Nechcem, aby ma rodičia pozývali

26. jún 2024

Ahojte, prišla som si sem po radu.
Mám 25 rokov a je to prakticky druhý rok, čo nežijem s rodičmi v jednej domácnosti. Posledný rok žijem s priateľom.

Doteraz, vždy keď som sa stretávala s rodičmi, tak mňa (neskôr oboch) pozvala mamina na kávu/ na obed a všetko bolo ok. Posledného pol roka ale mama vždy chce aby sme sa stretli niekde v nejakej reštaurácii. A ja neviem ako jej povedať, že mi to nevyhovuje.
Problémy sú dva. Prvý je, že je mi to blbé aby za nás dvoch vždy rodičia platili. Na druhej strane mamina vždy vyberie reštauráciu, kde ten obed/večera vychádza tak 30e na jednu osobu. Nehovorím, že mám problém ich pozvať ale ak by sme to mali platiť my tak určite vyberieme niečo lacnejšie. Možno je to trápne ale nemáme toľko peňazí aby sme mohli raz za dva týždne vyhodiť 120+ eur za jeden obed/večeru. Ja by som aj navarila, že ich pozvem k nám ale bývame v prenájme v maličkom byte, kde nie je jedálenský stôl, máme len taký ten "pultík", kde sa najedia dvaja.
Ako to mám riešiť?

jaskolka
26. jún 2024

Normálne im to povedať

0silvia0
26. jún 2024

veď jej povedz, že ti stačí keď navarí doma, nemusíte jesť v reštaurácii. Možno tým, že sa nevídate tak často chcú rodičia z obedu urobiť výnimočnú chvíľu, preto pozývajú a ani by neprijali, aby ste platili vy. Treba normálne komunikovať.

osky
26. jún 2024

Ako to mas riesit???
Je to tvoja mams.
Predsa tsk ako di to napisala,tu,povedz jej to.
Vysvetlite si to...

Mozno ju varenie pre viacerych uz zatazuje,ale chce vam urobit pekny den...
Mozno potrebuje uz aj ona vyjst zo stereotypu,aj pre nu to moze byt forma vyletu/uletu..

Niektore zeny radi vyvarsju,vypekaju a hostia pozvanych
Ine toto zatazuje a rady si vyjdu radsej von...

Ujasnite si,preco voli tkyto sposob a najmä,preco tak drahy..
Ujasnite si,ze ked pridete,nemudi mat vyupratovane,vyglancene vsetko...
Ved prides domov ,nie do hotela....

Proste sa porozpravajte...

blondinka95
26. jún 2024

-Skus caatejsie navhnuť miesto ty, lacnejsie, pripadne sa vieš vyhovorit na nejakú dietu/ preferenciu
- nemusí byt vase stretnutie spojené s jedlom
-Pozvi ich aj k sebe, nemusí to byť vždy také jedlo ako z restiky ktoré treba jest za jedálenským stolom ( ja pre rodičov / svokrovcov pripravujem chlebicky alebo nejaké chuťovky, upečiem pizza slimaky alebo niečo podobné, kľudne aj z lístkového cesta, a keďže rada pečiem väčšinou mam aj zákusok alebo kolac.. plus chrumky a podobne)
-Alebo skus mame situáciu vysvetliť ako nám. Neviem si predstaviť ze by som toto mame nedokázala vysvetliť..

madeincssr
26. jún 2024

30€ na hlavu je veru dost. Nemas moznost pozvat obcas rodicov na nejake miesto (na periferii), kde je prijemne (pekne prostredie, klud porozpravat sa) a je tam dobry pomer hodnota/cena? Pekna pizzerka, bistro, penzion, mala restika... Nejakych 12-15€ na hlavu by ste si raz za 3-4-5 tyzdnov mohli dovolit? Zas uzit si posedenie s rodinou bez chystania/upratovania vam vsetkym moze byt prijemne, ci nie?

guudy
26. jún 2024

Autorka, my to riesime napr tym, ze ja navarim a donesieme k rodicom. Mozno sa tvojej mame len nechce varit 🙂

7miriam77
26. jún 2024

A čo tak navrhnúť, že účet si rozdelíte?

januska12323
26. jún 2024

Máte nejaký komunikačný problém? Normálne to povedz ako si napísala tu.

katkaseiner
26. jún 2024

normalne by som ich pozvala k sebe, vysvetlila im situaciu a zaroven navarila... proste ste mlady, nechcete minat zbytocne peniaze na vecere... zaroven sa nechcete nechavat pozyvat ... hotovo...
povedz ze sa s nimi rada stretnes, ale nechcete takto zbytocne minat peniaze, nakolko ich nemate (setrite, mate maly prijem, cokolvek) a zaroven nechcete aby oni na vas tolko minali...

katkaseiner
26. jún 2024

@7miriam77 len to by aj tak cvakali za 2 ludi v drahej restike - a to nechcu...

luccija
26. jún 2024

Normálne ako mame ..je mi to nepríjemné, aby ste toľko platili my vás nemáme kam pozvať...rodičia asi na to majú inak by vás nepozyvali.Ty k nim bežne nechodíš?stretávate sa iba na obede?

tamitamitami
26. jún 2024

Pozvite ich poobede na kávu a koláč do kaviarne. Prípadne raz za čas ich zoberte na dobrú pizzu to je tiež cenovo normálne zvládnuteľné.

renab
26. jún 2024

Mozno to tvoja mama vnima tak, ako by som to vnimala ja. Pozvem svoje deti na obed, posedime spolu, pobavime sa a neocakavam, ze oni pozvu mna.

mantilka
28. jún 2024

Možno by si sa cudovala, že mama ani neočakáva, že ich pozvete. Priamo ale s láskou povedať medzi 4 očami.

jarmilaj
29. jún 2024

Zakrývaj sa perinou, ktorú máš. Načo sa tváriť? Keď máš v kuchyni pultík, dostanú jesť na pultíku. Keď zarobíš prvý milión, budú obedovať na tvojej jachte. Ako, ako, preboha, ľudia chcete prežiť spokojný život, keď sa trápite takýmito malichernosťami?

ailiba
29. jún 2024

Catak raz sa nechat pozvat a druhykrat 8ch pozvat k sebe.... Na striedacku. Normalne povedz mamine, ze by si si rada posedela s nimi u vas a nieco im dobre pripravila.

sisska96
29. jún 2024

Však keď sa jej nechce variť, tak choď k nim pomáhať alebo navar si doma a donesieš tam. Alebo normálne u vás, si myslím že nikto by neriešil že sa najete na dvakrát ak sa štyria nezmestia k stolu, však nie sú cudzí ľudia