Nastavila som zrkadlo rodine - najlepšie rozhodnutie

17. dec 2022

Ahojte, len výlev mojich pocitov.
Po niekoľkých rokoch som nastavila zrkadlo muzovej rodine. Respektíve svokre a svagrinej. Čo má trapilo boli naše sviatky. Sú to malichernosti ja viem, ale na moje narodeniny sa roky zabudalo, sms k narodeninám mi prišla veľa krat buď o niekoľko dni neskôr alebo vôbec. Resp osobná gratuláciu nečakane, keď som už ani nedufala, že prídu zrazu zvonček a boli u nás bez ohlásenia. Nenávidela som to a 5 rokov aom to “trpela” pre dobro v rodine. Veď sú to len narodky. Ja som za tie roky toto nedokázala robiť a na sviatok si spomeniem vždy, či je to kamarátka, mamina, svokra alebo hocijaká blízka osoba snažím sa nezabudnúť. Ale u nich mi to príde účelové. Medzi mojimi narodkami a ich(majú deň po dni) su skoro 3 týždne rozdiel 😅 takze ja oslavujem začiatok devembra a oni predvčerom a včera. Od mojich narodenín mi neboli osobne gratulovať len sms klasika 2dni po narodkach a teda tento rok som im obom napísala smsky až dnes, že všetko najlepšie 😀Reakcia ma priam šokovala. Od svokry správa “ahoj, ďakujem veľmi pekne za gratuláciu už som sa bala,že sa na nás hnevas, vraj si nepísala ani Monike” skoro ma vykotilo. Tak oni na mna zabudnut môžu ale ja nie 😀 už nás aj volala na kavicku, ale aj to som odmietla, te sa zastavím počas týždňa, lebo mame na program(naozaj mame) Hneď telefonát môjmu mužovi, čo sa deje preco neprídeme gratulovať jej a sestre, či nám niečo urobili 😀 zrazu aká ochota sa stretávať aj doraz na narodeniny. Je mi z toho smiešne ale aj smutne zároveň. Takze dievcata ak to tak citite, spravte take zrkadlo raz za čas aj vy, lutujem, že som to neurobila skôr. Su to malichernosti, ale mne to pride, že čím viac sa človek snazi je to horšie.

ku_uk
17. dec 2022

Poznám, dobre si urobila! Niekto povie, že si sa zachovala detinsky, vôbec nie. Presne viem, aké je to na svoj sviatok “čakať” gratulantov, nerobiť si kvôli tomu program a nakoniec sa niektoré osoby ohlásia nečakane o týždeň neskôr. Ja som si začala na svoje narodeniny robiť program podľa seba a na nikoho už necakam. Zije sa mi lepšie, dokonca aj druha strana reaguje inak. Úctivejšie a pýta sa, či sa môžu zastaviť vtedy a vtedy. Takze z mojej strany palec hore

luccija
17. dec 2022

Mám takú istú svokru a švagrinú🙂a presne to iste by spravila a volala mužovi.Uz rozoberali ci si písala, čo sa deje...dobre si spravila

evaachesa
17. dec 2022

No mala si sa ale vzápätí opýtať či sa niečo deje z ich strany ak na teba zabúdajú už 5 rokov vkuse. 🤷

surama
17. dec 2022

Asi som to s tym zrkadlom nepochopila. A ty si im povedala, ze oni ti negratulovali vobec? Nejak mi tam chyba, ze teda ako sa postavili k tvojim narodkam.

evaachesa
17. dec 2022

@surama tiež si myslím že im to v súvislosti s ňou vôbec nedocvaklo. 😏

cyberk
17. dec 2022

Super si spravila :D tu je stastie ze mas skor narodky tak vies ako sa zachovat k ich😅 tak snad o rok si spomenu 🤣

tykat
17. dec 2022

Ja by som to "nastavenie zrkadla" asi dokoncila tym ze na otazku "Co sa deje? Ci sa hnevas? Neprides gratulovat?" Odpovedala ze nic sa nedeje, a ze som mala dojem za tych 5 rokov ze oni tie gratulacie az tak neprezivaju kedze ti tiez gratulovali neskor (ze teda dufas ze sa 5 rokov na teba nehnevaju 😁) A tak sa na to ani ty uz neupinas a posles SMSku ked ti to napadne a stretnete sa potom ked "pojdete okolo".
A mna by zaujimalo co na to muz?

martul
17. dec 2022

Podľa mňa si to ,, zrkadlo " nedokončila. Mala si pokračovať, že sory, zabudla som, ale veď zabúdate aj vy, tak je to v pohode, fifty - fifty.

autor
17. dec 2022

@surama tak nie každý chape, je to v pohode. Ja sa citim lepšie a to je ore mna dôležité. Nemusím zo seba robiť učiteľa života, aby som im vyhadzovala moje narodeniny a vysvetľovala, čo sa patrí a čo nie. Kto chce pochopiť pochopí, kto nechce nepochopí. Len už nebudem svoj život podriaďovať iným. Ja take veci cez smsky neriešim, možno sa nezastavim ani cez týždeň u nich a uvidíme sa až na Vianoce…proste narodeniny nechám plávať vo vzduchu... Keby sa ešte raz opýtali, tak im poviem osobne, že aj ja som mala narodky a neprišli k nám na kavucku

dzulli1980
17. dec 2022

Osobne si myslím, že im tá súvislosť (že ako vy mne, tak ja vám) nedošla, takže to zrkadlo si im nenastavila a naďalej to bude tak ako doteraz, možno ešte "horšie" ... nič v zlom, no riešiť takéto "problémy" mi príde strašne detinské.

autor
17. dec 2022

@dzulli1980 Ako myslis si, že budúci rok poztekam s kyticami gratulovať? Zabudni. Už to bude len takto. Alo oni mne, aj ja im

autor
17. dec 2022

@dzulli1980 a fakt mi je to jedno, či to pochopili alebo nie. Doma mna pochopili lebo keby nepochopili nápisu ďakujem a nezaujímajú sa preco som meškala s gratuláciou, pre mna to ucel splnilo, takze ja som spoko

autor
17. dec 2022

@martul akože popravde od ľudí, čo sa takto chovajú a zabúdajú 5 rokov možno ani nečakaná pochopenie, uvidíme budúci rok. Ale už to budem tak robiť zrkadlovo ako oni a hotovo.

eeffka
17. dec 2022

Ja som to nepochopila uprimne. Ty na svoje meniny sedis doma a cakas gratulantov?

diewcatqoo
17. dec 2022

Ja si neviem pomoct.. ludia, ktori riesia, ci im niekto gratuloval/negratuloval k sviatku, su podla mna divni.
Mne je to srdecne jedno, ci mi niekto gratuluje alebo nie a ja sa tak isto nejdem potrhat niekomu gratulovat. Mam v hlave uplne ine starosti ako riesit to, kedy ma kto sviatok a ci sa na mna niekto hneva, ak mi nezablahozela. A vobec nikdy mi ani nenapadlo, ze by niekto mohol robit dramu z toho, ze mu nezablahozelam 😳

maranta_leuconeura
17. dec 2022

Zrkadlo by si im nastavila, keby si im povedala, co oni robia tebe a ze ti to nevyhovuje. Takto si len klesla na ich uroven.

surama
17. dec 2022

Autorka: Ja ta chapem, tiez ma taketo veci mrzia. Ale nie som si ista, ci ty si spravne pochopila situaciu...ony sa nespamatali, ze aha, ved ani my sme jej negratulovali, ale proste tvoje narodeniny ostali odignorovane a ty im zas napisala. Cize nic sa nevyriesilo. Ony su zas spokojne, ze ty si im gratulovala. To nie je nastavenie zrkadla. Nastavenie zrkadla by bolo vtedy, keby sa ta opytali, preco si im negratulovala a ty by si povedala, ze ani tebe nikto negratuloval. Nic sa nezmenilo, ziadne nastavenie zrkadla sa nekonalo.

mimka2019
17. dec 2022

@maranta_leuconeura
@surama

👏👏👏👏👏

Presné a výstižné!!!

ku_uk
17. dec 2022

@surama zrejme ty si nepochopila. Gratulovali jej 🙄

ku_uk
17. dec 2022

@surama inak mna udivuje to vase chovanie. Každý vníma nastavenie zrkadla inak. Či ty máš nejaký patent na nastavenie zrkadla? Ja som sa zachovala presne tak ako autorka a padlo to na úrodnú pôdu, to či ro rodina pochopila alebo nepochopila nemusíš riešiť. Dôležité je to, ako sa teraz cíti ona a nie ty

katarinka89
17. dec 2022

@dzulli1980 prepáč ale pre ňu je to dôležité. Možno pre teba detinské ale ak budeš v tej istej situácii ako autorka- neviem či to budeš brat že v pohode,

fiffinkaa
17. dec 2022

👏👏👏aj u nás je to tak, ešte horšie, moje sviatky totálne ignorujú no už aj ja ich.😄

lija22
17. dec 2022

ok ked uz sme pri tych zrkadlach. Co ak ti ony oneskorenymi blahozelaniami nastavuju 5 rokov zrkadlo kvoli niecomu?

lubinkap
17. dec 2022

tak vies ze o rok ked ti napisu o 2 dni neskor, napis rovnaku spravu.....ze si sa zlakla ze sa nieco stalo ze sa hnevaju 🙂 ked zrkadlo tak poriadne, a hlavu hore, toto je bezne :D

danica2711
17. dec 2022

zjavne sa bohvieako nemilujete, tak čo to vôbec riešiš?

dzulli1980
17. dec 2022

@katarinka89 Ja som v rovnakej resp. ešte "horšej" situácii, z mužovej rodiny mi nikto nikdy k sviatku negratuloval ... a ja vôbec necítim potrebu to riešiť, zaoberať sa tým ... nečakám doma, kto mi príde resp. nepríde zagratulovať, kto mi zagratuluje v ten deň, kto po týždni ... mám iné priority v živote.

0silvia0
18. dec 2022

A ja som si doteraz myslela, ze znamenie strelec je v tychto zalezitostiach nad vecou.
Ja budem za cudnu, ja neznasam gratulovanie, cize som bola vzdy stastna, ked na mna niekto zabudne😀

h2
18. dec 2022

Mne je divné, ako to u niektorých prebieha. Lebo teda ja osobne, keď mám narodeniny, tak ja pozývam rodinu na oslavu. Väčšinou je to tak, že ak mám cez týždeň narodeniny, tak potom najbližší víkend je oslava. Na narodeniny mi zavolajú/napíšu a ja ich pri tej príležitosti pozvem na sobotu, či nedeľu, dohodneme sa podľa toho, komu ako vyhovuje. Jedine, že by medzi narodeninami a oslavou bolo málo času, tak volám ja skôr, aby som ich pozvala. Nikdy by som nešla k niekomu gratulovať len tak, bez pozvania, len preto, že práve vtedy má narodeniny a mňa nezaujíma, či má iný program, alebo nie. Takéto veci sa jednoznačne patrí dohodnúť dopredu. A iniciatíva by mala prísť od oslávenca.

gabrielamodrykonik
19. dec 2022

Necudujem sa, ze ta to mrzi a hneva. Zrejme chcu usetrit v decembri na narodeninovom darceku, tak ti ho daju rovno pod stromcek na Vianoce 😂. Bud su lakome, alebo nemaju dostatok financii, alebo len chcu na seba za kazdu cenu strhavat pozornost a neznesu konkurentku narodenu v ten isty mesiac 😂. No kazdopadne je to trapne. Ja by som im odteraz tiez posielala na narodeniny zasadne LEN smsky, kludne ten den, ale az pred vecerom a bez osobnych navstev a darov. Nech nic necakaju. A navstivila by som ich az na Vianoce, ved vydavkov pred Vianocami je aj tak dost 😉😂. A tvarila by som sa, ze sa nic nedeje a este by som sa urobila hlupa a uzivala si tie ich ksichty, ak by do teba nieco mali. Iba by som sa ich potom hlupo spytala, ze ci sa nieco stalo, ked su na teba nahnevane, ze ty nevies preco 😂. A ked by ti povedali, ze preco, tak by som im povedala, ze ty si si ale myslela, ze to je normalne, ze vsak ani oni tebe a dosat si, ze co... 😂.

kassandra25
19. dec 2022

No, len píšeš, že po rokoch...., preto zostala tá taká vykotená teraz. To ešte veľmi veľa sebazaprenia ťa toto bude stáť, lebo ty si iný človek.