom…”cigansku” sprchu, ze ospliechat sa v dreze sa da aj v kuchyni, za mna sa da vsetko pises len o mame a ocino pojde kam akoze …

autor
22. máj 2024

@jeennyv Komplet aj kachličky budú obíjať, bude sa robiť nová voda.

jeennyv
22. máj 2024

@autorka jasne to je ine, ale pises rodicia otec pojde kam…inak ja ta chapem ako sa citis my mame mensi 3ibyt plus psika u nas kazdy vie, ze proste nema kam rodina, nerodina