Aspoň z prečítaného na webe mám pocit, že moja svokra trpí nejakou psychickou poruchou.Ak by som ju mala opísať všade jej je veľa, hlučná, rozhoduje za ľudí, všade vytvára konflikty chce byť stredobod pozornosti, svoje deti dvoch synov 47, 37 r. ten je slobodný a býva vedla nich každý deň mu mamička spraví program je slobodný raz obchod, niečo pomôcť, zaviesť... jej muž je úplny podpapuciar to je človek dobrý len, aby peniaze priniesol.A k veci syn mal narodeniny ja sa so svokrou nestretávam už zopár rokov.Muz ich pozval na obed do reštaurácie.Svokra vždy zarypovala do každého a mala potrebu byť nasilu vtipná, ale tento krát už neviem či som na ňu tak alergická, alebo som vztahovacna a preto prosím o váš názor.Syn má 18 r a povedala mu, že už, aby brigádoval, aby mal peniaze a pozval ju aj s Tominkom/ slobodným synom na luxusnú dovolenku a smiali sa na tom.Vraj už prišiel čas a teraz sa budú vsetci starať o babicku.Nasmu synovi nikdy okrem narodenín, Vianoc nedala jednu čokoládu, hračku, nezobrala ho nikam a byvame 10 min od seba.Syn si objednal jedlo a švagor povedal, že to uz dlho nejedol a či môže ochutnať zo synovho taniera.Syn mu povedal nech si zoberie druhu vidličku a babka spustila, že veď sú rodina😭čo je fajnový.Syn prišiel domov všetko mi povedal, že babka sa bavila na jeho účet, ze švagor mu zral s prepáčením z taniera, že babka mu povedala, že už má ísť ku kaderníkovi a mne je smutno z toho, že
Podľa mňa mate všetci svoju pravdu. Na tvojom mieste by som povedala synovi, že chápem, že sa cítil trápne a mrzí ma, že otec ho nezastal. A že je super, ze stanovil hranicu - môže ochutnať jedlo s vlastnou vidličkou, a nabudúce keď nechce, aby mu jedli z taniera, tak nech kľudne povie. Nech si prečíta niečo o asertivnom správaní a nabudúce keď sa stretne s babkou a strýko, aspoň bude mať príležitosť nacvicovat asertivitu.
Svokru už nikto nezmení, ani ty, ani tvoj manžel. A od manžela tiež nemôžeš chcieť, aby matku nenávidel. Ty si slovné útočila na jeho mamu(čakala, že jeho matka bude zase perliť) , tak on zaútočil ako odpoveď na vás (rozmaznaní, vztahovacní).
A svokra nemusí mať nutné narcisticku poruchu osobnosti, môže mať iba výrazne narcisticke črty (v podstate ale je to jedno), celkom ten popis na ňu sedí.
Skor by ma mrzelo ze otec (Tvoj muz) sa nezastal svojho syna a neskorigoval tam brata s mamou, to je jedno, ci aspon trochu, ci nejak vtipne... Aj ked OK zas nic take hrozne sa nedialo, len je nanic ze pre syna to asi hrozne a nenasiel nejaku podporu. Svokra Ti moze byt ukradnuta ked sa i tak nestretavate. Ale z muza by mi bolo smutno - a najma ak dospievajuci chlapec v nom ma vidiet vzor a nie slabocha. Ale ako hovoris, prenho je take fungovanie rodiny asi normalne.
Konieckoncov...tie vztahy su dlhodobo zle, takze asi by Ta priebeh oslavy nemal prekvapit - necakala si asi srdecne rodinne stretnutie...?
nie tvoja svokra je narcisticka tvoj muž je neschopný čo si si vybrala to máš.A komentár na tvojho švagra to radšej ho nejdem komentovať.
tvoj syn ma 18. ech povie otcovi ze sa uz nebude stretavat s jeho rodinou, a ty v tom syna podrz
Neboj, narcisi zostavaju aj tak sami, vsetci od nich bocia. Cize zostanu potrestani za svoje debilne spravanie. Je fajn, ze syn to vidi a urobi si aj sam nazor. Nechaj to tak, trapna babka onedlho nebude mat komu robit teatro.
Tvoj 18-nast rocny syn si nechal skakat od babky po hlave, strykovi nic nepovie na vidlicku ( ze si to fakt nezela), ale nazve svojho otca slabochom? Dobre tomu rozumiem?
Tvoj muž je úplný pablb, a ty asi nebudeš na tom o nič lepšie, keď si dovolila, aby on, ako zjavne nesvojprávny voči materi, zatiahol syna na obed s touto sebrankou...
tvoj syn je nesvojprávny? Alebo nemý? Je dosť starý na to,aby ho musel otec obraňovať.
@beata_k @zuzitko74 jej syn má čerstvých 18 a doteraz bol podriadené decko. keď si dieťa povie svoje tak ho máte za nevychovaného alebo rozmaznaného lebo mamka mu všetko dovolí - a potom zrazu v 18 už má byť plný sebavedomia a asertivity. zvlášť keď vám nevadí že otec sebavedomý a asertívny voči matke a bratovy nie je… vy kde žijete … chlapec sa presne pri takýchto situáciách naučí reagovať …
urobí mu to ešte raz, 2x a syn sa s ňou prestane stýkať… a ty stoj za ním že je normálne nenechať si skákať po hlave…
…Zjavne podedil syn neschopnost sa branit po otcovi. Cize otec ziadna vyhra ale tiez syn nie je maly aby povedal,ze mu zrat z taniera nikto nebude aj ked je rodina…
Velmi dobre poznam take situacie a bolo ich vela. A ako sa ma zastal vtedy snubenec a uz manzel ? NIKDY NIJAKO. Lebo je dokakany, kdeze by mamicke niekedy nieco vycital to by si radsej jazyk odrezal. Aj ked sa s nim o tom uz hadam...skloni hlavu ako psik, strati rec, ako poslusny synacik ktoreho za hociaku hlupost posielala ako dieta do kuta. Ja mojim rodicom alebo surodencom vzdy rovno poviem co si myslim a co sa mi nepaci. Nebavia sa potom so mnou aj pol roka ale tak nenecham si skakat po hlave.
Podla mna take pripady su vysledkom cudesnej vychovy, kto vie ako ich matka trestala ked bol dieta...
Viem ze sa to nikdy nezmeni vzdy budem ja ta divna co mi vsetko vadi 🙂
@viera je to este dieta, cakal na postoj otca
@beata_k ale ved je to este len dieta a ma isty respekt. Mal tam otca, mal sa ho zastat a zasiahnut do primitivneho spravania jeho rodiny. Ja by som odisla od stola, toto by som nezniesla
@jankadanka654321 No len postoj otca vidi “kazdy” den😀…
@viera ale take situacie kde je aj rodina nema kazdy den, je to otcova rodina otec mal zasiahnut
syn sa zachoval super necitaj tieto divne rady , ty ho len v tom podpor a ano u svokry zo moze byt diagnoza ale aj iba povaha a povahove crty
Mne je luto tvojho syna ze ma otca dokakaneho slabocha. Sorry
Syn sa zachoval dobre
@jankadanka654321 cudesna si ty, presne nacistická povaha
@biba_18
@jankadanka654321 Ale o otcovi sa vyjadrovat, ze je slaboch! tak na to uz dieta nie je? Ja si ani v tom najdivokejsom sne neviem predstavit aby som sa takto vyjadrila o otcovi pred matkou. Matka tiez zjavne nie je svata ked toto si pred nou moze syn dovolit na otca. So svokrou si nemaju co vycitat. Ma doma rovnakeho podpapucnika ako je jej svokor.
Syn sa zachoval najlepsie ako vedel. Nechapem preco si nesla s nimi ked vies ake su povahy uplne vsetci. Co si si vybrala, to naozaj mas.
Cakat od tvojho manzela, ktory bol pod maminou papucou a terqz aj tvojou, ze bude asertivny voci svojej matke? 🤣🤣🤣
Nazval veci tak ako su, bez servitky, nech si zariadi zivot tak aby takto nedopadol
Ja osobne by som asi nenechala syna tam ist sameho len s otcom. A ked uz isiel, asi babku pozna, mohla si ho na tie priserne kecy pripravit a poucit ho ako reagovat.
Jediny normalny v tom kvartete bol tvoje syn. Ten sa aspon ozval, nech si infantilny stryko zoberie vidlicku.
Tvoje muz Len sedel a cumel, tak ako asi cumel cely zivot
.
Syn sa vyjadril, ze tam uz nepojde, aspon ten trochu asertivity podedil. Tak ho v tom podpor.
Co SA tyka tvojho tutmaka, alias muza, tak nech sa dalej stretava s toxickou rodinu. Niektorym ludom robi dobre byt v polohe obete.
@tiezjedna bola to mužova iniciatíva.Ale všetky máte pravdu nechce sa mi vás označovať.To, že mám doma chlapa, ktorý ustupuje celý život matke viem.Stretavaju sa iba nutne sviatky, narodeniny.
@0silvia0 tušila som to takí ľudia sa nemenia.Ja vždy synovi poviem, že ozvať sa nie je drzé, ale to by si musela svokru poznať akýkoľvek názor povieš prehlusi ta, umlci, otočí na seba.
@kitycat ja sa s nimi nestretávam roky nestretavam.Najviac mi je ľúto, že syn vidí, že muž nemá žiadne slovo.Nie je pod mojou papučou ja to nepotrebujem všade si vie spraviť poriadok len s matkou nie.Na moju otázku mužovi prečo matke niečo nepovedal povedal, že veď ju teraz 3 m neuvidíme.Detstvo mali dobre práveže ich mama rozmaznávala nikto nebol lepší ako jej deti.
@beata_k veď syn povedal pravdu prečo by som sa mala hnevať za také slová?Muž vie,že ak by niečo povedal svokra by bola schopná vyvolať hádku na celú reštauráciu, alebo by sa jej zastal otec.
Tebe pride ozaj v poriadku take vyjadrenia na vlastneho otca? Slaboch? Zrat z taniera? Smutne no.
Som zvedava kedy teba syncek posle do p...pre nieco. A ver, ze dovod sa vzdy najde. Ale mne v podstate jedno. Ak to tebe pride v poriadku, tak je vsetko v poriadku.
Na Vianoce pojdes s nimi ci ako to vidis?
@beata_k a čo mal povedať?Zachoval sa podľa teba jeho otec správne veď syn má pravdu.Otec sedel a nechal babku mať svoju one woman show.Syn prišiel domov a povedal babka všetkých dirigovala, ja si mám nájsť brigádu, aby mohla ísť na dovolenku, ostrihať vlasy bol pred 3t u barbera nemá ich dlhé.A to, že mu švagor zral z taniera je pravda.Cely obed sa točil okolo babky ona neznesie, ak by niekto náhodou bol stredobod pozornosti.
@kitycat nechodím tam roky pre jej správanie.
Mňa mrzí jedna vec, že keď som to mužovi vytkla nepovedal veď vieš aká je mama, ale povedal, že sme obidvaja vztahovacni a mama nič zle nespravila iba posrandovala.A on ju berie jedným uchom dnu druhým von nemám to vôbec rozoberať.Raz za tých 21 r nepovedal viem, že je mama svojská, alebo toto sa mi nepáčilo
Môj muž tam sedel a nikomu nič nepovedal.Ani matke, ani bratovi sedel ako vždy ticho ako pena a nechal mamu robiť teatro.Syn povedal, že viac s nimi do reštaurácie nejde, že otec je slaboch a cítil sa tam trapne.Vie mi niekto vysvetliť kto sa vyzná v týchto psychologických veciach prečo má človek potrebu robiť sa dôležitým, zaujímavým na úkor druhých?Musí to mať nejaky dôvod.Ked som povedala mužovi, že som čakala, že jeho matka bude zase perliť a, že ani nie som prekvapená, lebo viem aká je, tak mi povedal, že som so synom rozmaznana a vztahovacna.Inu mamu nemá a taku ju pozná pre neho to je asi prirodzene?Alebo sa jej boji a zastáva sa jej?Ak by povedal vieš čo mama mala nejaké poznámky, ale veď ju poznáš, tak by som nebola taká sklamaná ako, keď chce z nás spraviť nedotklivych a neprizná si, že jeho mama je nie úplne v poriadku.