Ako už v názve píšem, nebaví ma život. Nežijem, len prežívam. Mám 26 rokov a pracujem vo výrobe, odkedy som skončila školu. Tá práca ma strašne ubíja, no neviem, čo lepšie si nájst, keďže nemám ani len maturitu. Robím niečo, čo ma nenapĺňa. No nemám žiaden talent alebo zručnosť, ktorou by som si mohla zarábať. Možno sa vám bude zdať, že sa ľutujem, ale ja vážne nič neviem. Som neschopná, a ani neviem, čo by som chcela robiť. Väčšina ľudí v mojom veku už v tom má jasno, len ja sa stále cítim, ako dieťa, ktoré nevie, čo chce. Otázka "čo by si chcela robiť?" je tá najťažšia, akú môžem dostať.
Kamarátov žiadnych nemám, žiadny cieľ. Cítim sa, ako blúdna ovca. Cítim, že môj život nemá zmysel. Hovorí sa "everyone is born with a purpose". Možno to neznamená, že každý niečo v živote dosiahne, no mne sa ani len nečrtá, žeby som niečo dosiahnuť mohla. Nesmerujem nikde. Cítim sa, akoby som bola v tuneli, no žiadne svetlo na konci nevidím, len tmu. Som bezdetná, bez záväzkov (tak mi to vyhovuje), môžem ísť kam chcem, kedy chcem, no ani za svet sa neviem pohnúť. Ako sa z tejto nočnej mory dostať?
Dobrá gramatika... dobrá Angličtina... som si stopercentne istý, že niečo v tebe je a to som prečítal len tvoj krátky príspevok.
Príliš dobrý pravopis a výborná štylistika, takto úbožiaci bez maturity nepíšu. Pravdupovediac, máloktorý dnešný vysokoškolák by to takto bezchybne napísal. Takže asi si tu niekto skúša svoje literárne vlohy.
Prečo nejdes študovať?
@pribinak Študovať určite pôjdem.
To ti dá nove možnosti a aj kontakty. Uvidis bude lepšie
Kam ideš študovať?
@aurelia2000 No tak vidíš, jedného úbožiaka bez maturity s dobrým pravopisom si práve našla. Existujeme.
Prečo nemáš maturitu?
Odkiaľ si?
@aurelia2000 Pretože som šudovala trojročný odbor. Čiže som si spravila výučný list, no ďalej som študovať nemohla, aj keď som chcela. Nastala totiž v mojom živote zlá situácia, o ktorej tu ale písať nechcem.
@didush27 Som z BA.
@pribinak Školu ešte nemám vybratú, ale niekde v BA by bolo najlepšie.
prides muz a deti a to je zmysel. co sa poddavas u mna to prislo po 30tke
@sheila121 toto ma pobavilo 😂😂😙👍👍👍 maturita je dnes vieš čo
@sheila121 ešte mi prosím napíš, čo je to dobrá práca... a už pôjdem spať 😂
@sheila121 táto holka má úplne potenciál na to, aby odviedla skvelú prácu v kancelárii... aj bez maturity. Maturita je len taký papierik, ktorý jej síce bude chýbať, aby sa u mnohých zamestnávateľov dostala cez prvé kolo, ale ten zamestnávateľ, ktorý toto dokáže prelusknúť, získa kvalitnú pracovnú silu.
@aurelia2000 prečo by preboha nemohol mať človek bez maturity dobrý pravopis? 😮 To znamená že človek s maturitou ma vždy pravopis ukážkový? Moje skúsenosti sú teda dosť iné.. tak či tak - nemám rada takéto skatulkovanie..
Dokonci si maturitu.
@aurelia2000 pre úbožiaka každý úbožiak....
@daniela2202 no nič v zlom ale maturita v dnešnej dobe je základ..
@candii nič v zlom, ale aj to je málo 😁😂😁
@daniela2202 vravím že je to základ. V dnešnej dobe predsa musí mať maturitu každý. Čo sa týka vyššieho štúdia záleží aj v akom obore .. pretože v dnešnej dobe je vysokoškolákov ako maku a väčšina robí za pasom alebo v obchodoch.
Urob si maturitu a následne aspoň bakalára,, diaľkovo, myslím, že to je dobrý cieľ a malo by ti to celé časom dávať zmysel a motiváciu a toto by mohlo byť to čo ťa v živote naštartuje.
Urob si maturitu diaľkovo to je len formalita a sprav si nejaky rekvalifikačný kurz neverím ze by si si čosi nenasla ako kaderníčka kozmeticka nechtarka hocičo co by ta bavilo. Možno opatrovateľka na tieto veci ani maturitu nepotrebuješ len rekvalifikaciu a byt šikovná
@aurelia2000 no prepáč, že úbožiaci. Ja tiež nemám maturitu, ale to neznamená, že som debil a neviem gramatiku
Zvladnes vsetko co si zaumienis. Hor sa do toho. Mas podstatnu vyhodu, BA ma def variabilny prac trh a teda da sa uplatnit roznym sposobom. Pokojne si zajdi k.psych a urob si testy ake zameranie by sa ti hodilo. A skus zvazit co asi. K comu ta to taha. Ci napr praca s ludmi, alebo nieco tech adminstrativne alebo remeselne.... drzim palce.
Prepac, ale naozaj sa iba lutujes. Si zdrava a mlada bez zavazkov...ak chces zmenu, tak necakaj, ze pride sama od seba. Nestaci iba chciet, treba preto aj nieco spravit. Pises rozumne, naozaj si nemyslim, ze si neschopna vo vsetkom, stacilo by sa iba v niecom zdokonalit, ukoncit nejaky odbor, spravit kurz, cokolvek, co by ti pomohlo v ramci profesie pomoct karierne rast.