Návštevy rodičov

3. apr 2022

Ahojte, otazka pre mlade baby, mlade osamostatnené pary. Ako casto navštevujete rodicov po osamostatnení? - za predpodkladu že bývate v tom istom meste, vzťahy sú normalne.
Moja mama vyžaduje aby som k nej chodila kazdy víkend, len mne to nevyhovuje nakolko sme sa s priateľom osamostatnili, ja chcem odstrihnúť pupočnú šnúru a moja mama vyžaduje, aby som prisla kazdy víkend na navstevu.

Vďaka.

marca12
3. apr 2022

My sme dost rodinne zalozeni a tak sa navstevujeme casto. Ked nestihneme cez vikend,zastavime sa v tyzdni. Moja svokra by bola najradsej,keby sme aj kazdy druhy den chodili,ale to je zase privela.

nyusika
3. apr 2022

Tak tam zbehni hocikedy cez týždeň.
Veď tam nestravis celý deň.

Žijete v tom istom meste, ja nevidím žiaden problém.

zuzanockamt
3. apr 2022

Minimálne raz do týždňa, manžel aj viackrát, keď bolo / je treba. Ja k mojim aspoň 1-2krát do mesiaca na celý víkend. Aj s deťmi teraz samozrejme.

mabenn
3. apr 2022

nevidim zmysel v tomto vyzadovani, je to forma natlaku a neakceptovania zmeny tvojho stavu...nieco podobne som zazivala

banalu
3. apr 2022

My mame "dohodu" kazdu nedelu na obed, ale ak mame my alebo oni program, tak si len dame vediet. V lete sme sa niekedy aj 3 mesiace nevideli, lebo stale niekto niekde bol. Je to o vzajomnej dohode a respekte.
Mame by som povedala, ze jej vzdy najneskor v sobotu das vediet, ci pridete, aby vedela ako ma varit, ale ze kludne sa moze stat, ze mate ine plany a vybavene takze nech sa nespolieha, ze pridete kazdu nedelu 😉

gr3tch3n
3. apr 2022

Cca každý druhý týždeň.. samozrejme našim by nevadilo ani kedby sme tam každý druhý deň, ale musia pochopiť,že už máte vlastnú domácnosť, vlastný program.. úprimne to mame to vysvetli a daj tomu čas. Musí si tiež zvyknúť,že si vyletela z hniezda.

petamich
3. apr 2022

ak by rodicia a svokrovci boli v tom istom meste isto by sme sa videli minimalne 1x za tyzden (ale nie vzdy vikend), mozno aj viac, kedze som teraz na rodicovskej dovolenke 🙂 ist tam na obed alebo na kavu na 1-2 hodky by mi vobec nevadilo, mne osobne viac vadi, ze svokrovci resp. svokra by chcela, aby sme u nej boli pomaly kazdy vikend - cely vikend a napr. to zial nepojde, kedze mame aj druhu stranu rodiny a chceme aj vikend pre seba

aj ked zasa urcit si hranice, ked byvaju v tom istom meste a mate male dieta, nuz to by mozno bolo tiez narocne 😂

urobte tak ako vam vyhovuje

0silvia0
3. apr 2022

Vyzaduje, nevyzaduje, urob ako tebe vyhovuje. Ten vikend tam mas robit co? Lebo u mna je navsteva rodicov hodinova zalezitost s jednou kavou. Mam tiez svoj zivot.

autor
3. apr 2022

Ide o to že mama odkedy som sa odsťahovala je ako utrhnute z reťaze, stale mi pise, vola, chce aby som chodila domov. Mám ešte 2 mladšie sestry, ale ocividne je jej tazko prijať, že som sa osamostatnila. Mám 25 rokov, konecne som odisla a nechcem travit cely cas písaním si s mamou a tým, že budem kazdy víkend doma, odkial som odisla. Aj keď sú vzťahy ok. Ale citim že potrebujem uz tu pupočnú šnúru odstrihnúť. Preto sa pytam ako casto chodievate vy, nakolko teraz sa citim taka “obmedzená” že by som tam najradsej prisla 2x do mesiaca😔

majulino
3. apr 2022

Moji rodicia ziju od nas 14km, nechodim takmer vôbec, ale iba skrz ich práce a vzťahov, svokor cca 700m od nas a sme tam takmer každú nedeľu

kubkovamama
3. apr 2022

Navstevy sú v pohode ak nie sú pod nátlakom.Inak aj raz do roka je priveľa.😂Toto robila moja exsvokra,ex je u nej KAŽDÝ deň.S rodičmi bývame kúsok od seba,ale navštevujeme sa podľa nálady.Nie kedy kto rozkaze.Ja som odišla v 20tke do bytu vo vedľajšej ulici a nikdy nikdy ma mama netlačila do návštev.Pridi keď bude čas, kedykoľvek chces.Nie,že musíš.To sa ti potom sprotivi.Jasne,že ma volavali na obed,ale rešpektovali,že radšej idem voľný víkend niekam na bike alebo na výlet.Bud asertivna.A zvlášť ak už s niekým žiješ,toto býva často problém pre partnera,mne by ako chlapovi vadilo,každý víkend sa niekam trepat

tulipanicek
3. apr 2022

Zašla by som raz za týždeň ale určite nie každý víkend. Napr niektorý deň po praci na chvíľu a raz za čas aj cez víkend keď by to práve vyhovovalo všetkým

sidicek
3. apr 2022

Ešte keby si bola jedináčik tak to chápem, ale takto? Návštevy musia vyhovovať obom stranám, ja toto vynucovanie nechápem. Podla mňa je prirodzené, že teraz chceš svoj priestor bez stáleho dohľadu rodičov, ved aj preto si sa osamostatnila. Keď prídu deti, zas sa ten vzťah väčšinou zintenzívni.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andy_sixx24
3. apr 2022

Každý víkend, keď sa dá ;) svokrovci bývajú peši 10 minút a s nimi sme častejšie. Vnúčatá ich milujú a ja nevidím dôvod ich nenavštevovať častejšie. Oni sú dôchodcovia a tešia sa.

marca12
3. apr 2022

Ako dlho si prec z domu? Mozno sa to casom utrasie. Pre rodica je tazke prijat fakt,ze dieta je uz dospele,samostatne a niektori rodicia to zvladaju tazsie. Skus ju pochopit,dat jej pocitit,ze na nu nezabudnes,rada prides,ale nie tak casto ako si ona predstavuje. Snad si casom zvykne a prijme,ze ste uz samostatna rodina.

amelie2017
3. apr 2022

Ja byvam od mamy daleko, ale keby som byvala v rovnakom meste, urcite by sme sa videli kazdy tyzden. Ale nie tak, ze o v nedelu o 12. musite byt u nas. Skocila by som k nej na chvilku na kavu, sli by sme sa prejst s detmi. Urcitw nie na ukor nasho programu. Tak, ako to robime so svokrou. Ona byva od nas 150 m, vidime sa niekedy raz za tyzden, niekedy pomaly kazdy den. Ale su to take rychle navstevy, bud jej zanesiem na chvilu dceru, alebo ju ona zoberie zo skolky, ide na ihrisko, vecer donesie, pokecame 15 minut a ide domov. Vacsinou, ked ma cez vikend prsat a nikam nejdeme, tak ju zavolame my na obed v nedelu. Zdrzi sa 2 hodky a ide. Alebo ked idem na prechadzku s detmi, tak jej volam, ci s nami skoci na kavu/zmrzlinu. Nic obmedzujuje ani pre jednu stranu. Sme rodina, nevidim dovod mesiac sa nevidiet, ale ani vysedavat jeden u druheho cely den.

diamond007
3. apr 2022

Raz za mesiac, s mamou dvakrát za mesiac

katica06
3. apr 2022

Sťahovala som sa s bábätkom a chodila som domov asi každý deň, a keď sa nedalo napr.malá bola chorá tak prišla ona. Až do posledného dňa sa snažila odďaľovať náš odchod(do napoli dokončeného domu). Je tomu päťnásť rokov a stále sa vídame 2-3 krát do týždňa.

lujza123
3. apr 2022

Skus mamku vytiahnuť kdesi na kávu, vezmi ju do obchodu, alebo ju navštív v práci. Proste taky pokec iba vy dve na neutrálnej pôde, nie doma.
Ak radi spolu kecate tak častejšie volaj.
Takto sa potom môžeš vyhovoriť ze mami na víkend mam iné plány, však sme boli spolu na káve. Keď ju takto naučíš ze návšteva doma stačí raz za mesiac, ale ze ju rada uvidíš aj častejšie, len to nebude klasický celý deň doma u nich.

autor
3. apr 2022

Dakujem vam velmi pekne za rady

kroska18
19. feb 2023

Mne sa páči ako to napísala lujza123. Treba byť hlavne s mamou v kontakte, netreba u nej vysedávať celé víkendy.

kroska18
19. feb 2023

@kroska18 ahoj, 4/22!