Nahnevaný manžel

17. mar 2023

Ahojte 🤔 potrebujem sa asi len vyrozprávať lebo som veľmi rozhodena z toho čo sa stalo...
Manžel podniká, maka deň čo deň od rána do večera. Mam skvelého a starostlivého muža... Ale ... Mám pocit že alkohol začína prerastať cez hlavu a bohužiaľ sa so mnou teraz nebaví lebo som na to poukázala.
Som v 7 mesiaci a manžel večer čo večer musí vypiť aspon 3 piva alebo fľašu vína... V nedeľu som mu už naznačila že je čas trošku zabrzdiť a začať byť pripravený aj na to že kedykoľvek budeme musieť utekať do nemocnice. ( Za posledný čas v mojom okolí porodili 4 baby predčasne). Povedal že áno že si to uvedomuje a že od pondelka si dáva pôst. Vravím si super všetko ok. Vydržal pondelok a utorok... V stredu si dal už jedno pivo... Včera tri, únavný z celého dňa vypil tri piva jazyk sa mu motal a hneď aj zaspal, ráno skoro do práce... Dnes mi volá keď šiel z práce že ide na jedno a mam pre neho prísť. V dome máme zlý signal tak som ho zrušila a napísala mu že sa mi nepáči že nedodržal slovo a že sa mi nepáči aj to že zas príde domov načaty a akurát sa tak naje a zase zaspí... Urazil sa na mňa... Ako prišiel domov len odvrkuje. Skúšala som s ním pekne rozprávať, prihovárať sa. Potom som nevydržala a opýtala sa narovinu čo je za problém. Povedal že ho štve že som mu vytkla piva lebo si azda po celom dni zaslúži... Ja si myslím že aj ja si zaslúžim oo celom dni jeho pozornosť a trošku lásky... Najedol sa a urazený už zaspal na gauči. Je mi to veľmi ľúto.. celé dni som sama a posledné dni sa necítim najlepšie... A ootom ešte toto. To som fakt taká zlá žena

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. mar 2023

@elizabet173 prosté som to nevnímala nejako zle... Nebýva opitý, ale vidieť na ňom že si to pivo dal. Neviem .. možno som to proste nevnímala ako problém pokým som nebola tehotná, teraz mi to príde už príliš

reanda
17. mar 2023

nechcela by som muza, co maka den co den od rana do vecera a jediny relax pre neho je pivo a vino.. naco by mi bol? v com je taky skvely a starostlivy? ze plati ucty?

autor
17. mar 2023

@reanda áno samozrejme som s ním len pre jeho peňaženku 🤦🏻‍♀️

mikitilik29
17. mar 2023

Fľaša vína aj mne by vadila. Ale tri piva není až tak veľa či?

reanda
17. mar 2023

no a teda v com je taky skvely?

viestta
17. mar 2023

Ako sa takýto nacengany chce podieľať na starostlivosti o vaše dieťa? Ci to bude tvoja starosť a on budev"relaxovat" však si zaslúži?

autor
17. mar 2023

@mikitilik29 tiež sa mi najskôr nezdalo veľa, ale je to fakt večer čo večer a i keď mu sice balím do práce aj obed aj desiatu proste taký únavný a hladný keď tie tri piva vypije už sa mu mota jazyk z toho. Minule mi bolo zle, musela som si to ba pohotovosť odsoferovst sama lebo sme sa báli aby nenafukal. Už ma to unavuje

gejb
17. mar 2023

Keď budeš potrebovať zaviesť do porodnice, zrejme nebude schopny šoférovať...a z teba ešte robí zlu,že mu nedoprajes sa nachniapať. To je uz alkoholizmus. Doteraz ste si to neuvedomovali, ale keď bude dieťa pocitis,že sa na neho nevieš spolahnut...mali by ste to začať riešiť....

sissy27
17. mar 2023

Mas doma alkoholika. Toto by ta malo trapit najviac, pretoze to je vas skutocny problem a nie ze si sama doma a potrebujes pozornost. To je len dosledok problemu.

autor
17. mar 2023

@gejb ale ako? Ja som to ani dnes nemyslela zle, ani som nekricala ani sa neurazala len som povedala .. a už urazený spí čo som si to dovolila. Chcela by som sa s ním baviť ale on nechce, vždy to zahovori, alebo povie že to tak nie je. Že si chce po práci dať len pivo nič viac. Neviem ako by som mu otovrila oči a dala najavo že stačilo. Nechcem sa s ním hádať veľmi ho ľúbim

gejb
17. mar 2023

Riadne by som mu vyčistila žalúdok, že ešte na pohotovosť sa zavezies sama!? Absolútne nespolahlivy...nie je mu to blbé?

dzulli1980
17. mar 2023

Nuž stáva sa z neho alkoholik ... treba stanoviť tvrdé pravidlá, lebo to pôjde (a už to zrejme aj ide) dole z kopca ...

reanda
17. mar 2023

@sissy27 no podla mna je to skor naopak.. chlap cele dni len maka a vecer unaveny nema cas a chut uz na nic ine, ako zrelaxovat pri flaske.. keby mal ine zaujmy a ine priority, nepotreboval by tolko chlastat.. hej, ked to trva dlho, clovek sa stane zavislym, ale na 'vyliecenie' zo zavislosti treba hlavne zmenu zivotneho stylu a nie len zabudnut na alkohol

januska12323
17. mar 2023

Sprav mu liečbu šokom, keď budeš vidieť, že je opitý začni hrať bolesti. Predtým sa dohodni s nejakou kamoškou, že u nej prespíš. Na druhý deň kým sa po tebe nebude zháňať ani domov nechoď.

gejb
17. mar 2023

Ked bude male na svete nedala by som mu ho ...môže sa čokoľvek stát....opitemu človeku nepatrí bábätko do rúk, aj keď je to otec....

janai1
17. mar 2023

@mikitilik29 ved z troch piv nafuka viac ako z fľaše vína

thoughtfulweirdo
17. mar 2023

Ja by som sa ho spýtala, ako si predstavuje váš ďalší život po narodení dieťaťa. On bude ďalej celé dni makať, dieťa si pomaly ani neuvidí a po príchode domov sa nacengá a zaspí? Aký bude jeho prínos do rodinného života okrem peňazí? Ako sa bude podieľať na starostlivosti o svoje dieťa? Moja podmienka by bolo nielen liečenie, ale aj obmedzenie práce a nájdenie si aktivity na voľný čas. Myslím si ale, že rozhovoru prístupný nebude, lebo to jeho urážanie je jasný znak, že si je svojho problému vedomý, ale nie je ochotný ho riešiť. Nejdem ti písať, že máš od takého hneď odísť, lebo chvíľu pred pôrodom je určite extrémne ťažké sa odhodlať, ale žiaľ by som sa na tvojom mieste pripravovala na život slobodnej matky, lebo ak si on nevstúpi do svedomia, nič dobré ťa s ním ďalej nečaká. Držím palce.

viestta
17. mar 2023

Myslím si, že je najvyšší čas aby si zdvihla hlas a buchla po stole. Bud sa spamätá alebo sa začni pripravovať na život s alkoholikom. Keď sa on nespamata, tvoje dieťa bude mať otca alkoholika a ty budeš deň pri dní riešiť jeho excesy. Až do dňa keď pochopíš, že tvoja láska pre neho nič neznamená a začneš konečne veci riešiť rázne. Alebo riešiť nebudeš a necháš svoje dieťa vyrastať s takým otcom.

apolka77
17. mar 2023

Daj ultimátum nekompromisne!!!
Toto som ja tolerovala veľmi dlho a nezmenil sa
Nech si vyberie rodinu alebo alkohol...
Pre koho maka deň noc? Pre tých čo potom na neho budú cumiet ako chrape na gauči? Načo to je taký chlap? A musí smrdiet ako tchor...fľaša vína aj 3 piva separe je veľa veľa....

moonlight1210
17. mar 2023

Ak si nevie rozkazat a musi sa ist odmenit alkoholom, aspon troskiu, ale musi, hlada si dovody vypit si, uz to nema pod kontrolou. Aj ked sa bude o zem plieskat, zduvat a urazat.

Zial bohu, v tomto je slaboch. A slaboch sa radsej vyvrsi na niekom inom, akoby sebe priznal, ze sam so sebou prehrava.

Ty mas jedinu moznost. Zacat si budovat samostatnost. I po kusku. Len ked budes citit samostatnost a on bude vediet, ze nemas problem od neho odist, budes s nim (i jeho alkoholickou potrebou) vediet jednat rozumne.
Ovela viac potom zaberie, ked mu povies, ze ty si si brala muza snov. A zacinas byt sklamana, co z neho vylieza. Aj to, ze kadeco si schopna pochopit a pomoct mu, ale s nulou zit nebudes, na to prilis dobra, aby ti kradol najlepsie roky.
Oduje sa ako vzpurne decko, ale bude si vedomy, ze je to tak.

A funguje to len teraz na zaciatku. Za istou hranicou mozes rovno naplanovat rozvod. Uz nezaberie nic. Obetovanie sa a trpezlivost za tou hranicou zmeni tak jedneho muza z tisica. 999 dalsich zien obetuje akurat zivot alkoholikovi, ak neodidu.

panelacikova
17. mar 2023

bohužiaľ, urazený a nasratý je práve preto, lebo alkoholikom sa už stal. ty si si vlastne dovolila (jeho očami sa dívam) poukázať na jeho priateľov. fľaštičku a poriadny krígeľ. skrátka, toto je jeden zo znakov alkoholizmu, že akonáhle takého človeka požiadaš, alebo poukážeš na to, že je to problém, tak sa naserie a ešte si ty tá zlá... mám to v rodine, bohužiaľ, viem, o čom píšem :(
prikláňam sa k názoru
@elizabet173
na tvojom mieste, autorka, by som odišla, ak máš kam. a nech sa rozhodne, či bude žiť s alkoholom alebo s tebou a dieťaťom.
problém nie sú 3 pivá raz týždenne v piatok alebo sobotu. posedieť si niekde alebo dať si aj doma, v súkromí, pri nejakom filme či spoločenskej hre. problémom sú 3 pivá alebo fľaša vína denne. to je fakt moc.

panelacikova
17. mar 2023

a to ho nechcem vidieť po narodení dieťaťa. dožerie sa ako prasa.

sissy27
17. mar 2023

@reanda je alkoholik a to je cely problem. Je asi tak milion sposobov ako sa odreagovat a vycistit si hlavu a nezahrna to alkohol ani ine navykove latky. Ja mam tiez narocnu pracu, po praci ma caka druha sichta doma tak ako vacsinu zien a tiez potrebujem relax, ale neslopem.

olimuc
17. mar 2023

On už alkoholik je … hladinkar. Proste na to aby fungoval, potrebuje svoju davku ako fetak. A moze ti sľúbiť čokoľvek, najskor musí priznať že ma problem a potom liečiť sa, sam to už neda … no a ty máš ešte. Chvíľu času na rozmyslenie čo s načatým životom … ale asi budeš buď slobodná alebo nešťastná matka 🤷🏻‍♀️

vroni
17. mar 2023

Manzel nie je nahnevany, manzel je alkoholik. Ziadny zacinajuci a s nabehom, pekne rozvinuty. Nie pre tie mnozstva, hoci tri piva ci flasa vina denne su sialene, ale evidentne bez alkoholu nevydrzi ani v kritickej situacii a ako akykolvek iny ozran kope okolo seba, ked niekto jeho problem odhali a nedaj boh chce riesit.

deti95060810
17. mar 2023

len aby sa to postupne nezvyšovalo...mám na mysli množstvo. dnes 3 pivá a o pol roka to už budú 4 pivá a ťapka borovičky k tomu...

autor
17. mar 2023

Vraj sa s ním bavím akoby mal 15 rokov 🤦🏻‍♀️ že on vie čo má robiť... Oduty sa na mňa ani nepozrel...
Tak veľmi mi to je ľúto...

bora0123
17. mar 2023

My sme mali podobnu situaciu a ver mi ze je to peklo ked do toho pride novorodenec....muza som postavila pred ultimatum, nech si vyberie, bud obmedzi alkohol na 2 dni v tyzdni alebo mu sud vymedzi styk s dietatom na 2 dni v tyzdni, zabralo a uz ani tie dva dni nie je az tak nacaty ako zvykol byt 😂

blue_violet
17. mar 2023

@mikitilik29 3 piva každý večer je podľa mňa veľmi veľa. A to hovorím ja čo mám rada pivo.

Autorka, podľa mňa je to alkoholik len si to nechce priznať. Tu by som to vyriešila jedine ultimátom.