Nasadila mi chrobáka do hlavy

11. mar 2023

Pekný deň žienky 🙂
Z časti moja chyba, že sa nechám ovplyvniť, no kamarátke sa podarilo nasadiť chrobáka do hlavy.
Aj ja aj ona máme vzťah, ktorý trvá približne rovnaký čas. Pár mesiacov / polrok cca.
S priateľom nebývame spolu a stretávame sa väčšinou štýlom piatok - sobota - nedeľa, vtedy prespávame u seba. Samozrejme vždy inak, no väčšinou 3 +- dni v týždni.
Tým, že ja pracujem a on študuje, vyhovuje nám to.
Skúšali sme byť spolu viac, napríklad i keď sa učí. Avšak nie je to také efektívne, nevie sa až tak sústrediť. Tak som povedala, že veď nech sa kľudne učí a stretneme sa inokedy. Ja mám tiež prácu, často prídem unavená domov, spravím čo treba a teším sa na spánok. Tiež má svoju rodinu, ja tú svoju, kamarátov. Stretávame sa s nimi spoločne ale i zvlášť.
Teraz kamarátka bude mať oslavu, priateľ príde zagratulovať somnou a po hodinke odíde keďže musí skoro vstávať a má toho veľa. Povedal, nech kľudne ostanem a zabavím sa i miesto neho.
Rozprávala som sa tak celkovo s kamarátkou a dosť ma zarazila jej otázka,.. Vraj načo sme vo vzťahu keď sa nemilujeme. Spýtala som sa jej odkiaľ zobrala, že sa nemilujeme,..vraj to vidí. Ak sa dvaja ľúbia, chcú byť spolu vždy, každý deň. I keď sú s rodinou, s kamarátmi, i keď sa učia,. Oni sú 24/7 spolu to je fakt. No nemám pocit, že my by sme sa milovali menej. Aký máte na toto názor?

gabriela2952
11. mar 2023

Ze tvoja kamarátka sa nevie odtrhnút od priateľa, taky mam z nej pocit. To ze je niekto vo vzťahu neznamená ze spolu musia byť 24/7. Podľa mňa je fajn, že spolu trávite čas takto. Skôr by som sa čudovala keby ste boli spolu nonstop. Takže jej daj proti otázku či sa nevie bez svojho partnera vytoto 😁

petamich
11. mar 2023

boze ani s manzelom nehcem byt kazdy den ale musim 😂 a nemam pocit, ze by sme sa nelubili

za mna ako kazdemu vyhovuje, ja som vzdy potrebovala svoj priestor a mat aj svoje zaujmy, priatelov a aktivity, podla mna je chore sa upnut na jednu osobu a byt s nou 24/7, kamaratka nech si keca do svojho vztahu idealne

luccija
11. mar 2023

A evidentne sa jej to podarilo🙂
Vam to vyhovuje takto bodka...ona nemá priateľa, ktorý sa učí čo mu máš stránky otáčať?,

judit47
11. mar 2023

Su rozne typy ludi..

Su ludia,ktori su spokojni sami so sebou,maju svoje konicky zaluby a vedia sa zabavit aj sami.

A potom su ludia,ktori potrebuju byt na niekom zavisli-partner,dieta apod.Podriaduju svoju existenciu potrebam a pritomnosti druheho lebo sami o sebe si pridu zbytocny. Normalny stav aj ked je najvacsia zalaskovanost potrebujes aj cas pre seba.

miiichaelaaa
11. mar 2023

Nemala by si dávať na kamoškine reči. To že nie si vkuse na neho nalepená, ešte neznamená, že nemáte plnohodnotnejší vzťah, než napríklad oni dvaja.

bylinka25
11. mar 2023

Jej vzťah ako pôsobí na teba?

joesvk
11. mar 2023

Každý má inú potrebu.Niekto má rád svoj priestor, niekto ani nevie byť sám. Ak vám to obom takto vyhovuje, potom je to rovnako v poriadku, ako keď niekomu vyhovuje byť spolu 24/7.
Vypusť toho chrobáka z hlavy.
"Stupeň lásky"sa nedá hodnotiť po pár mesiacoch.Ak sa už človek odváži to hodnotiť.
Kamoška reagovala nevhodne.

kamatopo
11. mar 2023

A čo by bolo podľa kamarátky vhodné? On prestane študovať ty robiť ,budete stále spolu a ona vás bude živiť😂. Kamarátka by sa mala starať o svoj vzťah a ty by si ju nemala počúvať.

soldi
11. mar 2023

Ked som bola mlada, tak som tiez mala pocit ze sa patri s partnerom travit vsetok volny cas.
Teraz som uz starsia (37) a uzivam si chvile samoty a kludu. S priatelom nebyvam, mam relativne malo casu, kedy som bez deti a aj tak cast toho volneho casu travim sportom ci s kamosmi.

Co poznam a poznala som pary, ktore na zaciatku nevedeli byt bez seba a v tomto trende neustale pokracovali, tak skor ci neskor sa tie vztahy rozpadli, lebo jednemu zacala chybat sloboda a vlastna vola a ten druhy mu to nechcel dopriat.

Za mna sa chovate vyspelo a rozumne

komplikovana
11. mar 2023

kazdy par si vo svojom vztahu nastavi take pravidla, ake im vyhovuju. Nepotrebuju kopirovat zvysok sveta. Takze iba tolko k tomu.

pbra40
11. mar 2023

Skor je mi sympaticke vasw fungovanie s priatelom, ako to ich fungovanie

moonlight1210
11. mar 2023

Pozri, vas vztah je o tom, ze sa viete respektovat, dopriat si, brat na seba ohlad, mat svoj zivot a zaroven sa na seba tesit a vychutnavat si spolocne chvile.
To je to, co ho zivi, udrzuje a robi vas stastnymi.

Keby ste boli podla vzoru kamosky 24/7 nalepeni na sebe, tak uz sa vas vztah vycerpa z energie, nemate si co viac odovzdat a rozpadne sa.
U vas by to nefungovalo.

Naopak kamoska by za vasho stavu (ze viete byt i bez seba) najskor prepadla tazkym pochybnostiam o zmysle jej vztahu, o tom ci ju priatel vobec miluje, a ci nema inu.
Na nu by zas vas model nefungoval.

Takze oba pary mate to, co vam funguje. A ak ste stastni, tak to nemente. Nepotrebujete to.
Chrobaka pusti spat do prirody na slobodu. 🙂

aeruginosa
11. mar 2023

Byt vo vztahu na sebe nonstop nalepeni a nevediet bez seba fungovat je z dlhodobeho hladiska toxicke, minimalne pre jednu stranu.
Ja na vasom fungovani nevidim nic zle, vy ste spokojni tiez, tak neries reci kamaratky, ktora ocividne nechape, ze ludia vedia fungovat aj inak nez ako si to ona predstavuje.🙂

zorkahorka
11. mar 2023

Nie kazdy potrebuje byt so svojiu polovickou kazdu chvilu, kazdy den 🙈 to, ze ona to tak musi mat, neznamena, ze to musua robit vsetci! A uz vobec to vo vasom pripade neznamena,ze sa neľúbite 🙈

beata_k
11. mar 2023

A ked dostuduje, tak budete spolu byvat?

alison11
11. mar 2023

Presne ako Píše vyššie @soldi Na začiatku to tak býva najmä u mladých my s manželom ako 17 a 21roční sme chceli byť stále spolu tak ma od zástavky odprevádzal pred dom po škole a stretávali sa len v piatok a v nedeľu keďže v sobotu som mala povinnosti voči rodičom a cez týždeň som sa učila.A keď sme sa vzali sme už pracovali takže len tie chvíle sme boli spolu po práci.A ako prišli deti tak všetok voľný čas kým nespia zaberú oni.A tak sa nevieme dočkať kedy zaspia aby sme mali pár min pred spaním pre seba.Aj muž má svoj čas a ja mám počas školského roka pre seba čas keď sú v škole a muž v práci doobedie keď mám každý druhý týždeň poobedné 🙂.Lipnúť na niekom 24/7 je choré a zrejme tvoja kamoška je nevyrovnaná a neverí si preto si chce chlapa držať pri sebe lenže tým sa jej partner môže dusiť a nemať priestor pre seba časom ten vzťah stroskotá.Práveže ty máš vyrovnaný vzťah a zdraví 🙂

ahyt
11. mar 2023

A ja po 43 letech nanzelstvi jsem nejstastnejsi,kdyz neni manzel doma bebobje alespon v jine mistnosti😅.Zname se celkem 53 let,od nasich 15 let .Mame se radi ,ale samota ani jemu nevadi,naopak.Ale v zacatku vztahu je to jiny a stejne si myslim,ze 2 zamilovani bemusi byt stale spolu My taky nebyli,zacali jsme spolu bydlet az po 6 letech chozeni,po roce od svatby.Byl hned po svatbe rok na vojne jako absolvent mediciny.

petedea
12. mar 2023

Len aby za tym jeho ucenim nebola nejaka dalsia, len na zasuvanie.

cacianka
12. mar 2023

@petedea trápny koment 🤦👎