Ženy. potrebujem poradiť, povzbudiť. Zaľúbila som sa do nesprávneho chlapa. Manipulátor s narcistickymi sklonmi a ešte je aj úplne toxický. Všetky tie popisy a definície na neho totalne sedia. A ja si to plné uvedomujem že toto nie je človek s ktorým budem šťastná a mať pokojný život. Náš román trval necelý rok. Kontakt s ním som prerušila cca pred dvoma mesiacmi. Lenže pracujeme v rovnakej firme a niekedy ho stretávam. Nerozprávame sa. ani sa nezdravime a tvárime sa že vzájomne neexistujeme. Myslela som si, že čím dlhšie budem bez kontaktu, tak to bude pre mňa ľahšie. Ale opak je pravdou. Ja ako keby som zabudala na to všetko zlé čo sa mi nepáčilo a v hlave ostáva len to pozitívne. Dnes mám strašnú krízu a chcem sa mu ozvať. Čo robiť aby som to nespravila. Naozaj sa sústreďujem na seba. V práci sa mi začalo viac dariť, viac cvičím, domácnosť som hádam v živote nemala takú vyupratovanu len aby som stále bola v nejakej činnosti a ani nepomyslela na ten telefón. Máte skúsenosti kedy vás prešla túžba s nevhodným partnerom ostávať v kontakte?
A čo mu chceš napísať?Že hej, nechceš prestať byť toxický a narcis? Tu máš dosť veľa kamarátiek s podobnými skúsenosťami a niektoré nieže venujú takej nule roky, ale zmenilo ich to zo šťastných žien na psychické ttrosky. Moja kamoška 20 rokov a 3 deti. Ak chceš mať raz šťastný život a rodinu, nikdy mu už nepíš!Inak sa o to všetko pripravíš.
Odporucam vypocut si toto….
https://www.youtube.com/watch?v=udz6ZbqPXHUTo bude z tvojej strany kombinacia spomienkoveho optimizmu (boli aj dobre, pekne chvile), zaciatku zimy (pochmurne dni, tma), bliziacich sa Vianoc (osamote), nedostatku ludskeho kontaktu... Ale pokus sa do toho nespadnut opat. 🫂🌷🍀
Dúfam, že si to vydržala a neozvala sa mu. Napíš mi di správy číslo, zavolám ti kludne aj môžme hodiť reč. Okrem toho ti pošlem link do mailu. Par dni dozadu som zrovna počúvala pribeh 2 žien, ktoré žili presne s takými chlapmi. Ja som mala len taky "rychlokurzik" a vzala rozum do hrszlti a nohy na plecia pred prvou facku ešte.
A co mi pomohlo?
Naše ešte nepocate a nenarodené deti! Okrem iného trpel bolestami, mal 70-80% ID, nepamätám si uz.
Hovoril o tom, ze ja by som mohla chodiť do práce na pol úväzku a on by sa staral o dieta.
Opytala som sa ho raz, čo by urobil, keby nie je zrazu schopný sa o dieta postarat. Ja som myslela na tie bolesti, ktoré ho kolkokrat položili do postele. No on myslel na vedlajsie u inky liekov.... (robili z neho nevyspytateľné psychopata agresívneho, inak by ani muche neublizil)
Vies co mi odpovedal?
Ze by to dieta (male do 3 rokov) zamkol do izby a kľúč hodil z okna, aby mu neublížil!
Tak si to teraz predstav, precit si tu situáciu a vzi sa do toho, že ide o tvoje dieta.... Pekne detailne a bolestivo.
Ešte stále máš chuť ostať a nahovárať si, ze by nikdy ten tvoj nič také neurobil?
Ale áno, urobil!
Ja som totiž až po rokoch zistila jednu jeho dg, ktorú mi "zabudol" spomenut!
Takže v tom neboli len tie lieky.
To mne beskutocne pomohlo, akcia za hliny a tmy, ked som bola v jeho byte sama, zbalila som najnutnejšie veci - doklady, kľúče od môjho domu, peniaze, par handier a čau bello! Taxíkom na vlak, za 3 hodiny v inej krajine a z tej som sa presunula do ďalšej. Pretoze uz mi cely zamilovaný volal, ze je mu to ľúto a za pol hodiny je u mna. No smola, musel sa otočiť. Ale predpokladám, že sa aj tak šiel až k domu presvedčiť, či naozaj tam nie som. Ked mi volal, ze za polhodinu je u mna, už som bola zbalené na par dni a isla k rodine do Čiech. Tam nemal tušenia, kde ma hľadať, narozdiel od sk.
Takže ja som sa potom už neparala.
Noze napis nejake negativne zazitky, mozno to nebolo take hrozne a potrebujes zazit horsie aby si sa prebrala z deliria 🤓
Podla mna ti vobec nechyba tento clovek, ale skor pocit, ze ta ma niekto rad. Sustred sa na seba a miesto nanho mysli na nieco, co sa ti v poslednej dobe podarilo, alebo aj celkovo v zivote, rozmyslaj, co si na sebe cenis, co ta stalo vela sil a odvahy, ale zvladla si to, za co si vdacna. Proste skus najst v sebe nejake pozitivne myslienky o sebe a nebudes tak velmi odkazana na "lasku" takehoto cloveka. Nie je sanca, ze by sa medzitym zmenil, ak je naozaj manipulator. To nie je nieco, v com si moze clovek len tak rozkazat. Da sa to maximalne na chvilu potlacit. Skutocna zmena je na roky.
peklo s takýmto človekom je na buď na celý
život, v pripade že s nim splodiš aj deti, alebo len na určitú časť života, kým pochopíš, že s takýmto človekom sa nedá žiť, vyber si…
Ked takyto problem riesila moja kamoska, povedala som jej, ze vzdy, ked mu bude chciet napisat, ma napisat mne. Pomohlo.
@svetlonos normálne chcem pokračovanie tvojho príbehu
to je výsledok tej manipulácie. tebe chýba tá pozornosť a "láska" ktorou ťa bombardoval na začiatku. ale nebolo to skutočné. robil to preto aby ťa využil a zneužil. nikdy ťa nemiloval. všetko čo ti povedal bolo klamstvo. už nikdy s ním nesmieš prehovoriť lebo ťa vtiahne späť do manipulácie.
@enmery
vies, stále si môžem povedať, čo ťa nezabije to ta posilní. Ale toto platí iba keď som sama za seba! Ostatne tu bezhlavo takto dodrbu životy detom. Ale zrovna tento vzťah bol pre mna kľúčový a vrátiť čas spet, urobím to znova.
On nebol práve len kriticky, mierne povedané. Ale práve aj veľmi laskyplny a doslova čarovný, hlboký. A nie teda preto, že by som stála o psychoteror Ale skutočne to bolo aj o inom.
Len si treba zrátať v konečnom dôsledku, co mi to dava a co berie.
A v drvivej väčšine to ma byt práve ten záchranný odchod, aj napriek tomu peknému co vo vztahu je.
Ozveš sa ozveš a spadnes do jami levovej, neozves sa tak neozves .. sila sugescie, ak nieco nechcem neurobim to
On ta ignoruje a ty mu chces zrazu napisat zrazu nieco mile? To snad niee... nebolo by ti trapne? Proste nie s basta. Cislo zablokovat a vymazat.
prosim ta ty bud rada ,ze mas pokoj a nekontaktuje on teba, nebud blazon...predstav si ze s nim mas deti..asi by to bola velmi sialena predstava, ked by bolo vsetko na tebe a este ta niekto zhadzoval, ze stojis zahovno a za vsetko mozes, vsak ?
Nájdi si inú prácu.
Ja som v skupine žien, ktoré prežili peklo po boku narcistov.
Nedávno nás kontaktovala mladá kočka ,ktorá bohužiaľ otehotnela s narcistom a potrebuje interupciu. Práve z toho dôvodu ,že otcom dieťaťa je psychopat. My čo sme to zažili vieme čo všetko to obnáša a kočka to zistila tiež....Tam bolo v čase komunikácie vyše 40 žien a ani jedna jej nepovedala, že si to dieťa má nechať....tak strašný ten život s psychopatom je....Mňa z toho mrazí doteraz....a viem že najrozumnejšie čo môže urobiť je podstúpiť interupciu, tiež som jej to povedala....Ja ak by som vedela pred rokmi čo taká psychopatická sviňa dokáže, nikdy by som s ním neotehotnela....A ty žena sa pouč, čítaj, vzdelávaj sa, vezmi rozum do hrsti a nohy na plecia.......
Mne to rozum neberie že si decko robíte zo psychopatom a pritom to dopredu viete že je mesuge a neodite hneď na začiatku vzťahu
@princkrason To je ťažký psychologický problém. Tu je jedna baba, ktorá založila o narcisovi "mešuge" už 6 tém, je psychická troska a furt nič. Pritom z neho nič nemá. Ani deti nemajú, dotuje mu chladničku, marišku, cigy, ešte ani raz ju neposexoval a nadáva jej.
@enmery asi to ma tak rada
@princkrason Aspoň sa pre vás dobrých vyselektujú dobré ženy😉
@enmery jaaj tak to hej , psychotrosky si beru mesuge a mne ostane vychod dakde od Trebisova 🙂
@princkrason
Čo máš proti východu😄Tú sú tie naj baby.😉
@enmery dalekooo a nic tam neni , okrem naj bab☹🙂
@princkrason To iba Hranol hovorí, že nič tu nie je. Preto Vadala nasadil Troškovú, aby si robil biznis na východe, kde nič nie je😃Minimálne sú tu fajné buchty každú sobotu😉
@enmery aj ty si z vychodu?
Kľudne napis spravu .mam bohate skúsenosti 😏
Je to tzv. Trauma bond - traumaticke puto. Skus si o tom nieco pohladat.
neozvala som sa. vydržala som. a teda mám pocit, že som zase mentálne o krok ďalej. A pomohli vaše komentáre. Bodaj by už som nemala také nutkanie sa ozvať nikdy.
Najdi si noveho