Ahojte, hneď z rána smutná správa. Nečakane zomrela svokra. Doma. Chystala sa ráno k zubárovi.
moja otázka ako je to s vyjadrovaním sústrasti. Komu vyjadrujem ja ako nevesta. Svokrovi? manželovým súrodencom? Alebo komu ešte všetko v rodine.
neviete niekto poradiť?
Mne zomrel teraz svokor. Sústrasť som vyjadrila jeho synom, bratovi, mame, svokre.
Asi každému s kým sa poznáš a bol jej blízky.
Manželovi ,svokrovi a svagrovcom
Manželovi, svokrovi, švagrovcom, ak máš (súrodencom manžela) pripadne súrodencom svokry.
Však, ty si sučasťou jej rodiny, kondolovať by mali cudzi ludia, ktorý nepatria do rodiny. To som ešte nepocula, aby sa kondolovalo v rámci tej rodiny, z ktorej niekto umrel.
@anna777115 minimalne svokrovi, svokrinym surodencom a svokrinym detom by mala, ostatnym nemusi
@0kristina0 No neviem, ja to beriem že vydajom sa stavam pravoplatným clenom rodiny, takže umrtie sa vysostne dotyka aj mňa. Nech, sa rozhodne autorka podĺa svojho uváženia, ale mne to pride čudne. Keď mi zomrie rodič, tak tiež neprajem uprimnu sustrasť druhemu rodičovi, alebo surodencom, lebo ja som v centre smutiacej rodiny.
@anna777115 ked ti zomrie mama samozrejme ze svojmu otcovi a surodencom nevyjadrujes sustrast ale toto je iny pripad, sice si pribuzna ale nie pokrvna.
@0kristina0 Pribuzenstvo, nie je o krvi. Sú deti aj adoptovane a maju rovnake pravne aj socialne členstvo v rodine, ako biologicke deti . Ale, to je jedno, nech si každý spraví, ako to citi, len mne osobne to pride divne.
Si v tej rodine 3 dni? Niekedy je spontannost, improvizacia, srdecnost viac ako ist podla prirucky... Daj do toho hlavne💖
@anna777115 sústrasť sa hlavne nepraje ale vyjadruje, priať môžeš niekomu k sviatku nie sústrasť
@matullienka Ano, ano máš uplnú pravdu, je to tak, priznávam, sústrasť sa vyjadruje. Ďakujem, že si ma opravila...❤
@anna777115 presne, tiež si neviem predstaviť manželovi priať úprimnú sústrasť. Veď normálne v rozhovore, že ma to mrzí, je mi smutno, je mi ťažko, som tu pre neho, ale podať mu ruku a že úprimnú sústrasť, alebo neviem presne ako si to predstaviť...
Súrodencom svokry, svokrovi, manzelovym súrodencom.