Návštevy u svokrovcov

15. júl 2022

Prosím vás ako u vás prebiehajú také návštevy pár hodinové. U nás klasika ,prídeme a neviem či mám hneď ostať stáť alebo si sadnúť 🤦🤷pretože chcú aby som ich ja obslúžila vždy keď tam prídem . Rada som to robila ale hento tam daj ,dones tam to je ..prídem si ako poskok . Svokru všetko boli ved ja to beriem . Keby prišli ku nám tak ich tiež obslúžim ,kávu ..

solange7
15. júl 2022

To som este nikdy nevidela aby navsteva obsluhovala. Este by som pochopila keby syn obsluzil rodicov a teba, ale naopak mi to pride zvlastne.

pribinak
15. júl 2022

Hm, toto som u svokrovcov ja nikdy nezažila a ani moji rodičia sa takto k nevestám a zaťom nesprávajú

U svokrovcov sme so svokrou riešili kvety v záhrade a potom bolo vždy veľké hodovanie
U našich niečo podobne. Tam sa pýtam s čím pomôžem

ivangeline
15. júl 2022

Sadneme si...uz kto kde chce. Zvycajne manzel k otcovi. Deti k hrackam. Ja so svokrou kuchyna. Ked je to slavnostnejsie,tak obyvacka aspon na zaciatok vsetci. A stale sa spyta svokra ci nechceme kavu/caj/vodu,ak nie je doma,tak svokor. Ak nieco dobre ma,ponukne. Prip ak nas ocakavala s predstihom,tak ma urcite nieco nachystane. Su celkom pohostinni.

janinah
15. júl 2022

Predstavila som si ako si sadám "na návšteve" a čakám,kedy mi svokra urobí kávu.Tam ked som došla,tak ma už kopa roboty čakala...toto by trebalo,tamto by si mohla urobiť...ale jedlo vždy niečo bolo,len obsluha nijaká,si hladná,vezmi si....
Takže ja návštevy u svokry považujem za príchod domov a tam každý robí čo treba..ale svokrovcov už nemám.Sama som už svokrou,navarím,napečiem,ale obskakovať nebudem,kávu robí jeden /hocikto/ pre všetkých alebo si každý robí sám čo kedy chce.Ak niečo oslavujeme,tak áno,obslúžim ,ale častejšie oslavujeme v reštike.
Autorka,ak tam prídete,oni nakúpia,niečo nachystajú,tak to je už najmenej aby si ako mladšia žena obslúžila,Dúfam,že moja budúca nevesta u nás nebude sedieť ako kráľovná a čakať obsluhu,lebo však je "návšteva".

andrejka1974
15. júl 2022

Tak toto som ešte nezazila jednoducho som si sadla a čakala som čo mi ponúknu obsluhujem len u nas doma ani u rodičoch ich neobsluhujem

horalka1986
15. júl 2022

Moju svokru tiez vsetko boli, takze poznam. Ja ked ku nej pridem, tak moja automaticka cesta je do kuchyne. Idem si spravit kavu, spytam sa, ci aj ona chce, skontrolujem ci piekla nejaky kolac, ked hej nakrajam a dam na stol. Beriem kavu a sadam. Ked dopijeme, poodnasam a tod vse. 🤷‍♀️😂

mikadooo
15. júl 2022

U nás svokra skáče, my sedíme. Nejak zle si si to nastavila na začiatku 😁. Ale nie, ja viem, ťažko s takýmito ľuďmi. Mám tri deti a tiež milión požiadaviek, tak keď je toho moc, tak im hovorím, viete čo, vezmite papier a pero a napíšte mi to a ja pôjdem po rade. Tak skús tak... 🤷. Alebo - popros muža. Svokra povie Janka pls postavíš na kávu? A keď robíš niečo iné, tak povedz mužovi Jožko pls postavíš na kávu? Ja teraz masírujem nohu tvojej mamke... Pevné nervy prajem❤️

mandzula
15. júl 2022

Ja pridem k svokre, uvarim si kavu, potom si po sebe odpracem, umyjem salku, nevidim dovod, aby ma obskakovala, hoci je plne mobilna a relativne zdrava. Byvame pri mojich rodicoch a ked pride na navstevu brat s rodinou, svagrina po obede poumyva riad, lebo si vazi, ze mama navarila a napiekla pre ich 5-clennu rodinu.

kabba
15. júl 2022

Neviem, ci je to povahou, ci vychovou, ja by som si nikdy nesadla len tak a obsluhujte ma. Sadnem si, ale ked sa svokra postavi, ze co si dame, vstavam automaticky aj ja a vzdy sa ponuknem, ze pomozem. A ideme so svokrou do kuchyne, kde spolu vsetko pripravime a zaroven pokecame. A taktiez po navsteve sa len tak nezdvihneme s muzom, ale ponosime vsetko spat do kuchne a aj sa ponukneme s umyvanim. Vacsinou odmietnu, ale ak sme na obede, tak uz automaticky obaja pchame do umyvacky, vsak si dali tu robotu, ze navarili, tak my pomozeme s upratovanim. A to su este pracujuci ludia. Takze ja by som s tym problem veru nemala obsluzit u svokrovcov este aj ich, hlavne ak zo zdravotnych dovodov nevladzu.

saxana000
15. júl 2022

Pridem vyzujem sa prejdem do kuchyne a sadnem si..svokra vie ze prideme vzdy sa ohlasime tak ma vzdy nieco male nachystane ci bublaninu alebo pracliky v miske na stole.akurat sa nas opyta ktory z nas soferuje dnes mame to na striedacku s muzom podla toho prinesie bud pivo alebo mne vinko..potom si ju zvacsa uchmatne mala do izby na hranie tak ked sme si este v ten den doma nedali kavu spravim ja alebo muz.ale do spajze lasovat a hostinu chystat u nich by mi bolo fest sproste..

katkami123
15. júl 2022

Ja by som si nedovolila niekoho obsluhovať v jeho vlastnej domácnosti. Za prvé ani neviem čo kde ma, jednu vec by som hľadala neviem ako dlho, kým by som ju našla. Za druhé, mne to príde aj neslušne hrabať sa druhým ľuďom v šuflikoch, nikdy nevieš, co náhodou nájdeš a ešte nastane fau pax.

Ja na tvojom mieste by som asi povedala otvorene, ze je to ich domácnosť a je ti nepríjemne sa im tam hrabať v ich veciach a všetko hľadať, že tvoj priateľ tu je doma, on s tým nebude mat problém, ale keď prídu ku Vam, veľmi rada ich obsluziš.

sashabb
15. júl 2022

Mňa by zaujímalo ako si sa zachovala keď sa toto od teba čakalo prvý krát? 🙄 Mne príde choré aby som ja niekoho obsluhovala u nich doma. Je to ich dom, ich domácnosť. Tiež si neviem predstaviť, že mi sem príde nevesta a ja jej budem rozkazovať, že mne má niečo moje doniesť, alebo mi uvariť obed 😨
Možno je to o tom, že si ťa nevážia viac ako slúžku.

simona92101
15. júl 2022

@janinah este som nezazila aby navsteva si isla sama urobit kavu,lašovala po skriniach a hladala kde co maju🤷‍♀️ je to nevhodne..ked niekoho zavolam na kavu,tak mu tu kavu aj pripravim predsa.. ine je,ak su uz svokrovci vo vysokom veku,a sami nevladzu.

janetinka27
15. júl 2022

autorka, navstevy u svokrovcov prebiehaju rozne. vas pripad je ten lepsi. tazsie by bolo, keby si prisla a cakalo by ta riadenie domacnosti, hygiena svokrovcov, dohliadanie na to, aby zjedli jedlo, ktore si im uvarila. kolegyna dochovala matku, pomahala aj svokre a teraz sa stara o svokra, chodi za nim kazdy druhy den, ponatiera ho, poupratuje, donesie mu noviny, jedlo. apopritom praca, vnucata.
su ludia, ktori sa staraju o rodicov, svokrovcov a pritom sami su po infarkte, mrtvici.
budme radi za casy, kedy rodicia este ako tak vladzu a jediny problem je nabrat si jest a uvarit si kavu.
u nas sa u svojrovcov aj vyoravaju zemiaky, ryluje zahrada, chysta seno, robi zabijacka atd

marca12
15. júl 2022

Vacsinou svokra chysta,ale zvyknem jej pomoct. Ale take rozkazovanie,to nie. U nas je to skor tak,ze zazera,je zduta a potom z nej vypadne,ze chcela nieco v tyzdni pomoct a nikto jej nepomohol. Nuz ale ked sa neozve,my nevieme citat myslienky a nebudem denne vyvolavat,ci nieco netreba. Aj tak vzdy povie,ze netreba.

katka2602
15. júl 2022

Prídeme sadneme a kecame. Ak ide svokra robiť niečo pod zub, tak idem s ňou do kuchyne a pomôžem ak treba. Alebo postavím vodu na kávu ci čaj, ale to je len občas lebo v 99% to robí manžel. Takže svokra pripravuje a ja sedím a kecame.

janinah
15. júl 2022

@simona92101 ty nevieš v ktorej skrinke má kávu tvoja svokra? Tvoja nevesta nevie kde máš kávu ty? Môj zať u mňa doma si urobí kávu sam.u urobi aj mne.aj pivo vie odkiaľ si ma vziať....Prepanakraľa.ved to nejde o kontroly spodného prádla v skrini ani o návštevu cudzích ľudí..nestačím sa diviť aké sú v niektorých rodinách vzťahy.ze dôjde nevesta a treba ju obsluhovať...a zrejme ani šálku pi sebe neumyje

simona92101
16. júl 2022

@janinah ja mam mladu svokru,deti mam malicke.nie,neviem kde ma svokra kavu,ani moj manzel nevie kde co nasi maju.ak prideme na navstevu,samozrejme pomoc ponuknem,ale svokra by ani za nic pomoc nechcela.ak maju velku oslavu/hody,tak samozrejme pomahaju vsetci.svokra zije s priatelom,dom je jeho,a mne pride maximalne nevhodne sa im tam hrabat.takisto,ako ked pride navsteva k nam,by som sa pod zem prepadla,keby si navsteva po sebe umyva salku🤦‍♀️ vztahy mame normalne,a je zaklad slusnosti,ze ak niekoho pozvem k sebe,tak mu tu kavu urobim,a rada donesiem.to nema nic spolocne s obsluhovanim a s pohodlnostou...

evkamotka
17. júl 2022

My chodime na vikendovky a fungujeme u nich ako doma, takze chodime si sami do pivnice, spajze, chladnicky a robime si co chceme. Kazdy sa obsluhuje sam, ak sa robi nieco hromadne, robi ten, co sa toho chopil. Hlavne plati princip, ze sme vsetci rodina a sme ako doma

hrasocek12
3. sep 2024

Nikdy som nikoho neobsluhovala keď som prišla na návštevu a ani by som to nerobila. Urobili si z teba slúžku