Názor na život so svokrou

simoncik
28. mar 2023

Dobry den zienky.stara dobra tema svokra.ani neviem ako zacat ,uprimne stracam normalne myslienky,lebo je toho vela.zijem s muzom 15 rokov,svokra mu darovala dom tarchy,cize je vylucny vlastnik.to len pre ozrejmenie ,ze dom sa predat neda ani nie uz z ucty ako skor z moralky,a stahovat sa tiez nie ked ze bola brana vysoka hypoteka na prerabku.svokra ma svoje a aj mi.vsetko.spolocny len vchod a cbodba.no a dvor.zbytocne budem vsetko rozpisovat,ani sa to neda v skratke,no vztahy su priserne.doslo to do takeho stadia ,ze uplne sa ignorujeme co by bolo ok,lebo svokra si zijexsvoj zivot,no neustale robi naprieky a dali by sa povedat,ze uz nie je nic cohro by neboa schopna zrejme.evravim,ze sme svetci kazdy mame chyby ale o je vela tak to vas tak znici ,ze volite takuto cestu.roblemom je ze svojra ma nenavidi.doslova,do krvi.neprehanam.neviem coho je schopna aby dosiahla aby som z domu vypadla.to vsetko lebo som jej ukradla syna,pritom o neho prisla svojim spravanim a cinmi.bola som doma ana podpore pol roka.samozrejme vsade rozpravala,ze nerobim lebo som leniva atd.nastala situacia,ze robim a bola som cez vikend v praci.bola som si na rampe zapalit a moja svokra si ma prisla skon
trolovat ci som v robote.este aj so susedom.ano so susedom lebo sused je u nas ako doma a pomaha jej v rom aby nas znicila.pisem je ro nadlho.no pointa je v fom ,ze ma chcela nacapat zrejme na tom ze zahybam muzovi,takze ma doslova odsledovala kde som.nema vztah z nasimi dievcatmi,ani ju nezaujimaji.verte ze nie..ide jej len a len o to zbavit sa ma.a mat syna znovznovu pre seba.doslova.ako by ste vy zeny,zili tskyto zivot?

pribinak
28. mar 2023

@simoncik všetko sa dá keď dá chce, takze aj darovaný dom sa dá predať

1234321
28. mar 2023

Máš muža? Nech to riesi.

sasa1310
28. mar 2023

ja by som takto nežila. Sami ste si vybrali a dostali ste sa do takejto slepej uličky, kde niet cesty späť. A ešte aj dom písaný len na chlapa a ty nemáš nič. No výborná situácia

simoncik
autor
28. mar 2023

@sasa1310 mozte si byt ista,ze 1000 krat olutovane aj muzom.nie len mnou.tak nic ako nic.to sa tak brat neda.lebo hypoteka prebaka a vserko uz spolu

simoncik
autor
28. mar 2023

@sasa1310 ale to kto co vlastni alebo co komu patri nie je dovod temy.

simoncik
autor
28. mar 2023

@1234321 to je dobrr napisane,len ako vsak.nejaka konkretna rada?

zmrzlinka2021
28. mar 2023

@simoncik to nech rieši tvoj manžel

1234321
28. mar 2023

@simoncik to ja už neviem ako s manželom ste na tom. Ale nech stále stojí pri tebe, stále spolu komunikujete, vtedy svokra bude úplne mimo

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simoncik
autor
28. mar 2023

@1234321 ved ano snazime sa.len muz nie je konfliktna povaha,prero si v jeho dome robi doslova kazdy co chce.este aj susedia.maju zrjme vecsie pravo ako my

simoncik
autor
28. mar 2023

@evamarek77 mi z manzelom.manzelov.vylucne.uz ani svokra tu nic nema vzdala sa takto

sasa1310
28. mar 2023

@simoncik tak ale píšeš, že manžel je výlučný vlastník. No čo robiť? Ja si myslím, že všetko ste už dávno prepásli vtedy, keď ste išli prerábať. Už ostáva si jedine zvyknúť

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matullienka
28. mar 2023

@simoncik nech tvoj muž s ňou hodí reč nech sa láskavo uvedomí lebo pretečie váš pohár trpezlivosti a dom predáte, jej kúpite garzonku niekde v prdeli a vás viac neuvidí. Píšeš, že tvoj muž nemá rád konflikty aké je to jeho matka čo vám ničí rodinu. Tak nech sa za vás postaví ako chlapec a zastane si ťa

alex49
28. mar 2023

muž si môže zo svojím majetkom nakladať ako chce, ked si chce nechať skákať po hlave od všetkých, tak je to len jeho problém

simoncik
autor
28. mar 2023

@sasa1310 15 rokov a je to stale horsie.ako pisem svokra ma uz aj sleduje.a mi netusime do akeho stadia to dojde.lebo toto uz mi nepride vobec normalne.ma 70.jej mama mala demenciu a normlane sa bojim co bude ak ji bide mala aj ona.ved nic nerobi len po dedine chodi a bludy rozprava.cela dedina vie co sa deje u nas doma.a aj co sa nedeje.no vie paradne sprostosti narozpravat

simoncik
autor
28. mar 2023

@evamarek77 nie nema

netti87
28. mar 2023

@simoncik och boze,taka ista bola aj moja starka s demenciou...kazdy vedel vsetko 😟

marsmykkok
28. mar 2023

@simoncik No takéto darovačky za života, kedy darca tam ostane bývať, to je len posunutie dedenia, dom síce je manželov na papieri, ale reálne bude až ak svokra sa pominie... To nič nerieši. Mohol dar prijať, ale neprerábať a mali ste zvoliť ťažšiu cestu a kúpiť si napríklad nejaký byt za tú hypotéku. Jediné čo mi napadne nájsť si nejakú dobrú prácu obaja niekde na západe-dobre platenú, ísť do podnájmu a domček budete užívať až neskôr, ked tam svokra už nebude.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marsmykkok
28. mar 2023

A hlavne si treba uvedomiť, že sa trápite takto 15 rokov, pri dnešnom veku dožitia žien ešte kľudne nejakých 20 môžete, stojí ti to za to trápiť sa takto 35 rokov života napríklad? Fakt si to musíte zariadiť a vymyslieť inak.

simoncik
autor
28. mar 2023

@marsmykkok chapete zle.boli sme aj u pravnika.manzel je vlastnik domu.svokre ma len zabezpecit byvanie a starostivost.hoc nie v tom dome.ona uz s tym nic nema.takto sa vzdala.lenze predsa len nie sme hoveda,ak to mam takto napisat.

simoncik
autor
28. mar 2023

@marsmykkok ano a ako.manzel prerobil dom .ma na nom hypoteku.je jeho.to sa mi mane z detmi odstahovat.ona trvala na prepise,lebo ho chcela mat pri sebe

januska12323
28. mar 2023

Radšej by som išla aj do jedboizbaku ako toto trpieť. Lepšie už nebude, len horšie. Škoda, že vám pred rokmi majetok zatemnil rozhodovanie. Mohli ste mať niečo vlastné a dom riešiť až v dedičstve.

sasa1310
28. mar 2023

@simoncik ja si viem živo predstaviť tie situácie za 15 rokov. ďakujem neprosím ani prečítať, nie to ešte zažiť. Vždy som tvrdila, že radšej vysokú hypotéku ako bývanie s nejakým rodičom (a to mám úctu voči rodičom aj svokrovcom). Ale vy to máte 2v1 a tipujem, že ďalšia hypotéka by vám nevyšla. A k tomu ešte ani ty nič nevlastníš, čiže keď sa odsťahuješ a rozvedieš lebo už budeš mať toho plné zuby, tak ťa ani vyplácať nebude musieť, lebo celý dom je iba jeho. Ešte napíš, že muž je vlastne jedináčik a bude to už úplná tutovka

simoncik
autor
28. mar 2023

@januska12323 mozte si byt ista,ze toto som ja nechcela.ale muz.tak tu je vysledok.

simoncik
autor
28. mar 2023

@sasa1310 to nie je pravda.je sice tak ze je jeho ale robilo a investovalo sa uz pocas manzelstva.az po nom.ale to je jedno.toto prosim nerieste.

simoncik
autor
28. mar 2023

@sasa1310 nie ma este sestru

marsmykkok
28. mar 2023

@simoncik No ale bývať nemá kde ísť a chce bývať tam nie a bol to jej dom? V tomto mám pravdu nie? V podstate vyhrala, že ste jej prerobili dom, má blízko syna. A syn má síce napísaný dom na seba a na krku hypotéku, ale reálne ako keby on žil so svojou rodinou u nej, také sú podmienky. Vyhodiť ju nevyhodíte ani jej nebudete hádam zakazovať návštevy a tak, proste morálne je všetko na jej strane bohužial.

januska12323
28. mar 2023

Keď je ťarcha dozivania tak svokru vyhodiť nemôžete ale vy tam bývať nemusíte.