Ahojte potrebujem skutočne jeden normálny názor na našu situáciu v manželstve
Máme 2 deti 8 a 5 ročné prácu zázemie dosť všetkého čo treba k životu aj viac.. Manželstvo normálne po všetkých stránkach
Do manželstva sme už vstupovali s deťmi už som naplánovala ďalšie teda mala som to v sebe vyriešené že už ďalšie nebude...lenže mne tak preplo že som začala pociťovať väčšiu a väčšiu túžbu po bábätku no manžel nieže úplne ani počuť len to chce za príliš veľa rokov ja už dva roky snívam a on dva roky stále že nie a že o pár rokov viete si predstaviť že žena čo túži po babu má čakať ďalších pár neurcitych rokov kým sa jej muž bude cítiť... Viete ja to nechápem že som to takto začala pociťovať tak intenzívne mne totálne Hlava prepla a nič iné tam väčšinu dňa nemám... Samozrejme ze sme sa o tom rozprávali všetko vie aj ako sa cítim chápem aj jeho ale tá túžba je tak silná tak strašne silná určite ma pochopíte tie ktoré toto zažili ja chápem aj jeho viem ze ho do toho nedotlacim ani by som to neriešila tak ze ho oklamem ja chcem aby to chcel rovnako ako ja a ..
Ja už neviem čo mám robiť mám 28 rokov viete ja nechcem si pokaziť manželstvo on je úžasný chlap fakt jediná vec ktorá ma zoziera je to babo.. Navyše mi začína hovoriť že ak neprestanem tak mu to úplne zhnusim a nebude chcieť žiadne nech prestanem ale ako... Priznám sa že som rozmýšľala aj nad rozvodom jasné že to nechcem ľúbim ho aj on mňa ale moja hlava neustále myslí na babo je to take ťažké aj si poplacem to sa nedá.. Neviem co mam robiť v tejto situácii ako prestať myslieť a na to.. Nechcem si pokaziť manželstvo a rozhovory to len kazia čo mám robiť?
@deti95060810 nie s našimi deťmi len som to asi blbo napísala sú naše brali sme sa po viac rokoch
@zuzana212722 Fúha, to skutočne rozmýšľaš nad rozvodom kvôli tomuto? Ak by ste nemali žiadne dieťa, tak ok beriem, ale takto? Píšeš, že máte fajn manželstvo, chlap ti povedal, že tretie dieťa neskôr, dve deti už máte, vek máš super, tak čo to tak radikálne riešiš? Pravdupovediac, liezla by si mi na nervy. Nerozmýšľala si nad psychológom?
A necgces navstivit odbornu pomoc? Dost to prehanas a hrotis, najdi si konicek, zalubu a presran muza otravovať
@tt247 to ze som nad tým rozmýšľala neznamená že by som to aj urobila proste neviem zažila si situáciu že si chcela dieťa a tvoj manžel nie je tak neskutočne silné.. Neviem psychológ čo mu poviem ze chcem dieťa a muž nie neviem si predstaviť ako ma z toho dostane psychológ alebo sa mýlim?
Tak to máš blbé. Vstupovali ste do manželstva s tým, že ostanete pri 2, takže mu nemáš čo vyčítať, rozvádzať sa kvôli keď máte 2 deti a skoro všetko klape tiež, no a potláčať dlho silnu biologicku túžbu je tiež cesta k poriadnej frustrácii - tak rozhodni sa.... :-/
@zuzana212722 ani môj nechce tretie. Ja som chcela ešte tak pred 5-7 tokmi, mala som 35 a vedela som, že buď bude, alebo zo uzavrieme. Manžel mal reálne argumenty, s 3 deťmi to už je náročnejšie, treba veľké auto, problém pri cestovani v hoteloch (cestujeme radi), trebalo by ďalšiu detskú izbu atd. Ďalšie dieťa sme nemali a aj som rada. Teraz mame dvoch stredoškolákov, peňazí treba veľa, s tretím by sme asi dosť uťahovali opasky, aj keď by sme ho isto ľúbili veľmi.
Ty máš ešte čas, aj 10 rokov. Ak nechce, asi má dôvod. Alebo má takú predstavu, že 2 deti sú akurát.
@bluka2 no ved práve toto všetko si uvedomujem ja som už naplánovala teda my boli sme vyrovnaný s počtom deti.. Ten rozvod je presne výsledok mojej frustrácie ja to neurobím vravím len ze ma to napadlo pre mňa je to ťažko vysvetliť celé je to ťažké..
Úplne ťa chapem, to isté sme mali doma. Ja som mužovi od začiatku vravela že chcem viacero deti, teda som bola úprimná a on nikdy nepovedal že nechce mať viac ako dve, až keď sme ich mali. Veľmi som túžila,manžel nechcel ani počuť. Až napokon ho príroda dostala, a prvýkrát po 16 rokov sa nám šmyklo a ešte tak že aj doktor krútil hlavou. Teraz by mali nedal za nič na svete, všade vraví aké je super mať tri deti. Zvladame to bez problémov, zdá sa mi,že každé ďalšie dieťa je menej problematické 😁. Držím ti palce aby sme sa kvôli tomu nehádali a hlavne žiadne unáhlené rozhodnutia. Ja som mala posledné ťažké tehotenstvo a vedela som že už žiadne iné dieťa nebude, ale neľutujem že to tak bolo
@zuzana212722 a keby di si kúpila psíka napríklad? Ja som vtedy kúpila šteniatko. Materské chute to dosť ukludnilo, deti sa tešili. Len psík nám už zomrel a o ďalšom manžel nechce sní počuť. Ale rozvádzať sa preto s ním nebudem.
@zuzana212722 a na čo je podľa teba psychológ? Lebo podľa mňa presne na takéto problémy - frustrácia, duševné trápenie a nezodpovedané otázky, pri ktorých človek potrebuje usmerniť.
@zuzana212722 ale fakt máš aspoň jednu výhodu a to je tvoj vek. Mozno bude o pár rokov situácia úplne iná, t.j.obaja sa zhodnete na áno/nie alebo bude chciet on a ty už nie.... Takže asi naj proste pockat, ale jasné, ťažké
@hettinka máme mačku školáčku doma ja sa nemám problém niečim zamestnať aj pracujem.. Ale ja môžem robiť hocičo hlavu mám úplne niekde inde je to tak silné že to ani neviem opísať.. Nikdy v živote som po ničom tak netúžila nedokážem to opísať.. Ako vravím manžel je úžasný človek stará sa o nás miluje ma dáva mi co potrebujem po citovej aj iných stránkach ja sa nejdem rozvádzať len mi tá myšlienka prebleskla ale ja to nechcem nieje dôvod..
Kolko ma tvoj muz rokov? Mozno si len chce užívať rodinu. Mate uz vacsie deticky, asi si ich chce užiť a nie zas počúvať plač, riesit plienky, mlieko, zuby, ....
Vies, ty pises len co chces ty, ty a ty. Ale rodina ste VY.
Rozmýšľaš nad rozvodom. Kludne pripravia deti o otca, zničis rodinu, len aby si dosiahla svoje?
Ty si mladá, mizno aj tvoj muz, mozno za 5-6 rokov ho na dalsie dieta vobec nebudes musiet prehovárať.
Chodis do prace?
@pininka prvé dve deti ani neviem ako prišli dokonca som otehotnela aj cez antikoncepciu a to dva krát len druhé tehu nedopadlo dobre o tri mesiace nato to isté normálne som porodila dnes má 5 rokov mala.. A brala som poctivo tak ako som mala jednoducho sa to malo stať
Ahoj, ja som presne toto mala ked som chcela tretie babo. Prve dve sme ani nevedeli kedy sa stalo, ale do tretieho ani za svet, bola som tiez nestastna, plakala som a priznam sa tiez som sa mu pohrozila ze si najdem niekoho aby mi spravil tretie dieta😄😄, a toto trvalo asi rok-dva.....a potom nakoniec na denno dennom mojom naliehani dal zelenu a mame teraz uz 6 rocnu dcerku, ale prve na co ma upozornoval , ze posledny krat na stvrte nech sa ani nesnazim😁😁😁, samozrejme ze som mu slubila ze tri je akurat. Ale ako mala rastla, a mala tri roky, som zatuzila po stvrtom😁 To sa uz muz chcel rozviest somnou, ale ja som sa nedala a po dvoch rokoch som ho ukecala na stvrte, ktore sa nam uz bohuzial nedarilo.....a po roku som otehotnela so stvrtym babom , ale zial MA a to bolo pre mna aj pre muza tak strasne tazke....a teraz sa uz moj muz tesi kedy zacneme pracovat znova na stvrtom babu, snad sa podari lebo u mna uz hra vek proti mne. Tymto ti chcem napisat nevzdavaj sa😁
@pribinak myslím si že si si z toho vytiahla len to najhoršie lebo takto to nieje samozrejme chodím do práce muž má 32 deti 8 a 5
Ja zato nemôžem ako som to začala pociťovať to prišlo tak nečakane neplánovane a tiež som pisala že je to dobrý chlap dobrý otec manžel.. A aj to ze ho chápem len je to silnejšie ako ja..ťažko vysvetliť
@cherry1981 pekne čítať aj takéto riadky 😉 dáva Mi to nádej len ja si svojho poznám on si za svojim slovom stojí ja viem keď povie nie tak aj myslí nie tam nieje žiadne možno alebo co je to nie.. To ma mrzí že si si to zažila ja som mala spontánny potrat no od začiatku nie veľmi dobre prognózy ale bolelo to držím ti palce nech Máte čoskoro svoje malé voňavé v náručí 😉
@zuzana212722 Ahoj, nečítala som celú diskusiu, ale psychológom si musíš byť sebe ty sama. Pozri, máš ešte len 28 rokov a dve zdravé a určite aj krásne deti. Máš dobrého manžela, domov, rodinu a hlavne.... máš NÁDEJ, že raz budeš mať aj tretie bábo. Tak si to nekaz, teš sa z toho, čo máš práve teraz, užívaj si to. Potom neskôr budú tieto dve detičky staršie, samostatnejšie a ty si budeš môcť naplno užívať tretie bábo.
A hlavne buď vďačná, že už máš dve detičky. Čo by dali za toto tie ženy, ktoré nemôžu mať ani jedno vlastne bábo. Patrím k nim aj ja a dobre viem, aká môže byť v žene neskutočne silná túžba po dieťatku. Už vyše 20 rokov ma táto túžba celkom zožiera. Mám už po 40-tke a pomaly strácam nádej. Ale musím to v sebe spracovať a prijať to tak, ako to je !!!!!!!!!!
Ale ty tu nádej máš, tak sa utešuj tým, že ako si budeš potom to dieťatko vychutnávať 😉
@miriam439 ja viem že máš pravdu a si neskutočne silná žena.. Tvoju poslednú vetu si opakujem už dlhšie.. Tebe držím palce a ver ze keby to bolo v mojich silách tak by si dieťatko mala.. Inak už som tu raz mala takú konikovsku kamošku ktorá potratila alw veľmi veľa krát a až asi 9 tehotenstvo jej vyšlo.. Dnes už ma aj druhé a to bez najmenších problémov.. Ale Bolo to rozvode s manželom s ktorým to roky riešila a potom si našla priateľa a bum tehotná nedávala si v živote šancu na bábätko a už vôbec nie na dve.. A aha..
Susedka ešte horšie 14 rokov dookola potraty neviem ti ani zrátať koľko krát lebo to bolo fakt veľké číslo zmenila doktora a dnes kocikuje 3 týždňové krásne dievčatko 😉
Okolo 35 to prislo aj na mna. MM nechcel ani za svet. Mal argumenty, ktore som musela uznat. Zmenila som pracu a aj myslienky odisli. Teraz mame uz velkych pubertakov. Niekedy ma tak napadne ake by to bolo keby, ale hned si uvedomim to, ze deti sj samostatne, venujeme sa uz aj sebe. Syn ma kazdy vikend zapasy po slovensku, chodime s nim. cez tyzden ho vozime na treningy. Travime cas tskyo spolu. Vsetko ma svoje vyhody. Treba si najst zivote aj inu napln ako dalsie dieta. Drzim palce, aby to dopadlo podla tvojich predstav. 😊
Tiez si uvedom ze v dnesnej dobe sa uz moc v 20r. nerodi... V 40ke budes mat deti na vysokej skole a tvoje kamaratky a rovesnicky budu este na detskych ihriskach so svojimi detmi. Debaty budu stale o detoch. V 40 sa budes citit ze pol zivota je za tebou, deti odrastene. Takto ked pockas do 32-35 budes sa citit omnoho mladsie po 40ke.
Len ked bude tretie dieta aby si sa po tomto tehu osiale neupla az tak moc nan ze pozabudnes ze mas este dve male,a manzela ani dpomynat nebudem.
@zuzana212722 ja tri deti mam a chcem stvrte v zmysle, ze to mam denne v hlave fakt denne ale z racionalnych dovodov uz dalsie mat nechceme...cize tie tvoje pocity chapem, ono ss to prirodzene neda nejako vypnut. Ak tie ppcity vsak ohrozuju tvoje bezne fungovanie, nemyslis na nic ine, s muzom to riesis nonstop, by som sa zamyslela nad odbornou pomocou..su aj online poradne @mickazebra postuje ako funguji tieto online poradne. Mozno ti to pomoze..drzim palce
podelim sa onsvoj pribeh. Mam deti necelych 6 a 3 a neskutocne som chcela tretie.. Muz absolutne nie. Riesila som to asi rok. potom som si uvedomila ze ak on proste razantne nechce tak ja nemozem ist hlavou proti muru. este ked uz dve deti mame. Tento mesiac nam praskla ochrana.. S muzom odvtedy nie je rec. Ma paniku z toho ze by malo byt tretie. Druhy den mi to meska. A poviem ti ked vidim neho tak aj na mna to zle vplyva ze takto by som to teda fakt nechcela.. a pritom je to uzasny muz a otec. Len proste uz tretie nechcel. Takze dufam ze nez takymto sposobom tak ze to este dostanem..test som si este nerobila..on ma 6.11. 30 rokov tak som si povedala ze urobim na narodky. Ale prenho by to asi nebol pekny darcek. Takze fakt sa skus zamysliet aj nad jeho pocitmi a nechod zaslepena ze len ja chcem a hotovo..
@zuzana212722 vies co by ta vyliecilo z dietata?
Financne problemy, vyhliadka na byvanie pod mostom a manzelova milenka.
Ver tomu, ze by ti materske hormony razom vysumeli z krvi. 😁
Zlatko, mas sa fajn. Mate sa dobre.
Nedovol tuzbe (ktora je vdaka odopieraniu len posilnovana), aby ta viedla k tomu, ze si rozbijes rodinu.
Ako vysvetlis detom, ze kvoli hormonalnej posadnutosti si ich dostala do situacie pendlovania medzi otcom a jeho novou zenou a tebou a tvojim novym partnerom a novymi detmi?
Ak si to este neurobila, tak sa muza spytaj, aby ti uprimne, ale naozaj uprimne a pravdivo povedal, preco presne nechce (a neuraz sa, ak bude uprimny a povie nieco, co by ti nebolo po chuti.)
Aj on moze mat sny, ktore by ale treti novorodenec skriekajuci pat-sestkrat v noci zmaril (tak ako sa teraz neuraz na slovo “skriekajuci” napriklad). Lebo nechce byt sebeckym muzom, aby vas nechal tak a siel si za svojim.
Ale zil by vo frustracii, ze jeho sny sa len odsuvaju a odsuvaju rok po roku do nedohladna. Co by zas jeho mohlo dohnat k myslienkam na utek od rodiny.
Ako teraz ich mas ty. Ze citis, ze by si z frustracie vedela aj rozbit rodinu, aby si dosiahla, co chces.
A mozno sa dohodnete, ze ty budes mat tretie dieta, za co mu naoplatku umoznis naplnit si sny a starostlivost budes tentoraz zvladat prevazne sama.
A este jedna vec - ak sa vam teraz hocijako nahodne zadari, uz moze mat pocit, ze si to urobila potajomky narocky, sebecky.
A dieta sice bude mat rad (lebo otcovska laska je nieco ine ako partnerska), ale vztah k tebe to uz nastrbi.
(Ale moze to dopadnut aj tak, ze sa nakoniec bude tesit a povie ti, ze to nakoniec bol dobry napad mat tretie. Ale nemusi to tak byt).
@zuzana212722 moj nechce druhe😔
@tova ja som rodila prvé v 25, druhé pred 31. narodeninami (chcela som skôr, ale nedarilo sa), dnes mám 42 a vôbec nemám dojem, že som nejaká starena, čo má pol života za sebou, hoci deti mám "odrastené". Práve naopak, konečne si môžeme s manželom (má 41) robiť čo chceme, kedy chceme, sme mladí, vitálni, aj pracovne to je už konečne také, že máme obaja stabilnú prácu. Decká sú samostatné, obaja na strednej škole. Už vedia zostať doma aj samé večer, dom upratujú prakticky sami, dcéra už aj navarí, napečie, pokecáme ako s dospelými. Užívam si to.
Mala som nápady, že v 35-ke ešte chcem mať bábo také "na pobavenie", ale v konečnom dôsledku som rada, že manžel nechcel a že mi to vtedy vyhovoril. nadobudla som presvedčenie, že 2 deti nám stačia. Ak by sa pritrafilo, určite by sme si dieťa nechali, ale náročky otehotnieť už nechcem. Už sa tešíme, že raz budú vnúčatká ... dcéra už má 17 a názor, že rodiť treba ideálne tak po 25-ke, nie v 40-ke.
@moonlight1210 no teda snažím sa zobrať z tvojich slov to najlepšie ale velmi mi to nejde 😊 lebo ak by si chlap čo si nájde milenku a to len koli tomu ze jeho žena túži po dieťati tak nech si ide myslím si že nič lepšie by sa jej nemohlo stať.. Hoci ti rozumiem čo si chcela povedať..
Ale tiež som niekde písala že mu nebudem predsa poza chrbát klamať a že dieťa musí chcieť aj on ja mu nebudem robiť nič o čom by nevedel a to z jednoduchého dôvodu predsa chcem aby si plne uvedomoval čo robí a chcel to tak ako ja viem ze babo v noci pýta papať plače aj viac krát za noc a to si musí uvedomiť aj on aby si uvedomoval že je to aj jeho dieťa a tak ako sa dá podieľal sa o starostlivosť.. Viem ze uvrestany novorodenec nevyspata mama ďalšie dieťa čo niečo potrebuje spôsobuje istú dávku nervozity a preto nechcem aby som počula že ty si ho chcela tak sa staraj... Hoci musím povedať toto mi manžel nikdy nepovedal ale jasne isté okolnosti plus dvaja nevyspaty manželia z toho jeden v práci od rána do večera to môže spôsobiť...
do manž. ste už vstupovali s deťmi...ak oko máme chápať, mali ste ich s inými partnermi, či ako ...a ty chceš ešte jedno s ním?