Nátlak na otca pri prevode majetku

teta1988
21. jan 2021

Žienky potrebujem poradiť. Na mojhootca 67 r robí vzdialená rodina nátlak na prevod majetku. Tvrdia ze im ho jeho mama predala cca pred 40 r. Doklad na to nemajú. Chodia za ním aby im to prepísal a žiaľ keďže je to starší človek a mam podozrenie na psychické problémy im to chce prepísať. Nedá si to nijako vysvetliť ze je už premlcana doba, že si to 40 r mohli už dávno prepísať nič. Prosím poraďte mi som zúfalá.

ivkazba
21. jan 2021

Zapoj sa do komunikácie, žiadaj doklad o predaji spred 40 rokov. A ja osobne by som ich informovala, že pokiaľ s nátlakom okamžite neprestanú, budeš to riešiť s políciou a s právnikom. Treba trošku strachu evidentne vytvoriť.

syslik81
21. jan 2021

ak si jedina dcera nech to prepise na teba .. ak mas surodencov nech vam to rozdeli a ma klud ... a vy sa uz na nich vykaslete -neni dokaz neni majetok

0silvia0
21. jan 2021

@teta1988 nerozumiem, prečo by to on mal prepisovať? Kto je zapísaný na katastri? Mali si to riešiť pred 40-timi rokmi, keď im ho jeho mama predala.

hradnapani
21. jan 2021

odporucam spojit sa s pravnikom a radsej zainvestovat tych par desiatok eur do konzultacie. Vysvetli vam moznosti, zakony, mozete sformulovat list, ktorym rodine vysvetlite ako sa veci maju a trochu im mozete pohrozit, ake to moze mat nasledky, ak budu pokracovat v natlaku. Ver ze to zabera ;) davnejsie sme riesili podobnu situaciu a ked sa poohanas zakonmi a vies ze si v prave, tak je sanca, ze to na nich zaberie.

laila18
21. jan 2021

Ak za ním chodia osobne a obťažujú ho tak by som to nahlásila aj na polícii, toto je jasný podvod. A nech otec radšej čím skorej prepíše majetok na teba / vás ak ste viacerí. A prepáč ale toto si musíte s otcom riešiť, hlavne ak má psychické problémy ako hovoríš. Môjho otca takto okašlal vlastný brat o majetky a veru nie je to nič moc.

teta1988
autor
21. jan 2021

Asi mi ostáva jedine sa obrátiť na právnika oni ho už tak do robili že im to chce podpísať aby mal pokoj.

elizabet173
21. jan 2021

@teta1988 chod s otcom k psychiatrovi, aby si mala doklad, ze nie je psychicky celkom ok, aj keby sa im to podarilo, nebude to platne, ak clovek v case prevodu majetku nebol psychicky v poriadku. Mozes poziadat aj obmedzenie sposobilosti na pravne ukony, ale to je na dlho. Minimalne pol roka pocitaj. A milej rodine by som pohrozila tym, ze uz to riesi tvoj pravnik.

0silvia0
21. jan 2021

@teta1988 a otcovi povedz, ak žije sám, nech k sebe nikoho nepúšťa, žiadnych príbuzných...

deti95060810
21. jan 2021

nasťahovala by som si otca k sebe...a poobzerala sa po šikovnom právnikovi...😉

cacianka
21. jan 2021

Môžeš tým príbuzným napísať list ty, doporucene s kopiou co si ponechas, že obtazuju tvojho otca a ich konanie povazujes za neeticke, obtažujuce a ze hrubo zneuzivaju vek a zdravotny stav tvojho otca. V texte ich môžeš vyzvat aby sa k listu vyjadrili a relevantné dôkazy predložili do max.30 dní .
a ze ich vyzývaš v dobrej viere ze od svojho konania ustupia, inak ich osloví váš pravnik, ktorého si uz kontaktovala, aby podnikol razne opatrenia v zaujme otca. Ušetriš cca 100€.
Medzitym kym list dostanu a odpovedia, si môžeš vyhladat advokata a poradit sa s nim.
Ps. Porozpravaj sa s otcom v klude a ubezpec ho slusne poriesis, pomôžeš a ochraniš. Vyzisti od neho ako to bolo, pripadne sa porad s niekym komu doverujes a kto pozna pozadie.

cacianka
21. jan 2021

Ak môžeš, ihned niekoho pozvi k otcovi aby mu ako autorita dohovoril, ze je to zatiaľ protipravne konanie a nech nič nepodpisuje, že zmluvu vyhlási za neplatnu ...

cacianka
21. jan 2021

@cacianka pripadne pozvi otca na pár týždňov k vám alebo niekto k nemu, aby sa psychicky pozviechal

kitycat
21. jan 2021

Poziadaj ho nech to napise na teba alebo na vas s dozivotnym pravom ved a tam ti maju smolu... Za blbost sa plati... Snad je otec jedinym vlastnikom?

janinah
23. jan 2021

Konaj rýchlo.