Nechať to tak a čakať..? Tabletka po...

20. apr 2020

Ahojte,

Prosím o radu.

Je tu hŕba nešťastných žien, ktoré majú dieťa s nevhodným partnerom.
Nerada by som sa stala jednou z nich..

Veľmi vás prosím o zdržanie sa posmešných či inak nevhodných komentárov.

Som pred rozchodom. S psychickým tyranom, manipulátorom.
A včera popoludní sa mu podarilo po dlhšom čase prehovoriť/vmanipulovať ma na sex.

To, že sa blíži koniec, predpokladám že cíti..
Sex skončil tým, že si absolútne vedome nedal pozor..
Ešte sa zmrd uškrnul že on vie čo robí a mám to chápať tak že sa plánuje zmeniť (ha ha, jasné..)

Mám 41 rokov a som bezdetná. Po dieťati som vždy túžila, ale buď sa nepodarilo, alebo som mala nevhodného partnera a dávala som si pozor aby som neskončila nešťastná slobodná mamička.

Presne pre tieto zmiešané pocity vás prosím o radu..
Dieťa by som veľmi prijala... ale s debilom?, ktorý kto vie čo by si ešte vymyslel počas života dieťaťa do jeho dospelosti, ako by mi dieťa kazil počas dní, kedy by bolo s ním, atd atd..? (Lebo ostať s ním by som neostala tak či tak..)

Je pol štvrdtej ráno a ja neviem spať, lebo zvažujem.. či si kúpiť ráno tabletku po, alebo to nechať na “osud”, a mala by som toľko chcené dieťatko? (Aj keď jeho neprípustné sebecké správanie sa osudom zrovna nedá nezvať)

Pochádzam z kompletnej rodiny, kde boli obja rodičia, súrodenci, kde sme držali spolu. Takýto model Slobodnej mamičky zrovna nie je moja predstava..
Rodičov už nemám, neviem si predstaviť kto by mi pomáhal.
Zarábam podpriemerne, keď vezmem do úvahy to čo propagujú ako priemernú mesačnú mzdu na Slovensku..

Viem že mať dieťa je to najkrajšie na svete.
Ale mať dieťatko len pre to, aby bolo, nezáležiac na okolnostiach, je podľa mňa nefér a sebecké k nemu samému.

Takže prosím vás, poraďte..

Kúpiť si tú tabletku?

Ďakujem

zuzanka.zuzu
20. apr 2020

nechať si a jemu vôbec nič nepovedať? zvládneš to finančne?
ak by sa skutočne zadarilo a hrozilo, že na to príde a začne ťa manipulovať/vydierať, tak by som sa akože (naozaj?) vyspala s niekým z diskotéky, práce, babskej jazdy, susedom ktorý pomáhal sťahovať, hocikým... a ešte tak akože nenápadne šplechla, že má malý penis. ale všetky ozaj nenásilne, treba to dobre zahrať. budeš síce slobodná mamička, ale aspoň nebudeš mať nervy 🙂 držím palce

janulienka1103
20. apr 2020

Ak aj ostaneš tehotná, tak mu nemusíš povedať, že si, nemusíš ho uviesť v rodnom liste. Jedine kvôli vyzivnemu. Pokiaľ máš aspoň súrodencov, ktorí by ti vedeli pomôcť, tak sa nemáš čoho báť. Nás mama vychovala troch úplne sama z jedného platu, babka sem tam pomôže, ale z toho dôchodku to nejde veľmi, ale sme tu a myslím, že sme to zvládli. Takže, aj keď zarábaš podpriemerne, ale vždy sa to dá. Od neho utekaj čo najďalej kým nie je neskoro. Veľa šťastia.

zuzanka.zuzu
20. apr 2020

a mimochodom, byť slobodnou mamičkou nie je nič strašné, netreba opovrhovať 😉

sofiia87
20. apr 2020

Ja osobne by som nechcela mat dieta s takymto clovekom, uz len po precitani toho ako sa sprava mi prislo zle. Pride mi, ze ak by si zostala tehotna, tak ti bude robit zo zivota peklo.Asi by som to neriesila, ak by som bola rozhodnuta mat dieta, ale teda len v pripade, ze mu o tom nepoviem a nebude v RL. Ale ty si musis zvazit, ci byt slobodna mamicka je to co chces, nemajj to vobec lahke tieto zeny. V kazdom pripade drzim palce 🙏

tykat
20. apr 2020

...si predstav ze to dieťa zdedi jeho povahu...šla by som po tabletku...tehotná vôbec nemusíš byť a tak sa to ani nedozvies ci si bola alebo nie.

juliet86
20. apr 2020

chod do tabletky po. ja som vo vztahu s debilom tak urobila dvakrat a spatne to bol itie najlepsie zivotne rozhodnutia

jajka71
20. apr 2020

Nechcem si ani len predstavit, ako sa mozes citit, lebo mi pride, ze ostat tehotna s nasilnikom a tyranom, ktory ta dostal tam,kde chcel. Chcel si uzit popripade mat talizman, ltory vas bude navzdy spajat ako bonus navyse. Ano, riesenim moze byt nedat ho do RL a neinformovat ho, ale len na oko, lebo formalne vzate moze dat zslobu na sud o urcenie otcovstva, ktore ho sice bude stat okrem nakladov spojenych so sudom povinnost platit vyzivne. Na druhej strane bude mat prava otca a znova diapazon moznosti ako sa realizovat z pozicid otca a mozno ziska tak gratis dovod preco ho vlastne neopustis, lebo pre manipulatora je to ohromns prilezitost, ich zvycajne veeelmi bavi riadit a vyuzivat ludi na svoje "hry", ziskat co chcu s potom hoci aj odkopnut. To, ci budes tehotna nevie nikto, ani my na koniku. Nevieme ani to, ci tabletka po by bola ucinna a v ziadmom pripads ziaden z nas neponesie zodpovednost zato, ako sa rozhodnes, lebo dosledky ponesies ty (prip.on). Nik nevie ani tom ci je to pre teba posledna prilezitost byt matkou a ani to ako by si to zvladla. Mnohe zeny stojace pred touto dilemou vsak zmobilizovali svoje sily a dali to...niektore deti "len" porodili a dali im zv.sancu na lepsi zivot, lebo nevedeli sa on postarat....Niektore sa pasuju so zivotom a bojuju kazdy den a ziju pre svoje dietatko.

mogaa
20. apr 2020

Ak si trúfaš, že by si to zvládla sama, tak to nechaj na osud....Ak je partner naozaj psychický tyran, tak nič mu nehovoriť a ak sa zadarilo tak dieťa vychovávať sama...Ono možno je to tvoja posledná šanca na dieťa....

janage
20. apr 2020

Ja poznam pripad, ked zena neuviedla bio otca do RL a veru islo to pravnou cestou a domohol sa otec svojich prav. Takze by som si nerobila iluzie, ak je skutocne taky manipulator, neviem si predstavit, ze to utajis pred nim. A to ste,sa este nerozisli, to este uvidis to rosambo potom. Sluby, slzy, presviedcanie, vyhrazky vsetky fazy budu.
Vies odijst tak daleko a rychlo, ze ta nebude vediet vyhladat?
A ak si sa rozhodla to ukoncit a vies aky je, urcite by som sa chranila a nespoliehala na neho v tomto smere.

poohie
20. apr 2020

presla si si teda kadecim, nezavidim ti ☹
ak tam to dietatko je, tak uz je. podla mna nie je o com. malo by dostat sancu na zivot. aj ked okolnosti sa zdaju byt nepriaznive. ja by som tiez nechcela, aby ma druhi odsudili len za to, ze som dcerou tyrana, bez sance na normalny zivot. ty mu mozes pomoct zit iny zivot ako zije jeho otec - a v tomto momente si to ty jedina. potom pocas jeho zivota to mozu byt viaceri ludia.

janage
20. apr 2020

@mogaa si neviem predstavit akoby to tehotenstvo a dieta pred nim utajila. Myslim, ze ak to urobil umyselne a vie pocitat do 9, tak on sa svojich prav domahat bude. Toto by som poriadne prebrala s pravnikom. On vie predpokladam, kde ona byva, pracuje. A ono to fakt nefunguje tak, ze,staci ho neuviest do RL.
Ak by bola vydata hoci formalne tak za otca dietata by bol povazovany podla zakona manzel. Ci by mohol otcovstvo napadnut aj v takom pripade si treba zistit.

stanulienkat
20. apr 2020

On vedel,co robi a nedal by ti pokoj do konca zivota. Budes mat ty aj dieta peklo. Nestalo by mi to za to. Ty sa zblaznis a dieta bude dusevny mrzak z takeho otca.

janage
20. apr 2020

@zuzanka.zuzu ak je manipuator, bude mu hned jasne o co ide. Jeho takym divadielkom neoblbnes on sam je divadelny majster. Nie je blby. Celu dobu sa,s nou hra, pozna uz jej reakcie (sama pise, ze vytusil, ze chce vztah ukoncit a preto sa stalo co sa,stalo) a myslis, ze on uveri, ze zrazu sa zmenila a vyspala so susedom, ci stahovakom akurat vtedy ked on sa rozhodol splodit potomka.
Neviem ci si niekedy s takym clovekom mala vztah.
Toto ho len vypudi k dalsim hram, este viac ho to zacne bavit.

janage
20. apr 2020

Mozes este skusit alexis poradnu. Kontakt najdes na nete. Mozno ti poradia ci uz riesili aj take pripady a s akym vysledkom. Ake mas moznosti.

oli18
20. apr 2020

Do 41ky si nenasla vhodneho partnera? Asi mas vysoke naroky. Podla toho, co pises, ak by si tehotna ostala, to dieta nechces. Tu si len chces potvrdit svoje rozhodnutie.

ovaaa
20. apr 2020

Mas 41 teda vek kedy by si mala vediet co zo zivotom. Si so psych.tyranom, namiesto toho, aby si ho poslala do riti mas s nim "ukecany" sex a este od neho ocakavala, ze si ma dat pozor a s drzostou vinis jeho? Prosim ta preco si myslis, ze su slobodne mamicky nestastne? Ak si tehotna a zodpovedne sa rozhodes byt slob. matkou tak napriek tomu, ze budes na vsetko sama tak to malicke stvorenie ta urobi stastnou a da ti zmysle zivota, kt. aj tak nemas. Okrem toho snad mas rodinu, kamaratky a casom ti mozno pride do zivota aj muz. Mas sancu si splnit sen. Kazdopadbe mas 2 moznosti ak si tehotna tabletka po alebo tehotenstvo. V ziadnom pripade uz nic beries s tyranom a razne to ukonci!!

jancazvalova
20. apr 2020

vsetko je o tom, ci by si dieta hlavne teda financne zvladla aj sama. ako a neho by som sa vykaslala velmi rychlo a prosim ta uz sa nedaj na nic nahovorit. mas 41 reba si uvedomit, ze je to mozno posledna sanca na dieta

jaskolka
20. apr 2020

Tak ak užiť tabletu "po" čím skôr to urob, pretože tá zabráni oplodneniu, ale ak k nemu už došlo, nepomôže ti. On si asi chce dieťaťom ta pripútať, aj keď tiež som názoru, že hlavne si vobec nemala sa dat "ukecat" na sex, alebo teda sa vopred sama poistiť antikoncepciou, ak s ním žiješ v jednej domácnosti a bol predpoklad, že bude to tak.Ine by bolo, keby ta znásilnil, ale podľa tvojich slov to bolo dobrovoľne. Zase vôbec tehotná byť nemusíš, ty vieš, či si mala plodné dni, a vzhľadom na vek, to nemusí byť "na prvú supu"to len konštatujem. Ak ty sama po dieťati túžiš, si samostatna, tak kľudne moes byť slobodna matka, teraz je to úplne normálne. Čize sama musíš si uvazit, čo chceš viac. Jeho ako otca uviesť nemusíš, nebudeš si nárokovať výživné ani nič.
A ako píšu vyššie, je to možno posledná šanca na dieťa. Vek už bohužiaľ ta nepusti na nejaké dlhé čakanie, kým príde vhodný partner.

eliska13
20. apr 2020

Škoda, že v takom veku si strácala čas s takým chlapom a ukeca Tá na sex a teraz nevieš čo s tým.V tvojom prípade by som tu tbl uzila a raz a navždy si dala život do poriadku.Este máš stále čas nájsť si iného a mať dieťa.Ale aj tak si myslím, že s ním zostanes😀

sofia1
20. apr 2020

Určite tbl .kup.

autor
20. apr 2020

@sofia1

Ahojte všetky

Ďakujem za vaše odpovede a postrehy.
Neviem ako odpovedať všetkým, tak to davam takto🙂

Ospravedlňujem sa slečne/pani, ktorá mi napísala niečo v zmysle čo som robila doteraz, keď vo svojich 41 rokoch nemám normálneho a stáleho partnera. Som očividne jediná na svete.

Popri zamestnaní som študovala vš, a doopatrovávala najprv jedného, potom druhého rodiča, a tým nemám na mysli návševy v zariadení..
Medzi tým aj starú mamu.

Partner, s ktorým som bola 7 rokov, sme sa rozišli pre iné pričiny, ale dodatočne som sa dozvedela že má tak zlý spermiogram, že sa mu nedarí ani s terajšou partnerkou.

Ďalší, s ktorým som bola 5 rokov, skončil s rakovinou semenníkov, ktoré mu boli odstránené.. to nie je dôvod na rozchod, aspoň u mňa nie.. adopcia u neho neprichádzala do úvahy, a tak sme sa časom rozišli aj pre iné príčiny..

A takto plynú roky .. neskôr som stretla tohoto pána dokonalého sľubotechnového, ktorý sa ukazoval v tom najlepšom svetle, vykľul sa z neho dokonalý príživník, klamár a psychický tyran.
Keď som si toto všetko uvedomila, pracovala som na rozchode ..

Dnes mi mal vrátiť časť peňazí, ktoré mi dlží, a preto mi napadlo, že si ma chce buď poistiť, aby som mu “neušla”, keď mi ich vráti , alebo si ma poistiť lebo vie, že žiadne peniaze nemá a chce ostať pri “zamestnanom zdroji”.. slušnej žene ..
Naozaj som netušila, že som na tomto svete jediná v 41 rokoch bezdetná a čoskoro dúfam aj bez partnera, keď sa tu takto do mňa niekto obúval.

Určite by som tehotenstvo pred ním neutajila, presne ako ktosi písal, že on by si predsa zrátal dve a dve, to by mi neprešlo... a nemám sa kam odsťahovať, nežijem v americkom filme. Mám tu prácu, aké také zázemie, okruh priateľov..

Tak či tak, tabletku som si teraz užila, ešte raz ďakujem za všetky zrelé a normálne názory a rady. Pomohli mi rozhodnúť sa v tejto pre mňa neľahkej situácii kedy po dieťatku túžim.. ale nie za takúto cenu..

budembabka
20. apr 2020

V 41 rokoch by bol zázrak, keby si otehotnela.

katkabg
20. apr 2020

Jaaaa by som teda v prvom rade ziadny sex s takymto chrapunom nemala,ale teda ak by sa mi aj prihodilo to co tebe...urcite by som tabletku po.Teda ako ved sa konieckoncov ani nic nemuselo uchytit takze nikomu tym neublyzis.Trochu ti to rozhadze v tele vseko ale to prejde.Ale s takymto psychosom mat dieta by som nechcela!!!

lija22
20. apr 2020

tak rozumne pises, si normalna rozumna zena. Velmi ti prajem aby dalsi partner bol ten pravy a ktovie mozno sa postasti splodit, ci inak poriesit. Tuto epizodu uz hod za hoavu a pokladaj za minulost

jany149
20. apr 2020

ahoj, chcela som ti len napísať, že máš môj obdiv, prežila si si toho dosť v živote....podľa môjho názoru si silná žena....

prosím, nestrácaj ešte nádej, čo sa týka partnera a tehotenstva....
a to ti hovorí niekto, kto si tiež už myslel, že bude sám a bezdetný ...
tiež mám 40 a pol roka a prvé dieťa som rodila tesne pred 36tkou...

ako ti tu píše kočka vyššie , si rozumná žena, toto už hoď za hlavu a nestrácaj ešte nádej.

držím palce a prajem všetko dobré

larisalarisa
20. apr 2020

Choďte si po tabletku. Do 72 hodín ju môžete užiť.

tuppuk
20. apr 2020

Tiež by som si asi šla po tú tabletku. Ty musíš začať nový život a nie si ho nejakým spôsobom ešte s ním aj spájať. Myslím si, že to by bolo pre teba proste tro najlepšie

fiafia
20. apr 2020

Fuuuu tazke ale v tomto pripade si.myslim,ze chlap je krok vpred. Urcite ma vsetko premyslene s jednym cielom a to ublizit ti a to nevinne dieta by bolo nastrojom. Neverim,ze by bolo lahke to pred nim utajit ak nie nemozne. Ja by som sa nespoliehala na osud a dalsie komplikacie ktovie coho vsetkeho je schopny...

irusa
20. apr 2020

Citujem : ,,Som pred rozchodom. S psychickým tyranom, manipulátorom.
A včera popoludní sa mu podarilo po dlhšom čase prehovoriť/vmanipulovať ma na sex. ,,
Pokiaľ je tyran ...ty sa dáš zmanipulovať na sex ??????? Ako prepáč, kúp tabletku po, pretože si trošku mimo, nevieš racionálne rozmýšľať a vyzerá to tak, že vo veku 41 rokov ešte sama nevieš akým smerom by sa mal uberať tvoj život.

3petka
20. apr 2020

Myslím že si sa rozhodla najlepšie ako bolo možné v danej situácii.drzim palce nech sa nájde aspoň ten po koho boku budeš šťastná aj keď bez potomka.