Ahoj te donedavna som si myslela že mám najlepšiu svokru a svokra. Bývame v ich dome . Maju od neho kľúče ,mužovi to tak prišlo spravne a ani mne to neprekážalo . Nakoľko je to ich dom a my ho používame. Oni byvaju inde ako my. Chodili vždy ohlásene ale v poslednej dobe zavolajú že za 5minut prídu. Alebo ne zavolajú. Ako nevdi že chodia om rada aj deti ale slušnosť káže sa ozvať dopredu. Predsa len môžeme mattaj uplne ine plany . Muž mi vravel že sa porozprava ale už im to naznačil a stále to isté. Som zúfalá a vynervačena. Nechcem sa do toho miešať ale týka sa to aj mňa. Čo by ste robili ?
vobec by som to neprehanala ani nepridavala zbytocne emocie, jednoducho im milo a slusne povedz, ze by bolo fajn, keby nabuduce dali vediet viac dopredu, aby ste sa vedeli zariadit, popripade nieco nachystat, uprat a blabla.
Mozno im to anilen nenapadlo, ze by vam to mohlo vadit.
KOMUNIKACIA
našla si svoje bývanie .... Keby mi to tak veľmi vadilo nebudem bývať a okupovať svokrin dom.... v tom ozajstnom SVOJOM si budem robiť čo ja chcem a keď budem chcieť návšteve poviem teraz nemám čas, dohodneme sa na inom termíne návštevy...
Ten dom nie je tvoj, musíš strpieť aj majiteľov domu...😉
@perdulka7 presné to mi aj muž povedal ale čakala som ze im to nejako naznačí.
Aj moji toto robia...zrazu len vidim, ze je tu auto pred domom....raz dosli tak, ze sme este spali 😁 alebo hocikedy proste ked ich napadne...
Moj muz im vysvetlil, že mozu chodit, ale nech nam daju vediet, urazili sa, ze im zakazujeme chodit...ja to uz neriesim...
Ale minule ma nahnevali, vonku blato, videli, že mam umytú podlahu a kludne dnu vosli, nevyzuli sa.... môj muž nich upozornil, tak sa vyzuli, nepreslo 5minut a pozeram, ze sedia obaja v topankach a akurat novy koberec sme kúpili...
Ale uz sa len smejem na týchto zazitkoch, muz si to snimi doriesil, takze teraz to akotak funguje a obe strany su spokojne...hlavne je dat si pravidlá, hranice...
@renatka1985 Ja som naznačila že sme mali iné plany keby zavolali skôr bolo by to lepšie . A oni že ved my sme len nachvilu a pokazia ti naladu a celu nedeľu.
@lucinkapusinenka opakovat kym nepochopia.
@renatka1985 Dnes mi muž sľúbil že im dohobori tak dufam že to pochopia. Ako chapem niesu stary ale rozumovo asi už hej. Niektoré veci polopate treba vraviet. Tak ako ja mám dve deti ale som vychovana tak že bez ohlasenia nikam nejdem. A to ze su starý rodičia ich neoprávnuje chodiť si ako sa im zachce švagrovy nechodia tam je dom švagrovej ženy a ta im to pár krát dala pocítiť ale zas ja nechcem byť zla.
@lucinkapusinenka nemusis byt zla, a oni to musia pochopit.
@renatka1985 Uvidím čo sa zmení ale včera som bola mega naštvana. Dom nám mali predat . Ja som mala byt s mužom sme ho splacali a vyhodne predali. Povedali ked predame byt tak si môžme kúpiť dom. Ale zrazu si to rozmysleli že nebude sa mat o nich kto postarat na starobu. My s nimi chodime na dovolenky sme im stale poruke ked niečo potrebuju a oni takto povedia. Úplne som bola sklamana z ich reakcie a z toho aku maju o nas mienku. Ja som človek čo každému pomôže a nikdy by ma nenapadlo niečo take. Neviem prečo su z ich strany take zmeny keď vždy sme s nimi jednali a správali sa pekné
@lucinkapusinenka s rodinou ej to vzdy komplikovane, zvlast ak vas maju takto "zatazenych" ich domom. Z tohoto sa zrejme nevyvleciete
@renatka1985 Sme odhodlany kupit si svoj dom.
@lucinkapusinenka ja ta úplne chápem, aj keď nemáme taky problém my osobne, ale počúvam to od kamarátok často. My sme síce momentalne na SVK kým neporodim, ale inak žijeme v zahraničí a maximálne mi to vyhovuje. Som názoru, že majú byť iste hranice medzi mladými a svokrovcami, alebo rodičmi. Nasi sú super aj svokrovci sú super, ale viem, že to že nebývame blizko seba napríklad len prospieva našim vzťahom ešte viac 🙂 všimla som si také varovné signály, že ešte keď som chodila s terajším mužom a žili sme každý u rodičov a ja som napríklad bola u nho v rodičovskom dome pár dní, tak jeho rodiča moc naše súkromie nerešpektovali a to sme boli dospelí 25 roční ľudia, nie nejakí pubertaci co ich treba kontrolovať. A jeho otec bežne vletel do izby bez zaklopania, mama tiež pod zámienkou, že doniesla koláče a tak.. Bolo to trápne a šlo mi to strašne na nervy.. A takým ľuďom čo proste berú celý svoj dom jak svoje územie kde budú vstupovať kedy sa im zachce proste podľa mňa nevysvetlite, že treba trosku dodrzovat vaše pravidlá.. Stále to skončí urazenim. Keď to človek nemá v sebe prorodzene, že nevletim tam jak buran, ved to už je ich dom, ich izba, ich poschodie atď.. 🙂 preto ja som si povedala, že nikdy nechcem bývať so svokrovcami v jednom dome, alebo v blízkom susedstve a nemala by som asi dobrý pocit ani z toho v akej situácii si ty, ze v ich dome aj keď oni bývajú inde.. ale možno sú výnimky, určite im to povecte, ja by som to tak nenechala 🙂 držím palce
@perdulka7 No ma to niečo do seba.
@suzitok Je to ťažké tiež som raz niečo svokre povedala ale ona je ten typ človeka čo nemôžeš barz čo povedať lebo je zduta a ja si vypočujem prednášku o tom aka som zla ja mužovu mamičku. A berie niekto ohľad na mňa. 😄 . Už som pár krát povedala nech si rozmyslí s kym chce žiť.
Ony v tom možno nič zlé nevidia a nevedia že vám sa to nepáči ak im to na rovinu nepoviete. Nevidím nič zlé na tom, ak im nebudete naznačovať, ale normálne poviete, aby vám dali skôr vedieť keď chcú prísť, lebo môžete mať nejaký program atď 😄 . Toto nie je niečo na čo by sa človek mal uraziť... A áno mal by to tvoj manžel, no môžeš aj ty. Nie je to nič hrozné čím by si im ublížila alebo sa ich dotkla
@lucinkapusinenka Tak ak Vám sľúbili, že Vám svoj dom odpredajú, Vy ste predali byt a oni zrazu dom predávať nechcú, tak nech si ho strčia niekam! Máte peniaze z predaja bytu, tak si kúpte iný dom.
@fatinn Ďakujem krásne tiež zdielam rovnaký názor že každý ma mat svoje hniezdo a tiež tie hranice by mali byť určené a rešpektované. Len neviem či sa nudia alebo si chcu splnit povinnost pohrať sa na hodku s deťmi aby "si akože splnili " povinností. Čo mi príde trápne. Lebo deti môžu mat kedy sa im zachce ale návšteva sa ma hlásiť vopred. Vždy keď ich chceli sme im dali ted pokiaľ chceli ale deti tiež chceli. Násilu by som nenutila deti. No každopádne som zvedava či im to muž povie zrozumiteľné. A keď nie tak sa im podakujem. Lebo ja to nemienim trpieť . S mužom sa hadame kvôli nim. On to tak neberie je to dom jeho rodicov. Už som mu par krat povedala že tiež by sa mu to nepáčilo keby chodili neohlasene moji rodičia a byvali by sme v ich dome. Ja som už obanovala že sme sem išli bývať . My sme mali kde bývať. Len muž dost trval na tom a že dom je lepší a mal to aj bližšie odtiaľto do prace. Snáď budú chapavy a konečne pochopia iste hranice
@h2 No zatial nemame dost na kupu a momentálne nic u nás nieje tak snad došetrime a kupime ako sa niečo naskytne.
@lucinkapusinenka ked zavolaju tychv5 min predtym, tak povedat: nie sme doma a ked pridu neohlasene bez zavolania: neotvorit dvere. A ked tie dvere odomknu, kricat, kricat a kricat. Neviem ine poradit.
@denisa0504 No tým že su starší tak sú aj citlivý akúkoľvek pripomienku berú ako urážku ,nechápu tomu že my máme svoj život svoju rodinu. Niektorý rodičia sa nedokážu od toho odpútať. Preto Nám mladym trocha komlikuju život. Podľa nich nerobia nič zle. Ale ja som si vravela že ak to bude trvat tak im budem robit podobne ze napr pridem na návštevu neohlasene ked bude svokra po nočnej . Možno potom im to docvakne 😂
@renatka1985 niekedy to bohužiaľ nefunguje, ak je snaha len na jednej strane.
@lucinkapusinenka to nieje o tom ze je to ich dom, oni by tieto spontánne návštevy robili zrejme kdekoľvek.
Tam pomôže jedine ich poprosiť ci by sa nedalo ohlásiť, ved skus aj ty svokre ako žena žene že sú tí nepríjemné také prepadovky predsa len by si mala radšej upratané... V dobrom.
Keď nepomôže tak skus návštevu viacmenej ignorovať, pár minutiek pokecaj a potom pokračuj v tom co si robila, ved nemusíš pri nich sedieť ..necakane návštevy ignoruj, na oplátku ich akože sem tam oficiálne pozvi "na návštevu" a vtedy sa im venuj koláčik, kávička.
Toto pochopí kazdy že keď sa pozve koná sa návšteva, keď spravia prepadovku pôjdete si po svojom
No naozaj tvrdo šetriť na SVOJE byvanie.
To je veru svinské vydieranie ze za dom ich doopatrujete! Pretože
A) dom zdedi tvoj muz tak ci tak
B) kym sa pominu dom predaju aj pod vašimi zadkami....
C) dooaptrujete aj keby dom nemali, zili v garsonke lebo...
@lujza123 No muž niečo vravel svokre a ta Nám aj chcela zavolat ze nech vieme že pridu ale svokor že čo ked sobotu boli prec tak nedeľu budú isto doma . Načo budeme volať. Ako svokra sa vždy snaží aby Nám všetko dopredu vravela len momentálne mal v tom prsty svokor. Lebo on si zmyslel že chce vidieť deti tak nezáujem že naruší plany.
@cacianka No tvrdo veru snažíme sa. Muž tu chce byt ale ja som vravela že ako kúpime dom ja idem preč. Pokiaľ sa situacia nezmeni. Muž mi dal jasné najavo že on to vybaví . Tak ak sa to nezlepší potom si už aj ja poviem čo sa mi nepáči .
@lucinkapusinenka draha cena za bývanie.
A preco by ste nemohli byt aj 2 či 3 dni mimo.
Slusne vysvetliť ze si ich pomoc vážite ale mate potrebu svojho sukromia.
@lucinkapusinenka išla by som na to inak. "babka, dedko, čo ste nezavolali, že prídete? Nachystali by sme sa, nakúpila by som, navarila. Čo keby sme boli akurát niekde na nákupe alebo na výlete, alebo mali u seba svoju návštevu?". Normálne by som ich poprosila, že nech najbližšie sa ozývajú, že sa necítiš dobre, keď takto prídu, lebo nemáš poriadne upratané a pod. omáčky k tomu.