Žienky potrebujem poradiť. Na mojhootca 67 r robí vzdialená rodina nátlak na prevod majetku. Tvrdia ze im ho jeho mama predala cca pred 40 r. Doklad na to nemajú. Chodia za ním aby im to prepísal a žiaľ keďže je to starší človek a mam podozrenie na psychické problémy im to chce prepísať. Nedá si to nijako vysvetliť ze je už premlcana doba, že si to 40 r mohli už dávno prepísať nič. Prosím poraďte mi som zúfalá.
ak si jedina dcera nech to prepise na teba .. ak mas surodencov nech vam to rozdeli a ma klud ... a vy sa uz na nich vykaslete -neni dokaz neni majetok
odporucam spojit sa s pravnikom a radsej zainvestovat tych par desiatok eur do konzultacie. Vysvetli vam moznosti, zakony, mozete sformulovat list, ktorym rodine vysvetlite ako sa veci maju a trochu im mozete pohrozit, ake to moze mat nasledky, ak budu pokracovat v natlaku. Ver ze to zabera ;) davnejsie sme riesili podobnu situaciu a ked sa poohanas zakonmi a vies ze si v prave, tak je sanca, ze to na nich zaberie.
Ak za ním chodia osobne a obťažujú ho tak by som to nahlásila aj na polícii, toto je jasný podvod. A nech otec radšej čím skorej prepíše majetok na teba / vás ak ste viacerí. A prepáč ale toto si musíte s otcom riešiť, hlavne ak má psychické problémy ako hovoríš. Môjho otca takto okašlal vlastný brat o majetky a veru nie je to nič moc.
Asi mi ostáva jedine sa obrátiť na právnika oni ho už tak do robili že im to chce podpísať aby mal pokoj.
@teta1988 chod s otcom k psychiatrovi, aby si mala doklad, ze nie je psychicky celkom ok, aj keby sa im to podarilo, nebude to platne, ak clovek v case prevodu majetku nebol psychicky v poriadku. Mozes poziadat aj obmedzenie sposobilosti na pravne ukony, ale to je na dlho. Minimalne pol roka pocitaj. A milej rodine by som pohrozila tym, ze uz to riesi tvoj pravnik.
nasťahovala by som si otca k sebe...a poobzerala sa po šikovnom právnikovi...😉
Môžeš tým príbuzným napísať list ty, doporucene s kopiou co si ponechas, že obtazuju tvojho otca a ich konanie povazujes za neeticke, obtažujuce a ze hrubo zneuzivaju vek a zdravotny stav tvojho otca. V texte ich môžeš vyzvat aby sa k listu vyjadrili a relevantné dôkazy predložili do max.30 dní .
a ze ich vyzývaš v dobrej viere ze od svojho konania ustupia, inak ich osloví váš pravnik, ktorého si uz kontaktovala, aby podnikol razne opatrenia v zaujme otca. Ušetriš cca 100€.
Medzitym kym list dostanu a odpovedia, si môžeš vyhladat advokata a poradit sa s nim.
Ps. Porozpravaj sa s otcom v klude a ubezpec ho slusne poriesis, pomôžeš a ochraniš. Vyzisti od neho ako to bolo, pripadne sa porad s niekym komu doverujes a kto pozna pozadie.
Ak môžeš, ihned niekoho pozvi k otcovi aby mu ako autorita dohovoril, ze je to zatiaľ protipravne konanie a nech nič nepodpisuje, že zmluvu vyhlási za neplatnu ...
Poziadaj ho nech to napise na teba alebo na vas s dozivotnym pravom ved a tam ti maju smolu... Za blbost sa plati... Snad je otec jedinym vlastnikom?
Konaj rýchlo.
Zapoj sa do komunikácie, žiadaj doklad o predaji spred 40 rokov. A ja osobne by som ich informovala, že pokiaľ s nátlakom okamžite neprestanú, budeš to riešiť s políciou a s právnikom. Treba trošku strachu evidentne vytvoriť.