S bývalým partnerom mám 3 ročného syna. Momentálne s ním žijem u rodičov, v septembri sa plánujeme odsťahovať do spoločného bytu s novým priateľom. Som na začiatku tehotenstva a viac som v nemocnici ako doma kvôli komplikáciám. Keď som doma len polihujem lebo nevládzem ani žiť. Mama mi navrhla, aby som odišla s priateľom bývať zatiaľ sama a malého nechala do decembra u nej. Malý je tu prijatý do škôlky, my sme ho chceli prehlásiť do škôlky v meste. Mamina zostáva od septembra doma z práce, preto to navrhla. Prijali by ste také riešenie vzhľadom na zdravotný stav? Na jednej strane by mi veľmi pomohla pomoc, lebo naozaj nič nevládzem ale na druhej sa bojím toho odlúčenia. Samozrejme chodiť by som za ním chodila často, ale doma by som ho nemala.
Ak by som bola viac v nemocnici ako doma, tak ano. Inak asi nie.
Nemysliteľné aby moje dieťa nebolo pri mne,ani predstaviť si to neviem,srdce by mi puklo.
@sapetka asi si nečítala poriadne. s novým partnerom čaká dieťa a je viac v nemocnici ako doma....
autorka: ak má mama s vnúčikom pekný vzťah a on ju má úprimne rád a je na ňu zvyknutý, prijala by som jej pomoc. minimálne vtedy, keď som v nemocnici. časy, keď budeš doma, by som riešila tak, že by mohla mama malého občas vziať cez deň k sebe a popoludní, podvečer by ho priviedla. čo sa týka bývalého - otca dieťaťa, on sa prečo o syna nestará?
@lamar11 do nemocnice ti s ním nedovolia ísť asi....
@sapetka tu ani nejde o to, že ja by som" odišla za frajerom ". Písala som, že som väčšinu času tak či tak v nemocnici, teraz som tu s prestávkami viac ako 6 týždňov, poležím týždeň, pustia ma a o dva tri dni som zas späť. Neviem si predstaviť, čo by som robila keby je syn doma a mňa hospitalizuju, kto sa bude starať, keďže priateľ musí pracovať.
Neverím, že je toto reálne. Normálna žena/matka by v živote nad tým ani neuvažovala.
Nakoniec ostane u babky do 18 lebo ZŠ, SŠ.. .
Neverím
@panelacikova a prečo sa nestara priateľ? Syn z prvého vzťahu je pre nich dvoch zrejme príťaž.
Nereálne. Ok nech babka pomáha, ale nechať ho do DECEMBRA??? Po pôrode zas bude dôvod, ze ma malé bábätko... ani sa nenazda a chlapec sám bude chcieť ostať radšej s babkou.
Nech sa matka sťahuje s tebou alebo ostaň u nej, kým sa tvoj stav nezlepší.
A nevie priatel syna odviest k mame ked ty odides do nemocnice? Pre dieta to moze byt narocne to spracovat.. Do toho pride dalsie dieta..o to viac bude potom ziarlit..
Ak by cestovanie bolo narocne asi by som ostala umamy,aspon kym sa ti zdravotna situacia nestabiluzuje, alebo je tam prognoza ze to bjde takto do konca tehotenstva?
Tiez som bola ako male ročné dieta u babky s dedkom, 120 km od bydliska, mamy, otca, lebo mama musela byt par mesiacov so sestrou v nemocnici. Som tu, zijem, nijak ma to nepoznacilo, moje prve kroky, zuby, videli babka s dedkom.. O mna postarane, mama spokojna, babka s dedkom najlepsi na svete..
Nie, nenechala. Nech sa predsa o neho stará priateľ. Ak s ním čakáš dieťa a ideš s ním bývať, tak predpokladám že má s chlapcom skvelý vzťah. S novým priateľom ste teraz rodina a takto ideš začať, že malého hneď vylúčiš?
@ivkazba Len či je nový ocinko stotožnený so starším dieťaťom 🤔
Zostala by som u mami, aby som aspon dni, ked som doma z nemocnice stravila so svojim dietatom.
Toto je myslene vážne? Každý má nejaký problém, a preto nedávame deti k babkam do decembra...a nám pocit, že aj dlhšie tam bude
Prečo sa neodstahuješ až po pôrode? Keď máš také komplikácie tak ostaň tam kde si veď tam máš pomoc rodičov v prípade ak treba. Ale odsťahovať sa bez dieťaťa? Veď to je chorý nápad 🤦
Pises, ze ked si doma, taklen polihujes a nevladzes zit. Cize cela domacnost by bola na priatelovi?
Rozumnejsie sa mi v tejto chvili zda ostat u mamy - predpokladam, ze pomaha, ze domacnost vedia ona, aj vyrazne pomaha so synom. Cize to by sa nezmenilo, ale zaroven by si so synom bola aj ty - vzdy ked nie si v nemocnici by si sa mu mohla venovat a priatel nech vas chodi navstevovat. Som sice za to aby mlada rodina bola spolu, ale v tomto pripade radsej sa odstahovat s dvomi detmi, ako nechat syna u babky.
@zuzanockamt tak ale snáď mamička nejde do vzťahu s človekom, ktorý nie je okej s jej dieťaťom a na ktorého sa nemôže spoľahnúť, že sa postará aj o jej dieťa ak ona nemôže.
@zojazoja no.... jediný reálny názor, čo som tu doteraz čítala....
nechcem tu davat konspiracie,ale uz ked ste vedeli ze sa idete stahovat, preco ste dieta neprihlasili do skolky rovno v meste? Ja som sa tak stahovala 300km od bydliska aj s dietatom a do skoly som ho prihlasila uz v novom meste. A ja by som dieta nenechala, mozno by som zatial ostala byvat pri babke aj s partnerom a dietatom, ak by prisla necakana hospitalizacia aby babka mohla pomoct. Alebo ak partner pracuje tak by mohol za vami k babke dochadzat na vikendy aspon. Ale same dieta asi nenechat
@panelacikova Ak si s novym partnerom zakladam rodinu, tak asize tu rodinu budeme tvorit spolu aj s dietatom, ktore uz mam? Ze je uplne normalne, ze odmieta sa starat o cudzie dieta?? Mne sa to praveze normalne nezda byt.
To, ze chodi do prace a teda nema sa kedy o dieta postarat, to ano, to je jasne. Ale nie to, ze by nemal zaujem vychovavat alebo starat o jej dieta, len preto ze nie je biologicky jeho, to sa mi zda byt uplne scestne. A to nie su ani omylom nazory zakomplexovanych zien.
@panelacikova nesúhlasím s tebou, že prečo by sa mal starať o cudzie dieťa. Ja som jedno cudzie vychovala. Ak idem do vzťahu s niekým, kto má dieťa, tak akceptujem že to dieťa tam je a nejdem do vzťahu keď nie som pripravená brať ho rovnocenne s mojím. To aký život bude mať ten chlapec, keď už teraz ho idú odložiť?
@panelacikova nuž to je potom divný vzťah nového manžela k vám obom...máme v rodine našťastie lepší prípad...nový otec sa "cudzieho" dieťaťa neštíti...z tvojho príspevku cítiť dosť frustráciu
@ivkazba tak keď ho chce odložiť k babke a nerieši to s partnerom
@panelacikova no ja som si nasla partnera uz s dietatom a teda on sa staral o neho ako o svoje od zaciatku, aj s nim ulohy pisal, aj chodil na rodicovske ked som ja nemohla a pod. Proste boli sme rodina tak sa zaclenil. KAmaratka zije tak ako ty,ze noveho partnera vyclenila zo starostlivosti o deti lebo vsak nie je otec nemusi sa starat a ten muz sa citi divne, to sa mi aj zdoveril, ze sa citi odsunuty a jeho nazor ohladov jej deti neberie vobec do uvahy
@zuzanockamt normálne mi ostalo smutno za toho chlapčeka
nie, nikdy, dieťa by sa cítilo odstrčené a po príchode nového súrodenca by sa to ešte vystupňovalo. Zostaň u mamy, kým porodíš, priateľ nech za vami chodí, odsťahujete sa potom všetci štyria.
@panelacikova ak ma priateľ spoznal s dieťaťom, hádam chápem, že ej mojou neoddeliteľnou súčasťou a keď je malé, bude dlhé roky neoddeliteľnou súčasťou spolužitia nás dvoch. Ak by k nemu nemal pekný vzťah, nedokázal by sa o neho postarať, nebol by mojím priateľom. Keď človeka s ktorým sa chystám žiť, ľúbim, beriem ho so všetkým, nie iba to, čo sa mi hodí.
Nie, ja by som to neurobila a ani si to neviem predstaviť. Nie je iná možnosť? Napr:
1. Aby sa babka nasťahovala do decembra k vám?
2. Ísť na ten čas bývať k mame aj so synom?
Nie. Ja nie. Neodisla by som od dietata za frajerom