Poraďte, prosím, lebo som zúfalá. Manžel bol doma, všade upratané, navarené, víno, sviečky – romantika. Prišla som domov z práce a chcel si urobiť pekný večer. Dcérku dal k svokre, lenže ja som o tom nevedela a doviedla som si kamarátku. Iba som sa chcela prezliecť, a mali sme ísť na víno. Bolo to také narýchlo, neplánovane, nemala som čas oznámiť to manželovi. Dnes je od rána naštvaný. Nejaká rada? Nechce sa so mnou baviť.
Normalne nedorozumenie. Netreba sa urazat ako male decko...
A ty si potom sla von?
@martinkatinka Áno 🙂↕️
No tak by som nešla na víno s kamarátkou, ale by som zostala doma alebo ste mohli aj ju pohostiť.
A vy doma spolu nekomunikujete? Cestou domov si si nenašla minútu na správu? Keď si to doma videla mala si sa jej ospravedlniť a užiť si romantiku. Nečudujem sa, že je naštvaný. Naplánuj večer ty a ospravedlň sa.
Mala by si sa mu za to revanšovať. Skús mu spraviť po vôli s niečím, po čom túžil, ale ty si bola proti. Obvykle to zaberá.
fuha no to musela byt pre neho slusna ladova sprcha. mne by to srdce nedalo nechat ho doma a ist s kamoskou. akoze blbe ze sa oduva ale na druhej strane tvoja reakcia tiez dobre divna.
Autorka, to si snáď robíš srandu, nie?
Manžel (predpokladám, že to nerobí často) nachystá romantiku a peknú špeciálnu chvíľku (kdežto, s kamarátkou môžeš aj inokedy skočiť na víno) a ty mu dáš košom?
Také odmietnutie muselo riadne bolieť.
Myslím, že kamarátka by to pochopila, keby ju zrušíš.
A byť tou kamarátkou, sama by som odišla.
Inak je toto vôbec reálne? Akože kamarátka videla, že tvoj manžel všetko nachystal a v pohode súhlasila s tým, že sa na neho vykašleš a idete na víno? Ja by som to sama zrušila a povedala ti, nech sa venuješ manželovi. Že na víno skočíme inokedy (aj keď ja na víno nie, lebo nepijem)
no, chcel ta prekvapit, zvlastne, ze ty si isla von s kamoskou, ja by som uprednostnila manzela, necudujem sa, ze sa na teba nasral/urazil, ja by som sa tiez :D
Aj ho chápem,tiež by sa ma to dotklo. Neverím ze si nemala minútu na to aby si mu zavolala. Keď už sa stalo ,nešla by som von s kamoškou na víno a chudáka chlapa nechala.doma nech si tu večeru sám zje.
Po prve, co je to za zvyk doviest si niekoho domov len tak po praci bez opytania, ked je manzel doma? Mohol byt akurat nahy a cakat na teba. Tiez nechapem, ze si nemala cas na sms a len tak si prisla s niekym? U mna manzel vzdy zavola alebo napise a opyta sa, ci je ok ze pride s niekym. Ja to robim tak isto. Ziadne prekvapka. To neznasame ani jeden.
A po druhe, uz ked si videla ze manzel nachystal, mala si kamosku zrusit. To cele je tvoja chyba. Keby si manzelovi bola zavolala, uz do telefonu by ti bol minimalne povedal, ze si nemas brat domov nikoho alebo ze si nemas robit plany.
A ano aj mna by to urazilo, ze vsetko pekne nachystam a manzel mi to donesie chlapa a idu na pivo po tom,co vidi, ze som s nim chcela pekny vecer.
Ani sa necudujem ze sa nasral. Pekne si mu ukazala, kto ti je prednejsi.
Tak som si predstavila, ze upracem, navarim, prestriem stol, zapalim sviecky, pripravim veceru na stol. Otvorim vino, pohare. Zrazu pride muz domov s kolegom a sucho mi oznami, nech veceriam sama lebo on ide s kamosom na pivo. Nemal cas mi napisat ani sms.
Ja nemam rada, ked sa niekto oduje. Ale s manzelom by som sa nerozpravala mesiac po tomto.
Nie som chlap, ale keby si to urobila mne, tak sa s tebou nebudú rozprávať ani sufliky v kuchyni. Jednak sa dovalis domov ako Alipasa do bordelu aj s kamoškou (slušnosť káže aspoň povedať, nikto si nemusí pýtať zvláštne "povolenie"), chcela si mu na krku nechať dieťa bez dohovoru, lebo však čo i tak nemá nič iné na robote a ešte mu okasles jeho pripravené prekvapenie a odtancujes si s kamoškou na víno. By som ťa poslala, kam slnko nesvieti. Aj s tvojou kamoškou. 🤮🤮🤮
@vroni no ano a na dieta som uplne zabudla. Nechapem, ze normalne odisla po tomto z domu s kamosko na vino. Nechcem byt fakt hystericka ale jednoducho nerozumiem, ako moze toto niekto spravit vlastnemu partnerovi? Ved to je akoby mu ukazala prostrednik alebo naplula do ksichtu 🙄
@deborahzelenkava baby, ale ved aj manzel mohol dat vediet, co chysta. Mozno mala ona s kamoskou dohodnutu schodzku mesiac.
ked by jej manzel dal vediet, asi by to stratilo tu spontannost, kedze ju ocividne chcel prekvapit. keby mala nieco dohodnute, tak by snad dala vediet, ze v stredu k nam pride Betka :D a ked nie, tak aspon napisat/zavolat predtym/po ceste. takto vzniklo zbytocne nedorozumenie a ako som pisala vyssie, vobec sa necudujem, ze sa manzel urazil. ja by som sa tiez :D
to ty neoznamuješ manželovi, že berieš ku vám kamarátku?
Neviem si predstaviť, že by som manželovi vopred hlásila svoju návštevu, alebo návštevu kamarátov našej dcéry.
Manžel, keď plánoval romantiku, mohol ti zavolať a spýtať sa, či niečo neplánuješ po práci.
Chápem, že chcel prekvapenie. Ale on ti teraz niečo vyčíta? No, Bože, stalo sa.
Mňa by teda mrzelo, keby sa ešte on hral na urazeného.
Vážne som nestihla, bežné si takto volame, že m nám niekto ide ale fakt som zabudla.
@deborahzelenkava Nahý by nebol, keďže som myslela, že je dcéra doma.
To je jedno co si si ty myslela. Ide o to, ze od odniesol dceru k rodicom a chcel byt s tebou intimne. Takze ta pokojne mohol cakat na gauci rozvaleny. Kym ty si prisla necakane s tretou osobou a este si aj odides. To bolo fakt nemiestne od teba to musis uznat.
Predstav si, ze by sa to stalo opacne. Ty by si chystala romantiku ako prekvapenie a manzel by dosiel domov s kamosom, prezliekol by sa a isiel prec. Bola by si nastvana? Myslim, ze ano.
Takze navrhujem ospravedlnit sa a ten pekny vecer zopakovat s tym, ze teraz ho nachystas ty.
@abbey1 ja si zase neviem predstavit, aby mi tu len tak chodili ludia hore dolu bez ohlasenia ako v holubniku. Nas dom je nas domov a zaroven aj zona nasho sukromia. Toto nie je hotel a tu nemoze len tak prist kto chce a kedy chce bez ohlasenia vopred. To sa nepatri. Ak uz aj manzel chce pozvat kolegu k nam domov po skonceni prace, ma mi najprv zavolat a opytat sa, ci mame nejaky program vecer a ci mi to vyhovuje, a az potom pozyvat kolegu a nie naopak.
@stanulienkat nemala dohodnutu schodzku. Ona len tak neplanovane doviedla kamosku a isli na vino. Odisla z domu po tom, co videla manzelovo prekvapenie.
Mala kamosku zrusit a zostat doma a vino prelozit. Manzel a manzelka je hadam prednejsi ako kamosi a kolegovia. Aspon u mna bez debaty.
Aj keby nebolo neviemake prekvapenie nachystane, ak viem ze niekde chcem ist a manzel musi ostat s detmi, davam mu to vediet dostatocne vcas, nech sa stihne aj on zariadit. Nikdy som nedoletela z prace a s niekym cudzim, ze "Jozo cau ostavas dnes s detmi idem na vino".
A inak suhlasim s komentarmi vyssie 😁 ja vobec nie som urazlivy typ ale citila by som sa velmi nanic a ohrdnuta este dlhy cas.
@deborahzelenkava Vidíš, u nás to chodí inak. Z ulice k nám asi ťažko vbehne cudzinec ako do hotela. Keď si pozve niekto z nás kamaráta, nemusí to vopred ohlasovať.
@abbey1 tak vidis, u nas ano. Nemame radi neohlasene navstevy a nemam problem to dat najavo. Par ludi sme tak uz museli stopnut, lebo nemali problem sa sem chodievat najest len tak.
Takze u nas sa ohlasuje a dohaduje termin vopred. Vyzadujem to od kazdeho.
Ale - ja tiez nechodim len tak bez ohlasenia k nikomu. Volam, pisem, dohodneme si datum a cas, a potom pridem.
keď už tebe nedoplo, tak ja byť tá kamarátka, už aj sa pracem kadeľahšie, keď vidím, k čomu sa u vás schyľuje. prepáč, ale obidve baby ste sa prejavili ako také teľatá
@abbey1, ja si zase neviem predstaviť, že si to neoznamime. Okrem tej spackanej romantiky tam môžu byť aj podstatne prozaickejsie a bežné dôvody, že je choré dieťa ci muž, niekto sa necíti dobre alebo už si mohol dohodnúť večerný program mimo domu ten druhý, proste normálna komunikácia. A keď už som tu komunikáciu dovrzala, tak snáď mám v prioritách vyššie muža ako víno s kamoškou. Toto nebolo (len) komunikačné nedorozumenie, toto bol pluvanec do tváre. A z toho, ako tu autorka verklikuje, ako "nestíhala" evidentne nechápe, ake posolstvo tým vyslala mužovi. A teda úprimne, nie, nestačilo by mi, aby "nabudúce" zorganizovala romantický večer ona. Tu nejde o komunikačné nedorozumenie, tu sa autorka zachovala ako čistá arogantná krava. A to som povedala ešte veľmi jemne.
Rodina má byť na prvom mieste, kamarátka a víno až na ďalších.
no, myslienka pekna, ale nevysla, kazdopadne, ja ked by som isla aj s nejakou kamoskou/kolegynou domov, tak by som napisala/zavolala manzelovi, ze k nam niekto pride a nedoviedla by som niekoho len tak bez ohlasenia.. :D