Nebaví ma život, viem ze sa ruham ale cítim to tak a neviem to zmeniť. Som škaredá, nemám záľuby, nič mi nejde, všetko pokazim, v práci som vždy ten nesiko, na ktorého sa radšej nikto neobráti lebo vie že by to bolo neuspesne. Ľuďom som nesympaticka hoci sa snažím všetko skrývať, usmievam sa ale prídem domov a ležím v posteli celé dni. Nič ma nebaví, absolútne nič, cítim sa ako bez duše, môj život je len práca a doma, práca a doma. Mala som veľmi zlé vzťahy v rodine, matka a alkohol plus manipulatorske spravanie, najhorší človek akeho som v živote stretla a dodnes sa z toho neviem spamätať. Mám 27 rokov a nechcem proste nič lebo neviem čo mam v živote chcieť, nič nenavidim, nechcem partnera ani deti, táto predstava ma desí, desí ma byť matkou, matka je pre mňa niečo veľmi zlé! Neviem čo očakávať od tohto. Kebyze som aspoň v niečom šikovná niečo pre čo by som mohla žiť a tešiť sa doma ale nič nie je. Prakticky už nikam nechodím, reálne by som si prijala mať tak 80 rokov a čakať už len na smrť
@lenkasarka ďakujem. Hanbím sa síce, ale možno by som to zvládla. Okolie PB
Skoda,bývame od seba veľmi ďaleko,ale ak ti pomôže sa vyrozprávať kľudne mi kedykoľvek napíš. Nemáš dôvod sa hanbiť si tak istý človek ako my ostatní. Často ľuďom pomôže len sa vyrozprávať. Držím ti veľmi palce,aby si našla zmysel života a videla ho v iných farbách a tesila sa na každý nový deň.
Pozri sa na to z inej stránky. Máš 27, si zdravá a určite nie si škaredá, len máš zrejme nízke sebavedomie, ktoré spôsobuje, že si v niektorých činnostiach trochu nešikovná. Súdiac podľa tvojej bezchybnej gramatiky budeš inteligentná. Už to je veľké plus.
Ale no, hlavu hore! Skusila by som si najst nejake zaluby, to je dobry relax a snazit sa trochu verit si a mat sa rada.
Si bez zavazkov, financne nezavisla, uvedomujes si kolko mas moznosti v dnesnej dobe? Len sa trosku rozhyb.
Sú aj také dni. Každý ich má. Mne keď je ťažko,idem von,do prírody. Vieš že sú prípady,keď sú ľudia nevyliečiteľne chorí a všetko by dali za zdravie,aj tu "nudu" po práci. Sú takí, ktorí sa nemajú kde vrátiť, ľahnúť na tú posteľ a spať. Nie vždy sú pekné, slnečné dni, prídu aj búrky, dažde. Obrazne povedané. Váž si to čo máš. Keby nebol smútok,nebola by ani radosť a o tom to je. 🤗 A škaredí (výzorom)ľudia neexistujú,sú len "škaredí" (dušou).
Bože dobrý , ty si veľmi zranená duša. Potrebuješ naozaj odbornú pomoc. Mala by si zájsť za psychológom.
moja kamarátka 8 rokov bojuje s rakovinou.........ja viem,že ťa asi nepoteší,že niekto sa má horšie ako ty,ale uvedom si,že si zdravý samostatný človek...
skús začať venčit psov v utúlku a možno si časom nejakého adoptuješ. Určite nebudeš sedieť celé dni doma vyčarí ti úsmev na tvári alebo sa pridaj do rôznych skupín na fb ako turistika, poprípade maľovanie. Je toho veľa. Inak tiež som mala niekedy nechuť žiť - hlavne keď toho v hlave na mňa bolo veľa. Mne pomohlo napr. cvičenie a nastavenia sa v hlave.
netreb blbosti, asi sa moc nudis.
kebyze umieras, zrazu zistis, ako velmi chces zit.
mas nejaku zalubu? zacni sportovat napriklad.
sport je super vec na vsetko.
si este mlada, ale mas este zivot pred sebou.
kazdy sme si dacim presli a prechadzame, ale ver, ze mame len jeden zivot a ten kto uz ho straca, by to hned s tebou menil :(
tak sa vzchop.
@rozculena presne :( ludia si nevazia zdravie smutne
@bublinka1426 vysvetli ľuďom s depresiou,že trepú blbosti. Niektorí ľudia majú chorú telesnú schránku a niektorí tu duševnú.
@lenkasarka tak pomoze psycholog to nie je ziadna hanba, neviem ci jej pomoze prave MK
@rozculena to je mi veľmi ľúto, veľa síl jej úprimne prajem do ďalších rokov úspešného boja. Niekedy som toho názoru,aby sa zdraví,ale smutní ľudia prešli po onkológii a porozprávali sa s onko.pacietami,alebo navštívili krajiny, ktoré sa zmietajú vo vojenskom konflikte,či krajiny tak chudobné,kde je čistá, pitná voda a kúsok chleba nad zlato.
Fakt niektore komentare nechápem.. dáva to autorku este viac dole. @rozculena
Psychicke problemy, depresie je niečo hrozné. Možno je to horšie ako smrteľná choroba.lebo nevedia týto ľudia myslieť pozitívne.
Ja ťa veľmi chápem
.niektoré veci akoby si opisovala mna. Mne moj psychiAter poradil prechádzky... Skús nejakrho psychiatra.. môže sa ti uľaviť
veľmi ti držím palce.
@lenkasarka uplne presne
@terezkaarthuramax aj tebe drzim veľmi palce
Si z okolia PB - vies chodit vencit k Hafkacom? Mozes sa pridat k dobrocinnym aktivitam v Cooltajneri alebo v aktivitach Mesto pre zivot, mate tam Klub turistov, folklorne subory, filmovy klub, mnoho moznosti. Chce to premoct sa prvykrat a najdes mnoho moznosti. Ak mas naozaj depresiu a nevidis v nicom zmysel, vyhladaj najskor psychologa. A postupne skus vystupit z komfortnej zony. Na zaciatok si kup listok vlakom do Bratislavy na trhy. Len tak, sama. Alebo to navrhni v praci, mozno sa niekto prida. Otvor pelikan a najdi letenku za 40-50 eur. Z Bratislavy, niekam do Londyna, Barcelony, Solunu…. Kamkolvek. Zivot je pestry, plny zazitkov, voni, chuti, ludi… je z 90 percentach o tej kazdodennej vsednosti. Musis najst tych svojich 10 percent, pre ktore to za to stoji a pre ktore je darom kazde rano vstat a zobudit sa. Nemysli na deti a partnera. Priorita si ty. Nenit sa do toho. Najskor musis milovat samu seba a az potom sa pokusat lubit niekoho ineho. Drzim palce! P.S. Som blizko. Ak chces kavu, rozhovor, objatie, popisat, kedykolvek napis ;)
Som z PB tak kľudne napíš, môžeme pokecať, dať kávu 🙂
Ahoj, poznám tvoje pocity. Som trochu také teliatko čo sa týka medziľudských vzťahov a rovnako nešika v práci. Tak sa občas zamýšľam aké to má celé zmysel. No zároveň mám popritom koníčky ktoré ma úplne napĺňajú. Stačí keď strávim deň v lese a svet je opäť "krásny". Takže bolo by fajn keby si nájdeš nejakú záľubu ktorá ťa bude napĺňať 🙂. Ak budeš chcieť kľudne napíš úplne chápem tvoje pocity. Môže sa o tom pobaviť.
Mrzí má,že sa takto cítiš. Kde byvas? Ak niekde blízko mna mohli by sme si dať kávičku. Možno by som ti vedela pomôcť aspoň takto.