Náladový muž

25. dec 2023

Zdravím. Ako si poradiť s náladovÿm mužom? Zo začiatku som to nejak ani nevnímala tak ako to vnímam teraz, ako sme spolu začali bývať. Nebyť tychto jeho hlúpych nálad inak je úžasný, pomáha v domácnosti, so všetkým, keď som chorá postará sa o všetko i o mňa... ale proste tie jeho nálady.
Sme v spoločnosti bavíme sa smejeme, ide von na wc, príde ako vymenený, odutý bez úsmevu na tvári, a všetkým nálada klesne, proste odvrkne, ako keby bol urazenÿ, ale nič mu nie je podľa jeho slov .. pred par dňami, tiež najskor super nálada, a potom zlá otoceny o 180°C .. a zrazu po polhodine prisiel sa potúliť ku mne..
Doma, vlastne teraz ráno, zobudili sme sa, hladkal ma, zrazu sa prudko postaví, pýtam sa kam ideš laska, preč.. prečo.. lebo .. čooo? A viac nič.. lezim v spálni úplne obarená a rozmýšlam, čo sa stalo.. pár krát ma premkne pocit o rozdvojenej osobnosti, ale vobec netusim co za tym je, .. agresivny nie je nikdy, ani nikomu nič škaredé nepovie.. nechápem .. a túto jeho náladovosť si všimli aj kamarati, tí mu to aj povedali, vtedy sa len pousmial.
🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

klementinka58
25. dec 2023

Manipulator?🤔

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
25. dec 2023

@klementinka58 nemyslim si, že je manipulátor.. napadlo ma že je človek dvoch tvári.. tá jeho náladovosť to je hrozné a vôbec neviem ako sa k tomu postaviť ..

autor
25. dec 2023

@chodec15 a čo má on PMS ? ja som mu to už aj povedala, vtedy sa nad tym zasmial; ale ono to po chvili ani nie je také smiešne, .. ja mavam pms ale nejak to nelomcuje s mojimi emociami a naladmi

klementinka58
25. dec 2023

clovek dvoch tvari vacsinou ma vazny psychicky problem prip je manipulator. ktovie

zmrzlinka2021
25. dec 2023

Je to nevyrovná narcistivja povaha. Čím skôr preč on neho, bude to oveľa horšie. Je to nezrely človek, používa na teba pasívnu agresivitu.

Už dávno si s ním mala ukončiť chodenie.

autor
25. dec 2023

No ako som povedala, teraz prisiel za mnou laska moja a dal mi pusu ... 🫣..
Uz normálne som rozmyslala, či to nie je diagnoza, ako hovorim, bežne to nerobí, je to sem tam .. ale trápi ma to, a potom som z toho taka smutná

klementinka58
25. dec 2023

@zmrzlinka2021 tiez si myslim, ze je to narcista a manipulator oni si takto testuju obet a ked je ticho tak to berie, ze mu dost veci prejde. ale tak ked si to autora nemysli, tak nech skuma ine dg od schizy az po did

zmrzlinka2021
25. dec 2023

@klementinka58 na mieste autorky by som nič neanalyzovala. Raz mi ten človek ubližuje, čím skôr sa ho zbaviť. Nechápem, že vôbec si ho k sebe nasťahovala.

autor
25. dec 2023

@klementinka58 vazne si to nemyslim, som s nim 24/7 nie je to kazdy den, ale je to z nicoho nič..
Ani raz som si nevsimla ze by so mnou manipuloval, ze je vsetko podla neho .. praveze je kľudný, skor taky tichý empaticky, nemá vobec ego to muzske, nepovyšuje sa nad nikoho.. nepotrebuje nad nikým vládnuť niekoho vlastnit, bez slov pomáha, nemusim ho o nič žiadať, nie je ani tajomný, je mi otvorený, rozpravame sa dennodenne, ale on si to naladove chovanie neuvedomuje

klementinka58
25. dec 2023

ano ano zvyknu byt ti najlepsi partneri len sem tam nejaky mini strih, ktory hned clovek potlaci pri dokonalom spravani. Ja viem velmi dobre o com hovoris, pockaj par rokov, na tieto krasne casy budes len spominat, lebo ta naladovost bude coraz castejsia, a myslim si, ze si to uvedomuje velmi dobre, len sa tvari ze nie. Samozrejme moze sa jednat aj o dg ale to je malo pravdepodobne skor manipulacia zatial len v takych mini naznakoch.

rejka7
25. dec 2023

Psych. diagnózy to môžu byť depresia, bipolarna porucha, poruchy afektivity, schizofr. sa objavuje v mladšom veku okolo 20, porucha osobnosti. Treba skúmať všetky veci okolo. Na aký podnet reaguje, čo je spustač, ako dlho to trvá, v akých intervaloch, či je inak arogantný ku ľuďom, nie k tebe, vzťah k matke, detstvo, prežite traumy, postoj k peniazom. Naštudovať si veci a vyhodnotiť. Potom prípadne doporučiť návštevu psychiatra, al. rozchod.

brendaa
25. dec 2023

Porozprávaj sa s ním, aký bol doma pri rodičoch, surodenci, v škole v práci...?
Ako vidí svoju povahu on...a či si myslí, že je to v poriadku...
Skús urobiť to isté jemu, ako zareaguje?

0silvia0
25. dec 2023

Napis ako dlho spolu byvate. Ono narcis sa vie pretvarovat velmi velmi dlho a tvarit sa ako dokonaly empaticky muz, ale raz za cas straca sebakontrolu a vybuchne to v nom. Az po case ukaze svoju pravu tvar.
Ake ma vztahy s pokrvnym pribuzenstvom? A ako sa sprava k zvieratam?

letfenixa
25. dec 2023

Nedokážem fungovať s naladovymi ľuďmi. Doma to nemám, stretávam sa s tým len v práci, a vyhýbam sa im ako môžem.

marianarem
25. dec 2023

Nieco v neporiadku s nim je. Taketo prudke otocenie moze byt tym, ze ho.urazi nieco, co by nikoho ani len nenapadlo. Napriklad tuli sa k tebe, hladka ta a predstavuje si tvoju reakciu. Ked zareagujes len trochu inac, tak sa urazi (alebo ho to rani) a odide. Zdovodnit to nezdovodni, lebo ani sam nevie, alebo ta chce ranit tiez. To len tak tipujem, ale ak to je tak, tak naozaj sa takto spravaju prave ludia s poruchami.osobnosti.
Zacni sa s nim o tom rozpravat, ale v nejakej uplne kludnej chvili a kludnym tonom. Uvidis, ci o tom aspon vie. Ak ma poruchu.osobnosti, tak velmi dolezite je nic nevycitat, lebo sa urazi znova. Treba vsetko hovorit zo svojho pohladu: nerozumela som, bola som prekvapena, snazim sa pochopit, mrzelo ma...

janage
25. dec 2023

Ak by si skúsila zrkadliť? Pripadne potom čo dôjde akoby nič nepristupit na tu jeho hru. Príde, že láska moja? Aha už som zas láska a ten odchod pred polhodinku čo mal znamenať? Sme v škôlke, máš poruchu reči, si mimozemšťan či čo?
Považuješ takéto správanie dospelého za OK? Ja nie.
A už aj naši priatelia si všimli aký si naladový.
Ak mi chceš niečo povedať, teraz je ten správny čas.

janage
25. dec 2023

Pouzi normálny chápavý tón.
A poriadne si rozmysli čo ďalej lebo toto bude robiť aj vašim deťom.
Ak by sa to stalo raz za mesiac je iné ako 3x za týždeň. Či každý deň.
Si vezmi ako ta toto správanie stresujúce lebo nevieš čo máš čakať v ďalšej chvíli.
Paradoxne jeho chovanie mrzí teba, nie jeho. On je s tým zjavne v pohode.

chodec15
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
queen_mary
25. dec 2023

Nestuka si pomedzi tie nalady do telefonu? Ci za tie jeho zmeny nalad nahle nemoze niekto iny, s kym si napriklad pise..

janetinka27
25. dec 2023

Mozno chodi na konik reagovat do fora a to ho rozhodi 😄
Poznam viacero naladovych ludi, ale inak su ok, maju rodiny, priatelov a dobre manzelstva. Obcas im cosi sadne na nos a pokazi naladu. Ty sama vidis, ci je to cez ciaru alebo nie. Vsetci mame svoje muchy. Tu by som sa neradila, lebo vacsina rad bude k okamzitemu odchodu, uteku, baleniu kufrov atd.

autor
25. dec 2023

Detstvo, no je najmladsi medzi surodencami je velky vekovy rozdiel ale maju fajn vztahy. , v praci je uz dlhe roky, miluje svoju pracu nenarobi sa, je v kancelarii .. zvieratka ma rad, ludi ma rad, pekne sa k nim sprava, je to taky dobrák, rodicov ma rad vlastne im pomáha.. aj ku mne sa pekne chová, pomaha mi v domacnosti, je ku mne mily, sex je uzasny, vecer sedime pozerame film mojkame sa, proste vsetko je krasne, pokym nepride ta situacia...
A spušťač? Neviem, dnes rano priklad .. lezime hladkame sa, a zrazu sa postavi a hento.. v priebehu cca 20 minut 30 minut si zapalil 3 cigarety a prisiel za mnou dobre ranko laska moja .. cize neviem co je spúšťačom..
Ale toto nie je kazdy deň, poviem takto 3 x 4x za mesiac ? Asi cca ? Aj menej niekedy.. ono som si to vsimla az teraz ako sme zacali spolu bývať, pred tym sme aj spolu boli aj zopar dni ale nikdy som si to nevsimla ..
Tak ja uz mam pokazene ráno, a dnes sa urcite o tom s nim porozpravam a mozno mi to nejak objasni...
Manipulator nie je , ani narcista, on nevie byt na nikoho zlý, ani by nikoho neudrel, nikdy sa s nikym nepobil odcudzuje to, naopak je empaticky, ale mam skor pocit ze nieco dusi v sebe nieco velmi tazke neviem vobec ..

Viem ze je to muz ktoreho neopustim, cakame spolu dieta .. len ma to vie zneistit .. ked sa to stane raz ok druhy krst ok ale opakuje sa to a vsimli si to aj kamosi ..

Dnes sa to zmeni, porozpravame sa a uvidime co dalej ..
Milujem ho.. to nie je take lahke opustit niekoho koho milujete.. ono nikto nie je dokonaly, len skor sa obavam nejakej vaznej diagnozy...
Lebo okrem tohoto, nie je nic co by som mu vytkla.

janetinka27
25. dec 2023

Mozno si spomenie na nejaku krivdu, ktora u neho vyvola silnu emociu. Potrebuje si to zrovnat v hlave a na to potrebuje cas. Vyzera to tak,ze to nie je nic proti tebe, lebo potom sa k tebe sprava normalne. Nie sme stroje, to by sa musel pretvarovat, ja by som sa tiez nemojkala, keby mi na um prislo nieco stresujuce, potrebovala by som prevetrat hlavu.

lujza123
25. dec 2023

Nieje blíženec?

trinityf
25. dec 2023

No vidis, inak je celkom fajn, len jeho spravanim ti sposobuje zmatok a nevies co robit. Precitaj si to este raz.

brendaa
25. dec 2023

Hmm nejako tomu neviem uveriť samá dokonalosť z tvojho pohľadu, pozri rodičia ho mali doma ak ozaj takýto nebol nikdy, začala by som si myslieť, že mu "niečo " na mne "vadí" a toto sa ale nedá zmeniť...
Alebo ma takú povahu... čo je tiež problém, či ho ľúbiš alebo nie... neskôr zistíš...
Mal pred tebou vážnu známosť, čo jeho bývalé?

autor
25. dec 2023

@janetinka27 ale tiez si musi uvedomit ze je to pre niekoho neprijemne .. ked sa len tak zoberie preč a pri otazke kam preč preco lebo.. nepríjemné to bolo preč mňa

queen_mary
25. dec 2023

A nemoze za tie jeho nalady niekto treti?

thoughtfulweirdo
25. dec 2023

A ako ty reaguješ, keď toto spraví? Ja by som bola nahnevaná, až kým by som nedostala riadne vysvetlenie, žiadne také, že on sa zrazu vráti v dobrej nálade a všetko je ako predtým. Keby to spravil mne počas randenia prvý krát, ešte by som to prehltla, ale už po druhom raze buď by to vysvetlil a komunikoval o tom, alebo by randenie skončilo, lebo ja by som sa s ním dovtedy nebavila. K spoločnému bývaniu by sme zrejme ani nedospeli 😄

staromodna
25. dec 2023

Keď som začínala chodiť s mojim mužom, tiež som vnímala, že sa nejako zvláštne správa. Časom som sa naučila, že takto sa prejavuje, keď je hladný alebo unavený. Takže keď mi odvrkuje napríklad večer, nechávam ho už tak, lebo viem, že nemá zmysel sa s ním rozprávať. Sú to muži a riadim sa, že je to ako s bábätkámi: jesť, piť, kakať, spať 😀