Nažívanie so svokrovcami

zienka21
24. nov 2020

Ahojte zienky mamičky. Ani neviem s čím presne na srdci tu píšem. Možno naozaj len o podporu a nádej..
Totiž s manželom a 9 mesačnou dcérkou zatiaľ bývame u jeho rodičov kvôli stavbe nášho domčekaVztahy nie sú zlé ani ružové ale v celku dobré no snazime sa (Máme svoju len jednu samostatnú izbu)
No a teraz tie čo ste boli alebo ste v podobnej situácii ako ste sa cítili resp bolo vam príjemné ked vasa svokra kvázi odpovedá za vás? Alebo hovorí o vás za vás? Alebo tiež odpovedá za vas na veci ohladne dcérky po pripade vašej rodiny? Neviem napr. A už ma zúbky? Ano ano tri dolu aj hore jeden a ako spinkava akási je na spinkanie a urob papa tete atd atd.. Aj ked ste prítomná? Aspon jeden z nás z manželom prítomný?
napríklad včera prisli k svokrovcom len tak na kávu susedia myla som riad dcerka mi bola pri mne s babkou- svokrou. Do toho prisla ta suseda a tedaviedla dialóg so svokrou o kade com však klasika tiež zabrdli na tému. Vnúčatko a my.. A ja teda neviem ale akoby som vedla nich ani nestala alebo vlastne to nebolo ani moje dieťa. Nehovorím ze nech je ticho alebo čo ale tak.. Nech vraví nech sa rozpravaju stretávajú všetko ..No ale veci ktore sa nas týkajú a ja som tam alebo čosi by bolo fajn keby nechala na nas nie? No cítila som sa dosť nepríjemne.

sasa1310
24. nov 2020

@zienka21 no keď sa z tohto cítiš nepríjemne...nechápem. Chce sa len pochváliť a teší sa zo vnučky. Bože, hľadáte problém tam, kde nie je.

karhu
24. nov 2020

susedka prisla za svokrovcami, nie za tebou, bavili sa o vnucati, nie o tvojom menstruacnom cykle ..aky mas problem? ak ti to vadi, stavajte dom rychlejsie, alebo chod to podnajmu

petamich
24. nov 2020

@zienka21 no a teraz si predstav situaciu, ze by si s nimi nebyvala a k svokre by prisla ta ista navsteva a rovnako by sa jej pytala na vnucatko - normalne by jej svokra odpovedala na otazky, cize mne to vobec nepride cudne, ze sa svokrina kamaratka/suseda bavi so svokrou, my sme u skoro svokrovcov a navsteva sa pyta na nasu svadbu a tiez odpoveda svokra a ked nahodou nevie tak povie Petka/Petko ako to budete mat, mne osobne sa s jej bratom/bratrancom/susedou ani bavit nechce 🙂

negymama
24. nov 2020

sak ked je to mily neutocny rozhovor, tak nech sa tetuse bavia, Ine keby dieta zhadzovali alebo ohovarali teba ci tvojho muza ci malu.

negymama
24. nov 2020

Moja svokra by sa s nikym tak pozhovarat o vnucatach nemohla... lebo nic o nich nevedela, zuby, spanie, ucenie, nic. kazdy to ma inak, mna by milo prekvapilo , ze vobec vie aky pocet zubov ma niektore nase dieta.

negymama
24. nov 2020

a vsak sa zapoj, ked uz mas ten pocit ze teba vynechavaju...to su len take rozhovory, aby rec nestala. niektorym ludom je blbe, ked je na navsteve ticho, a ked si ticho ty, rozpravaju oni. nevid za tym viac.

rora
24. nov 2020

Svokra sa vo svojom dome bavila so svojou kamaratkou tak, ako je roky zvyknuta a myslim ze nie nejakymi cielenymi naschvalmi,proste je mozno iniciativnejsia, alebo jednoducho ukecana.... ako vacsina takychto babiek/tetiek.... Vytvaras precitlivenostou problem, kde realne nie je.

rawmamka
24. nov 2020

@zienka21 Buď rada, že máš takú svokru, rozprávala sa so susedkou vo svojom dome a svojom vnúčati v pozitívnom zmysle slova. Ohovárala vás, v niečom klamala ??? Ak nie, tak buď vďačná, že je taká aká je a že vo svojom dome necháva bývať pre ňu cudziu ženu - teba 😉.

deti95060810
24. nov 2020

kľud, kým na teba nenadávala tak je to Ok... už aj s tým som sa stretla....😉

cacianka
24. nov 2020

Ved si sa mohla ozvať "haló som tu"a zapojit do debaty, nemusíš čušať. Alebo odist a nech si tetuše kecaju.

ladynina
24. nov 2020

Bola som v takej istej situacii, u svokrovcov v jednej izbe skoro 2 roky. Vztahy "dobre" ale predsa cudzi ludia pre mna. Dieta sme mali prve od narodenia tam bol. Teraz si viac precitlivena a hlavne co sa tvojho dietata tyka, ja ta chapem. Ja som mala take iste pocity. Ja som uz bola taka znechutena z toho zivota u nich ze mi vadili fakt uz aj za uplne banality. Vsetko co robili a povedali som brala v tom najhorsom ako sa len dalo 😁 to su proste hormony a instinkty materinske citis ze sa akoby musis delit o svoje dieta a to proste mozog zacne hned brat veci najhorsie ako sa da. Bud asertivna, zapoj sa do debaty ak mas potrebu, bohuzial nic ine ti neostava. Je to ich dom, ty si u nich 🤷 tam neni o com, pochopis to neboj sa neskor ked budes vo svojom tak spatne ked sa pozres budes lutovat ze si take somariny riesila radsej sa sustred na dcerku. Ja napr som teraz na svokru az alergicka, cely ten cas u nich som sa snazila pomahat a byt ticho lebo sak som bola u nich ale uz vo svojom si nenecham uz som tu pani domu ja a svokre nenecham tak riadit vsetko ako bola zvyknuta 💪😁 drzim palce 🙏

lujza123
24. nov 2020

To nič, iba si pomaly začínate liest na nervy, neboj bude aj horsie

nickpick
24. nov 2020

navstevy v case korony.....niektori ludia si nedaju povedat, mne by napriklad vadilo skor to ako obsah ich rozhovoru....

mandarinka555
24. nov 2020

@zienka21 Hľadáš problémy tam, kde nie sú....alebo....veď si nejaké vyrobím😝

zienka21
autor
24. nov 2020

@ladynina Och áno áno presne .. Už sme tu raz bývali no teraz kvôli stavbe ze ak by sme ušetrili čo tiež neviem ci sa podarí..ach..
Tiež zo vsetkych síl za dobre všetko čo len môžem robím naozaj.. Len občas aj hlúposti sú za ťažko čo sa tak zvrtnu

zienka21
autor
24. nov 2020

Veru všetko z každého čosi.. Ale bude lepšie aj horšie isto .. Však aj som pisala nic sa nedeje ani v tom nevidim problém ani hp už vôbec nehľadám tych je az az.. Už som asi zo všetkého plus to ze sme medzi štyrmi stenami zavretí všetci už mesiace... Nervózna len to vydržať.. 🙂
Vdaka všetkým za názory. ☺

lellla
24. nov 2020

@zienka21 takto na tvoj problém je odpoveď jednoduchá bavili sa síce o vás v tvojej prítomnosti ale bez teba čo je v poriadku ...ale ja ťa plne chápem viem že to to ide už všetko na mozog lebo ste v jeden zimre zavretý plus dieťa je to na hlavu nechceš byť zlá tak sa snažia vychádzať s kvázi cudzími ľuďmi a ich pravidlami...ja som tak byvala skoro 3 roky ale potom našťastie preplo svokre a išli sme ku mojej mame ...no takto poviem ti bolo to lespie lebo mama je mama a muž to tak nerieši ale konečne sme vo vlastnom a to je pocit úžasný!!! Držím ti palce aby si mala pevné nervy ...nerob ale s komára somára ahoj ♥️

zienka21
autor
24. nov 2020

@lellla nie nie naozaj s tym nemám problém a tesim sa z ich navstev ale ako vravíš dakedy len už všetko lezie na nervy.. Už to chcelo asi len vyrozprávať 😁

katkami123
24. nov 2020

Už chytas z nich ponorku

modrymotyl8
24. nov 2020

@zienka21 Ja ti napíšem iba toľko že bud rada, že sa svokra zaujíma o vnúča, my máme malú dcérku bude mať 2 rôčky je to jej jediné vnúča a vôbec ale vôbec o nu nemá záujem ani svokor ani svokra! Svokra radšej ide na nákupy, alebo si posedieť s kamoškou na kávu akoby mala prísť pozrieť vnučku... Svokra o vnučke nevie nič, ani kolko zúbkov má, ani aké mliečko pije, ani akú bábiku ma najradšej, ani aké plienky nosí ani čo vie už hovoriť, pomaly už aj zabudne ako vyzerá :D Ale vravím je to ich chyba, že nemajú záujem o také rozkošné dieťatko ...Ešte doplním svokra ma 63 rokov a už je doma, je na dôchodku je celé dni doma 🙂

leeo
24. nov 2020

Je to klasicka radost z vnucat. Ako napisala
@sasa1310 , hladas problemy kde nie su. Nechaj babku nech sa poraduje.
@zienka21

saskia_98
25. nov 2020

Keby sa tak moja svokra zaujimala o vnuka ta som stastim bez seba ...Moja svokra nema ani sajnu kolko zubov ma drobec, nema vobec ziadny prehlad aky ma to dieta denny rezim atd .. Bud rada ze sa o vnuca zaujima a neries chobotiny.

lellla
25. nov 2020

@zienka21 presne tak to chcelo ....to sa kľudne vykecaj kedy kolvek..aj mne to často krát pomohlo....a už musíš žiaľ len vydržať alebo častejšie chodiť von a za nejakimy kamoškami ...ja som napríklad nemala to šťastie a v dedine nikoho takého nebolo ( je to dedina v ktorej si ľudia myslia že sú viac jak hovno vieš ) tam všetci hore nosom ani nepozdravili .... To bola frustrácia ale dala som to teraz mám kľud ak sa to dá nazvať vo svojom dome 😂..keď sa budeš potrebovať vyrozprávať kľudne mi napíš

danajahotkova
25. nov 2020

Viem ako to asi ty berieš, ako to prežívaš, ale podľa mňa zbytočne si robíš hlavu z takýchto vecí, vôbec si nemusíš ona to dozaista nemyslí nijako zle 🙂

nihane
25. nov 2020

Poslem ti kamoskinu svokru, chces? Ta by ti s dobrym umyslom, aby si odpocinula, zaniesla zrat do vedlajsej izby a poza chrbat tlacila pred navstevou do decka cokoladu, este by nezabudla malej do uska posepkat, jaka je maminka zla, ze jej neda. Bud rada, ze mas svokru aku mas. A stavbu? Tu by ti ani nedovolila, lebo ved synacika trhas od rodinky. Vaz si, co mas. Nevies, ake harpie su tam vonku.

jakoma
25. nov 2020

@zienka21 aj my sme u (mojich) rodicov.. v niecom je to este horsie..deti este nemame,sme tam s malymi prestavkami 2 roky, budujeme dom.. ja robim z domu,manzel je v terene a rodicia su doma.. citim sa ako ked som mala 13.. lezieme si na nervy a pritom sa kazdy snazi.. lebo vieme, ze musime vydrzat spolu.. z tvojho popisu je svokra mila,aj ked jej mas niekedy po krk.. ani ta slusne nepoziadala aby si isla prec ze sa chce porozpravat s kamaratkou.. co by som mozno aj ja urobila :D .. skus sa zamysliet nad pozitivami a ja skusim to iste 🙂

miriamik77
25. nov 2020

Budeš to musieť vydržať ako nič iné ti nepomôže a len sa modliť aby stavba domu prebehla proste čo najrýchlejšie a vy ste sa mohli konečne odsťahovať

marca12
25. nov 2020

@zienka21 stavias dom a ty mas cas riesit taketo sprostosti? Ja som popri stavbe nestihala ani spat a nieto este riesit,co hovoria nasi rodica. Neries,ano robi to kazda mama,svokra.

amelie2017
28. nov 2020

Keby sa suseda/stryko/postarka pytala teba a odpovedala by svokra, tak by to bolo dost blbe, ze ta nepusti k slovu, ale ked sa rozpravaju ony dve, nevidim problem a skvor tvoje miesanie do rozhovoru by bolo nevhodne.

zuy1293
Autor odpoveď zmazal
Zobraz