Náhradný otec a ďalší vzťah

4. jan 2022

Zaujímal by ma názor žien na toto. Spoznala som sa s jedným mužom. Predtým žil s jednou ženou, ktorá mala dieťa z prvého vzťahu. Prvý skutočný otec sa nezaujímal. Tento muž bol s ňou od 7 mesiacov veku dieťaťa do jeho 1,5r. V podstate sa len spoznavali. S ňou už nie je 2,5 roka. A ona má už iného manžela, plus aj dieťa s nim. Vadilo by vam, keby ste si začali s muzom, ktorý sa stará o dieťa inej ženy? Platí mu sukromnu škôlku, kupuje oblečenie, platí na neho, pretože on ho prijal do srdca... Chce si ho aj uznať za svojho v rodnom liste, teraz, keď má dieťa už 4r. Mne to príde že tá žena ho využíva. Zdá sa mi to zvláštne. Je síce pekné, že má šľachetné srdce, ale akosi ziarlim, pretože tá žena by bola stále v našom vzťahu.. Akože nezasahujem do toho, a dieťa som si aj ja obľúbila. Iba chcem vediet, ako to vnimaju iné ženy. Keďže on chce mať aj vlastné deti ešte .

janai1
4. jan 2022

Noo, trošku divne to je... A to tomu aktuálnemu priateľovi tej ženy nevadí?

deti95060810
4. jan 2022

mne áno, vadilo....

autor
4. jan 2022

@janai1 už manželovi? Tiež sa čudujem. Že má s ňou dieťa. A prvé dieťa neuzná za svoje, ale tento jej ex by si ho dal zapísať.

mogaa
4. jan 2022

nuž ak vychovávaš skoro rok dieťa a si s ním denno denne, vytvoríš si k nemu vzťah ako keby bol tvoj....pokiaľ mu ho teda dáva a nebráni mu stretávať sa s ním, tak by to nemal byť problém....pokiaľ neľutuje toľko peňazí za súkromnú škôlku tak v tom nevidím problém, ale peniaze mu asi teda nechýbajú....skôr nech si uvedomí že ak bude v rodnom liste, môže tá pani od neho žiadať aj oficiálne výživné.....

mala_zabka
4. jan 2022

Ako jeho ex by som bola rada a samozrejme mi to vyhovovalo 😁 Ako jeho súčasná by som ho poslala do obehu, pretože by som s tým problém mala... To dieťa poznal necelý rok a ono z neho nemá ani 3 chlpy na zadku, je v podstate cudzí 🤷 záleží na tebe... Ale ja by som ako slobodná a bezdetná zdrhala kým nemáme záväzky, nekomplikovala si život chlapom, ktorý už "má" dieťa

janai1
4. jan 2022

Áno, manžela som myslela,pardon... Hmm, divne 🙈 asi sa im dobre ťahajú peniaze z neho... A teda, toto by mi vadilo

heleninamama
4. jan 2022

Nechcela by som ani chlapa s vlastným, tak malým, deckom, hoci v tom prípade by bolo chválihodné, že sa o svoje dieťa stará.
Starať sa však o cudzie dieťa, to mi už príde úplne mimo. Je to hlupák, slaboch, precitlivený, zmanipulovateľný kus - pre mňa niečo odpudivé.

luccija
4. jan 2022

Vadilo by mi to...a celkovo zvláštne vzťahy žena má každé dieťa v krátkom čase s iným...ale, ak to chce robiť sám od seba a nie sú to tlaky od ex priateľky, tak je to človek s veľkým srdcom a bude výborný otec.

gleep1
4. jan 2022

To dieťa nie je vec, asi sa v nom objavili city k tomu dieťaťu a nikdy neodišli. Keď bol s ňou tak ho prijal za svoje, vybudoval si s nim vzťah a ten už tam je. Je zaujimave ze keď sa tu rozpráva o psoch tak sa tu o nich vraví ako o členoch rodiny a div že sa nestávajú na úroveň deti, ale keď sa tu rieši dieťa tak sa o nom rozpráva jak o psovi. Je to neobvykle ale nemylsim si ze ho ta zena využíva, ten chlap ma k tomu dieťaťu proste svoje city a ty nemáš najmenšie právo zakazovať mu ich. Osvojiť si ho chce podľa mna preto aby mal stále právo sa s nim stretávať a byt mu plnohodnotným otcom, aby neriskoval ze jej alebo jej manželovi raz prepne a odstrihnú ho od neho. Dieťa ma šťastie ze sa našiel muž ktorý aj keď nie je jeho otec, tak sa tak sprava.

janetinka27
4. jan 2022

mozno ma pocit ze to dieta vlastne nema skutocneho otca. biologicky otec sa nezaujima a nahradny otec ho neprijme za vlastne. a tak je tu clovek,ktory ho lubi a chce,aby to dieta malo milujuceho otca,ktory ho chce naozaj.
neviem,ci by sa vobec nieco take podarilo, zrejme by museli zbavit otcovstva biologickeho otca. chapem,ze k dietatu si mohol vytvorit silny vztah a aj pocit zodpovednosti, bol s nim v utlom veku, ked je dieta nevinne a plne zavisle od dospelych.
su ludia,ktori si dokazu vytvorit hlboky citovy vztah aj k nebiologickemu dietatu a rozchod s matkou to nedokaze zmenit.

autor
4. jan 2022

@janetinka27 biologický otec nie je v rodnom liste

heleninamama
4. jan 2022

@luccija Dobrý otec to určite nebude. Práve naopak. Vlastné dieťa, ak ho raz bude mať, bude obzerať o čas, pozornosť, darčeky... A to na úkor cudzieho decka. A ak sa nechá zapísať do rodného listu, bude to drahá sranda na minimálne 20 rokov. Nehovoriac o tom, že to cudzie decko bude po ňom raz aj dediť. Bude mu patriť aj časť domu, ktorý by si s novou ženou vybudoval... Pre mňa niečo neprijateľné. Vzťah by som skončila v momente, ako by toto spomenul. Nech si hľadá sprostejšiu.

autor
4. jan 2022

@heleninamama hej mne to tiež vadí, z uvedených dôvodov.

luccija
4. jan 2022

@heleninamama nevšimla som si, že chce byť v RL možno je tak veľkorysý a bohatý, že mu to nevadí🙂ty všetko dosť vidíš cez materiálno a dosť surovo si napísala predchádzajúci príspevok, ale tak je to tvoj názor.Ja si myslím, že je reálne, že cudziemu chlapovi môže prirast k srdcu cudzie dieťa s ktorým zdieľal spoločnú domácnosť a chce mu dať viac...ak by nemal nechcel by platiť súkromnú škôlku.O ex nič autorka nepíše možno to je tak ako ty píšeš, že ho ona drží v hrsti a je slaboch.Ale vyjadrujes sa o ňom s opovrhnutim

heleninamama
4. jan 2022

@anonym Tak to proste ukonči. Radšej teraz, ako sa roky trápiť vo vzťahu, ktorý má takýto vážny problém. Tu šťastná nikdy nebudeš.
Nech si skúsi nájsť nejakú inú empatickú dobrodinku, ktorej to nebude vadiť. Možno až do okamihu, kým neporodí vlastné dieťa. 😂 😂 😂

autor
4. jan 2022

@luccija tento muž nie je slaboch a určite ani zmanipulovaný. Skôr dominantny a vlastne až prehnane dominantný.

sissy27
4. jan 2022

Ak by si dieťa osvojil počas ich vzťahu a vznikli by mu tým oficiálne záväzky, tak by som to bez problémov akceptovala, proste dieťa z predchádzajúceho vzťahu. Ale toto?? Mne to pripadá tak, že on sa tak úplne nepreniesol cez rozchod a je to preňho spôsob ako stále nejakým spôsobom zostaň s ňou.
A teda čudujem sa aj tomu jej novému chlapovi (ak teda vie pravdu), že to toleruje. Ale zrejme mu vyhovuje, že nemusí mať žiadnu zodpovednosť za partnerkino prvé dieťa, že mu našla sponzora a on ušetrí. Len dúfam aspoň tomu vlastnému dopraje rovnaký komfort a štandard, ako má to “cudzie”, lebo to bude hanba ak nie.
Podľa mňa exka s novým partnerom sú pekne vychcaní a ten tvoj je tak trošku hlúpučký.

autor
4. jan 2022

@heleninamama Ja som to skôr brala ako kamarátstvo, vadilo mi to, ale nejak som potrebovala byť ešte s ním. No na vzťah do konca života to žiaľ tiež nevidím, čo som mu hneď aj povedala, takže nebol klamany. Ale obľúbila som si ho, no žiaľ vidím aj kopec problemov, preto ma fascinuje, že hoci som si spísala tak 46 dôvodov preco nie, a čo mi na ňom vadí, aj napriek tomu srdce vraví iné. Nechcem byť ja tá sviňa, ktorej by malo toto dieťa vadiť. Je preto dieťa výhra, že má otca, že sa našiel taký človek a tomu dieťaťu môžme iba závidieť. Jeho bio otec podľa mňa nikdy to malé nevidel.

gleep1
4. jan 2022

@heleninamama vážny problém sú teda všetky deti rozvedených ľudi? Alebo len tie ktoré nie sú vlastne? Nedavno tu bola diskusia o tom ako otca nikdy nevidela či mu ma ísť na pohreb. 90% príspevkov bolo o tom že nemá ísť na pohreb lebo to nie je otec, iba darca spermií, že otec je ten kto dieťa výchova a kto sa sprava ako otec. Teraz zrazu presný opak, nie je darca spermií a tak zas celkom určite nie je otec. A čo keď sa tak sprava, čo keď to dieta miluje a ono miluje jeho, do riti s celým deckom. Je to úbohé, ani neviete čo trepete ale hlavne že trepete. A pozerať sa na muža ako donora majetku tvojim deťom je ešte úbohejšie. Láska dieťaťa je oveľa viac než nejake peniaze mesacne. Ale to taká materiálne založená ako si ty celkom určite nikdy nepochopí. Ty len majetky 😂👎
Keby si bola taká frajerka, zabezpečila by si majetok svojim deťom sama a nespoliehala by sa na muža

jana_eyre_2
4. jan 2022

No dosť divna situácia.. ani nie to že tomu dieťaťu platí škôlku, beriem to tak, že ho vychovával a obľúbil si ho.. ale to, že sa chce dať zapísať do RL keď už s tou ženou nie sú - to je teda riadne zvláštne a premna by to bola poriadna prekážka k tomu aby som s ním mala.vztah.. keby išlo o jeho dieťa, nemám žiaden problém, ale takto je to zvlástne.. navyše, keď píšeš že je prehnane dominantný, neviem si predstaviť ako to môže niekoho priťahovať.. nemám rada prehnane dominantných ľudí, ale tak.... Každý je iný..

autor
4. jan 2022

Ale čo sa týka tej ženy a jej nového muža, vnímam ich ako vychcanych, že ho využívajú. Bolo by iné, keby mu toho otca robí, kým malý bude chcieť. Že sa vidia. On si ho brava na vikendy. Čo im vyhovuje, keďže majú malé bábätko. Ale je otázne, či ten malý, ho bude brať ako otca, či bude chcieť s ním do budúcna byť, keďže už má novú rodinu. Keďže jeho sestru si už "jeho náhradný otec" nezoberie k sebe. Je možné, že vzťahy časom budú slabnúť. Preto mi vadilo, že by si ho mal zapísať do RL. Pretože so mnou chcel deti.

heleninamama
4. jan 2022

@luccija Lebo tak to vnímam. Nebudem sa falošne rozplývať nad chlapom, ktorý je podľa mňa mimo. Toto je fakt opovrhnutiahodné konanie - dieťa má otca (aj keď nie v RL) a má aj náhradného, ktorý žije s jeho matkou. Tak načo sa tu hrá a montuje, vnucuje sa im do rodiny? Tu nejde o úbohú sirotu. Vzťah skončil a chlap to zrejme akosi nepochopil. Autorka si môže len domýšľať a trápiť sa. Ale načo?
Ja osobne v nejakú silnú lásku muža k cudziemu dieťaťu, ktoré s ním vyrastalo pár mesiacov v spoločnej domácnosti, neverím - skôr to bude o tej žene/matke dieťaťa. Alebo možno je tým v RL neuvedeným otcom, ktovie? Alebo si ten chlap neuvedomuje dôsledky, ktoré bude mať toto jeho konanie na život viacerých ľudí - v tom prípade je navyše aj hlupák. Alebo si tým niečo kompenzuje, je to podprahovo zákerná osoba, sociopat - od takých tiež ruky preč.

janetinka27
4. jan 2022

nie som si ista,ale ak nie je v rodnom liste otec, tak sa otvovstvo urcuje sudom a nemoze sa obist biologicky otec. kazde dieta ma otca a jeho rodicovske prava mu patria

thoughtfulweirdo
4. jan 2022

Odkedy mám vlastné deti, myslím, že nevadilo. Môj manžel má deti z prvého manželstva a nemám nijaký problém s tým, že na ne idú financie, čas, energia, láska atď. Ja som ale presvedčená, že rodič nie je ten, čo vypustil semeno, ale ten, čo sa rozhodol byť rodičom, takže nevidím nijaký rozdiel medzi tým, že jedno dieťa je splodené a druhé osvojené. Viem si predstaviť, že aj môj muž by k dieťaťu, o ktoré sa rok stará, priľnul a považoval ho za svoje a mal oň záujem aj ďalej. Ale pokiaľ to tebe vadí, je lepšie vrátiť sa z kratšej cesty.

kate211
4. jan 2022

Ta matka ma uz ineho manzela? Dieta ma k tomuto manzelovi aky vztah? Dieta ma 4 roky. Vztahy s novym manzelom sa budu este upravovat a vzhladom k tomu, ze dieta s novym manzelom matky zije v spolocnej domacnosti, bude asi casom k nemu inklinovat ako k otcovi. Matka suhlasi, aby bol v RL jej byvaly partner, s ktorym uz nezije a zila v minulosti cca rok aj pol? Preco nechce, aby bol v RL jej sucasny manzel s ktorym ma uz aj dalsie dieta? Neni to tak, ze alimenty od niekoho mimo domacnost (a ani nie bio otca) sa jej akosi hodia? A co to je za chlap, ktory suhlasi?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ukulela
4. jan 2022

@gleep1 mne by vazne vadilo, keby dieta uznal. To, ze mu prispeje, byduhe vztah, ok. Ale v rodnom liste, to je moznost sudu o vyzivne a deficstvo. Ja budem s muzom nieco vlastnit a zdedi to nie jwho, ale cudzie dieta? Ano, prekazalo by mi to. Ine by to bolo, keby dieta bolo adoptovane pocas vztahu, alebo nemalo rodicov so zaujmom... ale ono ma matku a ta ma partnera!

heleninamama
4. jan 2022

@gleep1 Žiadna normálna žena nestrávi, aby sa jej do života montovalo cudzie dieťa. To nie je totiž jeho dieťa z predošlého vzťahu, to je cudzí element. Preto nemá nárok na nič.
A čo sa majetku týka, zrejme nie si vydatá alebo nechápeš podstatu manželstva... Tu nejde o využívanie muža. Ak sa totiž dvaja vezmú, obaja, pracujú, vychovávajú spolu spoločné deti, nadobudnú a zvelaďujú majetok, robia to aj pre svoje potomstvo. Určite by jeden z nich neskákal od radosti, keby ten druhý takto ľahkovážne daroval časť spoločného majetku cudziemu človeku.

autor
4. jan 2022

@heleninamama hej vravel mi, že keď sa zoznamuje, že to zenam vadí.

heleninamama
4. jan 2022

@anonym Myslím tým, že ten chlap niečo svojim konaním sleduje, niečo o čom nehovorí, čiže to nie je kóšer... Možno vo vzťahu k tej žene - že sa jej bude môcť stále montovať do života, možno voči tomu decku - že si ho chce pripútať, zaviazať... keďže ho viacerí ľudia, ako píšeš, odmietli.
No a že to tej žene vyhovuje... Z popísaného je jasné, o aký typ ženy ide: má decko s cigánom, každý rok žije s iným mužom, kto platí, ten jej je dobrý... A ten manžel nebude lepší - veď, prečo si to dieťa neosvoji on?
Toto je pre mňa žena ktorá využíva chlapov kvôli peniazom... Nie tá, ktorej vadí, že muž, s ktorým chodí, si chce osvojiť a sponzorovať dieťa, ktoré defacto rodičov má.