Ako vydiskutovat s manzelom ze chce kupit dietatu XBOX? mame 10 rocneho syna ktory sportuje, kedze trvam na tom aby robil nejaky sport ale manzel prisiel a tym ze kupi XBOX aj maly furt "place" ze chce ale ja to jednoducho doma nechcem 🫣
u nas maju chlapci ps4 este co si manzel kupoval..normalne s tym vyrastaju a hrat mozu po dohode...niekedy nejde aj tyzdne hlavne teraz v lete...cez tyzden pri troch detoch nam pravdu povediac nejde ani telka lebo kazdy ma svoje a max v posteli hrame karty ked nam vyjde cas 🙂 takze ako si nastavite hranice hrania je na vas 🙂
A syn prestane sportovat, ked budete mat doma xbox? Ci ako si to predstavujes. Nezabudaj, ze nielen povinnosti, ale aj oddych patri k zivotu… 🙂
Ak sa bude hrat vo volnom case, nevidim na tom nic zle.
Este dodam, ze ak mu doma nedovolis hrat sa, najde si k tomu cestu aj tak. Poza vas chrbat (napr na kamaratovom tel). Radsej kompromis, ako riesit, ze dieta zatajuje/klame…
dodam starsi 12 a mladsi bude mat 8...dcera vobec 🙂
Ako chceš diskutovať, keď tvoj jediný argument je "ja to jednoducho doma nechcem?" Skús si vypočuť manžela a syna a pozrieť sa na to ich očami. Okrem iného je to aj priestor na rozvoj psychických zručností aj jemnej motoriky. A manžel to chce možno nielen pre syna, ale aj pre seba.
Vieš si predstaviť, že by tvoj manžel povedal, že nechce, aby si si kúpila nejakú vec X a jeho jediný argument by bol, že nechce?
To je jednoduche. Bud Xbox alebo rozvod. Tak poloz otazku. A hned cuvne.
@veronka1996 toto je for ze?
Všetko je niečo za niečo. Povinnosti, potom hry. Keď to prerastie do toho, že bude len sedieť doma a nevníma svet, zatrhnut a predať.
A vysvetliť manželovi, že vecí, darčeky, ktoré nemáte vykomunikované, neriešiť pred deťmi, lebo potom budú sklamane, ak to nedostanú.
Asi by si mala rešpektovať aj pocity a potreby iných - Ty trváš na tom, aby robil šport, Ty to jednoducho doma nechceš...
@veronka1996 tvoj manžel by som nechcela byt 😆🙏 kvôli nezhode navrhovať akože rozvod .
Moji majú switch a ps4 a milión hier keď je blbé počasie ci v zime je to večer na nezaplatenie.. hlavne hry,co hrajú všetky štyri staršie deti spolu sú topka na switch.. co tvoj názor je jediný,co sa počíta? A aj moji synovia sportuju, tri hodiny hadzanej, tri hodiny poziarnikov,hodina gymnastika a hodina plávanie, v sobotu doobeda ma starší ešte tenis a odtiaľ ide do fitka.. úplne ich ta elektronika nici😅🤣🤣
Veď športovať bude naďalej, na hry si dohodnete jasné pravidlá a keď to nepôjde xbox nebude pustený. Cesta zakazovania bez rozumného argumentu nikam nevedie.
U nas muzove deti zobronili, tak jezsiko priniesol, hrali ho 2x a potom co stal takmer rok a pol bez povsimnutia skoncil na bazosi
XBOX mame doma, ma ho manzel, deti sa hravaju v sobotu po hodinke kazdy, Minecraft, Roblox. Maju 10,5 a takmer 9 rokov. Manzel si ho kupoval prioritne pre seba. Ale ide to minimalne teraz doma.
Nechapem tej hysterii, vsetko sa da regulovat. Cez tyzden sa nehraju vobec. Alebo ked maju ulohy, vsetko hotove a prsi, tak ano, inak behaju po vonku.
máme doma dvoje playstationy už roky a všetky deti športujú.... to má aký súvis?
Mame doma xbox a kolkokrat sa nezapne aj tyzden. Všetko je zaujimave prvych pár dni... nevidim dôvod syna nutit len sportovať a nedovoliť mu nič ine
Uplne v pohode aj tvoj muz si predsa moze plnit sny a zahraju si spolu ked bude vonku hnusne
Ja neviem, ale ved ked ho kupite, hadam neprestane cely svet existovat a nebude dieta len sediet cele dni a noci pri hrach. Pre dieta je fajn odreagovanie, ak si obcas zahra. My sme sa tiez hravali ako decka a nijako nas to nepoznamenalo. Ty ako rodic vies kontrolovat aj to, co hra a aj to, ako dlho hra.
My sice xbox nemame, ale syn ma povolene hrat jednu hru na pc - ma dovolene hodinku kazdy druhy den. Vynimocne, za odmenu moze aj dlhsie, pripadne dva dni po sebe alebo ak je neposlusny, tak ma zakaz hrania. Niekedy nehra aj ako je tyzden dlhy, lebo nema cas (ak je pekne pocasie alebo ma ine povinnosti). Vzdy sa vieme dohodnut tak, aby stihal aj ucenie, aj vsetky povinnosti.
Aj moj muz vymyslal, ze 5-6r kupi. To som zatrhla. Ale v 10r uz kludne nech mu kupi. Ked raz bude chory a bude musiet lezat alebo bude doma nuda a vonka zle pocasie nech si ide zahrat.
@simona1998 A co s takym muzom, ktory nerespektuje nazor manzelky v takejto zasadnej veci? Nech sa muz rozhodne - bud Xbox alebo manzelstvo. Chalan ihned zaradi spiatocku - radsej sa zriekne Xboxu ako by mal prist o deti, vyplatit manzelke polovicu bytu/domu a platit x rokov alimenty. A mozno nie, tak potom nech si pripravi aj peniaze na vyplatenie a alimenty. S takym debilom ziadna normalna zena by nechcela byt.
Asi máš nejaké obavy, strach pred tým, že potom by už nesportoval a nezaujímal sa o iné veci? Možno nejaké zle skúsenosti, predstavy, nazory okolia? Ja ti i rozumiem, tiež by mi prišlo veľmi zaťažko súhlasiť s takou vecou.
Keby si mala nejakú istotu, že sa tak nestane (ktorú ti nedá asi nikto), tak predpokladam, že by ti to nevadilo. Skúste teda porozmýšlať, ako by ste to urobili, aby tomu syn neprepadol a ako by ste to riešili, keby to hrozí.
No vyhla by som sa využívať v budúcnosti xbox ako formu odmeny či trestu. To by bolo rovnako nešťasné. Radšej nejaké pravidla, kedy a koľko sa s tým môže hrať, čo a tie dôsledne dodržiavať.
@veronka1996 a co s takou zenou co nevie diskutovat a jedina vec co vie sa rozviest? :D ked sa chces rozvadzat nepotrebujes na to hladat zmienku v XBoxe :D
Autorke: musis sa s nim porozpravat a povedat o svojich obavach a spolu dojst k nejakemu nazoru. Mame ho doma a hrame sa na tom ja s manzelom raz za cas, myslim ze ak nastavis potom nejake hranice tak sa dohodnete 🙂
Čo ja viem, 10 ročný je už dosť veľký , hrozne veľa deciek v tom veku to už hraje.. môj si kúpil PS pre seba ale už naše 6 ročné dieťa si čas od času zahrá má tam svoje detské hry. .. Stačí si nastaviť pravidlá napr maximálne hodina denne vždy po úlohách a po Tom čo si uprace izbu atď. Hlavne pri chorobe alebo škaredom počasí je to fajn.
@veronka1996 ty si inak v poriadku?
Náš dostal PS4 pred dvoma rokmi, ma kopu hier a vôbec ho to neláka (max. zima, zlé počasie niekoľko dní), maximalne NHL. Zo začiatku to bolo waw a potom ho to prešlo. Takže by som sa veľmi nebála, že takéto dieťa bude vysedávať. A tiež športuje, každý deň má tréning, hrá hokej od 5 rokov.
@ivetz mne ide len o tp aby pri tom nesedel nonstop
Zakazy nefunguju, skor dohody 🙂 Zakazy plodia odpor, dohody spolupracu...
Ty vieš regulovať, koľko pri tom bude sedieť. Náš 12 ročný syn môže hrať počítačové hry, ak sú splnené všetky dané podmienky: 1. má spravené veci do školy, je všetko, čo treba, naučený 2. má splnené povinnosti voči domácnosti (uprataná jeho izba, spratané všetky veci, utretý prach, povysávané 3. má splnené úlohy, ktoré dostal od nás rodičov (pokosiť, vypratať umývačku …). A posledná vec je, že hrať sa môže iba cez víkendy a prázdniny. Syn všetky pravidlá akceptuje, berie to ako samozrejmosť. Nie je žiadny závislák. Číta knihy, hrá na klavír, počúva hudbu, športuje 🤷♀️.
Autorka drvivá väčšina detí nemá na nejaké non stop predsa čas.. škola,kruzky,kamaráti,povinnosti, domace ulohy....ale hranie je dnes úplne bežné online s kamošmi úplne syna vyclenis s kolektívu,ked nebude ani vedieť, o čom točia...
A nemôže si pri xboxe oddýchnuť ? Keby to prerástlo na každodenne vysedávanie za Xboxom by som povedala , ze sa predá alebo niečo také . Ale nepríde mi ok aby len športoval a tým pádom môže zabudnúť na takéto veci 🙂
My sme kúpili ps4 asi 2 roky dozadu ešte keď to bolo must have a malo wow efekt asi mesiac 😂teraz je zapadnuté prachom