Dobrý deň prajem
Mám otázku, zaujímalo by ma, či rodičia zavolaju cez vikend syna s ženou a vnukom na obed, alebo naopak? Lebo svokra nam zavola na obed, a potom viac ako mesiac nič. ako očakava že ich pozveme, ako to funguje u vás prosim vas? A ako často sa stretavate?
Ďakujem
My chodime k rodicom aj nas pozyvaju. Jedny u nas ani neboli a druhi max raz do roka pridu. A stretavame sa raz za 4-6tyzdnov ale medzitym sme v kontakte.
Podľa mňa je to individuálne. Nepozyvaju nás ani jedny rodičia, keď máme čas tak sa ohlasime že prídeme, väčšinou deň dopredu. ak oni nemôžu tak povedia nech nechodíme. Ku nám rodičia nechodia, ale keby ich pozveme tak asi by prišli.
Nas nasi volaju pomerne často, ale k nam moc nechodia, aj ked ich volame... pride mi to že rodičia radšej pohostia a su stretavacim bodom, kde sa všetci stretneme.. cca 2 krat za mesiac
Nas nevola nikto. K obedu sa volame vyninocne, napriklad ak robim langose, sisky alebo mame v rodine sviatok
neviem ale u nas nas rodicia nikam nepozyvaju, obe strany zastavaju nazor, ze nas kedykolvek radi uvidia, tak vzdy len napisem svokre alebo svokra sa spyta "buduci vikend pridete" a my povieme prideme a k nasim sa len maminy spytam, ci nemaju naplanovane nieco na nedelu xy, ze by sme radi prisli 🤷♀️ a to iste oni k nam, vedia, ze budeme kedykolvek radi ak pridu, takze tiez sa ohlasia vopred, ci budeme doma a pridu - aktualne ale chodime skor my tam, kedze mame male dieta a chcu s nim travit cas
svokrovcom chodime raz za mesiac na vikend, ja som tu teraz s malym napr. uz od stvrtka a svokra este raz za dva tyzdne pride do BA kocikovat niektory den v tyzdni, k nasim je to zlozitejsie z roznych dovodov, takze tam tak raz za dva mesiace ale volame/piseme si casto s maminou
k svokrovcom by svokra nedbala aj keby kazdy vikend prideme, su uz na dochodku a s malym by boli stale, ked by sa dalo 🙂
My mame otvorene vztahy a narovinu si toto v dobrom hovorime. Mamina mi zavola, ci nechceme obed, ja inojedy zavolam, nech pridu. Svokrovci byvaju daleko, tam je samozrejma pohostinnost z nasrj alebo ich strany podla toho, kto pride koho navstivit
Podla mna nebudte taki "dubacikovia" (nemyslim v zlom) a ked chcete byt s nimi, pozvite ich teraz vy na obed. Nie je na co cakat
Nie nechodíme na obedy ale jednoducho sa stretávame máme ich oboch blízko takže raz za týždeň zájdem buď sama alebo s mužom ale aj s deťmi k rodičom k svokrovcom chodí väčšinou muž sám keď sú oslavy robíme ich u nás doma kde prídu vsetci
My sme dali od zaciatku najavo ze vikendy travime vo vlastnej rezii, vylety, zazitky, zahrada, nie sme ti klasicki vyzieraci rodicov, takze skor ja usporaduvam oslavy detom, na ktore pozyvam rodinu. Cez Vianoce jeden obed u svokry byva a niekedy cez rok nejaka oslava, ja osobne tam nemusim vysedavat, nebavi ma to, skor rada pozvem svokru, pokecame, zahra sa s detmi a ja nieco porobim zatial.
Nás pozývali na obedy, aké zarazila som to v začiatkoch. Bolo mi trápne ich vyžierať a aby skákali po celotyzdnovej šichte v robote ešte aj okolo zadku a hrncov. Chodíme len na kávu. Výnimkou sú narodeniny, meniny.
Nepozývame sa navzájom na obed len tak. Niečo iné je, keď je nejaká oslava. Ale napríklad moju mamu k nám volám občas cez víkend na obed, lebo zostala sama, odkedy otec zomrel. Ale aj to je teraz kvôli pandémii menej často (nie, že by som ju menej volala, ale ona menej chce prísť, bojí sa).
nás nepozýva nikto... chápem, nie je to Boh vie čo keď sa dovalí 6 stravníkov...😉