Je tu vela podobnych prispevkov, ale kazdy je individualny.
Som unavena z toho ako si ma manzel nevazi. Stale na mne vsetko kritizuje. Od varenia, cez upratovanie skratka vsetko robim zle a ani dost pekna a vysportovana nie som ako kedysi. Nemam na seba cas. Snazim sa byt dobrou zenou ale nestiham a je mi to vycitane. Niekedy normalnym tonom a inokedy krikom. Manzel na mna casto krici pre hluposti. Uz nemam silu snazit sa a bez vysledku.
Vyzerame ze sme idealna rodinka s jednym dietatom a ze ja si nic nevazim. Myslim si ze ked pojdem do prave po materskej tak to bude horsie lebo vobec nic nebudem stihat. Ako to mate vy?
No keby mu bolo všetko zle, tak by som to prestala robiť a s úsmevom by som mu povedala, že nebudem viac mrhať energiou na to, čo mi zjavne nejde a začínam sa venovať tomu čo mi ide resp. čo ma baví.
A tak by som urobila.
Skus mu povedat, ze ak ta mieni iba kritizovat a nevie nic pekneho povedat, alebo neprilozi ruky k dielu, nech si laskavo necha pripomienky pre seba. Ty nie si na ne zvedava a ani ho nebudes pocuvat co hovori. Povedz mu to razne a prestan si ho vsimat. Nie si male decko, ale rovnocenny partner. Ak bude este raz kricat, ak sa da odid do inej miestnosti.
K tomu kričaniu. Jasne a s kľudom by som zopakovala, že ja nezvyšujem hlas, keď sa mi niečo nepáči čo on robí/ nerobí a toto bolo posledný krát čo tak urobil on. Nabudúce odchádzaš z miestnosti a aj to urob.
To, že nestíhaš, či niečo urobíš inak mu nedáva právo vrieskať. Či to aj v robote tak vrieska keď niečo nie je podľa jeho gusta? Či len doma sa realizuje?
@hejyou vela zien pocuva ze nic nerobia na materskej. Ja uz tym chlapom nerozumiem co robia svojim zenam.
Peniaze mi da a ja nepotrebujem vela.
@janage
@komplikovana
Uz ma ani nebavi poskakovat jore dole a stale je vsetko zle a uz bolo tak ze som povedala ze di neprajem take zaobchadzanie a odisla som z miestnosti.
@janage myslim ze iba doma a ja si odskacem ked ho niekto vytaca.
Tak musis vytrvat a dookola to opakovat. Nepocuvat ho a odist z miestnosti. Nemas ani co skakat ako on piska. Ste rovnocenni partneri. A ak svoj postoj nezmeni, zmen ho ty. Povedz mu, ze takto spolu daleko nezajdete. Zivot je kratky na to, aby sa clovek musel znasat frustracie partnera. Ved laska je tak krasna.
Ja by som povedala, že keď som chodila do práce, stíhala som viac. Čo sa týka domácnosti. Ako sme ráno nechali, tak sme poobede našli. Takto, keď som doma, furt dačo pečiem, deti rozkladajú. Ale keď odídu do školky je kľud
Toto generalizovanie v komentaroch sa mi naozaj nepaci. Existuju aj manzelstva, kde si muzi zeny vazia a zaroven si aj zeny vazia svojich manzelov, partnerov. Toto spravanie naozaj nie je automaticke, neprichadza s MD/RD a v zdravom vztahu to nema co hladat. Takze vztah nebol ok ani pred dietatom.. "vazit si" si manzel naozaj nezacne dupnutim nohou 🧐 Treba sa rozpravat, vela, davat najavo svoje negativne pocity priebezne, ale aj vediet pochvalit, podakovat, ukazovat respekt a to, ze si jeden druheho vazite. Od sameho zaciatku vztahu.
Co nefunguje pred dietatkom, nebude fungovat ani "po nom".
Tak trvaj na tom, že keď sa vie ovládať v robote nech sa láskavo ovláda aj doma.
Nič nerobíš? Fajn. Tak skutočne NIČ nerob!Možno už po pár dňoch zistí rozdiel😉
Moja mama mi povedala si pred mesiacom celkom zaujímavú vetu. Ak chces niečo zmeniť tak to musíš zmeniť ty. Ak to nejde zmeniť spôsobom ktorý si doteraz skúšala tak zmeň smer, zmeň ten spôsob, skús niečo iné. V tomto prípade by som okrem odchodu z miestnosti povedala že ak budeš na mňa kričať tak sa môžeme dohodnúť aj na Tom že si nájdi schopnu ženu lebo ja to evidentne nezvládam a pôjdeme od seba. Na základe reakcie uvidíš.
Ja nechápem, niektoré ženy sa stale správajú ako podriadené voči mužovi. Veď mate rovnocenné postavenie, raz by skúsil na mňa vyskočiť a dostal by raznu odpoveď. Ty sa snažíš byť "dobrou ženou" a on sa snaží byť čo? Akurát tak dobrým pakom.
Nechápem ako si to môže dovoliť k žene, ktorú si zobral. Vlastne by si nemal dovoliť nikoho podceňovať a už vôbec nie teba. Vysvetli mu, nech si to k tebe nedovoľuje. Prečo si to od neho necháš. Nedaj sa.
Podla mna by si mala ist cim skor spat do prace aspon na ciastocny uvazok. Teraz nie druhe dieta.
A potom prehodnot vas vztah.
Že si to necháš - prečo? Vaz si samu seba, negeneralizuj a pošli ho s tým vrieskanim slušne do kelu
Ja som viac stihala, ked som bola doma.inak.. tebe on asi nepomaha, ze? Lebo ved .vsak si doma..
Ja som si tiez vselico vypocula i vypocujem, ale.uz som odolna, lebo jemu trva niekedy mesiace ci roky, kym nieco spravi.. a ked hlavne on prispieva k bordelu, tak sa tiez len ozvem... Ale uz sa zacina snazit trolinku viac.. konecne..
Musis sa ozvat a vydiskutovat si to s nim .a nech ti to teda ukaze . Kludne, nech si vezme.dovku, ty niekam prec a nech sa ukaze on, ako vie vsetko udrzat na poriadku.
Nechaj mu dieťa doma cez víkend a choď niekam ku máme, kamoske, na chatu, wellness a on nech si vyskúša ako doma nič nerobíš. Keď prídeš domov, tak mu začni vyčítať, že toto nie je upratané, tamto nie je urobené a opýtaj sa ho, ako sa cíti, či je to príjemné. Chlap keď nezažije, nepochopí.
dovolí si k tebe len toľko, koľko mu dovolíš ty. A zbytočne sa utešuješ tým, že aj iné to tak majú. Prečo sa nepozeráš na vzťahy, kde si muž ženu váži? Ty nevieš zakričať? Ak nie, prečo niekedy nevyskúšaš nerobiť úplne nič. Prečo mu nedáš možnosť ukázať ti, ako sa to dá urobiť pri malom dieťati dokonale? Veď mu ho nechaj v sobotu ráno bez toho, aby bolo navarené, poriadené a poflakuj sa pol dňa po obchodoch, potom choď na obed, na kávičku s kamoškou a večer sa vráť a skritizuj každý kút. Lenže to asi nedokážeš, si príliš submisívna a on presne takú ženu potrebuje, aby ju mohol kritizovať a dvíhať si ego. Ale inak ho nezmeníš, iba tak, že zmeníš sama seba, svoje správanie, svoj slovný prejav.
Raz navrieskaj aj ty, ze su muzi, ktori chodia s detmi na ihriska, doma varia veceru, pozvu zenu na drink viac zarobia...uvidis reakciu najskor Ti povie, ze takeho si najdi...staci mi malo penazi..asi si prilis dobra.Nesed doma vezmi dieta, ked ma prist domov chodte von a nebude mat koho buzerovat.Alebo nech sa chodi ventilovat behat, kopat zahradu.Nenechaj si mozno je direktivny, konfliktny typ a taky bude mat stale problem.Ved sa ho spytaj preco mas vlastne zostavat s takym chlapom?lebo potom aj dieta vidi, ze mama je v pozicii vsetci jej mozu nalozit.Ja som na toto strasne alergicka
Trebalo by mi skúsiť byť doma s dietatom aspoň na pár dní... Je taka možnosť?
vsetko je zle? Tak nech ti ukaze ako to robit, ako sa to teda robi lepsie a uvidis ;)
Netoleruj urazky, krik a ponizovanie. Nesmie ta ubijat svojou nervozitou, zlou naladou a nestastim. Nenechavaj si od neho hovorit take veci. Luccia tu dala dobry nazor... Ja uz len doplnim, ze dlhodobo sa takto nechavat ubijat je velmi znicujuce...
Ste mile ze ma podporujete. Takto aspon vidim ze sa treba postavit za svoje slovo. Dali ste mi energiu a za to som vdacna za podporu. Niekedy su velmi pekne dni ked je kludna atmosfera a vtedy je vidiet spokojnost na kazdom z nas. Ale akonahle nieco alebo niekto manzela nastve tak si to zliznem ja. A vela krat som povedala aj take veci ale ste tu spomenuli. Snazim sa podobrotky a ked to nepojde tak si naozaj zajdem na kavu na pol dna a pridem uz len skritizovat 😊
To je asi v kazdom manzelstve,kde zena je na md. Stereotyo ubija,chlap nervozny z prace,este zene zavidi,ze je doma...vies co,dupni si, a povedz mu,nech si hlada inu,alebo nech si Ta zacne vazit,lebo odides bud ty,alebo on... hadam peniaze ti dava,chruno