Názor na rodinnú situáciu

14. máj 2023

Co by ste si pomysleli o rodine, resp mužovi, kde je žena dlhodobo chorá a nedokáže sa finančne postarať o rodinu a deti, a muz zarába veľmi málo a hnevá sa na ženu kvôli financiam.

deti95060810
14. máj 2023

to sú nejakí asociáli? alebo len sociálne slabší? málo si napísala o rodine...

stanulienkat
14. máj 2023

Co je dlhodobo? Ako chora? Ako stare deti? Ak je to ochorenie s ktorym sa daju urcite prace vykonavat a vsetko necha na chlapa, tak sa mu necudujem. Ak su chori a nizkoprijmovi, treba robit deti, kolko uzivim.

tykat
14. máj 2023

Diagnóza ženy? Ako dlho je chorá? Vek deti?

jaond19
14. máj 2023

No zena si svoj zdravotny stav nevybrala (pokial to teda neni sposobene vlastnou vinou - alkoholizmus, drogy...), ale chlap si svoje zamestnanie vybral a moze ho zmenit... takze slaboch je tu on. V spoluzití by si mali vediet pomoct ako sa dá a nie hadzat vinu.... takisto ak by chlap ostal dlhodobo pn, tak by som sa ja snazila viac pracovne zabrat.... v dobrom aj v zlom.... ale niektorí tusim vedia zit len v dobrom a ked pride problem, psychicky to nezvladaju

reanda
14. máj 2023

ze je tam isto nejaky hlbsi dovod, preco je zena dlhodobo chora.. a ten treba vytiahnut na svetlo, aby sa problem vyriesil..

luccija
14. máj 2023

Tak aj na muža je vyvíjaný tlak nie je sranda všetko finančne ťahať, záleží aku ma ženu diagnózu...doteraz nevadilo, že chlap zarábal malo?Chlap sa môže viac posnažiť a pod...a možno sa to stalo, aby zistili, že si nie su oporou
Takéto situacie preveria vztahy žena má ID, alebo čo jej je?možno sa chlap boji o ženu je x moznosti

beata_k
14. máj 2023

Ze je frustrovany a vybija si na nej zlost.

mamina7070
14. máj 2023

zena ma vyriesene kompenzacie ztp ID?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jamimo
14. máj 2023

hovorí sa, že peniaze kazia charakter. Nesúhlasím. Ja si myslím, že peniaze poukazujú na skutočný charakter človeka. A je úplne jedno, či je ich príliš veľa, alebo veľmi málo...
A ešte niečo, tá žena by si to určite veľmi rada vymenila s akýmkoľvek pracujúcim..

lila1988
14. máj 2023

Nenapisala si, že ako je žena chora. Tiež mám autoimunitne ochorenie, s ktorým je brat znamej už niekoľko rokov doma, ja som kvôli tomu ani na PN nikdy nebola, lebo som si to nepripúšťala. Keby bol brat znamej môj manzel, tak samozrejme, že sa na neho budem hnevat, lebo si myslim, že preháňa (podľa prejavov). Ak je chorá, rok má platenu PN, ak dlhsie, mala si vybaviť ID, aby mali nejaký prijem. Ak predtým nepracovala a nemala platenu PN, nevybavila si ID, tak potom je ten hnev manžela oprávnený. A okrem toho, ak by som bola chora a rodina na tom zle, tak aj tak by som sa pokúsila zohnat peniaze, rozpustila by som svoju rezervu, nasla si brigádu, predala by som auto, poziadala by som o pomoc rodinu, nenechala by som to zájsť do takehoto štádia.

viera27
14. máj 2023

Aha,takze chlap si nemoze tym padom ani dovolit ist na PN s chripkou trebars. Nepises o aky typ choroby sa jedna. Dlhodobo chora nemoze byt,resp. uz by mala byt na invalidnom.

luccija
14. máj 2023

@viera27 aj ten invalidný možno nestačí do prijmu

viera27
14. máj 2023

@luccija ved to,ze malo informacii. V kazdom pripade je to nezavideniahodna situacia aj pre manzela. Obrovsky tlak. Otazne je ci ma pravo si ho vybijat takto,ci zena naozaj nie je schopna prace. Z tohoto dovodu je tazke zaujat stanovisko,na ktore sa pyta. Prilis malo informacii.

sense
14. máj 2023

Veľmi málo Info aby som si niečo myslela... Aká choroba, ako dlho, aké staré sú deti, koľko ich je. Aké má muž vzdelanie, prácu, výdavky atď. Ako sa muž hnevá na ženu?

domkakvet
14. máj 2023

Podla toho o aku chorobu ide, ci je to taka choroba, ze nemoze pracovat napriklad ani na styri hodiny.

petamich
14. máj 2023

velmi malo si napisala - kazdopadne nie je to spravne, aby sa na nu hneval, ak si svoju chorobu nesposobila vedoma a vlastnym konanim, chapem ale na druhej strane aj jeho, nizky prijem, stres, nervozita 🤷‍♀️ kazdopadne na mieste chlapa ak je to co i len mozne, by som sa snazila zarobit viac a neviem ako chora je zena, ci neviem ziadnym sposobom prispiet do rozpoctu, kazdopadne zrejme to obaja maju tazke