Návšteva v mojej neprítomnosti

1. mar 2024

Ahojte zeny, v nedelu podvecer mam dohodnuty zraz v restauracii s kamaratkami po dlhej dobe. A manzel k nam na vtedy pozval navstevu. Na tom by nebolo nic, ale ide o to, koho pozval - proste par s dvomi detmi, ktore su no povedzme velmi temperamentne. Ja sa s nimi rada stretnem, nemam nic proti nim, ale po poslednych razoch vzdy radsej na neutralnej pode, nie u nas doma, pretoze tie deti vzdy u nas nieco vyviedli. Rodicia si totiz sadnu na gauc a nezajem. Neviem ci tu mam vypisovat, co vselico mi doma ponicili, lebo si ich neustriehli a keby neustriehnem ja, tak sa stanu aj horsie veci. A teraz sa obavam, co sa zas stane, ked v podstate nebude doma nik, kto nich aspon ako tak dozrie. Manzel sa im venovat nebude, vidim to tak, ze dospeli budu hoviet na gauci a rozpravat sa a deti nech si robia co chcu.
Ako baby nechapte ma zle, aj ja mam dve deti v podobnom veku (2 a 5) ale vedia, co sa smie a co nesmie a proste ich deti mozu vsetko. A tak to aj vzdy vyzera. Lenze po ich navsteve to odnasaju moje veci /nabytok, koberec, steny, atd/. Ano, su to len veci, jasne, ale tak moje deti ich nenicia a cudzie mozu?
Uz teraz vidim, ze si stretko s kamaratkami ani neuzijem 🙄

januska12323
1. mar 2024

A takto povedať manželovi nech na nich dozrie?

solange7
1. mar 2024

Ja ta uplne chapem. A co takto presunut navstevu na den kedy budes doma aj ty? Sa tvar, ze ich chces vidiet aj ty a tym padom to presuvate. Alebo zmena programu, nech idu spolu niekam von kde sa deti zabavia.

autor
1. mar 2024

@januska12323 ano, ved dalo by sa, ale zasa kto sa bude venovat tym rodicom. Co budu sami sediet v obyvacke.. ked deti behaju z obyvacky cez spalnu do detskej atd

rakywanda
1. mar 2024

Mne by toto muž teda nikdy neurobil, žeby dohodol návštevu keď ja som mimo domu.

autor
1. mar 2024

@rakywanda zevraj to bolo spontanne, ze sa stretli dnes na obchode a nejako vypadlo z neho, nech dojdu na kavu no a ze mozu v nedelu vecer, lebo v pondelok odchadzaju /su z ineho mesta/ a moj muz samozrejme ze zabudol, ze ja v nedelu niekam idem

januska12323
1. mar 2024

Neviem, zvláštne, že ich pozval keď vedel kde budeš ty.

colsami
1. mar 2024

Uplne v pokoji porozpravala s muzom ze aj Ty chces byt na navsteve so znamymi. A presunula by som termin. Ved nie je to termin zivotne dolezity nie? Aj ked su z ineho mesta. Ze to musi byt ten jediny den.
Dvihnem telefon a ospravedlnim sa ze muz zabudol ze nieco mate, hotovo.

kitycat
1. mar 2024

A muz vie ze deti nicia veci? Preco nie ste za jedno?

Schovaj oblubene krehke veci a ostatne nech uprace ci vymaluje muz a znamych uz sam nepozve

0silvia0
1. mar 2024

Tiez by som navstevu presunula napriklad na nedelu poobede, alebo sobotu vecer.

solange7
1. mar 2024

Inak navsteva v nedelu vecer? To je teda "potesenie" aj bez tych deti.

autor
1. mar 2024

@solange7 noo ze maju nabity program, kym su tu, tak sa inokedy nedalo

0silvia0
1. mar 2024

Tak nech sa zastavia inokedy, ked nebudu mat nabity program

solange7
1. mar 2024

Ako stare su tie deti? Ved vecer uz budu uplne odpalene ked su este male.

h2
1. mar 2024

Myslela som, že si pozval nejakých svojich kamošov, keď ty nebudeš doma. Ale keď pozval manželský pár, ktorý sa kamaráti s vami oboma, tak to je divné. Zrušila/presunula by som buď ich návštevu, alebo stretko s kamoškami.

juliacenc
1. mar 2024

Vidno zas, ze chlapi vobec nerozmyslaju a nic ich nezaujima… asi by ma dziglo

kvietok2012
1. mar 2024

Zavolaj im, ze bohuzial nedelňajšiu návštevu budes musiet preložiť na inokedy, pretože manžel pozabudol na to, ze už máte iný program. Hotovo....

kristinka92
1. mar 2024

ak teda návšteva musí byt, lebo to manzel nechce presunúť na neurčito (keď majú teda nabitý program), slusne by som mu oznámila, že buď ich ustriehne on, alebo upozorní rodičov aby si na ne dohliadli - inak bude všetky škody davat do poriadku manzel vrátane kupovania nových za tie pripadne poškodené/ zničené a že na tom trvám

malav
1. mar 2024

@kvietok2012 len to bude take, ze muz nieco dohodol a vyjde z toho ako nemozny podpapucnik, co nema ziadne slovo, ked jeho zena zavola, ze aby nechodili. Neviem no, aspon mne by to tak prislo 😀 take podkopnutie muza

kvietok2012
1. mar 2024

@malav nemyslím...ved povie ze pozabudol...to je normalne, ze človek zabudne ;)

domi2425
1. mar 2024

@malav toto aj mne napadlo, preco by mala volat ona.. zavolat moze aj on ak je to nutne🤷🏻‍♀️

ku_uk
1. mar 2024

Tak v nedeľu večer malé deti na návštevu. Možní aj oni to zrušia na poslednú chvíľu podľa mna dosť zle naplánované ale tak čo už. Ako často sa stretávate? Neviem si predstaviť čo môže take hrozne 2 ročný urobiť

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
babulkomale
1. mar 2024

Zavolaj im ze to dohodol bez teba a uz nieco mate. Co to je za blbost aby on sa bol s navstevou a ty prec?

svetlonos
1. mar 2024

A co si? Nech hyperaktivny muz prelozi stretko na den, kedy budes pritomna! A nech si vymisli co chce, trebars ze ma horúčku.
Je to predsa aj tvoj domov a taketo navstevy sa neplanuju ked zena doma nie je.
Deti su rozne, vychova tiez a kazdy rodic si to osetri naj ako vie. Ale aj preto je neutralna poda super. Nas maly naoriklad zboznuje sediet pri balkonovych dverach a pozerat, co sa vonku deje. Tie okna fakt neumyvam denne. To vsak neznamena, ze kamoska to bude u seba tolerovat. Niekto dovoli skakat po gauci, posteliach, iny nie atd.
No muz by to musel zrusit a keby nie on, zrusila by som to ja.

domi2425
1. mar 2024

@sheila121 pracuje psychika asi ze pride do zdemolovaneho bytu🤣moj muz by sa asi aj nahneval keby z neho robim takeho debila ze nevie na chvilu ustrazit byt a este zanho volam a rusim navstevy

svetlonos
1. mar 2024

@ku_uk
otrhat kvetiny, pozhadzovat deky a vankuse z gauča, vysypat bednicky s hrackami - lego a pod., popisat steny, radostne sa hrat a nahanat - pri tom nieco zhodiť, kedze este nema celkom odhad vzdialenosti, opackat steny, utriet usta do gauca.. Toho by sa naslo 😁

tamitamitami
1. mar 2024

Povedz manželovi nech zamkne miestnosti kde nemajú čo robiť a pred odchodom odlož veci na ktorých ti extrémne záleží.
To že si spravil svoj program kým ty budeš v meste mi príde úplne vporiadku.

svetlonos
1. mar 2024

Inak ja by som s 2 ani 5 rocnym nesla vecer ani smeti vyniest, nieto na navstevu. Su unaveni a treba im spat, ale tak su aj 2 rocni, ktori maju vecierku az o polnoci.

autor
1. mar 2024

@ku_uk no je toho dost co u nas povyvadzali, mojim detom pokazili hracky, lebo oni s nimi mozu hadzat, odbili mi pritom kusok z podlahy, cervene vino na svetlom koberci a pobite pohare, lebo sa mozu nahanat v obyvacke okolo plneho stola, stena od cokolady a co ma raz nasralo najviac - stoplom od piva doskrabany televizor... takze tak v skratke a to boli udalosti asi z troch ich navstev.

autor
1. mar 2024

@svetlonos 2 a 5 rocne su moje deti, ich maju 3 a 5, ale hej je to skoro to iste. Viem, ze im chodia spavat okolo desiatej deti.