Namiesto partnera skôr kamarát

andrea2101
9. nov 2013

Ahojte,chcem vás poprosiť o radu. Nachádzam sa v 3,5 ročnom vzťahu a práve spolu čakáme dieťa. Môj partner je fajn ale mali sme problémy už aj predtým ako som otehotnela.Je to už skôr môj kamarát ako partner.Sám sa mi priznal, že jeho city voči mne ochladli, ale má ma rád a že ho po sexuálnej stránke už tak nepriťahujem takže keď máme sex tak len z mojej iniciatívy alebo si ho musím doslova vynútiť. Začal spávať vo vedľajšej izbe lebo sa ževraj v našej spálni vyspať nevie. Najhoršie je, že viem že to nie je len kvôli tehotenstvu lebo má strach a podobne. Takto to bolo už predtým. Neviem či mám naďalej zotrvávať v tomto vzťahu už v ňom nevidím žiadnu ružovú budúcnosť .Ja sa len trápim a už sa vôbec necítim ako žena. Keď príde domov radšej sa zavrie v izbe k počítaču alebo si niečo vymyslí len aby nemusel byť so mnou .Cítim sa dosť zle lebo ja ho stále ľúbim, ale nechcem aby sa v našom vzťahu trápilo aj bábo. to je teraz pre mňa najdôležitejšie. Čo si o tom myslíte? Ako by ste to riešili ?

maruska24
9. nov 2013

@andrea2101 tam kde už niet láska nič nenarobíš. Aby ste sa zbytočne netrápili obaja, nezotrvávajte vo vzťahu. Dieťa nič nezachráni. Budeš slobodná mamina, partner snáď na dieťa bude prispievať a časom si nájdeš partnera iného.

mima91
9. nov 2013

@andrea2101 určite nezotrvavaj vo vzťahu nema to význam ked sa takto k tebe chová.je to pre teba tazke viem lebo ho lubiš ale na lasku treba dvoch.to že ťa ma len rád nestačí.babo by sa len trapilo keby zotrvate spolu dieťa vela vicíti.preto treba mať svoju hrdosť a najsť si niekoho ineho kto ťa bude lubiť a kto bude zato aj stáť.prajem vela šťastia 🙂

farmacka
9. nov 2013

kedze to bolo takto aj predtym, rozumne by bolo, keby si to bola riesila tu navrhovanym rozchodom namiesto tehotenstva . takto si si situaciu riadne skomplikovala.. ale kazdopadne, ak ta nema rad, hadam s nim nestravis zvysok zivota, to za to nestoji.. je mozne, ze keby si ho opustila, chlapec si uvedomi, ze mu vlastne chybas a zmeni svoje spravanie... ale ak je to co pises skutocne pravda, velka sanca na zachranu vztahu tu nie..

lusyke
9. nov 2013

@andrea2101 Je velmi smutne ze sa takto sprava ked s nim cakas dieta. Mozno by si sa s nim o tom mohla skusit porozpravat ci tato skutocnost ze nosis jeho dieta pod srdcom pre neho nieco znamena alebo to jeho city k tebe vobec nezmenilo. Neviem mozno zmeni nazor ked od neho odides ako napisala farmacka a mozno sa to zmeni ked sa male narodi. S mojim sme mali nejake problemy predtym nez som otehotnela. Ked sme to zistili tak sam povedal ze teraz som uz jeho zena aj ked niesme svoji a ziadna ina uz u neho nema sancu. Kazdy chlap je ale iny...ten moj je otcovsky typ a na rodinu neda dopustit. Ako berie tvoje tehotenstvo?

sisaha
9. nov 2013

@andrea2101 tiez by som zo vztahu odisla.. Ak sa neuvedomil ani tehotenstvom, prichod dietata to iba zhorsi. Dieta vo vseobecnosti riadne zamava s beznym chodom domacnosti a zrazu sa vsetci musia podriadit tomu drobcovi.. Niektorí chlapi to nezvladaju a utekaju z domu.. Ten tvoj zacal utekat uz skôr.. Niekde inde na teba caka lepsi..

katka1981
9. nov 2013

@andrea2101, preco ste sa rozhodli mat spolu dieta? Jedine sa rozpravat, zistit ci neikoho nema, ci sa celkovo nezmenil pre nejake pracovne problemy, no ale ak pominula laska, nechapem preco radsej vztah neukoncil.

janickacrazy
9. nov 2013

@andrea2101 Ak máš kam ísť, tak skús odísť na pár týždnov alebo mesiacov a uvidíš, či sa tvoj partner nespamatá, možno si uvedomí, že mu chýbaš. Ak nie tak aspon budeš vedieť, že si urobila čo sa dalo a nefungovalo to. Ja by som to skúsila, niektorí chlapi sú takí, že ženu po pár rokoch berú ako súčasť nábytku a pokým neodíde tak sa nezobudia. Držím ti palce, aby si to zvládla, nech už to dopadne akokoľvek.

kaktusik007
9. nov 2013

@andrea2101 odchodom a rozchodom... ako pise
@sisaha - dieta zamava aj normalnym vztahom, su tam vypate situacie, pretoze je to fakt riadna zmena v zivote... niektore partnerstva (vacsina dufam) to ustoja, niektore, ako to moje, to hold neustali. Ale pokial utieka od teba prec este ked si iba tehotna, tak to fakt nie je o com a treba tomu spravit bodku -- ono to uz aj tak davno skoncilo, akurat ste si to ani jeden z vas nepriznali

m_ij_ka
9. nov 2013

@andrea2101 láska a city sa nedajú vynútiť. Úplne súhlasím s babami čo ti píšu a radia, prikláňam sa k ich názoru , že bude lepšie ak nezotrváš vo vzťahu.

andrea2101
autor
9. nov 2013

Dakujem za vase reakcie. Ide o to ze ja som dieta naozaj neplanovala skor mi par rokov lekari tvrdili, ze ziadne nemozem mat. Preto som teraz stastna ze cakam toto.Ja som sa s nim pokusala rozist uz aj predtym ked som uz fakt nevladala tahat vztah za dvoch, ale vzdy to nejak ostalo z prislubom ze sa to zmeni. Asi som len stale dufala ze to bude lepsie ,ale teraz hlavne kvoli malemu to budem musiet ukoncit, lebo uz sa to urcite nezmeni. Ja mam pocit ze jemu to tak vyhovuje a mame spolocne financne zavazky preto ma nechce nechat tak. Ako on nie je zly ,ale ako pise kaktusik007 skor sme si nepriznali alebo nechceli priznat, ze to uz skoncilo. ☹ A viem,ze nikoho nema takze tym to nie je .Len to teraz bude tazke .

adri266
9. nov 2013

@andrea2101 asi by som s nim ostala, kym sa babo narodi,nech Ti zo zaciatku pomoze, ale zacala by som uz riesit tie vase spolocne financne veci a moj zivot po rozchode. Lebo dieta vztah nezlepsi, skor naopak. A ano, po 20tich rokoch manzelstva nie je ziadne manzelstvo ohnive ako na zaciatku, ale je tam aspon laska, ucta, porozumenie...Tvoj partner viditelne preferuje samotu pred Tvojou spolocnostou. Ja by som s nim nechcela ostat...

awalancha3
9. nov 2013

Napísali ti to pekne a pravdivo........myslím, že aj ty dobre vieš, že s týmto NIE...... dieťa bol možno dar a možno nie... v každom prípade @adri266 ti napisala aj podla mna najlepsie riesenie: tvar sa neutralne, vytesuje sa z tehotenstva, ale este neodchádzaj, bývaj u neho a vybavuj, zariaduj, organizuj si vlastny buduci zivot..... oslov a zdover sa rodičom, surodencom, alebo koho mas......... A na margo tvojho priatela-partnera.... skoda reči....

mima4
9. nov 2013

@andrea2101 myslim si, ze tvoj priatel zistil, ze ty nie si zena, s ktorou si vie predstavit svoj zivot, manzelstvo, rodinu... Clvoek zacne s niekymm chodit, viac ho spoznavat a casom zistovat, ci ano, alebo nie, ci ma zmysel pokracovat alebo radsej to ukoncit. To ze budete mat dieta je zavazok jeho voci nemu, nie tebe.
No nezachoval sa ferovo, pretoze mal vas vztah ukoncit podstatne skor a hlavne nespravit dieta.
Urcite teraz neries rozchod s priatelom, vlastne ste uz len kamarati, ale tak to neries... proste nie vzdy vyjde priatelstvo dvoch mladych ludi... v klude porod a vyuzivaj moznost byvania u neho, kym sam ti jasne nepovie, ze uz by bolo na case sa uvedomit 😀 a pravdaze sa pripravuj na novy zivot, ked opustis byt v ktorom si s priatelom teraz.

iveta71
9. nov 2013

@andrea2101
Podľa toho, ako to opisuješ, on nie je ani kamarát.... Kamaráti si aspoň pokecajú, pomôžu a nie sa zatvárajú do izby a pod.

jajavm
9. nov 2013

Dolezite v tehotenstve je, venovat sa babatku a jeho prichodu na svet. Byt v kontakte s inymi maminami. Zbierat si informacie o porode, mozno navstevovat predporodny kurz. Chystat vecicky pre dietatko... A najma venovat sa sebe, svojmu zdraviu. Pocuvat prijemnu hudbu, pozriet si dobry film, robit rucne prace. Lebo na to uz po prichode babatka bude malo casu. Tehotenstvo je dolezite obdobie, ktore patri zene-buducej matke a dietatku. Chlapi vela veci okolo toho aj tak nechapu. A vacsinou dieta zacne pre nich existovat az ked sa narodi. Uzivaj si tehotenstvo. Su zeny, ktore by to radi zazili a nemaju take stastie. Drzim palce.

marionmarion
10. nov 2013

@andrea2101 zazila som, co tu opisujes...existovat vo vztahu kde nemas dlhodobo uspokojene svoje potreby - emocionalne, sexualne, akekolvek sa donekonecna neda, ubije to tvoje sebavedomie, radost zo zivota
Ja som sa nakoniec s partnerom rozisla a hoci to boli, viem ze to bolo spravne rozhodnutie...mam sancu zacat odznova...mas ju aj ty, len sa pre nu musis rozhodnut

evelyna03
9. aug 2015

Ahojte, prosim o vas nazor na moj problem. Mame doma sedemtyzdnoveho chlapceka. Je to moje tretie a partnerove prve dieta. Vravi, ze je stastny, ze ho ma. Pomaha mi, ked sa da, no mam pocit, ze je to len z povinnosti. Cakala som trochu viac, nejaku vdaku, necitim od neho ziadnu podporu.. Na sex nemam ani pomyslenie pri tych starostiach okolo maleho. Zistila som, ze mu vypisuje jedna znama a dost vulgarne mu opisuje svoje sexualne zazitky a on jej na to odpisuje. Vadi mi to, aj sme mali kvoli tomu vymenu nazorov. On nieje ochotny prestat si s nou pisat. Moje city voci nemu akosi ochladli, neviem, ako ideme dalej fungovat. Co by ste robili na mojom mieste? Dakujem.

timea7
9. aug 2015

@evelyna03 bohužiaľ ste boli spolu zrejme krátko, kým ste mali dieťa, že si nepostrehla, aký naozaj je. Potreboval by, aby si ho zapriahla podstatne viac do starostlivosti o deti a domácnosť, aby nemal čas na kraviny. Nerieš, či to robí z povinnosti, ale nie, hlavne, nech to urobí. Ak nie je ochotný si s ňou prestať písať, tak to je zlé, nikdy si u neho toto nespozorovala, kým ste nemali spolu syna? Ak by si mala len toho syna s ním, tak by som ti radila spakovať sa a odísť, nech si žije ako slobodný, ak si chce písať s inou ženou, ale od teba nebude mať full servis. Lenže s tromi deťmi na MD....povedz mu, že nech jej pošle okrem oplzlostí aj svoje špinavé prádlo....ale veľa zrejme nedosiahneš, ak nemáš kam ísť, ostáva len zaťať zuby, pripustiť si, že toto tiež nebol správny výber muža a pripravovať sa na to, že to v budúcnosti budeš musieť zvládnuť sama....tento muž ti nie je oporou, nemá ťa za nič, 7 týždňov po pôrode má na intímny život chuť asi málo žien, to nie je o tom, je to primitív.