Dobrý večer
Chcem sa opýtať mám 23 som s mojim manželom už 8r zobratý sme 1,5r mame 7m synčeka ktorý nám robí neskutočnú radosť. ..po svadbe som hneď otehotnela veľmi sme sa tešili aj všetko dobre dopadlo som veľmi šťastná.. ale môj manžel sa mi priznal že ma úver v banke prišla som na to sama lebo mu prišla SMS o nezaplatení (ináč by sa mi asi nepriznal :/ ) nejak sme si to vydiskutovali potom mi ale zas povedal že má jeden úver v inej banke .. to už bol iný strop za celé tie roky som si to vôbec nevšimla vždy mal veľa peňazí aj drahšie autá ale robil v zahraničí vedela som že zarába dobre vždy som mala všetko čo som chcela ale odstupom času si vôbec nevieme k sebe nájsť cestu stále sa len hádame ☹ neviem čo ďalej všetko som mu prepacila splácame to spolu všetky peniaze mám ja pracuje už doma nechodí prec takze aj s malým mi veľmi pomáha ináč je to súprovy otec aj chlap ale neviem či ho ešte milujem po žiadnej stránke si nerozumieme každý deň sa pohadame bývame s mojimi rodičmi možno aj to je problém ja nwm ako ďalej ďakujem za každý koment aj hejt 🤷♀️
Tak po prve ja si myslim ze vo vztahu by jeden o druhom maly vediet vsetko a najma co sa tyka dlhou ..teraz tak rozmyslam ak mal manzel stale drahe auta a peniaze preco byvate u rodicou? Ved v dnesnej dobe chcu byt aj ti stary na klude a sami ... a je to pravda ze aj rodicia viac krat prileju tam kde netreba a hadka sa zacne .... ja na vasom mieste by som sa nehadala otocit sa a prejst do inej miestnosti zamknut sa a potom by som bola zvedava z lym by sa manzel hadal
@lenkamatus1989 mal vždy peniaze teraz má len to čo zarobí v podstate mame spoločný účet na ktorý dávam ja peniaze ktoré mi on dá a posielam na ten účet kde je dlh jeden sme splatili vysvetlil mi že vždy som mala všetko že mi chcel vždy dobre čo som chcela som mala nemôžem povedať ale keby že viem že nemá peniaze že má úver tak nechcem nič :( ja som fakt myslela že má veľa a pritom nemá nič nejde o to zarobí do roboty chodí stará sa o rodinu ale nemôžem mu veriť mám pocit ako keby mi stále klamal ja nwm fakt
@gabrielapatrik my sme spolu od roku 2012 a úver si zobral rok po tom na auto zevraj a do teraz to spláca lebo že si zobral iný úver aby prefinancoval ten jeden ale peniaze sme “minuli” teraz už to beriem úplne ináč prizeram každý peniaze nevravím mame všetko fakt všetko ale viem kedy čo mam kúpiť ale ide o to že kedy mi to chcel povedať nikdy ? Pred svadbou mi to zatajil :/ neviem fakt
@kvetinka1982 úplne Ta chápem. Ú nás jed to troska horšie, aspoň ja to tak vnímam. Do robili sme dom a potrebujeme ešte veeeeela peňazí a nevládzem ťahať všetko sama sporiť platiť, minula som 4000 úsporu poslednú co som mala na jednu izbu a to na strava šeky nafta strava strava šeky. A on minie viac za chvíľku a kde neviem. Mam to neustále v hlave, že deti nemajú skrz neho neviem sa s tým zmieriť.
@gabrielapatrik veľmi zle je to aj na vašej strane ja už aspoň od neho dostávam celu výplatu všetko platím ja dlh paušál poistky živnosť všetko a to ešte chcem ísť na byt a z jari začať stavať dom nwm ako to zvládneme či to vlastne niekedy bude 🤷♀️
@kvetinka1982 ono to tak byva ked raz manzel klame tak tazko je dvoverovat ale skuste to a tie hadky skuste ukludnovat pravee vy u muzov je to tazsie
@gabrielapatrik je hazarder ak sa mozem spytat? U nas naopak manzel peniaze vyberie kedze ja sa nepohnem pre dceru z domu a este aj blocek aj peniazky do centa donesie a nie preto aby som bola prisna este mu poviem preco si nic nekupil a on skor mne kupi cokoladu ktoru ja fakt na pevne nervy potrebujem
@lenkamatus1989 nechcem byt zvedavá ale prečo sa nepohnete z domu pre dcérku ?
@kvetinka1982 ano to len ked z manzelom ideme aj to na aute niekde na nakupy a deticky z nami idu v lete je to lepsie lebo je dcerka skoro cely den v zahrade a vo svojej izbe v zime je mrzuta mi z manzelom nemame cas na hadky sa da povedat som taka dobita za ten cely den z detmi ze niekedy na gauci zaspim a ma manzel tak aj necha
@lenkamatus1989 niekedy je to fakt ťažké
@kvetinka1982
@kvetinka1982 to ano je ale vsetko sa da mam skveleho manzela ktory sa o nas stara pracuje nemame pozicky zijeme z toho co zarobi a ja mam opateovatelsky prispecom plus rodicak ssme skromy spokojny a hlavnee je ze sa.lubime aj to slovko lubim ta od manzela ma.vie vazne nakopnut a ist dalej ale to najhlavnejsie ked ma dcerka pobozka a opitam sa ci ma lubi a kyvne hlavou ze ano a zase mi da pusu aby to potvrdila kedze nerozprava je to nase slniecko
Mas 23 a ste 8 rokov manzelia? To uz v 15 sa povoluju sobase ?? Kazdopadne,mozno naozaj chodi hrat hazard a zadlzuje sa a boji sa ro povedat.Skus sa s nim este porozpravat.Nech je uprminy a povie aky je problem.Je zivitel.rodiny.
@kvetinka1982 vždy mal veľa peňazí a vždy si mala všetko preto, lebo si vzal pôžičky. Tie peniaze ste minuli spolu a splácate ich tiež spolu. Treba zaťať zuby, utiahnuť opasky, čo najrýchlejšie peniaze splatiť, a potom sa osamostatniť od rodičov. Buď rada, že vam vychádza aj splácať pôžičku, aj paušál, poistky a všetko. Keď maly podrastie, môžeš ist tiež do prace a bude finančne lepšie. Alebo si si predstavovala, že si si vzala bohatého a budeš mat “všetko” bez roboty?
Hádky sú na začiatku spolužitia bežne, aj my sme sa zvykli hádať kvôli hlúpostiam.
@lauritkatesty čítanie a porozumením. Autorka píše, že sú 8 rokov spolu (teda chodia) a 1,5 roka sú manželia.
Ahoj, pre čo sa hádate? Kvôli peniazom, kvôli blbostiam, alebo kvôli čomu? Áno môžeš si povedať odpustila som, ale asi to tak úplne nebude ak hádky narastajú od času kedy si zistila že ti niečo zatajil. Môže sa snažiť sebe viac, ale stratila si v neho dôveru a tá sa ťažko získava späť. Treba si uvedomiť, že každý z nás chybuje. Ste ešte mladí a škoda zahodiť spoločnú minulosť aj budúcnosť. Chápem ťa, prečo si prestala dôverovať, ale chápem aj jeho prečo zatajil. Blbé je to, že banky dovolia vziať si pôžičku aj bez vedomia manžela. Keby také možnosti neboli, neboli by ani hádky za to, že manžel či manželka o pôžičke nevedel/a. Jasné že na základe okolností ktoré sa udiali, tvoje city trošku dostali trhlinu. Preto by som ale vzťah nezahadzovala, treba pracovať na obnovení dôvery, treba sa pozrieť na roky dozadu a ak iné vážne problémy nemáte a on nemá iné horšie chyby treba skúsiť znovu pracovať na tých citoch. Viem, že sa to ľahšie povie ako urobí, ale tu záleží len na tebe a na ňom, ale hlavne na tebe.
@lauritkatesty treba lepšie citát 1,5r sme manželia a hazard myslím že nie nemá kedy a nemá ani za či keďže všetky peniaze idu mne 🤷♀️
@hettinka nie nie to nie ale ide o to
Že on aj dosť zarábal stále mi nejde do hlavy žeby sme toľko peňazí minuli ? Pracovať určite chcem pracujem od 17 brigádne potom normálne prace sa nebojím splácame spolu a máte pravdu aj sme to spolu minuli ale mohol mi to povedať :(
@martina1201 toto je krásne napísané normálne má to rozplakalo máte úplnú ale úplnú pravdu ❤️
@kvetinka1982 ak si zobral uver este pred svadbou, navrhla by som mu rozdelenenie bsm, pokial nesplati svoje dlzoby. Mozno ti to nepovedal preto, ze sa hanbil. Pokial netriete biedu a inak sa stara a nove uvery nebral, nebrala by som to tak, ze mu nemozes verit. A teda ja som s partnerom 10 rokov, cakame druhe dieta, ale tiez si nevesiame uplne vsetko vzajomne o sebe na nos. Myslim, ze to osamostatnenie od rodicov by Vam tiez neprospelo. Clovek ked nevie detajly, tak sa tazko hodnoti, ale ja sa vzdy staviak k veciam, ze nic v zivote nie je ciernobiele. V kazdom partnerstve sa vyskytnu nejake problemy. Ja ked som riesila perspektivi vztahu v nejakej situacii, tak som si vzdy polozila otazku, ci to negativum, ktore v danom case riesim prevysuje tie pozitiva, kvoli ktorym som si ho ako partnera vybrala .
@kvetinka1982 viem, ze to bude pre teba tazke ale skus najst k nemu cestu. este ste fakt mlady, mate spolocne dietatko, ktore si nezasluzi, aby ste sa rozisli a nemalo kompletnu rodinu. este mozno najdete k sebe cestu, len sa treba viac rozpravat a hlavne otvorene o vztahu!
@kvetinka1982 možno sa bál, že ho potom necháš. Alebo sa s tým chcel vysporiadať sám a nechcel za tehotnú/kojacu zaťažovať.
Dôležité je držať spolu, máte dieťa.
Ak sa vyvážal má drahom aute a kupoval, či si chcela, žil v zahraničí, tak ver tomu, že minul veľa.
tak hej ako isto sa bal, ale proste aj tak neviem, ci cakal ze to proste poslaca a ona sa nic nedozvie. no ako neviem. mozno by som aj odpustila ale trvalo by mi to hrozne dlho
Úprimne,ste mladí. On tie pôžičky zobral veľmi mladý a neskúsený,urobil chybu keď bol skoro ako decko,chodil do zahraničia a dobre zarábal,no proste to neustihli. Ak od vtedy dozrel a zmenil názor i správanie,tak sa poučte a choďte dalej. Keď ste spolu ešte len chodili vôbec ti nemusel hovoriť o tej pôžičke,no pred svadbou ti to mal povedať. Aj teraz sa hádate len preto že si na neho za to nasratá a irituje tá každý jeho čin. Keby nemal pôžičku,by ste si ďalej hrkutali. Dokým si o Tom nevedela si ho milovala nadovšetko. Skús. Si to ešte raz prebrať v hlave či si ho prestala naozaj milovať. Čo keď sa naozaj zmenil a ty zahodila muža ktorého naozaj ľúbiš? Je tvojím mužom a otcom tvojho dieťaťa,zničí toto jedna chýba. Porozmýšľaj o Tom. Ak je to iba chyba tak by bola škoda všetko zničiť a ver mi nebolo by to ľahké... Za chvíľu to splatíte a môžte začať od znova. Bože veď ste iba na začiatku života. Kolky si berú pôžičky na vlastné bývanie aj v 40
@kvetinka1982 ano pardon 🙂 mobil mi to rano skresloval, chybala mi tam čiarka cize to bolo nejak takto "s mojim manželom už 8r zobratý sme ...
to 1,5 za tym som myslela, ze je to dieta. uz chapem.
podľa mňa problém je len to, že máš v sebe zlosť, možno by bolo dobré ešte raz si nad to sadnúť, pozhovárať sa o tom, kde nastal problém, čo ďalej a ako popracovať na dôvere, aby si nemala problém mu veriť do budúcna 🙂
@kvetinka1982 ahoj musí to prehrmiet môj muž to iste zrazu sa mám stratilo z účtu 10 000. Ešte som tam naschvál šetrila že budeme mať no hovno!!! Čo už zvládli sme to trvalo to dlho bolo to onervi ale už je klud, čo už narobis? Tvoj muž sa snaží bodaj by sa môj tak snažil ... Daj tomu ešte šancu si mladá ako ja 💓
@kvetinka1982 ahoj, asi je to len také blbé obdobie. Prežila som aj obdobie aj úver, ktorý si manžel vzal a nemal potrebu to so mnou prediskutovať, skôr sa urazil čo riešim a za 24 dní peniaze nemal... Nehovorím o malej sume. Ide o to, že to mám stále v sebe nikdy som to nerozoberala pre dobro a kľud v rodine, ale mám to pred očami 15 hodín denne. Pri každej príležitosti, voľnej chvíle, stále to mám v hlave. K tejto veci finančnej sa Ti neviem vyjadriť, či tie úvery vzal. Pred tým alebo poza ytvoj chrbát, ak si ich spláca a neovplyvní Vás to rsp máte "všetko" a on spláca neviem ako sa k tomu postavís. Ale veľa spraví aj to, že ste spolu od mladulinka Tvojho a verím, že obdobie hadania opäť prestane.