Najlepšia kamarátka

laura678
4. jún 2022

Ahojte, chcem sa opýtať čo ste robili/ poprípade by ste robili v prípade, že strácate najlepšiu kamarátku. Od strednej sme super partia siedmych dievčat. Dve z nás išli na rovnakú výšku, všetko bolo super, boli sme, aj teda sme ako sestry. Len po jej rozchode s chlapcom sa začala divne správať, mala zlé obdobie, vsimla som si to ja, všimli ai to ostatní z partie. Začala robiť veci, ktoré by za normálnych okolnosti nikdy nerobila. (Stále sa opijala do nepríčetnosti, takmer stále čo sme išli vonku, hrešila a správala sa ku ostatných agresívnejšie). Aleee snažili sme sa to pochopiť, keďže keď vytriezvela, bola stale tá naša super kamarátka. Len ako sme boli na výške tak uz sa začala správať divne aj za triezva, prestala sa mi zdoverovať ( aj keď ona nikdy nebola tá, čo by sa zdôverovala, stále skôr problémy držala v seba). Keď sme boli niekde ako partia, pomaly sa so mnou ani nebavila. Aj keď sme sa pochytili, alebo niečo, absolútne nemala žiadny zaujem si to vydiskutovať. A ja som dostala ,, ponorku''. Viem, že už asi sa nejako z toho rozchodu dostala. Začala sa ku mne správať ako predtým. Ale teraz mám v sebe blok, proste keď viem, ako sa dokázala ku mne hnusne správať. Ze ja by som pre ňu spravila všetko, a ona samozrejme je to moja kamarátka, má ma rada, ale asi by nespravila pre mňa to isté, čo ja pre ňu. Že ja ju beriem ako moju sestru, len myslím,že onato voči mne tak nemá. A neviem čo mám robiť, aby som prestala mať ten blok, ponorku. Lebo stale si predstavujem, aká ku mne vedela byť. A neviem to proste hodiť za hlavu, a začať odznova

barbora0308
4. jún 2022

@laura678 A rozpravala si sa s nou o tomto? Ako to ty vnimas a ze mas pocit, ze ju stracas? Ak ti na nej naozaj zalezi, tak to skuste dat doporiadku, nuz a ked to nepojde napravit a vase priatelstvo by uz nadalej nebolo pre vas prinosom, tak sa treba rozlucit a spominat na pekne stravene chvile. Ja som zastanca toho, ze netreba nic zbytocne silit, ludia sa menia, dospievaju.

svetlonos
4. jún 2022

Ty nemozes ocakavat, ue bude niekto jednat ako ty. Ona je uplne ina osobs, tak to pochop. Ozvat si sa mala, ked bola k tebe hnusna. Rozchod nerozchod. Mohla si juvteoreticky chapat ale aj sa ozvat nech sa laskavo chova slusne.
Ved ju priamo oslov a vydiskutujte si to zeraz, a hlavne necakaj, ze sa ti musi zdoverovat. Lezie jej to urcite na nervy. Svet nie je len ruzovy a ked je ci bola nas.ana a agresivna tak co ? Aspom to v sebe nedusila, nemoze byt kazdy diplpmat. Mozno ti povie preco sa k tebe divne chovala a mozno sa ti to vobec nebude pacit.

pukina
4. jún 2022

To je zivot. Tiez som si na strednej myslela, ze mam kamaratky na zivot a na smrt a teraz ma niektore tie "kamaratky" na ulici ledva pozdravia. Clovek dospieva, jeho nazory, postoje aj povaha sa menia, kazdy zaciname mat vlastny zivot a je normalne, ze sa jeden druhemu odcudzime. Mozno aj trocha chyba je, ze tym ze by si ty pre nu spravila vsetko, tak ocakavas, ze sa ona bude spravat rovnako k tebe. Nauc sa nemat od druhych ocakavania a pomahaj druhym, ktorych mas rada nezistne, lebo budes v zivote po skole veeelmi sklamana.

jaskolka
4. jún 2022

Povedala si jej, vo sa ti nepáči na jej správaní? Lebo ak aj napriek tomu bude ona pokračovať, tak zrejme o teba už nestojí a vaše priateľstvo skončilo. Tak ako mnoho iných ludi sa prestane priatelit po nejakom čase, jednoducho aj to patrí k životu, nie všetky kamarátstva vydržia navždy
Nasilu zbytočne to držať, len kvôli sentimentu.