Baby poradte. Mam priatela rok. Rozvedeny velmi bol sklamamy, ma 8r dieta o ktore sa stara on. Zijeme spolu pol roka. Nikdy mi vyslovene nepovedal ze ma lubi. Co sa tyka skutkov je velmi fajn mily pozorny aj vsetko co mi na ociach uvidi.. Len mi povedal ze sa bohi dostat do tej fazy podla mna zamilovania lebo ze bude lahko zranitelny bude sa bat atd.. Velmi zle sa mi to pocuvalo. Takze mna vlastne nikdy milovat nebude lebo on sa tak nadstavil. Som pochopila. Co s tym?
Vieš slová sú slová, skutky sú skutky ... ak Ti na ňom záleží, daj mu čas ... každá rana, aj tá na duši, musí vyhnisať, inak sa nezahojí ... môj muž mi takisto neprejavuje lásku "kvetnatými" rečami ... no zarobí, postará sa, opraví, čo treba, pomôže mi ... mne to stačí ... čo by som mala z muža, ktorý by mi tisíckrát za deň povedal, že ma ľúbi a nestaral by sa, chľastal by, chodil by za inými ženami? ... daj mu čas.
zamilovanost nie je o tom co chce a co nie, clovek sa "zamiluje" je to "kratkodobe" vzplanutie, ale laska je nieco ine, je to prejavovat pozornost cloveku a to podla mna robi. kazdy clovek potrebuje iny prejav lasky ty pozno slova uistenia, on mozno skutky - treba si to vydiskutovat na com ste a kam to smeruje ci neseruje a podla toho sa zariadit - velmi pekna kniha o tom je 5 jazykov lasky
@dzulli1980 ano to mas pravdu. On skor to tiez prejavuje skutkami ale podstatne je ze proste nedal zo seba vsetko alebo akk to mam povedat.. Len vies kolko casu ja uz nemam 20😅 aj na zaciatku bol veelmi opatrny a taky branil sa tomu doslova sa ma bal🤣ale casom sa to velmi zlepsilo. Ale asi nie az tak ako som si ja predstavovala
Je velmi nerozumné nasťahovať sa k sebe keď máte obidvaja deti a nemáte vyjasnene svoje city k sebe, pripadne co od toho druhého ocakavate. Toto si mala riešiť pred spoločným byvanim....
@dollynkaa ak by si zila v krajine, kde sa v jazyku danej krajiny nerozlisuje lubim ta a milujem ta, ako by si to riesila? staci ist do susednych krajin. pises, ze nemas 20, ale mne tymi svojimi riadkami pripadas, ze tych 20 mas. co je pre vztah dolezite, ze ti 25x denne povie milujem ta, ci to, ze skutkami tu lasku prejavuje. ja som vydata 12 rokov. mam krasne a stastne manzelstvo. mam takeho muza, ze lepsi po zemeguli nechodi. a za tych 12 rokov mi 0, slovom nula krat povedal, ze ma miluje. a vobec to neriesim. viem, ze by si pre mna bez anestezy dal vybrat oblicku, urobi pre mna mozne aj nemozne, priam lipne na tom, aby som bola spokojna a stastna. on svoju lasku prejavuje skutkami a obcas povie "som stastny, ze ta mam." mne fakt ziadne slovne vyjadrenie "milujem ta" k stastiu nechyba, lebo ja viem, ze ma miluje
@matkahelka to je pekne, aj ja chcem také manželstvo, verím, že mam takého po boku. A že bude čoskoro mojim manželom a naveky
@dollynkaa ja som to pochopila tak, ze si od teba chce drzat ciastocny odstup a nechce sa do teba blaznivo zamilovat. Mozno mu to uz ani nejde, mozno blaznivo zamilovany az po usi bol len raz pri zene, pri ktorej sa sklamal... Ale tebe sa cudujem, ze po pol roku byvas s chlapom, kazdy so svojim dietatom, ked vidis, ze si ta velmi nechce pustat k telu. Ja osobne by som sa nehrnula do spolocneho byvania, ked vo vasom vztahu je viac rozumu ako zalubenosti.
@dollynkaa Jednoducho sa bojí, že mu zamilovanosť ublíži a je dobré,že to dokázal sformulovať do viet a povedať Ti to na rovinu. Keďže to už zvládol zadefinovať, otvoril tak dvere ku tomu, že môžete spolu prejsť do ďalšej fázy vzťahu.
@katkamatka7 ano presne si to napisala. Len mna to vzalo z toho dovodu ze som mysla ze uz zamilovany je alebo tak nejak. Takze z toho nemam robit paniku? 😅
@dollynkaa Je to bežná reakcia aj u žien, aj u mužov, že po sklamaní sa snažia vyhnúť ďalšiemu. Niekto potrebuje polroka,niekto dva roky,kým mu hlava dovolí, aby mohol ľúbiť so všetkým, odovzdať sa. Neznamená to, že už ľúbiť nebude. Ale ani to, že sa opäť zamiluje bezhlavo.
@katkamatka7 hej tomu rozumiem. Vies co je zvlastne ja si zas nemyslim ze ma nelubi. Ale nie je to take uplne ta laska alebo akl to povedat
Ako máte napr.poriesene financie, majetok? Máš prístup do "jeho" peňaženky? Rieši s tebou dôležité veci? Napr
výchovu syna, väčšie investície? Môžee byť, že ľúbiť preňho znamená také 100% naviazanie sa, plne si dôverovať. Možno si necháva zadné dvierka, ak by dačo. Keďže už jednu skúsenosť mal, ťažko sa mu bude veriť dakomu druhému.
@matkahelka takto nejako to mame aj my. Moj chlap nie je na slova, ale ciny. Povie mi, ze ma lubi, ale vacsinou tak raz za cas vecer v posteli, ked si davame dobru noc a presne tymi slovami, ze co by som ja bez Teba robil a ako mi je s Tebou dobre. Nepovie ani jedno slovo, ked sa zdrzim v meste na nakupe, vsak chod, vybav si. Neosomre mi ani hluposticky. Sestra napriklad furt riesila, ze jej nepovie lubim Ta a take. Ona potrebovala pocuvat tie reci. Ale som sa jej 100x snazila vysvetlit, a potom sama zistila, ze ti, co toto v kuse melu, to tak vazne nemyslia a pri najmensom naznaku problemu, zutekaju. Lepsi je ten, co maka, robi pre Teba veci, obetuje sa, ako ten, co len rozprava o laske.
Zbal si kufre alebo zbal jemu a arrivederci... pokial sa do teba nezamiloval doteraz tak sa uz ani nezamiluje a ver tomu ze jedneho pekneho dna pride daka ktoru milovat bude ale bohuzial ty to nebudes.
@renata1405 ano viem co myslus ale zas on nepovedal ze ma nemiluje to si myslim ja. On skor naznacil ze sa toho boji.. Tak neviem ci to je to iste ako keby mi vyslovene povedal ze nemiluje lebo ano to by bol velky problem. Ale vlastne ani takto neviem
Ak ti to nestačí,čo ti on ponúka,tak choď ďalej a s iným...to dieťa ti nevadí vôbec? ak áno,tak ďalší dôvod k rozchodu.Tiež by som nechcela počúvať,že ma má len na sex a domácnosť a že na lásku čakať nemám.Nemyslím,že časom sa to zmení,že sa on zmení,to by ti aspoň povedal,že nevie čo sa stane,čo prinesie budúcnosť,takto to povedal rovno a priamo,vieš,na čom si.