Nechápem sama seba

marca1331
4. jún 2014

tak ani nwm ako zacat chcem len vediet vas nazor..s manzelom sme spolu 7 rokov a 3 r spolu byvame ,najprv sme zili u jeho rodicou,kde to bolo hrrozne kazde rano som sa zobudzala s placom ze kde to som..a uz asi 2mes.sme sami 🙂 mame 2 r.dcerku a 5 mes.dcerku.lenze pokial sme zili u nich manzel sa nam venoval,a teraz mi povedal ze mu ideme na nervy ze on ma toho dost a este my..ale mi mu nic nerobime starsia stale len tati tati..on pride domou z prace chvilu je doma a uz ide von no ide na 20 min max hodinu to mi az tak neva,lenze on ide preto lebo ma z nas nervy pritom hram sa s detmi klud pohoda,a ide von aj 2-3 x ,nemam cas upratat ani ziadny cas na seba vobec ziadny. Tuzim len po tom aby sme boli spolu venoval sa detom hrali sme sa,ulozit ich hajkat a byt spolu , chcem sa s nim rozpravat ,pit spolu kavu, lenze on sa nami smiat nevie ,ked je doma je unaveny,ale ked niekto ponho pride alebo je vonku tak hned vrtula a uzje fit a hrozne mi to vadi,vcera sme sa kvoli tomu pohadali tak som mu dala obruucku ked mu tak vadime nech si robi co chce,on ze si namyslam ze svojim spravanim dosiahnem akurat to ze budem mat peklo,a urobi to co ani nechce ale urobi mi to naschval.v podstate nerobi nic zle ide von pride je z detmi potom ze ide vysypat smeti a hodinu ho niet.alebo minula uprsana nedela navsrila som im ich oblubene jedlo napiekla oblubeny kolac,hrali sme sa smiali a z nicoho nic ze idu nanho slabotx musi ist von,,hned bolo po nalade citila som sa prazdna..uz ani nwm co chcem co robim dobre,co zle,... V niecom ma pravdu mam svoje chyby som taky nervak ..nwm naozaj nwm co zo sebou

janickacrazy
4. jún 2014

@marca1331 Tvoj manzel by zasluzil nakopat do zadnej casti tela. 😠 😠 Urcite mas toho vela s 2 takymi malymi detmi a urcite by ti mal pomahat, ved su to aj jeho deti. Mali by ste sa normalne v klude porozpravat a stanovit si nejake pravidla, napr. mu daj malu vonku do kociku na 2 hodiny kazdy den a ty so starsou mozes zatial trochu upratat. Potom ho nezabudni pochvalit, ako ti pomohol, ked malu zobral vonku a zase na oplatku ho ty "pusti" vonku s kamosmi. Skuste si to nejako zorganizovat, aby ste boli spokojni obaja. Alebo si vybehni ty obcas vonku, povedz mu, ze idu na teba slaboty a musis ist von, nech vie ake to je. To, ze mu das obrucku nic nevyriesi.

stefka33
4. jún 2014

@marca1331 Nepoznám tvojho muža, ale z tvojho príspevku mám pocit, že čím viac na neho budeš tlačiť, tým viac on bude utekať. Pýtala si sa ho čo mu vlastne vadí?

moonlight1210
4. jún 2014

asi tu padnu indicie - ma inu (ked pises, ze zrazu je iny, ze chodi casto von, zrazu mu vy vadite).

ale podla mna to nebolo zrazu. ty si si asi toho vedoma. na konci pises, ze si nervak. mas prehnane reakcie. tzv. velke gesta - vracat obrucku, to je dost velky krok (aj keby to uz bolo dlhsom case, co je u vas dusno). to by si mala robit uz len vtedy, ked to myslis vazne, naozaj smrtelne vazne. nie ako dufanie, ze teraz pochopi ako mizerne ti je a ako v nejakom filme sa zacne pytat a behat okolo teba, aby vsetko urovnal.
ako si videla, obvykle taketo gesto vedie skor k tomu, ze ten druhy sa tiez postavi na zadne. lebo v podstate vykonavas citovy natlak. a takmer vzdy sa tymto dosiahne pravy opak. hazardujes so vztahom.

niekedy vybusny clovek sam seba nevnima zle. ano, vybuchne, ale hned sa skludni a ma pocit, ze sa az tak nestalo.
ale ak ma partnera, ktory ma dlhsiu reakcnu dobu, nez sa s takym výbuchom vyrovna, spracuje ho, tak ten partner ma potom pocit, ze doma to nie je o nicom inom, len ze zije na minovom poli. jemu tie pauzy medzi nastvaniami partnera nestacia na pocit, ze je zas doma pokoj, ma skor pocit, ze je neustale iba nepokoj.
a to unavi a potom uz aj malickosti berie ako unavne a stresujuce a uteka od toho.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marca1331
autor
4. jún 2014

@janickacrazy ta obrucka ma velmi mrzi,on si starsiu berie stale ,aj mi povie mozem ist von,.ale ked vidim ze je mrzuty tak co ine mi ostava ta chod,hoc mam neporiadok,vvera som hopytala o 15 min.ze si popracem v kuchyni kedze nechat bordel na rano to nie lebo to nestiham. Aj tak odisiel ano len na 40 min.lenze medzi tym sa zibudila mala .starsia chcela hajkat tak som ju uspavala co mohol on a ja v klude upratat..hrozne ma to nastvalo

simca06022011
4. jún 2014

Keby mi povedal, po vrateni obrucky, ze budem mat iba ja peklo a podobne tak ho nakopem do zadku a bude mat peklo on. Nehnevajte sa za vyjadrenie.. ale on si hladka ego na ukor svojej manzelky.. tazko sa to pri detoch riesi (mam to iste doma), lebo tazko si najdeme cas aj vobec rozmyslat ako dalej a kam po pomoc... neviem ci si bola nervak aj pred tym, mna na nervaka zmenilo toto uzasne spravanie, pretoze ja nestiham ani zit a on sa bude cely den prechadzat, rano ho budeme hodinu cakat a este bude papulovat ako ho NIC nebavi...
... neviem, ci si sa pytala, co konkretne mu vadi.. ja som sa... a nevypadlo z neho nic okrem totalnych hluposti (napr: JE TU BORDEL... ja mu na to, ano je tu teraz bordel, lebo tam si si smaril tielko,tam ponozku jednu a tam druhu, tam si sa nazerkal a nechal si tam tanier, na druhej strane bytu pohar... pozbieraj a nebude bordel, ked sa nieco ine nepaci, tiez tam byva, moze zobrat metlu/handru.. ale to ON nemoze, to ho NEBAVI, potom mu vadi, ze nakricim na malu ked nepocuva.. no nakricim... on na nu nakrici tiez, ked na nu nenakricim a necham nech si robi co chce, vzdy to dopadne este horsie... a nic ine si nenasiel ako dovod svojich mindrakov ;) Och, este ho napadlo, ze sme "Stale" doma.. sme cez den v praci, po praci malu berieme na kruzok, potom domov.. je 19hodin... cez vikendy sa flakame kade tade, alebo sme jednoducho doma - bohuzial aj upratat, prat, zehlit, varit treba... v poslednej dobe ma problem s malou ist aj na hodinu von cez vikend). Ja som si podla tychto problemov (jeho) urobila svoj obraz: Zvyknuty bol nechat sa obskakovat do 30tky mamickou a ockom (nestaral sa viac menej o nic), zrazu padol do sveta kde si musi urobit veci sam a nebodaj na niekoho brat ohlad a nevie sa z toho spamatat (jeho mama napr. jeho veci riadila hned ako odisiel z domu, vysiel zo sprchy utekala po nom utierat vsetko, prisiel domov umyla mu topanky, zavesila veci atd.. no co som sibnuta, aby som to robila??).. teraz ked je realita taka, ze by mal nieco urobit,alebo musi pockat kym to niekto urobit, pripadne nemoze si robit co on chce v tom momente, tak to nezvlada a vyburuje sa na ludi okolo, lebo ho to NEBAVI... chudacika. Ked je u mamicky na vikend, nema ziadny problem = ziadna povinnost, nemusi robit NIC... iba sa tvari, ze som tu a zabavam sa s rodinou. No nie som psychologicka, ale mne to u nas pride takto a velmi mi to pripomenulo tvoju situaciu (az som sa trochu nahnevala nad tym, akych chlapov to dokazeme najst :P )

marca1331
autor
4. jún 2014

@simca06022011 tvoj prispevok ma rozplakal presne ako unas..je bordel ale nestiham co mam robit.preco varis polievku lebo mala ju ma rada ..ale stale sa pytam o chces jest on ze hocico nestiham vyvarat a hadka kvoli polievke,presne ako u nasa to ze som nervak je kvoli jeho otcovi a psychickemu deptaniu boze moj ked si spomeniem co som tam prezila a nikto ma nepodrzal este ani moji rodicia vykaslali sa namna s nicim mi nepomohli,revem jak mala ked si na vsetko spomeniem chcem zit normalne ..uz ani nwm ci chcem zit..fakt len kvoli detom..nemam nikoho iba manzela a ked tak odomna uteka ja uz nwm

marionmarion
4. jún 2014

@marca1331 v prvom rade : ty si neurobila a nerobis nic zle...prave naopak, ty sa snazis riesit veci aj za neho...lebo tu je zjavne, ze on ma problem sam so sebou a riesi si ho cez vas...co je dost zle. Mne to pride tak, ze teraz, ked ste sa osamostatnili od jeho rodicov, mu prvykrat plnou silou doslo, ze je zodpovedny za vas, za deti, za rodinu, za vsetko a prestava to zvladat, nevie sa s tym vyrovnat...nepises ako to vlastne bolo u svokrovcov...ale aj keby nejaka viditelna zmena nenastala, on to moze vnimat tak, ze sa citi teraz tym pretazeny a neisty a nevie co s tym, je z toho nervozny, uteka od vas...zazila som nieco podobne a vtedy som tiez chcela to iste co ty, byt spolu, rozpravat sa, zaujimat sa jeden o druheho...tiez som sa pytala sama seba co robim zle...dnes sa pytam uz len, preco som bola taka hlupa a neodisla som od neho, alebo mu nedala ultimatum, ze bud to ide riesit k psycho, alebo odchadzam...to som nakoniec aj spravila, dnes uz spolu nezijeme a som tomu rada...ked ma chlap so sebou problem a nepripusta si ho a uz vobec ho neriesi, tak sa zena moze aj poskladat nic na veci nezmeni...proste musi chciet a konat on , ty to ovplyvnit nemozes...mozno na chvilku, co teba bude stat strasne vela energie a vysledok bude kratky a neisty...
Ak sa da porozpravaj sa s nim a nahovor ho na parovu terapiu...ak to nepojde, tak si premysli ci je toto naozaj zivot aky chces zit ty a tvoje deti...

mima595
4. jún 2014

no mne sa zda, ze problem bol v tom, ze ste doterar byvali u jeho rodicov...kde nemal tolko povinnosti...a zrazu byvate sami..aj o deti sa treba postarat, aj o domacnost.. a na to on nie je zvyknuty...

lenze bohuzial, na to nie je zvyknuty asi ziaden chlap, kazdeho si musi zena vychovat..niektorí sa vychovat daju, niektorí nie....ale asi by som zacala tym...ak chce ist von, tak kludne..ale s malou...alebo s kocikom s malickou..z akeho dovodu by otec 2 malych deti mal ist SAM VON a este kazdy den!!! nepoviem, ak mate dohodu, ze trebars raz do tyzdna...ze ma nejaky konicek...ale len tak..SAM?? taky luxus tebe dopriaty nie je...

ale na to musis pomaly, vymysliet nieco, aby to bolo tak, ze to vymyslel ON a nie TY...

janickacrazy
4. jún 2014

@simca06022011 No veru nezavidim ti takeho chlapa, ale ides na to podla mna dobre, hadam nebudes robit vsetko zanho joj niekedy by som tie mamicky ktore obskakuju synov do 30tky takisto kopla niekam. 😠 Moj muz nastastie taky nie je, ale to preto, ze zil par rokov sam v zahranici a musel si aj varit, aj upratovat, aj prat sam a vie, ze sa to samo neurobi. Inak moja svokra ho tiez obskakovala, ale jemu to liezlo na nervy tak jej to zatrhol. 😀

marca1331
autor
4. jún 2014

@mima595
@marionmarion asi mate pravdu, no u svokrovcou to bolo dost zle ..svokor zo mna spravil nervaka ,kazdy den ma urazal ponizoval ,a ja no to nwm zabudnut,je to taky balvan na srdci,no mm mi hovori na co vytahujes co bolo atd.lenze ja nwm bolo to pre mna tazke nevie ma pochopit.ano chcem sa na to vykaslat a zit s rodinou kefze nemam nikoho iba jeho a deti .rodicia ma nikdy nepodrzali nepomohli,asi preto som na nich dost naviazana,milujem ich najviac na svete,len ked vidim ze s inymi sa smeje rozprava.radsej pojde na kavu k rodicom nez by mal byt somnou :( :(

martinka13
4. jún 2014

Nemá nejaké psychické problémy? Lebo takéto nečakané zmeny nálady bez zjavnej príčiny sú zvláštne. Držím palce. Určite to ale len tak neakceptuj, lebo sa to bude len vyostrovať.

zuzska1
4. jún 2014

Neviem sice ako sa spravas ty, ale zrejme toho mas tiez dost, ked mas na starosti dve male deti. On ked chce vypnut jednoducho zavre za vami dvere a odide von. Otazka:chodis niekam aj ty? davas mu na starosti deti? Ja by som to spravila. Nie z trucu, ale jednoducho, aj ty si potrebujes oddychnut, potrebujes cas iba pre seba a on si musi uvedomit, ze ti musi pomahat a nie stazovat ti situaciu. Ja by som sa na tvojom mieste prihlasila na nejaky kurz alebo by som chodila cvicit aspon raz do tyzdna a jeho postavila pred hotovu vec, ze v tieto dni si ty prec a on sa musi postarat o deti a hotovo.
Takisto by som mozno skusila si vyjst s manzelom niekam len sami. Na veceru, do kina, kamkolvek. Deti nech vam niekto postrazi.

janickacrazy
4. jún 2014

@marca1331 To akoze svokor ta urazal a ponizoval a tvoj muz si ta ani nezastal? Tak potom si ta vobec nevazi a to je fakt dost zle. No neviem, ale ja by som s takym chlapom asi nechcela byt. Neviem presne ako to u vas je, ale skusala si nanho nejaky cas nenaliehat, aby s vami travil svoj cas, netlacis velmi nanho v tomto? Nie je v tom aj to, ze mate teraz menej penazi, ked byvate sami? Moj muz bol nervozny ked sme prechodne mali menej penazi, bol z toho uplne na nervy.

simca06022011
4. jún 2014

@marca1331 KED to musim tak bojovo napisat: Najlepsie na neho funguje nerevat!! a proste si to nevsimat... chce ist, nech ideeeee... zariad si tak, aby tebe bolo dobre, doma si urob system sama, bez neho.. a uvidis, poraziii ho 🙂))) najdi si kamosky, kamosov... a niekto ti uz pomoze a on moze byt s rodicmi. Deti ti zachvilku vyrastu, ved to leti... ja som tiez 2,5 roka doma iba trpla. Mala je v skolke, uz ani chora extra nebyva a ja si mozem robit co chcem a ked papulkuje, tak ho poslem do r..., ze moze ist, aj tak nepomaha a veru TAKEHO si kazda zena najede hocikde.SU to radikalne reci, ale ak to on nechce riesit... neviem ako ste na tom po inych strankach, ja by som sa nedala uz viac sekyrovat 🙂)) Ako som v inej teme pisala, mesiac chodil vo vykrcenych veciach, vrece oblecenia som mu zahodila atd... proste ja nie som poskok a ked nestiham, tak nestiham. Ako ti tu uz niekto pisal, tak mu zaves deti na pol dna na krk a chod von.. bude z toho vykolajeny, tebe bude pol dna zle (mozno, mne bolo ked som to urobila:P ) ale co uz... zvyka si... malu musi zobrat ku starkej raz za cas na vikend, o tom ani nediskutujem a ja ostavam sama doma a aspon si porobim co treba...

rakywanda
4. jún 2014

k mužovej matke sa odmietam vyjadrovať....ale jedno jej musím uznať - do života ho pripravila perefektne, tým že bola lenivá ako voš, môj muž vie všetko, nečaká odo mňa žiadne obskakovanie, neočakáva poriadok ako z profi časopisu o bývaní, nie je navarené? nevadí. z ničoho urobí niečo a ešte sa aj so mnou rozdelí 😀 😀 😀

h2
4. jún 2014

@marca1331 Ahoj, nečítala som ostatné príspevky, ale ja na Tvojom mieste by som aspoň raz skúsila urobiť mužovi to, čo on Tebe: Počkaj si, kým príde z roboty, potom povedz: "Už tu mám toho dosť, idete mi na nervy, idem von." A vypadni minimálne na hodinu preč. 😉 😉 😉

marionmarion
4. jún 2014

@marca1331 fuu, no ak mas v sebe nespracovane veci, tak ich treba spracovat...ked sa to u svokrovcov dialo, zastal sa ta niekedy tvoj muz? skus ist za psychologickou ty sama...minimalne sa vyrozpravas...no myslis ze ti pomoze sa v sebe zorientovat a riesit vasu situaciu aj celkovo. Netrap sa s tym urcite sama a od muza necakaj pochopenie a podporu, lebo on je takto medzi dvoma mlynskymi kamenmi...ak ma rad aj vas aj rodicov...
Skus ty poriesit tu traumu zo svokra...mozno potom budes vidiet veci inak, ako teraz

adri266
4. jún 2014

@marca1331 typicky chlap. Najprv nahana frajerku, je dobre. Potom pride svadba, je dobre. POtom pride jedno dieta, uz uz sa to horsi, a ked pride druhe, uz je toho na neho privela 😠 😠 😠
boli ste obaja pri splodeni deti? Asi ano. Takze je on rovnako *povinny* sa o deti starat.
Ak chce aj nadalej chodievat vonku, od dnes urob dohodu. 2x do tyzdna Ty a 2x on. T.j. ked pride z prace, nechaj ho pekne krasne s detickami sameho. Ak sa mu nebude pacit polievka, daj mu kucharsku knihu, nech si nieco navari sam, nech Ta prekvapi 😉
Ja osobne si myslim, ze to s obruckou nebolo vobec prilis. Keby mi toto robil moj manzel, mal by uz davno spakovane kufre. S tou obruckou navrchu.
A viem, ze moonlight povedala, ze si nemysli, ze je v tom ina, ale aj to je moznost. Nema frajerku? Ktora ho nestresuje povinnostami?

Ak v tom frajerka nie je, myslim, ze je stale sanca to dat do poriadku. Uz tu padlo slovo psycholog. chodte do manzelskej poradne, obaja, a skuste to riesit. A ak to nepojde, tak budes vediet, co mas robit.
Ver mi, existuju aj taki chlapi, ktori sa o svoju rodinu staraju s laskou a nehou.

vso10
4. jún 2014

ahoj, bohuzial poradit Ti asi neviem. ale viem, ze pokial sa nebude venovat Vašim detom, tak s nimi nebude mat dobry vztah... moze to vyhrotit az tak, ze sa spolu nebudu chciet rozpravat (ked uz budu deti starsie)... to vravim z vlastnej skusenosti ☹
skuste sa spolu porozpravat a najst spolocne riesenie. nezahadzuj to hned, toto nie je az tak velky problem, lebo myslim, ze ak sa ho spytas co mu vadi najdete riesenie... ak nie, tak smola.... my s priatelom si vravime, ze ked je nejaky problem, tak sa treba porozpravat a vzdy nakoniec zistime, ze sme stresovali zbytocne, lebo stacil par minutovi rozhovor a potom hlavne činy. potom to uz je v poriadku, lebo sa obaja poucime a polepsime 🙂 ale Váš problem sa asi nevyriesi tak rýchlo, bude to chciet viac casu, ale ak sa posnazite a obom Vám na Vašej láske zalezi, tak podla mna najdete riesenie na kazdy problem 🙂
držím Ti palce a dúfam, že budeš s riešením spokojná... či už to bude rozvod, alebo šťastné manželstvo

PS: pomahat Ti musi (deti, upratat, navarit, atd...spytaj sa ho, co by mohol robit on a co Ty... môj nenavidi vysavanie, ja nemam rada umyvanie riadu...on umyva riad, ja vysavam a sme stastni), hrat sa s detmi tiez musi (pravdaze nie proti voli...ale ak ich ma rad, tak bude chciet s nimi travit volny cas... moj otec so mnou nikdy nevyrobil princeznovsku korunku, ani ma nezobral na ihrisko a chyba mi to do teraz, mame velmi skaredy vztah. pokazil to hlavne v detstve a vycita mi to...)
ešte raz Ti želám veľa šťastia 😉

sante81
4. jún 2014

Len aby za zmenou jeho spravania nebola štetka

oliatana
4. jún 2014

Moja kamoška prežívala niečo podobné. Keď bol manžel s nimi doma, išli mu na nervy, hovoril, že sa tam dusí a pod rôznymi zámienkami utekal preč z bytu. Išiel vysypať smeti a bol tam hodinu. Diagnostikovali u neho depresiu. Zhoršilo sa to u neho, keď sa odsťahoval od mamy.
Nehovorím, že aj tvoj manžel ju má. On bol aj veľmi spavý. Spal aj 16 hodín denne + noc a bol stále unavený. Ale môžeš sa nad tým zamyslieť. Držkaj sa

ivetoy
5. jún 2014

ukludni sa...nechaj ho tak....snaz sa aby doma bol klud a tabacek....on sa potrebuje ventilovat inym sposobom...vsetko prejde...burka prejde....len bud kludna a venuj sa detom a veciam ktore mas...nechaj ho a uvidis co sa stane...opytaj sa ho co mu vadi.vecer ked si lihate...a hlavne ziadne nervy

ellahop
5. jún 2014

@marca1331 mozno je to tym, ze vlastne az teraz ste sami. ze uz je skutocne osamostatneny od svojich rodicov. niekto si povie, ufff konecne. niekto to dlho preziva. mozno preto sa chce nadychat, ze zrazu to na neho dolahlo. rodina, deti, vsetko a zrazu je na to sam.. ziadna mama ani otec. len on, jeho zena a deti. samozrejme ho to neospravedlnuje.. napriklad moj muz, ked mame nejaku oslavu, pride tam cela moja a jeho rodina po ich odchode zabavi maleho kym upracem.. a potom vzdy odfrci na hodinu na motorku alebo niekde... proste na neho je to vela. a ja som si uz zvykla. vsak nic ine mi nezostava... 😉

gabaka
7. jún 2014

Ahoj, vidim ze nie som sama co ma podobne problemy. Sice nie tak uplne do bodky ale vo vela veciach som sa v tom co si pisala nasla. Uz dlho sa sama trapim ale viem ze pisat dakde do nejakej poradne mi asi nepomoze a ostatnych moje problemy tiez nezaujimaju. Preto je take mile najst spriaznenu dusicku. V podstate ti neviem poradit tak ako neviem pomoct sebe ale snad ta aspon podporim tym ze nie si v takej situacii sama. Ja mam muza ktory domov nechodi skoro vobec. Mame tiez dve malinke deticky (2r. a 5m.) a jednak komunikacia z jeho strany je strateny pripad, lebo vsetko z neho musim tahat ako z chlpatej deky, 100krat sa ho pytat ked chcem nieco vediet a aj tak neodpovie, sam od seba nic nepovie, neodpoveda priamo a par krat som ho pristihla aj pri lzi (nie velkej ale predsa lzi). Rano chodi do prace ked este s deckami spime a z prace chodi vecer, zhruba kazdy druh den s detmi stravi asi hodinu casu a potom uz musia ist spat a ked uz spia zase vypadne. Viem ze nema robotu az tak dlho lebo robi u znameho. Ale ma dokonaly talent niekde sa "cistou nahodou" zabudnut. Vzdy sa zdrzi. Vsetko je dolezitejsie ako jeho vlastna rodina. Ten kamarat potrebuje to, tamtej treba pomoct s tymto, este treba cestou vybavit toto a podobne. Robi 6 dni do tyzdna, odchadza skoro rano a vdaka svojmu talentu prichadza neskoro v noci ked uz davno spime. navyse spava v obyvacke takze ani neviem kedy vlastne chodi domov. Takze vlastne cas ktory travime spolu tyzdenne viem zratat na jednej ruke. Drobca sem tam vezme niekde ked ma volno len aby nahodou nebol o kusocek dlhsie doma. A aj to vzdy chce s nim ist sam. Tvrdi vraj aby som si id drobca oddychla ale ja citim ze to tak nie je. Minule tak strasne portestoval aby som nesla az to bolo podozrive. Ja uz to neriesim. Cele to bolo dobre aspon na to aby som si uvedomila ze s nim nechcem zit lebo citim ze nema zaujem travit cas s nami (resp.so mnou). Ale mame dve nadherne deticky a za to som vdacna. Takze mi ostava len vydrzat aby boli nasi andelikovia stastni a ked odrastu tak potom utobim co som mala spravit davno ked bol este cas. Odidem.

danka2304
7. jún 2014

@marca1331 Ahoj.Nečitala som všetko čo sa tu popisalo ale ja som mala tiež taky problem.S manželom(skoro byvalim)sme boli spolu 8rokou s toho 5po sobaši.Kupili sme dom a byvali cca 2roky sami.Ja som sa pre taketo veci ako si pisala zbalila a odišla s malou k mame pred rokom a pol.Teraz pride na rad rozvod.A samozrejme doteraz je všetko moja vina ja som to cele kazila ale to je jedno.Spravila som dobre a som rada.

rosabella
5. júl 2014

@marca1331 @gabaka odporúčam knihu: Muži sú z Marsu a ženy z Venuše. Tam nájdete odpovede na to, prečo si muži a ženy nerozumejú. Oni sú totiž bytosťami z iných planét a majú odlišné jazyky. Stačí len poznať zákonitosti toho druhého jazyka a všetko zrazu uvidíte v inom svetle - nielen ženy, ale aj muži. Nám táto knižka veľmi pomohla v našom manželskom živote. Samozrejme, že môj manžel ju nečítal 😀 , ale JA som mu z nej čítala dlhé pasáže, aby som si overila, či sú vety o chlapskom myslení naozaj pravdivé, lebo vysvetlenie niektorých chlapských činov mi pripadalo divné. A čuduj sa svete, môj mužíček mi pritakával, že áno. Odkedy viem, prečo niečo ne/robí a on vie, prečo ja niečo ne/hovorím, sa nám spolu žije oveľa lepšie. Zistili sme, že sa naozaj milujeme, len každý z nás to hovoril iným jazykom 🙂